There are no ads, please add some


Ajax legt Per Schuurs voor 4,5 jaar vast

Ajax heeft Perr Schuurs aan zich gebonden. De komst van de 17-jarige verdediger is zojuist bekendgemaakt via de officiële kanalen. Schuurs is per 1 januari eigendom van Ajax, maar wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan Fortuna Sittard. Daar is hij aanvoerder, de jongste aller tijden in het Nederlands betaalde voetbal. De Limburger tekende een contract voor 4,5 jaar, tot medio 2022.


Gerelateerde posts

147 reacties

     1. HURBIE

      Wil ik ook wel weten wie
      Maar dat ze deze jongen hebben gecontracteerd doen ze goed aan
      Teken dat er Nederland ook goeie spelers rondlopen

     2. BobbyHaarms

      Goede spelers lopen er gelukkig nog wel rond ja. Probleem is vaak dat ze verkeerd worden gebruikt..

    1. Litmanen

     Overdwars: wat mij betreft was vorig seizoen een hoofdprijs, heerlijk voetbal en een finaleplaats. Liever elk jaar zo’n seizoen dan af en toe een schaal en elk jaar voor de winter Europa al uit.
     En het kan, kijk naar bijvoorbeeld FC Basel. En die doen elk jaar mee in Europa.

 1. Finidi

  Goeie zet en lekker laten spelen daar 👍, ajax pers, volgens mij kan dat alleen maar tegenvallen voor Frank en ook voor ons, heb geen zin in weer grafresultaatvoetbal en kampioen worden op Psv manier! Laten ze Vh schip of Laudrup halen of zo!?

     1. BobbyHaarms

      Dit bestuur is al veel langer bezig om zijn eigen koers te bepalen (richting de ondergang). Van de Cruijfflijn is geen ene moer meer over, er worden paniekaankopen gedaan en onbegrijpelijke aankopen puur uit winstbejag. Geen wonder dat steeds jongere spelers besluiten te vertrekken, immers…wat voor perspectief heb je nog op deze manier? Wat zal die Keizer zich kut voelen zeg als dit allemaal waar is. Net als wij ons dit hele seizoen al kut voelen over dit hele zwalkende wanbeleid.

     2. De seijs

      En jij zegt dat jonge spelers juist weg gaan bij ajax, omdat ze geen vertrouwen krijgen. Beetje rare uitleg weer bh!

     3. De seijs

      Ja als je met de neus op de feiten wordt gedrukt laat jij het altijd afweten. Maar is bekend hier. We zullen maar weer zeggen zeiken om te Zeiken. 😣😣😣

     4. De seijs

      Voortaan eens eenkeer niet reageren om ajax en zijn bestuur af te zeiken. Zooooooooooooh 010 achtig! !👎

     5. BobbyHaarms

      Is goed hoor mister like de duimenverzamelaar, ga maar weer lekker duimen. Kneus 👍👍👍👍👍

     6. De seijs

      Zucht…….. En als je het niet meer weet, weer als een kind gaan schelden. Beetje jammer weer!😣

     7. Litmanen

      Seijs en Bobby hou eens op. Jullie zijn het meestal inhoudelijk eens. Richt je pijlen op de echte ziekmakers hier.
      Wij zijn hier om op een normale manier met elkaar te discusseren.
      Alleen AB, Indojood, Moosie en Dickst zijn daartoe niet in staat. Die hebben altijd gelijk.
      Seijs, hou je een beetje in ok?

     8. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

      Ik ook niet 😂👍

     9. Indojood

      Hilairsche oproep. En je zelf rekenen tot de normale reageerders, haha. Ben benieuwd hoe -buitenkantje rechts- hierover denkt nu ie nog erger dan een mongool is in jouw ogen. En je snapt er een geen kut van, BobbyHaarms en ik zijn bijna als broers en hij is het vrijwel altijd eens met mij, niet met die seniele duimendraaier.

