Schöne: ‘ Wij willen voetballen en als dat niet lukt, moet je uit een ander vaatje tappen’

Lasse Schöne weet als geen ander dat Ajax zeer matig aan het seizoen is begonnen maar van een crisis wil de Deen nog niet spreken. Schöne kwam in de thuiswedstrijd tegen Vitesse in de tweede helft in het veld maar kon het tij ook niet meer keren.

‘Momenteel spelen wij ondermaats dat mag duidelijk zijn. Als je het voetballend niet op kan lossen, zoals tegen Vitesse, moet je uit een ander vaatje tappen maar aan de andere kant moeten wij onszelf ook niet iets aanpraten maar het mag duidelijk zijn dat het spel snel beter moet worden. Ik begrijp de onvrede bij de supporters want als de Ajax-fans je uitfluiten, is dat altijd pijnlijk. Als je een foute pass geeft, hoor je ook weleens gemopper. Dat is normaal. Maar ‘voetballen, voetballen’ heb ik hier een hele tijd niet gehoord’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

78 Comments

  1. HURBIE

    Schone word echt gemist op het middenveld
    F de Jong doet het goed maar kan het team nog niet dragen
    Nog te weinig ervaring

      1. Litmanen

        Eens, ik vraag al weken om Lasse, maar laat Frenkie staan. Kies maar tussen Hakim of Donny voor de bank.
        Kijk koud naar de cijfers en zoek uit waar het rendement ligt. Ondanks dat Ziyech een waanzinnig talent is, hij is totaal uit vorm maar eist elke standaardsituatie op. Er komt geen fatsoenlijke corner uit zijn voeten maar hij blijft maar van links naar rechts hollen om ze te nemen. Elke vrije trap op doel mist elke zuiverheid.
        Hou die jongen even uit het licht, net als Donny. Ook al weken uit vorm. Ik erger me kapot als ik weer een opstelling zie zonder Lasse.

        1. Jimmy1971

          Inderdaad in deze vorm even Ziyech en van Beek even latenbbanken en Siem en Schone erin !
          Ervaring en leiderschap is echt even nodig !!

  2. Iceman

    Nou ik ben reuze benieuwd of dat zondag gaat lukken tegen een SC Herenveen die wel in vorm is en wij bepaalt dus niet ik hoop op drie puntjes maar ik vrees het ergste.

  3. Ab: Ik mis Johan.

    Frenkie hoort te starten is een draaiend Ajax. Dan is er snelheid en komen zijn passjes juist goed uit. Door het langzame tempo van zondag gaat Frenkie ook teveel lopen met de bal omdat niemand goed aan het bewegen is. Wil je een statische start dan moet je starten met Schone. Beter is dus starten met snel spel en dan met Frenkie en later Schone inbrengen als controleur.

    1. Iedereen heeft een mening

      Ab, denk dat dat het probleem ook is. De meeste spelers kunnen hun “ding” doen in een goed draaiend elftal maar als het tegen zit is er niemand die opstaat. Denk terug aan de tijd dat Krol Peter Boeve tijdens een wedstrijd op zijn flikker gaf. ???????

      1. HURBIE

        Ja dat was een goeie aanvoerder
        Maar die Veltman zieje nooit een bek opentrekken tegen zijn medespelers

          1. Litmanen

            En toen waren we er weer……..
            Ongelooflijk hoe sommige mensen hier elke keer weer bij Veltman uitkomen. Als je zondag gekeken hebt dan weet je dondersgoed dat buiten De Ligt het niet aan de verdedigers ligt dat er geen fatsoenlijke aanval uitgevoerd wordt. Dat moeten onze miljonairs op het middenveld en de aanval doen.
            Beni, stront is erger dan bagger, dan weet je meteen wat ik van jou vind.

          2. dickst14

            De verdediging is dus in orde Litmanen. Jij bent ongelofelijk. Veltman wou van de zomer naar het buitenland. Nou ik hoop dat hij op vakantie in Spanje is geweest. Alleen Almere had belangstelling, maar dat ligt in Nederland he.

          3. Bakkie

            Litmanen, deze discussie gaat over het gebrek aan een leider in het veld. Geef gewoon toe dat Veltman als aanvoerder ongeschikt is, anders maak je jezelf totaal ongeloofwaardig.

          4. Litmanen

            Kijk even naar de tekst boven deze topic. Ongelooflijk dat je dan bij Veltman uitkomt.
            Overigens, zijn contract is verbeterd en hij zit ondanks dat hij beter kan bedanken nog steeds bij Oranje.

