There are no ads, please add some


Familie Cruijff over naamswijziging Arena: ‘Graag of helemaal niet’

De familie van Johan Cruijff heeft zaterdagavond in het radioprogramma WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1 laten weten ontevreden te zijn dat de Amsterdam Arena nog steeds niet is vernoemd naar Johan Cruijff. De familie Cruijff baalt van de gang van zaken en waarschuwt zaterdag bij monde van een woordvoerster dat de kwestie niet veel langer moet aanmodderen.

Carole Thate, general manager van World of Johan Cruyff, laat in het programma weten dat het niet veel langer moet gaan duren en noemt het gedrag van de betrokken partijen ‘respectloos’. Ajax, de gemeente Amsterdam en de directe van de Arena zijn nog altijd niet tot overeenstemming gekomen over een naamswijziging en dat zint de familie Cruijff allerminst. ‘De familie kan nu beslissen om af te zien van de naamswijziging maar natuurlijk hopen we niet dat het zo ver gaat komen. Er gaan geruchten dat het op 25 april gaat gebeuren maar voorlopig zit er geen schot in de zaak. Voor hem was Ajax een vierde kind. Daarom raakt het de familie des te meer dat het niet lukt om die Arena naar Johan te vernoemen’.

Bron: NPO1


Gerelateerde posts

98 reacties

 1. Koning Haarms Wolfs

  Is een absolute schande, dit onnodige getreuzel. Wat een geduld heeft de familie Cruijff, dat siert ze echt.

  1. jood84

   laten we maar hopen dat de kogel snel door de kerk gaat en onze held Johan zijn naam gauw erop komt. want dit duurt allemaal veels te lang en dat maakt het niet makkelijker voor de familie lijkt me

   1. Mr Ajax

    Ik snap de familie heel goed, ze worden gewoin in het ootje genomen, en waarom.. €€€€tjes natuurlijk!!

  2. dickst14

   Ze moeten eens openbaar maken wie er precies dwarsliggen en deze personen uitkopen en voor eeuwig verbannen uit het Johan Cruijff stadion. En geef de namen door aan de harde kern.

   1. Bakkie

    Namen weet ik niet, maar weet wel dat het de directie van de Arena is die dwarsligt.

 2. Wenen 1995

  Ik vraag me af of Ajax hierin een vertragende factor is. Ajax is toch geen eigenaar van het stadion?

  1. Ajax 1

   Inderdaad kan Ajax hier weinig aan doen waarschijnlijk. Zijn afhankelijk van de aandeelhouders van het stadion. 48% gemeente amsterdam, 39% prive investeerders en 13% Ajax. Dus ja, Ajax kan willen wat het wil, zijn toch echt afhankelijk de andere twee, of in ieder geval 1. Je zou zeggen dat als ajax en gemeente allebei echt willen ze het ook af moeten kunnen dwingen.

   1. AjaxKat

    Ja om eerlijk te zijn denk ik dat zowel gemeente als Ajax wel willen. Het ligt echt aan die andere partij(en). En we leven nu helaas in een tijd waarin namen van stadions en concertzalen steeds vaker worden verbonden aan bedrijven kijk maar naar Engeland (Emirates Stadium, O2 Arena). Maar was het pas geleden niet Sjakie die zei dat het goed ging komen? Als hij het zegt…

    1. Ajax 1

     Denk het niet ajaxkat. Als gemeente en ajax willen is er een meerderheid dus neem ik aan dat het snel rond zou kunnen zijn.

 3. Jimmy1971

  Zo gaat NL met zijn legendes om , schandalig !
  Dit kun je echt niet maken , naar Cruijff zijn nabestaanden , v/d Laan , en de Ajax supporters !!!😡

 4. BeukerAjax

  Ja ik vind ook dat het de naam snel
  Door moet zetten… maar nu moet famillie Cruijff niet gaan dreigen met graag of niet… verandering heeft tijd nodig, wees uberhoubt blij dat ze het willen gaan doen! De Arena is niet eens van Ajax, dus ligt bij de gemeente!

