Bergkamp nog steeds in dienst en wacht op stap Ajax

Dennis Bergkamp werd in december op non-actief gesteld door Ajax en is dus nog gewoon in dienst van de club. Bergkamp krijgt maandelijks 25.000 euro op zijn rekening bijgeschreven en acht het verstandig om zich rustig te houden in deze fase van de competitie.

Direct nadat Keizer en zijn assistenten na de bekeruitschakeling bij FC Twente de wacht werd aangezegd, tekende Bergkamp via zijn advocaat Harro Knijff bezwaar aan tegen het op non-actief stellen en het voorgenomen ontslag. Sindsdien heeft Bergkamp noch zijn advocaat niets vanuit de Arena of de Toekomst vernomen. ‘Het is stil aan de zijde van Ajax’, bevestigt Knijff desgevraagd.

‘Het is voor Ajax moeilijk om netjes afscheid te nemen van een icoon en daarom zal een arbitragezaak oplossing moeten brengen in deze zaak. Dennis heeft een contract voor onbepaalde tijd en dat loopt gewoon door. Je zou denken dat Ajax met een oplossing komt maar voorlopig is het stil. Dennis zou kunnen arbitreren en ’recht op arbeid’ proberen af te dwingen. Maar om dat in deze fase van de competitie af te dwingen, acht hij niet verstandig’, aldus Knijff.

Bron: De Telegraaf

 

Related posts

55 Comments

    1. Marc Overdwars

      Doet pijn om te lezen. Zo zoveel geld. Ik werk me het apenzuur voor een schrijntje van dat bedrag. Maar ja zo is het leven en helemaal het voetballeven.

      (Waarom gaat ie niet lekker jeugdspitsen trainen met zijn hart zonder dat kut technisch hart)

      1. theomar

        Bergkamp kost niet alleen 25.000 euro per maand, met zijn foute beslissingen en grote mond op de achtergrond heeft hij Ajax nog veel meer geld gekost (weer geen landskampioen en europees voetbal). Het zou Bergkamp sieren als hij gewoon ergens anders gaat werken. Dat moet klootjesvolk ook.

  1. Peter kopsterk

    Om alle rust te behouden voor ajax is het verstandig dennis dat je wacht tot na de competitie.

        1. Mr Ajax

          Ik sluit me aan en wil ik aantekenen dat dennis het voordeel van de twijfel heeft

  2. Fan uit 076

    Wat n heer !! Om niet te gaan rommelen ,tijdens lopende competitie !!!! Bravo!!!!

  3. Zlatan4ever

    Het is een totaal uit de hand gelopen zaak, maar als Bergkamp echt geen rumoer wil maken tijdens de competitie is dat zeer te waarderen.
    Ajax dient na het einde van de competitie wel de zaak asap af te handelen. Wat een zooitje eigenlijk als je er goed over nadenkt …?

    1. HURBIE

      Is echt niet te geloven
      Gaan ze wel buitenlandse clubs helpen om opleiding te geven vanuit het AJAX systeem
      Laat ze eerst maar eens hun eigen zaakies in Amsterdam gaan regelen

      1. BobbyHaarms

        Financieel hebben de heren hun zaakjes prima in orde hoor Hurbie. Sportief is natuurlijk niet zo belangrijk ?

  4. EugAjax

    Ja heren Sar en Overmars wille eigenlijk helemaal niet van Dennis af?nu moeten ze dat alleen nog even toegeven?
    Even serieus
    Als club ontsla je een clubicoon twee maanden na een nieuw contract, dat ook nog eens onbepaalde tijd is blijkbaar..dan is inderdaad Ajax nu wel een keer aan zet. En zit Dennis keurig af te wachten. Zoals een echt Ajaxicoon betaamt laat hij de club met rust in de beslissende fase van het seizoen. Dat is klasse van hem want reken maar als hij echt gas gaat geven is Ajax zwaar de lul….

    Toch hoop ik dat ook na seizoen Ajaxx met een normaal voorstel komt om alles af te handelen en Dennis niet echt alles onder uit kast wil halen. Want wat mij betreft heeft Dennis gelijk geheel aan zijn zijde.
    Wordt vervolgd

    1. EugAjax

      ps en wat eigenlijk erger is vanuit Aax perspectief, is dat je in mijn ogenn veruit de belangrijkste functie binnen de club gewoon zo lang onbezet laat, maar dat zal wsl te maken hebben dat het met Dennis nog niet is opgelost?
      Neem hem gewoon terug. Hij is echt de beste voor de job als je zijn takenpakket goed helder maakt en geen overlap meer laat hebben met rollen als assistent trainer eerste elftal en tegelijkertijd baas van trainer omdat hij in TH zit

    2. De Nees

      Zou mooi zijn als de ego’s van de heren opzij gezet wordt en water bij de wijn doen. Bergkamp niet meer in een beleidsfunctie maar als jeugdtrainer, daar is waar hij hoort op het veld en spelertjes beter maken.

      1. EugAjax

        Van mij mag het De Nees, maar egos opzij zetten in de voetbalwereld, ja nu vraag je wel heel veel ??

      2. De Nees

        Ja Eug, het is meer hoop dan realiteit. Maar tijd heelt wonden, mss als de scherpe kantjes eraf zijn kunnen ze weer tot mekaar komen. In zijn hart wil Dennis vast niet weg, met een goede bemiddelaar kan je nog ver komen. Molenaar zou mss wat kunnen betekenen.