            De enige verdediger die wekelijks beslissende fouten maakt is een van onze grootste talenten De Ligt, waar roofbouw op gepleegd wordt.
            De dragende spelers bij Ajax staan op het middenveld en daar wordt wekelijks steeds slechter gespeeld.
            Is het nou zo dat jullie blind zijn (Dickst is dat sowieso want die denkt dat een rechtsback dragend moet zijn,) of is dit een kwestie van een gruwelijke hekel hebben aan de persoon Veltman?
            Ik denk het laatste.

          5. Bakkie

            Ik heb het over deze discussie, niet over het topic. En je ontwijkt de vraag: Is veltman geschikt/ongeschikt als aanvoerder?

          1. Widi

            Die Boeve was ook de Dijks van de jaren eind-70 begin -80. Ik kan me echt nog herinneren hoe ik op hem zat te vloeken.

          2. Iedereen heeft een mening

            Widi, ik heb het nog even nagekeken. Boeve kreeg een duw en Kees Zwamborn kreeg een mep omdat hij Dick Nanninga niet in bedwang hield. Dat waren nog eens mooie tijden. ?????

          3. Widi

            Nu je het zegt…… herinner ik me weer. Zwamborn is overigens een leuke kerel hoor. Boeve is en blijft raar. Tegenwoordig wel andere tijden. Bij een foute pass volgt er een duimpje. En er wordt ook niets gezegd als een medespeler als een mietje een duel aangaat. Was voor mij altijd aanleiding om een medespeler verrot te schelden.

  4. M800M

    Als het zo simpel was (even uit een ander vaatje tappen) was het probleem niet zo structureel. Het zit veel dieper, keizer zet lijnen uit die nergens op slaan, dan kan je volle inzet geven maar gaat het nog steeds mis en sta je nog steeds te kloten. Volgens mij denken die spelers stiekem ook “wat een idioot” (kijk naar het hoofd van viergever bij die wissel zondag) en ook dat zie je terug in het spel. Er is maar een oplossing en dat is alle rotte plekken wegsnijden en opnieuw beginnen. Dus bergkamp, sar, en Keizer met zn staf moeten weg. Dan zijn hun ego’s maar gekrenkt of carrieres naar de klote, het gaat hier om een hoger doel en dat is ons aller Ajax!

    1. Bakkie

      Begin met Keizer en Spijkerman. Gooi die eruit en zet een personality voor de groep die zijn assistent mag meenemen.

  5. Kmeertens

    Onana
    De ligt wöber viergever
    Frenkie de jong
    Ziyech vd beek schöne
    Kluivert huntelaar dolberg

    Dat moet m worden

    1. Bakkie

      Ik zou Donny ff passeren, die is niet in vorm en hoeft echt nog niet per se alles te spelen. En ik zou toch gewoon met 4 verdedigers spelen, maar dan wel aanvallende backs.
      Onana
      Orejuela De Ligt Wober Sinkgraven
      Frenkie de Jong
      Schone Ziyech
      Kluivert Hunter Dolberg

          1. Bakkie

            Ik typte dit wel VOORDAT hij voor open doel op de lat schoot 😉
            Vond hem de eerste helft wel weer aardig spelen

          2. Widi

            Ik heb de hele wedstrijd gezien. Misschien zijn mijn verwachtingen te hoog. Vond hem ongelukkig spelen.

  6. Vak 120

    Ander vaatje tappen,als je een trainer hebt die geen 1 plan heeft word het lastig om met 11 man een systeem te spelen…er liepen gisteren zoveel spelers blind over het veld! Zolang keizer aanblijft word het niks! Ajax moet voetballen en tegenstander zoek spelen! Geen vecht voetbal uit een ander vaatje!

  7. Koning Haarms Wolfs

    Wel bijna 50MIO winst en dan dit TH met dit trainertje aan de bak als verantwoordelijken. Haal Laudrup, haal Van Gaal, haal iets….maar hier iig niet mee verder gaan. Heerlijk op vakantie zijn endan ruzie met je vrouw krijgen vanwege Ajax, zodat zij met de tweeling alleen uit eten is….. check!

        1. BobbyHaarms

          En jij hebt de vakantie betaald? Dan had ze toch echt pech gehad en daar maar zelf gaan liggen! Of krijg je dan een maand pikstraf? ?

          1. Koning Haarms Wolfs

            ?? Alleen de rit erheen betaald….familiehuisje in Beieren…. geen mogelijkheid tot chantage op dat vlak, dus…. maar idd, ze heeft zo har methodes….

          2. BobbyHaarms

            Zit je i.i.g. in een prachtige omgeving! Ik heb uit betrouwbare bron dat de Duitse dames daar grote logeerkamers hebben ?

