‘Bosz heeft miljoenen over voor Onana’

Ajax wil zich in de komende winterse transferperiode graag versterken maar zal aan de andere kant ook alle zeilen moeten bijzetten om spelers te behouden. Volgens enkele geruchten wil Peter Bosz namelijk een een nieuwe doelman bij Borussia Dortmund omdat hij niet tevreden is over de huidige doelman Roman Bürki. Volgens de media uit Kameroen wil Bosz starten met een openingsbod van vijftien miljoen euro en zou een bedrag van twintig miljoen het maximale zijn wat de club uit Dortmund over heeft voor de doelman van Ajax. 

Bron: Twitter

Related posts

106 Comments

    1. Amoebe

      We moeten de huidige trainer ook even de kans geven….nee er gaan dingen niet goed maar Van Gsal was zijn eerste seizoen ook verre van perfect.

      Bosz is gepasseerd station voor nu….wie weet over vele jaren weer maar het zal nu niet werken denk ik.

      1. Rijswijkse Ajaxfan

        Keizer met van Gaal vergelijken is onzin. Keizer heefthet gewoon niet dat is aan alles duidelijk. Tegen NAC weer de nodige wisselingen waaronder Wöber op de bank, Sinkgraven op lb en Frenkie op de bank. Die man weet gewoon niet waar hij mee bezig is en laat zijn oren hangen naar gekke Hennie.

        1. AjaxKat

          Bron voor dit artikel is twitter jongens. En wie kan er berichten op twitter zetten? Praktisch iedereen!
          Zo lang als er in dit artikel geen betrouwbare bron in staat, neem ik dit bericht niet serieus. Anders zet ik op twitter dat Sar zn functie als algemeen directeur Ajax neerlegt. Je weet maar nooit…

      1. Ajaxslied

        Onana gaat niet naar Bosz denk ik. Onana neemt het Bosz namelijk heel erg kwalijk dat Bosz na de finale nog tegen de spelers zegt dat er niemand mag vertrekken en een mooi verhaal opgehangen heeft maar zelf als eerste weg is.

        1. Indojood

          Ach, dat soort verhalen houden toch geen stand als er een zak geld komt. Verder is het ook zo dat Bosz Onana een kans heeft gegeven toen Cillessen wegging.

  1. Indojood

    Ik acht de kans groot dat hij gaat. Momenteel is het niet geweldig om bij ons te voetballen. Vrees sowieso voor een grote uittocht na dit seizoen. Talenten worden halfslachtig gebruikt en falende spelers worden gehandhaafd.

    1. Rijswijkse Ajaxfan

      Alleen als TS volledig vervangen gaat worden en de bezem gaat door TH, dan is er kans op een kleine uittocht.

      1. Rijswijkse Ajaxfan

        Dus jij blijft bij je baas terwijl je ergens anders 3-5 x zoveel kan verdienen? Of heb je nog geen werk?

        1. De seijs

          Als je goed bent of wordt dan blijf je je club trouw. En zeker op dit moment. Er is ook nog iets van respect naar elkaar toe. En dat grote geld komt dus wel. Of ben jij van mening dat je alles en iedereen maar moet gebruiken voor je eigen gerief?

    2. BobbyHaarms

      Sluit me bij Indo aan. Als je ziet dat een al maandenlang falende speler als Younes keer op keer opgesteld blijft worden, en je ziet dat de klasse van Frenkie de Jong onvoldoende gebruikt wordt, en je keer op keer volslagen verrast wordt door onbegrijpelijke opstellingen terwijl je weken achter elkaar wint (vraag alleen niet hoe) én je bent gedegradeerd van een Europese finalist naar een vreselijk lelijk eendje zonder ook maar enige uitstraling en slaapverwekkend zwak voetbal waarmee je blij mag zijn om bij de eerste 6 te eindigen…tsja, dan kan je erop wachten dat spelers voor zichzelf (lees: hun ontwikkeling!) gaan kiezen. Die Sanchez zal achteraf zeker niet ontevreden terugkijken op zijn transfer..en gelijk heeft ie.

