Overmars laat Younes niet zomaar gaan: ‘Dan maar transfervrij de deur uit’

Amin Younes heeft al meerdere malen de wens uitgesproken dat hij wil vertrekken bij Ajax maar de kans is ook aanwezig dat de Duitser de tweede seizoenshelft gewoon in dienst van Ajax speelt en komende zomer dus transfervrij kan vertrekken. Marc Overmars heeft inmiddels laten weten dat de situatie tussen beide partijen vrij duidelijk is.

‘Drie jaar geleden hebben wij in het contract van Younes een optie genomen dat wij het eventueel met een jaar kunnen verlengen. Amin heeft nu besloten dat hij na drie jaar het liefst een winterse transfer maakt maar daar zijn wij het nog niet over eens. Momenteel zitten wij krap in de buitenspelers dus zou het zo kunnen zijn dat wij hem aan zijn contract houden waardoor hij komende zomer transfervrij kan vertrekken, dat moet dan maar. Momenteel staat het sportieve voor ons voorop dus we laten hem in deze transferperiode niet zomaar gaan’.

Bron: VI

Related posts

80 Comments

  1. AjaxBarcelona?JC stadion

    Als Overmars nu eens precies aangeeft wat de voorwaarden zijn voor het lichten van de optie. Nu klinkt het erg raar. Ajax heeft een optie maar laat hem straks toch transfervrij gaan. Niet logisch allemaal.

    1. Bakkie

      Er zijn geen voorwaarden, Ajax mag de optie lichten en het contract met een jaar verlengen. Dit zullen ze niet doen aangezien beide partijen op lange termijn niet met elkaar verder willen.

      1. Litmanen

        En bovendien terecht dat hij nu niet weg mag. Tot voor kort nog basisspeler, dus misschien nog hard nodig om die schaal alsnog binnen te halen.

        1. Jimmy1971

          Ben ook erg blij dat Ajax eindelijk eens niet voor het geld kiest , maar de schaal belangrijker vind , dat is een enorme stap vooruit !!

          1. dickst14

            Als ze die schaal willen moeten ze hem laten gaan. Totaal geen rendement. We hebben Kluivert die in 10 wedstrijden al meer goals en assist heeft dan Younes in 2 en1/2 jaar. Johnson staat ook te wachten mocht Kluivert geblesseerd raken of uit vorm zijn. Strik erom.

          2. frenkynairo

            Johnson heeft ook nog niks bewezen, dus op dat punt ben ik het niet met je eens. Ik vraag me eerder af hoe gemotiveerd hij nog is om voor ons te spelen.

          3. dickst14

            Johnson heeft nog niets bewezen. Daar heb je gelijk in. Maar zou hij minder rendement hebben dan Younes. Dat is onmogelijk voor een buitenspeler van Ajax.

          4. frenkynairo

            klopt rendement 0,0 . Maar wat betreft de motivatie kwestie van younes? denk dat daar het echte probleem licht.

          5. dickst14

            Ik heb geen idee. Kluivert als hij naar binnen kapt schiet hij ze in de kruising en als hij buitenlangs gaat geeft hij ze voor. Younes die……. kijk de beelden maar.

          6. De Nees

            Eens Dickst. En op zich een goeie opstelling van Marc, alleen had het TH Younes van de zomer moeten laten gaan. Rendement was er al 1,5 jaar niet voor iemand met die ervaring, dan moet je je knopen tellen en verder kijken.

          7. Litmanen

            Als jullie nou samen de beelden kijken, dan verzoek ik jullie alleen de Europese wedstrijden te bekijken.
            Dan kun je zien waarom.toptrainer gecharmeerd zijn van Younes.
            Buiten het feit dat hij dreigend is, voert hij altijd zijn taak uit, ook verdedigend.

            Johnsen is er nog niet, Cerny zwaar geblesseerd, onze nieuwe aanwinst nog niet eens in Amsterdam en Kluivert gaat over 1000% zeker nog een vormdip krijgen. Hopelijk niet dit seizoen, maar die dip komt.

            Misschien nu duidelijk waarom Overmars hem niet laat lopen?