     10. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

      Weten we gelijk weer wat “normaal” is volgens Veltmanen. Ff denken: uiteraard de 6 plankjes; onder tram 9 komen; van de tweede ring springen; met je 93 jarige schoonmoeder het bed delen; uiteraard geboren zijn als een mongool; verzoek aan anderen om uit het leven te stappen. Denk dat ik maar even stop, tegen zoveel “normaalheid” is geen kruid gewassen. Vervolgens zal Veltmanen zich nu gaan verweren door met zijn vingertje te wijzen naar anderen.

     11. BobbyHaarms

      Het gaat hem puur en alleen maar om het binnenharken van zijn likes in zijn wanhopige poging de nr.1 te worden op de likeslijst, zie je dat dan niet? Standaard 5 of 6 likes voor een lachende smiley????…yeah right.

 2. Iceman

  Goed gedaan Marc. En nu nog een andere Trainer en geen FDB. Begrijp mij verkeerd ik ben super blij en trots wat FDB heeft bereikt met Ajax in zijn tijd als trainer maar doe even een andere iemand met een hele andere in steek dan het NL voetbal school. Kijk waar wij nu staan Europesch gezien en ook het Nederlands elftal is bacher en Ajax staat gewoon 3e in de Eredivisie wij worden geen Kampioen want ook al winnen wij as Zondag het maakt geen ene zak uit. Want keizer is geen trainer voor dit Ajax. En FDB heeft zijn tijd en kans gehad.

  1. Litmanen

   Daar moet je toch een echte kenner voor zijn, om deze jongen bij Ajax te willen!
   Wat ben jij toch goed.
   Verder was bijna niemand hier op gekomen. Ik neem aan dat jij Overmars getipt hebt?
   Geweldig hoor, echt, petje af.

 3. Jimmy1971

  Prima talent wat nu al prima ervaring op doet onder Sunday Oliseh !!
  Maar de echte verandering moet bij het TH en de (beurs) structuur van de club !!
  Duivenbode hield bijv. eigenhandig de transfer van Richarlson tegen die nu bij Watfort de sterren van de hemel speelt ..

   1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

    Laat hem in die waan. Wij zijn ook puber geweest en dachten toen ook dat iedereen naar ons zou luisteren.

  1. Ajax1958

   @Kingkong, precies en dat begint met onze sterkhouder/aanvoerder te verpatsen, maarja, wie wil hem hebben? Hij heeft zijn beste jaren al gehad en wordt niet beter meer.

    1. Indojood

     Kijk Kingkong, ik heb een uitgesproken mening en ben een zeer gewaardeerd forumlid, zoals bevestigd door anderen hier. Seijs heeft een andere rol, die van forumgek of virtuele boksbal, af en toe leuk om op te slaan.

     1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

      Seijs lult mee na eerst Wikepedia gelezen te hebben.

  1. Litmanen

   Kingkong, ik had me hierboven al gemeld om Indojood en vrienden te bedanken voor hun oplettendheid en kennis. Echt geweldig, wat zullen ze blij zijn in de Arena met zulke supporters!

   1. dickst14

    Iemand die Veltman en Younes adoreerd en ze altijd in de basis wil zien kan onmogelijk een Ajax supporter zijn. Hopelijk is er nog plaats bij de proffesionele hulp want dit kan niet lang meer wachten.

 4. EugAjax

  Goede actie van Ajax. Het bevalt me ook dat ze hem seizoen laten afmaken bij Fortuna. Oliseh heeft Ajax verleden en die jongen had daar hveel behoefte aan om in zijn omgeving nog eerste verder te rijpen.
  Welkom Per.

 5. ajaxhoger

  Dit is allemaal leuk dat hij voor onze club kiest , maar de vraag is natuurlijk staat hij er meteen , het antwoord zal nee zijn , hij moet zich aanpassen pppfffffff , wat hebben we er dan aan voilgend jaar ,beginnen we weer met een niet compleet elftal .
  Het is een goede koop hoor , hebben we niet spelers nodig die er meteen staan willen we een keer in de 7 jaar een schaal pakken .
  We gaan het zien in de toekomst .