  1. HURBIE

   Familie heeft gelijk GRAAG of Niet
   Maar dit slaat nergens op met al die gasten met hun Bobo’s gedrag

   1. Peter kopsterk

    Denk dat het alleen maar om geld draait. Ze willen het stadion commercieel uitbuiten.

   2. De Nees

    Ow…dat moet nog goed uitgedacht worden?? daarom doen ze er 20 plus jaar over om een sponsor te vinden. Ook toevallig dat dit net naar buiten kwam toen Johan aan werd gelinkt. Niks aan het handje joh gewoon een timing issue. Laat ze dat hele stadion in hun fucking reet steken en daarna de Kijkgat Arena noemen.

 5. Koning Haarms Wolfs

  We moeten gewoon weer een eigen stadion hebben. Arena is geen voetbalstadion.

  1. LeroyT

   Ja mooi olympisch stadion, ring er boven op. Het Olympisch Johan Cruijff stadion!!

 6. Kevke87

  Ik ben al op een punt beland dat ik zeg van mij hoeft het niet meer. 2 jaar na dato is het nog niet zover?? Zo zie je maar wat voor een nobody je eigenlijk bent in NL als je zoveel hebt betekend, maar het op geld aankomt. Heb nu meer van laat maar zitten en stik erin want al gaat het komen, het gaat met hangen en wurgen, met de hakken over de sloot, tegen wil en dank, door de strot heenduwen, afijn.. het gaat niet van harte. daar zijn gaat mij om. of het nou Johan Cruijff stadion gaat heten of niet.
  Wij moeten het doen. de supporters, seizoenkaarthouders, fanatiekelingen, liefhebbers, het volk en de media. En als het in de volksmond zo genoemd wordt, het zij dan maar zo. overigens hoop ik toch echt dat de dwarsliggers snel boven komen drijven.

 7. AB AjaxBarcelona

  Ik lees vaak dat mensen zeggen dat Ajax er weinig aan kan doen. Waarom gebruikt Ajax dan niet alvast de benaming JC stadion aka Arena. Dat was een mooie voorlopige tussen oplossing geweest. Staat de naam van Johan alvast op seizoenskaarten, toegangskaarten, briefpapier etc. Dat ze dat niet al gedaan hebben zegt meer dan genoeg. Slappe zakken zijn het. Geen knip voor de neus waard.

  1. Kevke87

   Ajax kan inderdaad de druk opvoeren en dmv dit soort kleine dingen laten zien dat ze er kei en keihard in staan. maarja er zullen wel weer ‘regels’ voor zijn om dat niet te mogen. dus dan krijg je dit soort slappe verhalen voor de bühne.

 8. -buitenkantje rechts-

  Zucht.. laat maar. De geruchten dat de naamswijziging er NIET meer ging komen waren er ook al langer. Zie masr 1 oplossing. Ik meende dat Dickst dat ook al eeder zei..
  Maak de namen of partij die dwars ligt bekend! In de Telegraaf met dikke koppen. Wordt er over gesproken gesproken in sport- en praatprogramma’s, worden er collumns over geschreven. Moet je zien hoe snel het geregegeld is..
  PUBLIEKE DRUK OPVOEREN!

 9. Vasco

  Ik zou niet graag in de schoenen willen staan van de persoon die het tegen houdt.

 10. BobbyHaarms

  En zo sta je wederom voor de gehele voetbalwereld voor lul. Wereldwijd is bekend dat Jopie groot is geworden bij Ajax, maar nergens ter wereld wordt en werd Cruijff zo dwars gezeten als bij zijn grote liefde Ajax. Als het op zo’n manier moet laat dan maar zitten. In Barcelona snappen ze het tenminste wel, bij Ajax en die kut Arena draait werkelijk alles om dat kutgeld en gaan ze letterlijk over lijken.

  Dat júist onze Johan zo beschimpt is de laatste jaren door zijn cluppie heeft er ondertussen wel voor gezorgd dat ik steeds minder binding krijg met mijn ooit grote liefde.

 11. Prinsengracht

  Het is al lang duidelijk dat het niet “graag” is. Dus wat mij betreft dan niet. Past prima bij wat we al hebben. Trainer die niet bij Ajax past. Voetbal dat niet bij Ajax past. En resultaat dat niet bij Ajax past.