  5. Zlatan4ever

    Off topic:

    Arena eindelijk de JC Arena !!!

    HULDE aan de grootste speler ooit !

    1. EugAjax

      Serieus Zlatan? Ik had het nog niet gelezen en het heeft veel te lang geduurd maar dit is echt topnieuws. En dan dicht tegen zijn 70ste geboortejaar????⚽️⚽️TOP NIEUWS

  6. Iamsterdam2015

    Off: nou het lijkt erop dat de kogel dior de kerk is. Rond 25 april wordt het nieuwe logo onthuld van de Johan Cruijff ArenA. Bij de start van het nieuwe seizoen is de naamsverandering een feit. Bron AD.

    1. BobbyHaarms

      Met het nieuwe logo hoop ik stiekem natuurlijk dat je het oude logo bedoelt ?

      1. BobbyHaarms

        Maar het mooiste was natuurlijk Het Johan Cruijff Stadion, en zeker geen Arena!

  7. a.p.

    Ja OOK Bergkamp verdiend een net en goed afscheid. Hij is als voetballer jaren voor ons ZEER belangrijk geweest. Alleen als trainer….lukte het even niet….

    1. jood84

      een trainer zou die nooit worden, want hij durft niet te vliegen. wat heb je aan een trainer die niet durft te vliegen? iemand anders op de bank zetten tijdens CL wedstrijden of EL wedstrijden?

  8. Wenen 1995

    Misschien een idee om zijn standbeeld bij de O2 Arena in Londen weg te halen en bij de Johan Cruijff Arena te plaatsen?

    1. EugAjax

      Super idee! En anders uit KNVB park jatten staat ook mooi stanbeeld van hem ?

    2. BobbyHaarms

      Te klein. Johan verdient een oneindig groot standbeeld van goud. Liefst zo groot dat het kantoor van Henrichs de hele dag in de schaduw staat.

      1. EugAjax

        Hahaha ja dat is een goede ? ik vermoed alleen dat Wenen het over Dennis had hahaha. Wat mij betreft mogen ze er beide staan, aangevuld met nog een paar echte klasbakken

  9. JohnDoe77

    Jammer dat het altijd zo onprofessioneel moet. Kan de CEO zich aanrekenen!

  10. heinz stuy

    Wel leuk om te lezen dat Dennis waardering krijgt dat hij zich nu rustig houdt. Even wakker worden allemaal. Dennis heeft een doorlopend contract en zit nu al maanden thuis met 100% salaris. Zijn advocaat heeft simpelweg gezegd: rustig hoyden Dennis, hoe langer ze wachten, hoe sterker jou zaak wordt. Daar heeft de competitie echt helemaal niets mee te maken. Ajax is gewoon bezig als een amateur op het gebied van arbeidsrecht zoals op zoveel gebieden.

  11. M800M

    Zucht.. dit is toch gewoon genant? Zit er dan niet één competent persoon in de directie? Waarom moet ALLES, zelfs iemands ontslag, halfslachtig gebeuren?? Ga eens besturen! Dit krijg je dus als je denkt dat iemand die goed is in ballen tegenhouden ook wel even de functie van algemeen directeur kan vervullen..

  12. heinz stuy

    Tsja, Johan zag graag financieel onafhankelijke Ajax mensen. Om te goorkomen dat geld een drijfveer zou zijn. Vervolgens ontvand de heer Bergkamp een maandsalaris van € 25.000,00 per maand oftewel € 300.000,00 per jaar. Eindejaaruitkering er jog even bij. Dat voor iemand die heel erg leuk en heel erg goed kon voetballen maar verder zijn sporen nog nergens in had verdiend. Een mnister president van een land ontvangt nog geen € 180.000,00 en moet toch echt een stuk slimmer zijn. Maar ja, er zal wel gezegd worden: dat is de gangbare norm en dan is alles meteen goed en logisch. € 300.000,00 om hoofd jeugdopleiding van een voetbalclub te zijn en er een zooitje van te maken. Kan je nagaan wat die andere ex voetballers met “club-liefde” achterover drukken elke maand.

    1. EugAjax

      Ja Heinz we kunnen van Ajax ook een vrijwilligers vereniging maken..IJsselmeervogels altijd lastig…o nee sorry daar word ook al betaald………misschien Unicum Lelystad uit altijd lastig.. voor jouw info zaterdag oost 3g ook al betaald…….

      1. heinz stuy

        EugAjax, zou je dit soort kinderachtige commentaar achterwege willen laten aan mij? Het is mijn mening en ik wens niet met rare en foute argumenten belachelijk gemaakt te worden. Jouw opmerking maakt duidelijk dat je een van de peilers van het gedachtengoed van Cruijff of niet hebt begrepen of niet hebt gelezen. Ik laat het hier verder bij.

  13. Geenemotie

    Natuurlijk bezopen. V d Sar is echt ongeschikt om een managementfunctie te vervullen. In het bedrijfsleven en ook non profit organisaties gebeurt dit niet. Wat een verkwisting van geld en zo hou je een etterende wond. Beter een korte pijn dan een lange zeer. Amateurs

  14. a.p.

    he, he, he, toch nog goed gekomen. maar wat die man bij het NOS-interview brabbelde snap ik niet helemaal.

  15. AFCA my World

    Iemand die Ajax zo benadeeld heeft hoeft geen keurig afscheid,gewoon een schop onder de kont ! Of hij moet de eer aan zichzelf houden , opstappen en vertrekken naar Arsenal ! ⚽️

Comments are closed.