  1. EugAjax

   Widi volgens mij serieus een van de voordelen dat er alleen maar ex topvoetballers oftewel Ajax iconen op belangrijke voetbal gerelateerde functies staan. Neem van mij aan, maar wsl weet je dat al 😄, dat het wat met zo een jongen doet als je ontvangen word door heren Sar en Overmars, of dat je ontvangen word door Brands, Gerbrands.
   Komt bij dat Ajax dit tegenwoordig goed aanpakt als zo een jongen een dag komt kijken. De hele vereniging krijgt hij te zien en vooral ook de spelers en staf natuurlijk. Laatste is mss geen pre 😄maar komt toch binnen bij zo een jongen.

   Dan gaat hij naar Toekomst en komt dan mannen tegen als Bergkamp, en andere oud voetballers.

   Ik denk echt dat Ajax hier voordeel heeft tov een PSV. Nu al twee top talenten in een week.
   Vroeger was dat andersom vaak.

   1. Widi

    Ik heb echt een hekel aan PSV. Maar ik heb respect voor Brands en Gerbrands. Die weten waar ze mee bezig zijn. Sar heeft nul uitstraling. Nul. Naar Bergkamp moet je heel goed zoeken op de Toekomst. Overmars regelt dit soort zaken. Op de Herdgang kom je van Bommel, Nilis, Van Nistelrooy tegen. Kortom: ik ben het niet met je eens. Maar wel blij dat deze jongen uit Limburg niet voor Eindhoven maar voor Amsterdam heeft gekozen.

     1. Widi

      Je vroeg net wat ik bedoelde met zuigen en provoceren. Ik vond dat je dat zelf ook wel weet. Maar: deze reactie op Eug (via mij) is een prima voorbeeld. Jij en ik hebben op dit punt ongeveer dezelfde mening. Eug heeft een andere mening. Ik geef met argumenten aan wat ik vind. Jij zet Eug weg met een kleinerende neerbuigende rotopmerking. Gewoon omdat je vindt dat Eug niet mag zeggen wat hij zegt. Hij mag het niet voor Bergkamp en Sar opnemen. Van mij mag dat wel. Alleen ben ik het niet met hem eens. Je doet het bij Eug. Bij Veltmanen. Bij Seijs. Je zoekt een beetje de zwakkeren uit. Zodra populaire of gewaardeerde forumleden iets zeggen, spring je in hun wiel. En daarna probeer je zulke mensen, in dit geval Eug, belachelijk te maken. Dat bedoel ik met zuigen en provoceren.

     2. Indojood

      Ah, de zwakkeren… Nogal een statement, Widi, maar je bedoelt het vast niet zo. 😂

     3. Widi

      Ik heb het net uitgelegd. Forumleden die even in de hoek zitten waar de klappen vallen. Maar ook: forumleden die hun standpunten proberen uit te leggen. Anderen die al snel iets zeggen in de trant van: “krijg de tering, ik schrijf wat ik wil”, blijven vaak buiten schot.

     4. Indojood

      Ik begreep het al, Widi. Ik plaagde je een beetje. Alhoewel Veltmanen vind ik wel één van de zwakkeren hier, zo niet de zwakste. 😎

      Overigens, ik vind je reacties de laatste tijd goed, en dat meen ik echt. En net als ik heb je af en toe een grote bek dus dan krijg je snel genoeg respons. Is toch alleen maar leuk.

     5. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

      Ik vind inderdaad dat Eug zijn mond moet houden. Is mijn mening. Het is een brulaapje een soort rattenvanger van Hamelen. Litmanen en de Seijs spreken voor zich waarbij decSeijs toch aardig met rust wordt gelaten terwijl hij #chreeuwt om reacties. Jij bent een blad aan een boom.

    1. EugAjax

     O zo bedoel ik het niet ik heb vooral veel respect voor Gerbrands, echt een top(sport) manager en super uitstraling. Maar ik denk echt dat zo een jongen daar iets anders naar kijkt. Ik persoonlijk niet omdat ik vaak zeer geinteresseerd ben in beleidsvoering binnen een voetbal of sport club en dus vnl Gerbrands volg.

     Maar zo een jongen die dan praat met meervoudig CL winnaar(s). Ik kan het idd verkeerd zien, maar uit het verhaal van die jongen vandaag proef ik toch dat een indrukwekkende bezoek dag aan de Arena hem over de streep heeft getrokken.