      1. dickst14

        De reden dat Younes opgesteld wordt is omdat hij veel loopt. Vroeger hadden we o.a. Keizer Tahamata de Wit ,deze spelers liepen minder maar hadden assists en maakten goals, dat schijnt nu minder belangrijk te zijn dus.

        1. Indojood

          Daarom hoor je supporters vaak roepen dat ze hard werken waarderen. Je kunt met hard werken heel veel fouten maken.

          1. dickst14

            Dat zie ik elke week ja. Indojood, je bent een tijdje weggeweest, maar heb je wel Ajax Utrecht gezien?

          2. dickst14

            Ik kan niet begrijpen als je weet dat het voor Utrecht de wedstrijd van het jaar is je zo aan een wedstrijd begint. En als je dan die 4 dooie mussen op de bank ziet zitten…….Onbegrijpelijk.

        2. BobbyHaarms

          De dreiging is er zeker wel bij Younes en daar hou ik van. Maar het rendement bij hem is al tijden 10× ruk.

          1. Finidi

            En volgens mij hebben voorin nooit harde werkers gestaan maar pure aanvallers die hun mannetje uit kunnen spelen en goals konden maken en inderdaad die 4 op de bank hebben een uitstraling als een paar gebakjes die te lang in de koelkast hebben gestaan, niks geen uitstraling dus.

          2. Litmanen

            Het blijft een interessante discussie over Younes.
            Op zich ben ik het eens over zijn rendement en dan zal ik zijn brute pech ( 100% kans op zijn scheenbeen, lat en paal geraakt) even vergeten.

            Maar, het enige alternatief zie ik in het ruilen met Neres van kant of Johnsen op links.

            Kluivert is eigen jeugd en een groot talent maar laat op links én rechts momenteel ook niets zien.

            Dat ook Low bij Duitsland en voorheen Bosz een groot vertrouwen in zijn teambijdrage zien zegt mij overigens meer dan al het geroep van al die “kenners” op tv.

          3. Litmanen

            En wat Onana betreft,: groot talent maar nog geen top. Een ervaren keeper had de tweede tegen Utrecht gestopt.
            Hij moet richting veld duiken maar hij duikt richting tweede paal.
            Dat zijn dingen die een vdSar of Stekelenburg niet gebeurden.
            Stekelenburg trouwens tijdens de winterstop direct ophalen. Staat binnen twee maanden weer in Oranje.

          4. BobbyHaarms

            Feit is dat Younes vaak 2 of 3 man naar zich toe weet te trekken. Is ook een kwaliteit want dat betekent dus dat de tegenstander jou als een aanvallende bedreiging ziet. Grote probleem is vooral dat Younes nagenoeg altijd de verkeerde keuzes maakt. Een keer is helemaal niet erg, maar gaan pingelen terwijl er 3 punten op het spel staan en je medespelers er veel beter voorstaan maar keer op keer voor eigen succes willen gaan is onvergefelijk.

      2. De Nees

        In de zomer zijn weer ’s verkeerde keuzes gemaakt. D’r was interesse van enkele blinde paarden voor Younes maar van TH mocht hij beslist niet weg. Kluivertje werd als alternatief gezien maar hij blijkt nog te licht voor het eerste, dat hadden die domoren veel eerder moeten inzien. Daarom blijft Keizer terugvallen op Younes, want betere alternatieven zijn niet voor handen volgens hem. Weer een onbegrijpelijke inschatting destijds, nu zit je met de gebakken peren, in de winterstop moet maar een aankoop komen lijkt me.

        1. BobbyHaarms

          Daar ontkom je niet aan vrees ik. Maar het is weer eens mosterd na de maaltijd, de grote prijzen zijn al nagenoeg verdeeld.

        2. Litmanen

          Nees, een beetje onzin om trainers als De Boer, Bosz en Low blind te noemen.
          Als je er echt meer verstand van zou hebben als die drie dan zat je niet op deze app.

          1. De Nees

            Lees ’s beter Litmanen. Torino en enkele duitse clubs hadden interesse in Younes, dan moet je toch wel blind zijn als je hem wilt halen. Doelde niet eens op deze trainers dus vat je opmerking niet helemaal. Maar los van dat heb jij hier nooit commentaar gegeven op beslissingen van trainers?