          3. Koning Haarms Wolfs

            Haha, niet alleen door Ajax, Widi… een tweeling van 3, een hond van 65 kilo en een broer met Down, dat is de complete samenstelling van onze club hier……m.a.w. meer dan alleen Ajax als basis om een knallende ruzie met je vrouw te krijgen… Veel mensen komen bij op vakantie…… ben weer toe aan werk, kan ik je zeggen…

          4. BobbyHaarms

            Hahaha nou dat werk kan wel even wachten toch KHW? Het klinkt idd niet als een “gemakkelijke” of onbezorgde vakantie, maar qualitytime moet je altijd koesteren. Ook al is dat in je uppie op een logeerkamer ?

          5. Koning Haarms Wolfs

            T is heerlijk, alleen na 2 weken wat minder weer, wordt het wel wat enerverend en druk, BH. En klopt, werk wacht wel. Blijf stiekem wel op de hoogte, is mijn eigen tent en dan ben je nooit helemaal weg.

  8. Brokamp

    Zondag Schone erin voor Donny. Te veel jonge mensen zonder ervaring in de ploeg. Ook Kluivert maar een poosje op de bank. Neres op rechts en Johnsen op links. Dijks eruit , viergever op links en Wober op zijn plaats. Haal de bezzem er maar eens flink door. Te beginnen met de trainer.

  9. Brokamp

    Zondag Schone erin voor Donny. Te veel jonge mensen zonder ervaring in de ploeg. Ook Kluivert maar een poosje op de bank. Neres op rechts en Johnsen op links. Dijks eruit , Viergever op links en Wober op zijn plaats. Haal de bezem er maar eens flink door. Te beginnen met de trainer.

  10. AFCA my World

    Flink op ons bek gaan in friesland,zou de opruiming kunnen versnellen, 5-0 lijkt me wel wat ! ⚽️

        1. Widi

          Ik begin te vrezen. Met name voor Orejuela. En aan Zeefuik kun je gewoon zien dat hij al ruim 10 jaar bij Ajax speelt. Die zou ik er zondag gewoon in durven zetten. Er komt immers een plekje vrij omdat de Ligt out is. Veltman zal naar het centrum gaan. Zeefuik is als back veel sneller en veel feller dan Veltman. Echt een verdediger die elk duel wil winnen. Ik vond dat hij vorig seizoen teveel overtredingen maakte. Hij is vooruit gegaan. Misschien logisch onder leiding van onze backs van 1995.

  11. -buitenkantje rechts-

    Het gaat niet om een speler wel/niet opgesteld wordt.. Waar het aan ligt is een gebrek aan voetbalvisie en geloofwaardigheid bij Keizer. Het voetbal is compleet weg. Niks..maar dan ook niks herinnert in de verte nog aan Ajaxvoetbal.. Dat verander je niet met 1 of 2 wissels.

          1. -buitenkantje rechts-

            In tijden als dit ervaring in het veld.. jonkies aan de kant anders mask je ze kapot.. Laat de Ligt maar rustig herstellen.. Kluivert, vd Beek idem.. Blijf steeds terug komen op mijn 3-2-3-2 systeem..
            Onana
            Zeefuik. Veltman. Viergever
            Schöne. F de Jong
            S de Jong. Dolberg. Ziyech
            Huntelaar. Cassierra

            Zoiets..

          2. Widi

            Dat zei Gijp net ook. Ben het er wel mee eens. Ik vind je opstelling erg aanvallend. Cassierra was ook niet in topvorm vanavond.

          3. -buitenkantje rechts-

            Vanavond misschien niet, maar scoort makkelijk de laatste wedstrijden..
            Aanvallend? We zijn Ajax toch? In ieder geval met een vol middenveld waar de afstanden veel kleiner zijn. Spelers compact staan en er maximaal scorend vermogen in het team zit.

          4. Widi

            Heerenveen uit. Heerenveen in vorm. Link hoor. Maar Kluivert/Neres/Younes zijn ook niet in vorm. Misschien toch Sinkgraven ipv Cassierra. Niet op die plaats natuurlijk. Dolberg schuift dan vooruit. Wel top dat je Zeefuik opstelt. En Siem.

          5. -buitenkantje rechts-

            Kan ook.. bouw je wat meer zekerheid in.. Sinky op het middenveld op plek Ziyech, Ziyech naar centrum. Dolberg en Huntelaar naast elkaar voorin.

          6. Yindi

            Even gedachten verzetten. Vanavond Dortmund-Real Madrid.!! Wekt onze heimwee naar PB weer op waarschijnlijk.

  12. Kingkong

    Vooral wachten met ingrijpen tot na de wedstrijd tegen herenveen weet je teminste zeker dat je weer 3punten verder achter op ben geraakt zodat de volgende Bergkamp flop niet verweten kan worden dat ze geen kampioen worden .

Comments are closed.