     En niet alleen door Overmars. Hoewel ik Marc op zeker heel hoog heb zitten op dit gebied. Aanhouden dus die Marc😄👍

     1. Widi

      Ik bedoel daarmee dat Indojood en een paar anderen jou aanpakken. Je zit dan in de hoek waar de klappen vallen. Je begrijpt het wel.

     2. EugAjax

      Ik begreep wat je bedoelde daarom de 😂😂😂😂geen probleem hoor haha. Ik kan wel wat hebben van de meeste hier 😄👍

     3. Widi

      Heb je Sar in China gezien? Op Ajax tv. Charismatische man die een bezielend betoog hield……………maar niet heus. Co had ooit gelijk: een goed racepaard is nog geen goede ruiter.

     4. EugAjax

      Heb ik gezien en ja eens hij heeft charisma van een dood konijntje, maar blijkbaar doet hij buiten zicht van publiek dus hele goede dingen in dit soort gesprekken met desbetreffende personen. Want hij is zeer gewaardeerd gesprekspartner op verschillende nivos. Veel goed sponsors binnen gehaald, nu dit China project, maar bijv ook bij UEFA zit hij in een belangrijke commissie en heeft daar goede inbreng als je alle verhalen leest van mede commissie leden. Dus hoe hij het doet doet ie het maar ik geef toe uitstraling 0 en een van zijn slechte kwaliteiten is zijn toespraken in openbaar. Dat vind ik ook (soms) schrikbarend

     5. Widi

      Eug, die deals worden gedaan door een specialist die bij Ajax in dienst is. Die haalt de sponsors binnen. Ik heb niets gelezen van mede commissieleden. Ik denk dat hij door sommigen overschat wordt. En dat hij overschat is voorafgaand aan zijn aanstelling. Daarnaast hebben we Bergkamp. De laatste keer dat die op tv was, vertelde hij dat iedereen die kritiek heeft op hem en Sar, er niets van begrijpt. Ook dat kwam echt niet goed over. Zij vertegenwoordigen Ajax niet goed. Dat kan veel beter. Het is niet zo dat ze nog maar een jaar bezig zijn. Ze zitten er al jaren. Ik reken daarom niet op verbetering/groei. Gerbrands is een volleybalman. Maar als hij praat, zegt hij ook wat. Zo iemand hebben we bij Ajax ook nodig. De huidige bestuurders gaan Ajax niet verder helpen. Ik heb ze lang gesteund. Net zo lang tot ik zeker wist dat ze het niet in zich hebben.

     6. EugAjax

      Ok van de UEFA, mede voorzitters of directeuren van andere grote internationale clubs. Tijdje terug.
      Natuurlijk heeft hij specialisten in dienst. Ik weet dat je om bent, vrij rap ook trouwens😄maar is je goed recht. Jij hebt ze iig nog echt een kans gegeven.
      Ik heb laatst al eens tegen ik dacht KingKong geroepen dat ik met hem eens was dat communicatie met achterban heel slecht is. En jij geeft nu ook weer een voorbeeld daarvan. Dat moet beter eens.
      Ik vind wel dat ze een punt hebben in de zin van mensen oordelen maar zonder van details op de hoogte te zijn.
      Dat kan ook niet want niemand van die mensen waar ze op doelen kijken of kunnen in de keuken bij Ajax kijken.

      Het kan dus zijn dat ze die kritiek aanhoren en denken nu heeft men kritiek op….noem maar wat en dan is het niet eens zo ingeregeld. Dan zullen ze hard moeten lachen denk ik daar. En kunnen ze er idd niks mee.

      Echter ik vind dat je daar bij een voetbalclub over heen moet stappen. Emotie management is een belangrijk onderdeel van een voetbalclub, net als familiebedrijf en dan hoort goede communicatie bij met achterban.

      Wel nig een laatste kanttekening. Dennis word door bijna hier niemand meer serieus genomen. Als hij dus al wat gaat zeggen. Dan zullen veel mensen hem toch niet geloven. Dus dan heeft het per definitie niet veel zin.
      Dat is mss ook wat ze bedoelen.