          2. Litmanen

            Jawel, maar iemand blind noemen omdat hij Younes wil halen vind ik een veroordeling van Bosz, Low en De Boer.
            Die trainers vind je dan toch ook blind?

    1. HURBIE

      Club liefde bestaat niet meer bij die spelers
      Ze willen zich alleen maar in de kijkert spelen voor de grotere competities en het grote geld
      Dus Ajax zal het helaas altijd met zeer jeudige teams

    1. Finidi

      Ja ik ook want het wordt wel een hele grote klasbak volgens mij, alleen die soms rare fratsen van em afleren, daar krijg je hey soms van aan de kleppen!

  2. ajaxpers

    Geef Bosz alles wat hij wil als hij maar weg blijft uit A’dam. Wat hij in 1 seizoen kapop heeft gemaakt is onvoorstelbaar alleen dat zien weinig mensen. Er is een lange lijst van spelers die hij verwaarloosd heeft.

    1. Yindi

      Zeker niet eens Ajaxpers! Bosz heeft gebouwd aan iets moois maar mocht het niet vervolmaken. Anderen maken Ajax kapot. Elke week beetje bij beetje breken ze het af.

          1. Yindi

            Ik weet dat jij nou niet bepaald een fan bent van PB seijs. In aanvang heb ik hem (na zijn vertrek) ook een rat genoemd hier ergens. Maar Inmiddels denk ik daar toch wat genuanceerder over. Nu zitten we opgescheept met Spijkerman en Winter op de bank en zie wat het gevolg daarvan is. Keizer noem ik bewust niet. Die doet wat hij kan maar is gewoonweg niet capabel genoeg om het team weer te laten voetballen.

          2. HURBIE

            Idd Yindi en helemaal die Winter
            Als ik hem zie zitten heb ik het gevoel dat hij erbij zit om de bank te vullen.
            Deze jongen hoort daar helemaal niet
            Totaal geen uitstraling

          3. De seijs

            Bosz is een rat. Dat had jij goed gezien. Hij is ook bij zijn club voor ajax op een niet bepaalde manier weggegaan. Ik zeg contract is contract. En Bosz is echt niet zo goed hoor. Kijk de EL finale nog maar eens na! En in Duitsland doet hij het ook niet goed meer. Nu probeert hij zich in te dekken om een andere keeper te halen. De huidige keeper voldoet niet??? Nee ik doorzie die Bosz wel. Als het erop aan komt is het net niet. En een ding heeft hij wel van Dick Advocaat geleerd, zoveel mogelijk geld verdienen in de voetballerij. Ja daar is hij goed mee op weg. De kakkerlak.

          4. Litmanen

            Seijs, voor het eerst in 20 jaar in en finale. Voor het eerst sinds vele jaren mooi voetbal.
            Van mij mag hij gisteren terugkomen, maar ja, dan moet o.a. Bergkamp weg.

            Erg hè?????

          5. De seijs

            Litmanen na 20 jaar een finale ja. Maar kijk eens hoe we er zijn gekomen. Niet echt overtuigend, wel? En die finale pffffffffff laten we die heel snel vergeten!! En mooi voetbal??? Oké voor mij 2/3 wedstrijden maar dan houd het echt op hoor. En Bergkamp weg………… het kan toch niet zo wezen dat hij het alleen recht heeft om alles te beslissen? Dat zou ik weleens willen weten. Kijk op de bank daar zitten mensen ja die zien het momenteel niet echt. Dat er iets moet gebeuren dat is wel duidelijk. Maar dan klim jij weer in de pen, jou favoriete komen dan niet meer aan spelen .??

          6. Litmanen

            Het gaat niet om favorieten, het gaat om Ajax. Bosz heeft Ajax laten stralen.
            Elke week weer!
            En dankzij Bergkamp is het nu 1 grote teringzooi.

            Dus welk verhaal je ook bedenkt, ik teken direct voor de terugkomst van Bosz en het verdwijnen van onze eigen Judas, Dennis de Penis.

          7. Basisspeler

            Ajax ging pas na de winterstop stralen. Niet overdrijven Litmanen. Je zag wel steeds meer het echte Ajaxspel terug dat we graag zien.

