Ajax terecht winnaar van rommelige klassieker

Ajax heeft terecht met 1-4 gewonnen in de Kuip en blijft daarmee psv op de voet volgen terwijl feyenoord nu acht punten moet goedmaken. Het duel was erg beladen en daardoor speelden beide teams niet zoals we gewend zijn. Veel passes kwamen niet aan en veel overtredingen waren nodig om het gemis van goed voetbal op te vangen. Danny Makkelie was ook erg gul met gele kaarten maar dan vooral richting Ajax.

Pas na de thee laaide de strijd tussen de aartsrivalen op maar het niveau bleef aan de lage kant. Amrabat verdedigde slecht uit en speelde Klaas Jan Huntelaar de bal in de voeten die en in de 50ste minuut gaf hij doelman Jones geen kans (0-1). De rotterdammers lieten dat niet op zich zitten en gaven nog wat extra gas en Ajax werd meer in de verdediging gedrukt en versierde 56ste minuut een penalty. Jørgensen stond oog in oog met André Onana om de penalty te nemen en schoot de bal hard in de rechterhoek maar André dook naar de bal en stopte de strafschop. Toch kon de Kuip twee minuten later gaan juichen omdat Toornstra wel een doelpunt voor de thuisploeg maakte (1-1). Omdat Klaas Jan al een gele kaart had ontvangen en de wedstrijd op het randje van nog een kaart speelde, werd hij gewisseld voor Kasper Dolberg. Dit bleek een gouden wissel te zijn want in de 72ste minuut wist Kasper doelman Jones te verschalken (1-2).

Aan feyenoord-zijde werd de slecht spelende Diks gewisseld voor aanvaller Kramer maar hij werd niet echt met gejuich ontvangen door het publiek. Marcel Keizer haalde Donny van de Beek naar de kant om Siem de Jong in zijn plaats te zetten en ook dit was weer een gouden wissel want Siem stond nog geen drie minuten later knalde hij, na een assist van een prima spelende David Neres, de 1-3 in de touwen. Danny Makkelie vond dat er drie minuten extra gespeeld moesten worden  waarmee hij Kasper Dolberg de gelegenheid gaf om de 1-4 binnen te rammen. Door deze overwinning staat Ajax tweede en de thuisploeg op een vierde plaats in de competitie.

 

feyenooit-Ajax 1-4 (0-0)
50. Huntelaar 0-1
58. Toornstra 1-1
72. Dolberg 1-2
89. S. de Jong 1-3
91. Dolberg 1-4

 

Bijzonderheden:
56. André Onana stopt een strafschop

Kaarten:
Geel:
Huntelaar, Ziyech, Schöne, Neres (Ajax), Jørgensen, Vilhena (feyenoord)

Opstelling Ajax: Andre Onana; Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Maximilian Wöber, Nick Viergever; Donny van de Beek (86′ Siem de Jong), Lasse Schone, Hakim Ziyech; David Neres, Klaas Jan Huntelaar (65′ Kasper Dolberg), Amin Younes (’86 Justin Kluivert)

Opstelling 010: Jones; Haps, St. Juste, Diks (79’Kramer), Amrabat; Vilhena, Toornstra, El Ahmadi; Boëtius (57′ Larsson), Jørgensen, Berghuis

Bezoekers: 47.500

Related posts

103 Comments

    1. Marc Overdwars

      Wat geweldig dit!
      1-4 winnen in de Kuip
      Onana top
      Dolberg terug
      Neres wederom waardevol.
      Zeer zeer positief dit voor Keizer en ons aller AJAX

      1. Litmanen

        Was verschrikkelijk slecht, maar dat weet over een paar maanden niemand meer.

        Maar zo kampioen worden zie ik niet gebeuren.

        1. Charka53

          Als ze elke wedstrijd met dezelfde inzet spelen en af en toe de botte bijl gebruiken doet de klasse de rest.

        2. frenkynairo

          #litmanen hoe je een negatieve reactie kan plaatsen na een 1 4 overwinning op de aartsrivaal is mij een raadsel.

          1. Remco425

            frenkynairo, hoe jij niet kon zien, ondanks de 1-4 overwinning op de aardsrivaal, dat Ajax verschrikkelijk slecht speelde is mij een raadsel…

          2. frenkynairo

            nou Remco ik Heb heus wel gezien dat het qwa passing een hele slechte wedstrijd was. maar je wint 1 4 niet altijd zo negatief doen … heb ook echt een heerlijke dag vandaag gehad.

