Johan Cruijff Arena nog dit jaar gerealiseerd, sportpark de Toekomst krijgt ministadion

Operationeel directeur Rutger Arisz heeft vrijdag tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders laten weten dat de naamswijziging van de Amsterdam Arena in de Johan Cruijff Arena nog dit jaar gaat plaatsvinden. Tevens liet Arisz weten dat sportpark de Toekomst flink zal worden vernieuwd.

‘De naamswijziging naar de Johan Cruijff Arena stond gepland voor 25 oktober, maar dat bleek toch niet haalbaar. Met de geplande wijziging waren meerdere partijen betrokken, waardoor er meer tijd nodig was maar voor 2018 moet het worden gerealiseerd’. Tijdens de vergadering heeft Arisz ook laten weten dat sportpark de Toekomst flink zal worden vernieuwd. Het is de bedoeling dat er een mini-stadion komt waar 6.000 mensen in kunnen. Naast een nieuw stadion, komen er vijftien nieuwe velden, die voorzien worden van natuurgras. Op dit moment kan Ajax 2.000 mensen kwijt in het huidige ‘stadion’ op De Toekomst en liggen er vijf natuurvelden en twee kunstgrasvelden. In 2022 moet het vernieuwde sportpark worden opgeleverd en naar verluidt gaat dit een slordige 36 miljoen euro kosten.

Bron: VI

Related posts

20 Comments

  1. Ajax 1

    Mooi, de enige juiste naam voor het stadion is er bijna en ook uitbreiding van de toekomst. Eindelijk wat goed nieuws, nu nog in de trainersstaf en op het veld…..

    1. paulvos

      Gaat het dan toch eindelijk gebeuren, bravo. En ook mooi dat die vervloekte kunst gras velden verdwijnen, kan niet snel genoeg gebeuren ???

    1. AjaxKat

      Idd maar kan me er wel iets bij voorstellen. Familie moet aan het idee wennen, kijken wat ze in Barca doen met de naam en volgens mij was er nog een gemeente en een sponsor die er iets over te zeggen had.
      Maar hij komt er!

    2. De seijs

      Ach wat is lang? Het gaat gebeuren en dat hadden ze (het bestuur en de desbetreffende) beloofd. En dat de toekomst ook wordt vernieuwd is ook geweldig. Klasse bestuur! ?

    1. a.p.

      eerst nog zien het is 10 november of wordt het een Sinterklaas kado. Alles met elkaar het zou wel goed zijn.

  2. -buitenkantje rechts-

    Klinkt erg goed! 15!! nieuwe velden en een ‘mini’ stadion voor 6000 man.. Geweldige investering?

  3. afcadeluxe

    was al bang dat dat ministadion voor de jupilerleague is,als we zo doorgaan spelen wij daar ook….

  4. Charka53

    Voor mij heet het stadion de Johan Cruijff Arena dus ze kunnen het blijven uitstellen het maakt mij niets uit .

  5. Indojood

    Leuk. Toen Jonk en Jongkind om extra geld vroegen voor de jeugdopleiding kregen ze het niet. Regeren en vooruitzien is niet besteed aan het huidig leiderschap. Nu staat het water aan de lippen en wordt de druk van de supporters hoog, nu komen ze in beweging, hoor.

    1. Widi

      Ik was het daar destijds niet mee eens. Was ook geen schokkend bedrag, naar verhouding. Had denk ik alleen met macht te maken om het niet goed te keuren. Die druk van de supporters mis ik nog wel trouwens. In het stadion hoor en zie je weinig. In alle praatprgramma’s komt het ook nog niet echt aan bod. Alleen op Ajax fora lees je wat. Maar leest de directie dat ook?

  6. Forever nr14

    Helaas niet Widi, helaas niet. Dit is een actie om weer wat goodwill te krijgen van ons, maar van “echte” ajacieden krijgen ze krijgen ze dit zeker niet, nu de club niet meer is wat het zou moeten zijn.

Comments are closed.