          8. Yindi

            Seijs, kom op, schatte jou hoger in. Lijkt nergens op die reactie op Litmanen. “Kijk eens hoe we er zijn gekomen” zeg je! Dat is echt onzin. Misschien heb ik het mis maar volgens mij maakte Ajax nogal wat los in Europa. En dat had toch echt met “mooi voetbal” te maken hoor. Of wil jij nu zeggen dat je het vorig jaar allemaal waardeloos vond? Als je zo door gaat sla ik jou stukjes hier maar over, jouw PB fobie is wel heel erg groot. Mooie nieuwe nick:
            PB-foob.

          9. De seijs

            Ajax maakte zeker wel wat los ja. Wat ik bedoel dat we in de uit wedstrijden wel heel veel geluk hebben gehad. En oké dat mag ook wel eens, maar in die wedstrijden werden we ook wel weg gespeeld. Tis dat we toen thuis veel scoorde anders haden we er niet gestaan (finale). En zeg nou zelf was die finale goed of mooi? Nee het zag er aan ajax kant niet uit. En vanaf de kant (Bosz) werd er niks aangedaan, nee Bosz is geen topper dat werd toen wel heel duidelijk.

          10. Yindi

            Afrekenen op een wedstrijd (finale) lijkt me niet juist seijs. Gedurende een seizoen zit er altijd wel een draak van een pot bij (of zelfs meerdere). Nu zien we helemaal niks wat ons vrolijk stemt en dat al weken achtereen. Sterker nog, het wordt steeds dramatischer. Vraag me af waar we gestaan zouden hebben als jouw “vriend” PB was gebleven. Tuchel misschien een optie, wat denk jij?

          11. De seijs

            Niet alleen de finale meerdere wedstrijden. En Sinkgraven op linksback? ? Drama. Veltman laten staan ?? Niet goed genoeg. Kijk bij het Nederlands elftal zit hij op de tribune. Onbekende spelers krijgen de voorkeur op de back plaats. Zegt wel genoeg. Traore Op rechtsbuiten? ? We hebben het hier heel vaak over gehad. Bosz was een verbetering na Frank de Boer. Dat is juist. Maar ajax was zeker nog geen ajax onder Bosz. En Eerlijk gezegd kan ik niet over Tuchel oordelen kan hem niet echt. Ik zou graag Frank Rijkaard zien, maar dat is bekend.

          12. Rijswijkse Ajaxfan

            Sinkgraven op linksback was een idee van Frank. Verder heeft Ajax maanden geen reactie gegeven aan Bosz waarna zijn vertrek vast stond. Bosz was desnoods werkloos geworden. Dat vergeten mensen nogal makkelijk.

          13. De seijs

            Hoe kom jij aan die onzin????? En Sinkgraven kwam op voorspraak van Bruinslot op linksback !! Niks Frank!

          14. Rijswijkse Ajaxfan

            En dat was ten tijde van …… juist Frank de Boer. De trainer maakt uiteindelijk de opstelling toch?

          15. BobbyHaarms

            Joh laat gaan. Enige reden van zinloze discussies voeren met hem is de likes die hij zichzelf uiteindelijk geeft en opgetrommelde medepatiënten hem geven. Erge is nog dat hij zijn eigen flauwekul gelooft ?

            Gewoon links laten liggen joh.

        1. Perfectdraft

          Hoezo mocht hij het niet volmaken? Hij ging gewoon voor het geld en heeft ons laten barsten.

          1. Litmanen

            Bosz is weggegaan omdat Ajax zijn wensen omtrent de technische stap niet wilde invullen.
            Dat Bosz daarin gelijk had blijkt nu wel.
            vdSar en Bergkamp dachten het beter te weten en het persoonlijke vriendje van Bergkamp, Keizer, werd doorgeschoven.
            Keizer was ook al binnengehaalde door Bergkamp bij Jong.

            Dus Seijs en vrienden, eerst de waarheid zoeken en dan pas schreeuwen.

  3. Slingertje.

    Ik ben nu al blij als het 1 februari is en de boel is nog bijmekaar hier bij Ajax maar dat zal heel lastig gaan worden.