          3. Remco425

            Natuurlijk een heerlijke dag, zeker richting feyenoorders, maar ook een beetje schaamte. De wedstrijd was gewoon slecht. Ik ben het niet vaak met onze Litmanen eens, maar dit keer heeft hij gewoon gelijk.

    2. Yindi

      Als Neres zich zo blijft ontwikkelen en we hebben Dolberg weer terug, en Younus zou een sabbatical krijgen voor 2 jaar waardoor Kluivert op links zou kunnen spelen, ja dan begint het toch weer ergens op te lijken.

          1. Remco425

            Younes is niet kut. Hij kan voetballen, is dreigend, heeft goede acties. Alleen is zijn rendement 0,1. En dus heb je vrijwel niets aan hem. Dus vanaf nu Kluivert en Neres. Met misschien af en toe een invalbeurtje voor…. Cerny.

        1. Marc Overdwars

          Hou nou eens op met Younes opstellen bedoel je….
          (Wellicht is het een hele goede invaller maar dat kunnen we op deze manier nooit zien)

      1. Remco425

        Valt wel mee hoe lang het geduurd heeft hoor. Een gewenningsperiode van een half jaar. Litmanen had langer nodig. Het probleem is dat niemand meer geduld heeft. Wat als Ajax naar de pers en supporters had geluisterd en Neres al had afgeschreven?…

    1. dickst14

      in 1 wedstrijd meer rendement dan Younes in 2 jaar. hoe kan dat nou, of kan hij nog harder lopen??

  1. Toppertje

    Rommelig of niet 1-4 is een topzondag. En het begin van een prima week. Gefeliciteerd allemaal.

    1. Vakje129

      Was genieten op het strand in het buitenland met de live stream ❌❌❌lekkere overwinning

      1. afcadeluxe

        is dus gelukt met de stream?mooi man,geniet lekker van je vakantie en de overwinning?

  2. Remco425

    Even voor degenen die vonden dat feyenoord zo geweldig ingekocht hadden met Larsson en Haps. Larssen nog steeds niet eens basisspeler en viel onzichtbaar in. Haps op die ene rush na, ook helemaal niet overtuigend.

    1. Bakkie

      Nou, Haps had ik wel bij Ajax willen zien spelen hoor. Dat is de linksback die we nu missen, heeft snelheid, goeie tackle en drive naar voren. (heb zelf nooit gezegd dat Feyenoord goed heeft ingekocht overigens)

      1. KBouter

        Haps deed het goed, Larson liet gisteren gewoon zien dat het middelmaat is en niets bijzonders.

        1. Remco425

          Wat deed Haps goed dan, behalve die ene rush waar de penalty uit kwam? Wie was zijn directe tegenstander?

    2. Widi

      Juist Remco. Gelukkig waren er ook die vooraf al zeiden dat deze twee niets voor Ajax zijn.

    3. Indojood

      Zo zeker kan je dat niet stellen. Sluit niet uit dat Haps bij Ajax zich verder had kunnen ontwikkelen. Wij deden het tenslotte met Dijks, nota bene.

      1. Remco425

        Dijks was tijdelijk, is nu klaar bij Ajax. Je vergelijkt Haps dus met een tribuneklant.

        1. Litmanen

          Sinkgraven moet terug op links. Je ziet vandaag ook weer dat je voetballend tekort komt op links. Ook Wober is niet sterk in zijn voortzetting.

          1. dickst14

            Misschien Veltman op links. Maar dan hebben we het probleem om rechts. Gvd we hebben maar 1 Veltman.

          2. Johan Cruijff Stadion

            ????sorry ff een SSeijSSje ???? echt humor Litmanen, oké domme humor maar wel humor. Dank.

          3. Litmanen

            Wel solide, maar onzeker bij de voortzetting. De bal ging veel te vaak naar Onana.
            Veltman ( met een t, domme Belg) en Sinkgraven kunnen voetballen.
            Daardoor kun je aan twee kanten opbouwen.

            Nogmaals trouwens, Veltman speelde zijn directe tegenstander naar de kleedkamer en Larsson bakte er daarna ook niets van.
            Gek toch……

            Dickst en de andere haters is dat helaas ontgaan.
            Teveel bezig om Younes af te zeiken.