          8. De Nees

            Nee nog steeds niet Litmanen, zo lastig dit heb je geen betere uitleg mss gaan we dan wel om. Want je ziet weer dingen die die jongen helemaal niet laat zien, straks ga je nog roepen dat ie ook nog vanille pist en aardbeien poept.

          9. Litmanen

            Ik probeer Overmars te begrijpen. Daar gaat deze topic over.
            En ik begrijp niet waarom er hier een stuk of vier het beter weten dan alle toptrainers en sommige managers van Turkse en Italiaanse clubs.

            En dan komt er dus geen inhoudelijk antwoord, zoals gewoonlijk bij deze vier vrienden.

            Want kreten als”strik er om heen” vind ik niet echt. inhoudelijk.

          10. De Nees

            Waarom moet je perse op die trainers afgaan als je zelf ziet hoe hij loopt te voetballen? Of kunnen supporters het verschil niet zien tussen goede en slechte voetballers? Ok jij dan niet. Maar jouw inhoud is lekker overtuigend, die 2 redelijke wedstrijden in de EL, van de 50 (!) vorig seizoen, ja klasse rendement. Of stel Kluivert of zelfs Johnson uitvalt, poeh he hebben we Younes nog achter de hand. Ja da’s nog ’s inhoudelijk. Maar je kan dus niks met deze agumenten, dus m.a.w. geen inhoud.

          11. Litmanen

            Dat is geen reactie. Dat is een bewering dat jij er meer verstand van hebt dan Overmars, De Boer, Bosz, Keizer, Lowe en de trainers van grote clubs in Europa.

            Wat doe jij hier nog?
            Zijn er geen club die smeken om jouw hulp?

            Vraag me af wat je zou zeggen als Johan bij leven beweerd had dat Younes van grote waarde is.

            Emigreren?

          12. Bakkie

            Ik ben het helemaal met je eens dat we respectvoller met onze eigen spelers moeten omgaan. En ben het ook met je eens dat het geen zin heeft om Younes nu te verkopen. Maar als mensen zeggen dat Younes het gewoon slecht heeft gedaan de laatste 1,5 jaar, dan kom jij vaak met het argument dat dat onjuist is omdat trainers hem goed vinden. Dat wekt volgens mij de meeste irritatie op bij forumleden hier. Ik heb Younes ook lang proberen te verdedigen, het is een aardig ventje en kan zeker voetballen. Maar we weten allemaal dat het er al heel lang niet meer uit komt. Dus prima om achter de hand te hebben, maar meer ook niet.

          13. Bakkie

            En dat Overmars hem nu niet wil verkopen, dat komt niet omdat hij Younes zo’n goeie speler vindt, maar omdat hij nu toch niks oplevert en je beter kan kiezen voor een wat bredere bank.

  2. Charka53

    Als een club Younes heel graag wil overnemen zullen ze moeten betalen en als ze dat doen is het dun bezaaid zijn van buitenspelers niet meer zo belangrijk hoor.

      1. Bakkie

        Ik zou ‘m gewoon houden voor die laatste 6 maanden. Met Kluivert, Neres en Johnsen zijn de flanken dun bezet.

  3. Iedereen heeft een mening

    Inderdaad, ajax heeft een optie. Dus ajax kan bepalen of hij transfervrij de deur uitloopt of niet.

    1. AjaxBarcelona?JC stadion

      Dat schijnt dus net ff wat lastiger te liggen anders had Ajax die optie al lang gelicht en hoeft Overmars niet te praten over transfervrij vertrek.

      1. Bakkie

        Het enige “lastige” in deze kwestie is dat Younes zelf absoluut neit blij zou zijn als Ajax die optie zou gebruiken. Dus dat Overmars praat over een transfervrij vertrek, is puur uit loyaliteit.

        1. AjaxBarcelona?JC stadion

          Zoals ik al ergens anders heb aangegeven, er gaat een gerucht dat het afhankelijk is van het aantal gespeelde wedstrijden. Als Younes nu lang “geblesseerd” is, dan redden ze het aantal wedstrijden niet en kunnen ze de optie niet lichten. Zo’n optie wordt wel eens opgenomen als de club denkt dat ze een vaste basisspeler in huis hebben. Maar ….. het is een gerucht. Geeft wel de verklaring over de vele onlogische basisplaatsen van hem ?