     7. EugAjax

      Michael van Praag had hier altijd een mooie uitdrukking voor “als je geknipt en geschoren word moet je stil blijven zitten” en dat doen de heren dus. Niet eens ben ik dat maar ik begrijp het dus wel

  1. Litmanen

   Hopelijk ga je er niet van uit dat hij in de basis staat aan het begin van het seizoen. De Ligt is dan volgens mij ook nog achttien of net negentien.
   Ik blijf hopen op een nieuw contract voor Viergever. Zal wel ijdele hoop zijn.
   Vraag me af of ze met 1 ervaren verdediger de nieuwe competitie ingaan. Wober en Sinkgraven zijn ook nog hartstikke jong.

     1. dickst14

      Het is net de politiek bij Ajax. Net als onze ministers en premier dienen ze alleen het eigenbelang i.p.v. het belang van Ajax. Jordi voorzitter en Jonk technisch directeur zou de club op de goede weg helpen. Maar je hebt gelijk, de meeste dromen zijn bedrog.

 6. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

  Dit is goede aankoop. Kan goed zijn voor ook het Nederlandse voetbal. Maar deze acties zijn veel te incidenteel. Nu maar hopen dat hij niet in de plannen van Keizer voorkomt, dat zou een slecht teken zijn.

 7. toonvs

  We zijn bezig om A1 elftal te kopen allemaal jong jongens totaal geen ervaring. Wat is dit vooor beleid. Maar het gaat niet meer om het voetbal maar om de spelers handel. Hoeveel precentage krijgt Overmars bij door verkoop.

  1. Widi

   Toon. Het is jou al vaak uitgelegd waarom het niet lukt om echt goede ervaren spelers te halen. Dat gaan we niet weer doen. Als je het had begrepen, had je het wel gezien.

  1. Groot fan van Cruijff, A(jax)B(arcelona) en Wim Jonk. Groet uit Rijswijk (Gld).

   Ik vind Indojood een zeer gewaardeerd forumlid. Een forumlid met en een duidelijk verhaal en een uitgesproken mening maar vooral ……. verdediger van de idealen van Johan.

 8. -buitenkantje rechts-

  Deze aankoop toont daadkracht. Er was serieuze belangstelling voor deze jongen. Liverpool, maar met name PSV waren serieuze kandidaten. Had ook verwacht dat hij voor PSV zou kiezen..

 9. Basisspeler

  Lees hier dat sommigen deze aankoop als pro actief handelen zien van Overmars voor komend seizoen. Perr zal komend seizoen niet in Ajax1 te zien zijn vermoed ik. Komend seizoen nog een jaartje Jong Ajax. Misschien daarna als opvolger de Ligt. Hangt ook af hoe hij zich in Adam ontwikkelt. Veel uit de provincie redden het niet buiten hun vertrouwde omgeving. Begeleiding en opvang van deze jongen is cruciaal.
  Goede aankoop, maar komt Ajax1 pas over 2 seizoenen versterken. Achterin zijn we dus lang niet klaar voor komend seizoen.

  1. Indojood

   Dat is zo maar ik zie liever dit soort aankopen dan één of andere dure buitenlander. Hier hebben we met NL hopelijk ook wat aan. En misschien na een volledig seizoen JL als aanvoerder kan hij wel aanhaken. Ik zou hem bij de A-selectie nemen in het nieuwe seizoen.

  2. De Nees

   Denk ook dat het geen directe versterking is maar voor over 1-2 seizoenen. Blij ook dat het een NL speler is, jonge splers kan je goed in NL scouten, alleen voor een directe versterking, liefst ervaren, in het buitenland scouten.

 10. Atarashī sutāto Ajakkusubaruserona

  Als het Ajax niet lukt om twee ervaren verdedigers van rond de 28 jaar te halen (geen (ex) toppers want die komen niet) dan kan de verdediging er volgend seizoen wel eens zo uit zien:
  Zeefuik De Ligt Schuurs Wöber.
  Veltman wil (mag) weg, Dijks en Viergever (helaas) moeten weg. Dan hebben we een tiener verdediging met Dankerlui en Orejuela als back-up. Nog een cv in JA?
  Laten we zeggen: dat wordt een uitdaging.

Laat een reactie achter