            Wat zijn jullie toch fijne supporters. Dit gebeurt bij geen enkele andere club. Alleen de heren professoren hier presteren dat.

        2. Indojood

          Ja, nu ben je toch inconsequent. Het is misschien vreemd om 010-spelers te gaan beoordelen maar waarom krijgen zij niet de tijd om zich te laten gelden en onze Neres wel. Niks is zeker maar ik sluit niet uit dat Haps zich verder doorontwikkelt tot een hoger niveau, ik zie de potentie wel bij hem. Vind hem niet slechter dan al onze linksbacks. Maar goed hij speelt niet bij ons dus waarschijnlijk een irrelevante discussie.

  3. Vak 120

    Gewoon 75 min heer en meester!! Dik verdiende overwinning! Zet dit door dan word het toch nog een goed jaar! Ik zag iig weer strijd van onze jongens!

      1. De seijs

        Dat vind jij niet erg, in het begin van het seizoen telde maar een ding voor jou de 34e titel nu niet lopen zeiken hier indojood !!

        1. Indojood

          Fout. Voor mij is de titel belangrijker dan Europees voetbal maar dat laatste mag natuurlijk nooit zo verkwanseld worden. Europees voetbal is erg leerzaam voor onze jonge spelers.

          1. De seijs

            Ja dat het leerzaam is dat weet iedereen wel. Jij zei hier dat het jou geen eene moer uitmaakte wat er ook zou gebeuren als ajax maar de 34e binnen zou halen. En zo is het en niet anders! !

          2. Indojood

            Zo was het niet. Ik zei dat het kampioenschap voorrang heeft op Europees voetbal. Het enige wat ik niet kon bevroeden op dat moment was dat we helemaal geen Europees voetbal zouden halen, een dieptepunt in onze clubgeschiedenis.

          3. Johan Cruijff Stadion

            Oei, oei, onze SSeijSS tegenspreken. Foei, foei, foei. Een 13 jarige met beperkte hersencapaciteit heeft altijd gelijk.

          4. De seijs

            Zo was het wel indojood. En een dieptepunt dat we geen Europees spelen ja dat is het zeker.

  4. Bert62

    Wedstrijd was niet goed maar een terechte winnaar en oh wat ben ik blij dat die Younes geblesseerd moest afhaken. Misschien eindelijk weer eens tijd voor een ander. Neres vond ik de beste man bij Ajax.

    1. De Nees

      Moet je nagaan, als van links zelfs maar 10% meer rendement komt dan beslis je wedstrijden al veel sneller.

      1. Litmanen

        Younes was zeker niet de slechtste vandaag. En ik zie Kluivert niet zo terugverdedigen.

    2. Remco425

      Een eigen speler een blessure toewensen is wel het laagste wat je als supporter kunt doen. En of die speler nou wel of niet presteert is daarbij niet relevant.

    1. Bakkie

      Veel ging over rechts vandaag. Zet er nog een goeie (echte) rechtsback achter en het gaat swingen

          1. Widi

            Is het jou nog niet opgevallen dat Ajax driekwart van de wedstrijd heel erg naar links helt? Veltman staat dan zo ver naar binnen dat hij bijna rechter cv staat.

  5. Indojood

    Ajax was de minst slechtste dus terecht gewonnen. Neres man of the match en bij Dolberg zag ik weet iets van de klasse van vorig seizoen. Lekker om nu twee scorende spitsen te hebben.

      1. PvL020

        ? staat hier ook eerder. 1 zwaluw maakt nog geen lente, maar eerlijk is eerlijk. Al wedstrijden spelen we slecht maar de laatste 3 wedstrijden 12-1…..

        1. Johan Cruijff Stadion

          Wedstrijden blijven gewoon ….. slecht. Lijken een beetje op PSV. Lelijk spel maar wel winnen. Willen we dat dan?

          1. f-side64

            pisvee had bij de 3-0 Wederom de scheidsrechter mee het was absoluut geen rode kaart en strafschop dat was verleden week tegen VVV Venlo ook al duidelijk dat die dodo’s in Zeist pisvee weer(gaan) helpen kampioen te worden.