 12. afcadeluxe

  voorstel;laten ze diegene,die tegen naamswijziging zijn,a.s. thuiswedstrijd met een microfoon ff uitleggen waarom ze het tegenhouden,weten wij hoe zij eruitzien en dan kom ik graag ff langs om in gesprek te gaan met hem/haar,geldgeile bende is het….

  1. De Nees

   Dat zijn allemaal grote bedrijven Afcadeluxe, waar te beginnen? De 8 Founders van Amsterdam ArenA: Philips, Ballast Nedam en Koninklijke BAM , Grolsch, KPN , Amsterdam RAI , ABN AMRO Bank, Coca Cola, Nederlandse Staatsloterij. Hebben geen van allen een link met Ajax of Johan, wat boeit hun emotie en verering. Dit wilden de Klojo Founders v Praag, v Os, vd Eijden, Coronel schijnbaar toen ze de Arena en Ajax NV in gang zetten 25 jaar geleden, de clubziel verkopen aan de markt.

   1. Ajax 1

    De founders zijn geen aandeelhouders volgens mij? Misschien vergis ik me, maar volgens mij zitten die niet bij de private investeerders.

  2. De Nees

   Ja het is wat vaag die hele constructie Ajax1, maar ff wat info bekijkend zijn er dus 6 partijen die de bouwkosten van 127 mln hebben gefinancierd: Ajax, gemeente Amsterdam, ministerie WVC, ABN AMRO, private investeerders en de Founders. Priv inves en Founders hebben respectievelijk 30 mln en 20 mln ingebracht, samen bijna 40%. De Arena is een NV dus dit zijn allemaal aandeelhouders, daarnaast zijn de partijen verweven in allerlei exploitatie- leverings-, gebruiks- rechten. Wie van deze partijen nu moeilijk doet over de naamswijziging is gissen maar je zou gauw vermoeden dat het bij de private investeerders en de Founders ligt, de andere partijen lijkt me niet. D’r liepen exploitatie rechten af 2 jaar geleden, Ajax kon dat overnemen voor 50-60 mln, dat was financieel best aantrekkelijk zonder veel impact op de bedrijfsvoering als je het spreid over een lang termijn, dan had Ajax hele grote zeggenschap gehad over de Arena NV, alleen waarom dit niet is gebeurt is niet duidelijk.Ja het is wat vaag die hele constructie Ajax1, maar ff wat info bekijkend zijn er dus 6 partijen die de bouwkosten van 127 mln hebben gefinancierd: Ajax, gemeente Amsterdam, ministerie WVC, ABN AMRO, private investeerders en de Founders. Priv inves en Founders hebben respectievelijk 30 mln en 20 mln ingebracht, samen bijna 40%. De Arena is een NV dus dit zijn allemaal aandeelhouders, daarnaast zijn de partijen verweven in allerlei exploitatie- leverings-, gebruiks- rechten. Wie van deze partijen nu moeilijk doet over de naamswijziging is gissen maar je zou gauw vermoeden dat het bij de private investeerders en de Founders ligt, de andere partijen lijkt me niet. D’r liepen exploitatie rechten af 2 jaar geleden, Ajax kon dat overnemen voor 50-60 mln, dat was financieel best aantrekkelijk zonder veel impact op de bedrijfsvoering als je het spreid over een lang termijn, dan had Ajax hele grote zeggenschap gehad over de Arena NV, alleen waarom dit niet is gebeurt is niet duidelijk.

 13. Zlatan4ever

  Kunnen wij aub ophouden met de scheldpartijen en overige onzin om te lezen. “Stick 2 the subject” en ga buiten dit forum om lekker elkaar voor alles uitmaken…..