          1. De seijs

            Ach geruchten……..kan je niks mee. Je kan beter bij de feiten blijven. Maar ja….. als iemand Jaap de Groot veel leest en verder niet. Ja dan ga je er in mee?

          2. Litmanen

            En verder, wat is vijf miljoen? We hebben misschien een verlies van twee miljoen. Nou, we hebben een keer 17 verloren op een spits van Heerenveen. En die bracht minder dan Younes.

          3. Iedereen heeft een mening

            AB/JC, hoeveel wedstrijden zouden het er dan moeten zijn. Volgens mij heeft hij toch al zo’n 15/20 wedstrijden gespeeld (inclusief europese voorrondes). Lijkt mij dan toch voldoende

          4. AjaxBarcelona?JC stadion

            Weet niet, helaas “beperkt” gerucht. We zullen het zien na de winterstop of hij niet speelt vanwege blessure of gewoon omdat ten Hag voorkeur geeft aan Kluivert.

  4. Gert Ajax

    Volgens heeft die iets van 1,5 miljoen gekost in ieder geval dat terugkrijgen en het liefst nog wat extra.
    Beetje onduidelijk met die optie.

  5. JohnDoe77

    Hij had beter die paar milioen kunnen pakken en naar Mechelen overmaken om onze nieuwe aanwinst niet in de zomer maar nu binnen te krijgen!

  6. Basisspeler

    Al vaker aangegeven. Na de EL finale had je gebruik moeten maken vh momentum. Hij kon voor een leuk bedrag naar Schalke. Nu mag je blij zijn als je de aankoopprijs terug krijgt.

      1. BobbyHaarms

        Haha dat zal je vriend hier leuk vinden ?

        Maar Duits international of niet, elke speler hebben we keihard nodig deze 2e seizoenshelft. Je kan hem altijd nog op de tribune zetten als iedereen verder fit blijft want de rol van Younes lijkt mij in dat geval uitgespeeld.

        1. afcadeluxe

          ha gappie kreeg vanochtend van indo die foto van de brandblusser,lag direkt dubbel????

          1. BobbyHaarms

            dickst, je hebt vast en zeker wel gehoord over die ondernemer (en feyenoordfan) die zich mateloos ergerde aan al die Ajax brandblussers in 010 en omstreken maar ook in die kuip? En dat hij een nieuwe brandblusser op de markt heeft gebracht, de “firenoord”?

            Ok…stel je dan nu een volledig afgefikt huis voor in 010, waar kakkerlak Kuyt huilend en snikkend voor staat en zegt: ” We hadden zo’n nieuwe feyenoord-brandblusser gekocht voor ons huis. Wat denk je?? Blijkt ie het maar 1x in de 18 jaar te doen.” ?

            Waarop zijn vrouw zei: ” Had er dan 1 van Ajax gekocht! Zij zijn de beste”

            ?

          2. dickst14

            Grappig ja?haha. Heb je het filmpje gezien van de man die naar het politieburo gaat en zegt dat ie zijn vrouw vermoord heeft. Ook leuk

      2. Iedereen heeft een mening

        als het maar geen gevalletje “Mertens” wordt. straks ook €30 miljoen waard.

  7. paulvos

    Laat hem maar gewoon het seizoen afmaken, wie weet is zijn focus nu anders en kunnen we hopelijk nog wat plezier van hem beleven.

  8. AjaxBarcelona?JC stadion

    Toch erg dat hij ondanks zijn totale inefficiente spel moet blijven. Het heen en weer draven is blijkbaar voldoende.

    1. De Nees

      Jawel maar hij is toch maar even duits international en Ajax kan straks zowaar een wereldkampioen in de gelederen hebben. Wat een bofkonten zijn we dan toch. ?

      1. AjaxBarcelona?JC stadion

        Ze waren nog op zoek naar een speler met de instelling “immer gerade aus”

  9. Peter kopsterk

    Het schijnt dat Napoli hem toch in de winterstop wil kopen dus Marc pak die paar miljoen en geef KV Mechelen wat extra,s en Bande komt

  10. AjaxBarcelona?JC stadion

    April 2017 wilde Younes nog de Duitse Sjaak Swart worden, de Duitse mister Ajax. Wist niet dat Duitsers humor hadden.