  4. Valentino

    20 miljoen is 20 te weinig, dus opzouten Bosz.
    Al is het nog maar de vraag of die in december nog de trainer is van Dortmund.

    1. Litmanen

      Stekelenburg zit op de bank in Engeland en komt op zijn knieën terug.
      Na al die jaren wil hij spelen.

  5. afcadeluxe

    als peter morgen in stuttgart verliest denk ik niet dat hij er nog lang zit,en verder is het wat ajaxkat al zei,twitter.. niet echt betrouwbaar nieuws

  6. Charka53

    En dat is er weer één tenzij Marc een keer het sportieve boven het financiële kiest en dat zou een wonder zijn .

    1. Perfectdraft

      Marc wil echt wel, maar het systeem bij Ajax is nou eenmaal zo dat er teveel gasten willen mee beslissen.

  7. -buitenkantje rechts-

    Geen Europees voetbal.. kampioenschap bijna uit het oog verloren.. Slecht voetbal.. Als je dan een aanbieding krijgt in een aansprekende competitie dan wordt de verleiding wel erg groot.. Daarnaast natuurlijk de financiële voiruitgang. Verwacht net als Indojood een leegloop..

  8. Gert Ajax

    Als hij weg gaat hebben we inderdaad Benjamin van Leer.
    Als hij zelf wil kan je hem niet tegenhouden maar zal niet zo vaart lopen.
    Bosz gaat af als een gieter daar bij die moffen.
    Kwestie van tijd voor hij thuis naar fox zit te kijken.

  9. Zlatan4ever

    We zijn als Ajax zijnde ver afgedwaald van de Ajax principes….
    Ajax staat voor techniek,snelheid,inzicht en nu praten we over “hard werken” ?
    We zijn gvd toch geen KAKKERLAKKEN ?
    P.S
    Bosz was en is een eng mannetje

    1. Litmanen

      Je verhaal slaat nergens op. Bosz liet Ajax weer ouderwets mooi voetballen.

      Ajax is ver afgedwaald door afscheid van hem te nemen.

  10. stylo1984

    Onana heeft ook wel in achterhoofd dat er grotere clubs ziin die hem in de gaten houden en mocht ienwel weg gaan… cillisen is op te halen voor 10 mil

  11. Wembley71

    In de pers brengen dat je 20 milj. de limit vindt is niet echt handig en nogal amateuristisch m.a.w ik twijfel aan de echtheid van dit verhaal…..maar dat betekent niet dat onze broeder nog wel even blijft.

  12. Yindi

    Veltman dit seizoen beter dan Tete ooit heeft laten zien. Traore was geen absolute top maar heb ik wel van genoten. Alles of niets, maar juist dat alles van Bertje was genieten. 1 beweging 2-3 man het bos in. Heerlijk man.
    Veltman op de tribune in het Nederlands elftal is voor mij geen maatstaf. Strootman speelt bv wel en dat is pas echt bagger in het kwadraat. Dus wdb zegt me die keuze van Advocaat helemaal niets. Ajax was onderweg naar Ajax onder PB. En dat in een jaar tijd. Bosz zei destijds al (vlak voor die EL finale) dat Ajax meerdere spelsystemen zou moeten aanleren om echt verder te kunnen komen. Was/is hem niet gegund. Maar goed, we kunnen hier uren over ouwehoeren, onze meningen verschillen en dat is prima. En ja, Rijkaard zou mooi zijn maar dat gaat echt niet gebeuren jammer genoeg.

  13. a.p.

    Bosz in de problemen bij Dortmund. 2-1 verloren .Wat mij betreft kom maar terug en zeg ….maar wat je graag wilt. Dan gaat Ajax wel kijken of het klikt.

  14. fjonkman

    20 miljoen voor een keeper die ik zojuist een bal door de midden uitverdedigd zo in de voeten van de tegenstander? Lekker laten gaan dan.. hij maakt de laatst tijd meer en meer schoonheidsfoutjes. Dus als iemand daar 20 miljoen voor over heeft, wens ik Onana veel succes in Dortmund

  15. a.p.

    onana is een prima keeper alleen af en toe een Frank de boertje maar dat kan je afleren hij is zeker veel geld waard.

Comments are closed.