 14. Zlatan4ever

  Dit item gaat over de grootste voetballer ooit. Daar horen geen vete gesprekken bij, alleen respect. Daarnaast zijn wij allemaal voor Ajax dus een beetje eenheid kan geen kwaad

 15. Ajaxfoort

  De familie weet hoe dit soort zaken werken. Daarom hebben ze geduld en dat siert ze zeker. Maar ik vind het schandalig dat dit kan gebeuren in een stadion dat in eerste instantie bedoeld is om te voetballen. Dat de directie van de Arena daar anders over denkt bleek vanaf het begin. Toen werd al letterlijk gezegd: De Arena is een multi-functioneel stadion waarin OOK gevoetbald kan worden. Toen ik dat destijds las draaide mijn maag al om. Geen zeggenschap. Dus ik zou zeggen: wegwezen daar!!

 16. geralmere

  Beste moderator. Wanneer grijpt u in? Ik wil hier geen deel meer van uitmaken. Discussie is goed, maar dit kan echt niet meer. Ik haak daarom af totdat er weer op een normale manier met elkaar gepraat wordt. Hopelijk volgen veel abonnees mij.

  1. BobbyHaarms

   We weten allemaal waar het probleem zit. Als deze rotte appel eruit wordt geflikkerd zal je zien dat ook hier de zon weer gaat schijnen. Tevens ook de reden dat zeer gewaardeerde forumleden er bijna nooit meer zijn dus eruit met die opruier.

   1. AB AjaxBarcelona

    Geralmere, pak de juiste personen aan (seijs en litmanen) of blijft er buiten.

 17. Iceman

  Ja Ajax moet weg uit de Arena en elders een Johan Cruijff stadion bouwen waar alleen gevoetbal wordt dat alleen van Ajax is. Alleen dan komt de naam van Cruijff er op anders nooit vrees ik.

  1. dickst14

   Laten ze dat maar doen. Een stadion in eigen beheer en met niemand wat te maken. Dat zou de basis voor de toekomst moeten zijn.

 18. De seijs

  Echt triest wat vandalen in Brussel hebben gedaan . Het nieuwe Cruyff veldje wat net was aangelegd vernield. Geen respect, triest.

 19. Moosie

  Dus je weet wel wat dat woord betekent nou dan is het duidelijk het was een bewuste actie dat gedoe gisteren.
  Daaom moet jij echt gewoon weg hier.
  Je kunt het onder 10 namen proberen we vissen je er wel uit.
  En al moet ik samen met je van het forum ook prima maar jij moet met je tyfussmoel weg hier

 20. Forever nr14

  Om je kapot te schamen, en deze schaamte kan er nig wel bij, we zijn het lachertje van NL en europa, door een wanbeleid van alleen maar geld wolven. Fam Cruijff als ik jullie was “graag” of niet. En laat ze het lekker uitzoeken. De zoveelste sneer naar ajacieden die hun hart op de juiste plaats hebben zitten, en hun hart bij het “echte” Ajax hebben. Om je kapot te schamen

  1. jood84

   misschien word het tijd om als supporters wat letters te lopen en te installeren😁👌

    1. jood84

     inderdaad Moosie. als hun niets doen dan moeten de supporters het maar doen😉

 21. a.p.

  schandalig
  ..
  geld..

  schandalig
  ……

  geld ….schandalig hoe ze met onze Johan Cruijff omgaan

 22. Johan

  Geen woorden voor behalve respect voor de familie dat ze zo lang geduld hebben. Echt niet te bevatten.
  Heeft het woord “eer” geen betekenis meer en moet alles in geld worden uitgedrukt!
  Als de naam niet zal worden gewijzigd in het Johan Cruijf(y)f stadion ben ik m gezien, geen seizoenkaart meer. Ik wil een club steunen die gevoel voor eer heeft en toevallig heeft nummer 14 onze club in de wereld groot gemaakt. De oudere generatie krijgt nog steeds een glimlach bij het horen van de naam Cruijff.
  Laat die laffe personen die in euro’s denken een keer naar buiten komen zodat we weten waar het over gaat. Deze soap krijgt nu een nare wending, euro’s ipv een legendarische voetballer/persoon eren.
  Supporters ik zie graag jullie graffiti tegemoet.

 23. Kingkong

  Laatste tijd steeds weer onderling gezeik , beide partijen word eens volwassen en gedraag eens normaal ga anders terug naar jullie kleuterschool !!!!!!!!!

Reageren is niet mogelijk.