  11. Widi

    Het is in elk geval een speler die voor veel gesprekstof heeft gezorgd. Als hij vertrekt en Dijks ook, is eigenlijk alleen Veltman nog over.

  12. Brokamp

    Rare wereld die voetbalwereld. Zelf willen ze Youness niet kwijt maar wel willen ze Band wel bij Mechelen vandaan halen. Tja boontje komt om zijn loontje. Ze bieden een half miljoen extra aan Mechelen maar willen straks datzelfde bedrag oox weer extra voor Youness. Wie heeft nu de langste adem……..

  13. Wenen 1995

    En ik een paar jaar geleden maar roepen naar mijn 010-vrienden dat wij de nieuwe Maradonna hadden…. ?

  14. AFCA my World

    Verlengen dus , en betaald de deur uit, we zijn geen snoepwinkel ! Kom op zeg een international gratis de deur uit ? ⚽️

    1. Litmanen

      Een paar vrienden hier boven denken dat ze het beter weten dan De Boer, Bosz, Keizer en de Duitse bondscoach.
      Dus ja, gratis de deur uit.
      O ja, die Italianen en Turken hebben er ook geen kijk op…

      Vandaar dat Ajax zo goed gescoord heeft in Europa dit jaar. Daar kunnen ze in het buitenland nog wat van leren.
      Vergeten we Oranje maar even.

      1. Moosie

        Sorry beste man maar waarom blijf jij de confrontatie zoeken joh praat nou gewoon tegen je grote vrienden wibi seis en degelijke en hou op met reageren op AB we nemen je toch niet meer serieus

  15. JohnDoe77

    Als Younes toch gratis weg gaat lopen en Mechelen Bande niet nu al wil laten vertrekken; waarom ruilen we niet? Kunnen wij door met de toekomst en Mechelen heeft er een Duits
    International bij!

  16. AjaxBarcelona?JC stadion

    Wat zou de reden kunnen zijn dat Ajax niet al afgelopen zomer de optie heeft gelicht of misschien zelfs meer. Younes was tenslotte bepalend voor het halen van de finale, international geworden en vaste keus van, B, B en K. Persoonlijk heb ik het vermoeden dat Ajax er van uit is gegaan dat er een betere speler klaar zou zijn en/of aangetrokken zou worden dit seizoen. Persoonlijk denk ik dat Ajax in Younes toch niet het goudhaantje ziet anders laat je hem steaks niet zo lopen. In april 2017 was er de mogelijkheid om hem langdurig aan Ajax te binden maar Ajax heeft dat niet gedaan. Misschien toch vanwege gebrek aan effectiviteit, gebrek aan goals, gebrek aan inzicht vooral voor mede spelers? Zou zo maar kunnen.

  17. AjaxBarcelona?JC stadion

    Wat zou de reden kunnen zijn dat Ajax niet al afgelopen zomer de optie heeft gelicht of misschien zelfs meer. Younes was tenslotte bepalend voor het halen van de finale, international geworden en vaste keus van, B, B en K. Persoonlijk heb ik het vermoeden dat Ajax er van uit is gegaan dat er een betere speler klaar zou zijn en/of aangetrokken zou worden dit seizoen. Persoonlijk denk ik dat Ajax in Younes toch niet het goudhaantje ziet anders laat je hem steaks niet zo lopen. In april 2017 was er de mogelijkheid om hem langdurig aan Ajax te binden maar Ajax heeft dat niet gedaan. Misschien toch vanwege gebrek aan effectiviteit, gebrek aan goals, gebrek aan inzicht vooral voor mede spelers? Zou zo maar kunnen. Toch vreemd dat een speler goed moet zijn zonder dat het merendeel van de supporters (vooral in het stadion) dat vind puur en alleen omdat hij wordt opgesteld. Boilesen werd ook telkens weer opgesteld en was ook zo’n wereld voetballer natuurlijk.

      1. Moosie

        Als jij zwart zegt zeggen hun wit en zeg jij verkopen zeggen hun bijtekenen heb ondertussen niks meer met Younes te maken alleen met hun frustraties

Comments are closed.