          2. PvL020

            Ik wil de punten en daardoor komt het vertrouwen, als dat nu ff met slecht voetbal is, liever niet maar toch

  6. ajaxpers

    Serieus, hoe kan iemand va. Feyenooit houden, hun spel is zo lelijk en onsamenhangend. Berghuijs die ik wel redelijk vind was bijna onzichtbaar, Jorgonsen ook een goeie kon ook geen flikker doen. Hun middenveld is gewoon te zielig voor woorden. Samengevat een kutclub

  7. PvL020

    Slechte wedstrijd maar day intresseert me niks. Heerlijke overwining met een sublieme Neres ❌❌❌

    1. Yindi

      Weet ik nog niet. Positief iig: 1) Dolberg die weer Dolbergdoelpuntjes maakt, 2) Ontwikkeling van Neres, 3)Wöber die zich snel aan lijkt te passen, 4) Een uitstekende Veltman,) 5 Schöne onopvallend maar nuttig. Nou Younus nog een tijdje op vakantie sturen en het lijkt toch nog wat te worden.

  8. Iedereen heeft een mening

    Uitstekende wedstrijd van Neres. Slechte wedstrijd maar verdiend gewonnen

  9. Remco425

    Laatste 8 wedstrijden: 1 gewonnen, 1 gelijk, 6 verloren. Zo kennen we feyenoord weer ?

  10. Forever nr14

    Idd niet een hele beste pot, maar wel eindelijk inzet en strijd, dit geeft vertrouwen, alleen kunnen ze dit ook bij Willem II uit opbrengen??
    En Younes pffffff??? Onbegrijpelijk, als we daar een speler hebben met iets meer rendement, joh wat zou dat schelen zeg

  11. Ajax 1

    Ik hoor weinig over Wober, wat volgens mij echt een goede aankoop is, en viergever heeft berghuis uit de wedstrijd gespeeld, dus die verdient toch ook echt wat meer respect.

  12. Ajax 1

    Overigens mijn eerste reactie ooit. Volg deze site al 100 jaar maar toch maar eens geregistreerd

    1. Overdwars

      En meteen een hele goeie Ajax 1! Mijn zondag kan niet meer stuk, heerlijk 3 punten in dat stadion. Wat mooi die stilte, af en toe onderbroken door “ga je schamen” hahahaha. Wanhoop in de oogjes, prachtig! Nog een ding, onze Siem is ook weer helemaal terug mensen. Wat een held!

  13. Widi

    Laat de kakkerlakken voor onze thuiswedstrijd maar naar de Arena komen. Wel leuk als er wat supporters bij zijn als we weer van ze winnen.

      1. Remco425

        Precies mijn angst het Johan Cruijff Arena te noemen ipv Stadion. Velen blijven het nu gewoon Arena noemen zoals voorheen…

  14. Prinsengracht

    Toch wel genoten van de wedstrijd. En zeker van de overwinning. Op naar de volgende! Oh en AB of hoe je je dan ook noemt……je bent inmiddels wel heel vervelend hoor. Er komt geen positieve letter uit jouw toetsenbord. Nare vent gewoon.

    1. Johan Cruijff Stadion

      Je leest Widi, Litmanen en de SSeijSS ook. Niet dom gaan lullen. Zij houden het in stand en krijgen het terug. Dus als je mi) vervelend vindt …. zijn zij super klootzakken. Denk daar eens over na.

      1. AFCA my World

        Wat vervelend he ? Er krijgen steeds meer mensen een hekel aan je ! Zal wel terecht zijn dan !!!

  15. AFCA my World

    Terechte winnaar echt niet,een gelijkspel was normaal geweest het was weer ouderwerts Lucky Ajax ! ⚽️

    1. Remco425

      Heb jij de wedstrijd wel gezien? Of alleen de samenvatting? Het was slecht, maar gelijkspel terecht? Nee. Ajax was de minst slechte. Feyenoord was 20 minuten minder slecht, Ajax de overige 70. Nee sorry, maar voor een gelijkspel hadden zij langer dan 20 minuten minder slecht moeten zijn.

  16. Kingkong

    Laten we blij zijn dat we ondanks Keizer en B toch gewonnen hebben van 010 en dat we deze keer mee zijn gegaan in vecht voetbal niet wat we gewend zijn maar de uitslag vergoed veel.

Comments are closed.