Fans woest op Ajax om ‘respectloos afscheid’ Serero

Davy Klaassen was niet de enige die nog een afscheidscadeau van Ajax te goed had: de club bedankte vandaag ook de bij Vitesse spelende Thulani Serero. De manier waarop dat gebeurde viel niet bij iedereen in de smaak. Serero speelde ruim 80 wedstrijden in het eerste, met drie landstitels kende hij de nodige successen bij Ajax. Tijdens zijn laatste contractjaar vorig seizoen werd hij onder trainer Peter Bosz teruggezet naar Jong Ajax, daar speelde hij nog enkele wedstrijden.

Ajax maakte zich er makkelijk van af: ‘Deze had hij nog te goed. Bedankt voor alles’, twitterde de club vandaag. Serero poseert op de foto met assistent-trainer Hennie Spijkerman, de Zuid-Afrikaan kreeg nog cadeautje (een borstbeeld á €34,95) van de club.

‘Schaam je!’, aldus een van de vele reacties op de karige Ajax-tweet. Het gemoed van de gemiddelde Ajacied was al niet best na het verlies tegen Vitesse maar de tweet kon op de nodig hoon rekenen. ‘Jarenlang veel toegevoegd, schandalig behandeld en alsnog nooit klagen. Verdient zo’n jongen niet een mooier afscheid dan een lullig fotootje?’, antwoordt een fan. En de reacties volgen elkaar snel op: ‘Wat vinden jullie hier nou zelf van?’, Ik schaam me als Ajacied voor dit bericht’ en ‘Schandalig dit…. echt respectloos hoe jullie met hem omgaan’.

Bron: AT5

Related posts

51 Comments

    1. Litmanen

      100% eens! Helaas niet de eerste die zo respectloos is behandeld.
      Ze leren het blijkbaar nooit.

    2. EugAjax

      Hier ben ik het zeer eens met je Indojood. Zeker bij Serero. Schande. Ajax moet dit veel beter doen. Gaat nergens over. Kan me voorstellen dat je dat dan niet bij een wedstrijd tegen Vitesse doet maar bij een andere wedstrijd had hij gewoon afscheid moeten krijgen die hij verdiend heeft!. TH en directie ik zit vaak op 1 lijn met jullie, maar hier falen jullie zelfs heel erg !

      1. Ab: Ik mis Johan.

        Waarom nu weer die start van die laatste zin. Neem eens afstand van ze. Maar ook iets positiefs …… slechts 5 regels. Chapeau.

  1. AFCA my World

    Zo makkelijk ze zich afmaken van Serero doen ze ook met ons Ajax,wat kunnen we er tegen doen ? Bij ze (thuis) langs gaan ? Er moet wat gebeuren,dit kan zo niet langer, die maloot van een keizer moet opzouten, zit geen pit in die kneus,laat met zich sollen laat zich gebruiken,en de supporters zijn de slachtoffers,je schaamt je om ajacied te zijn !

    Serero had veel meer verdiend dan dit ! Schandalig gewoon ! ⚽️

    1. KBouter

      Denk dat jij het niet snapt…Keizer kan er ook niets aan doen, die kan niet beter…het ligt aan die eikel die Keizer hoe dan ook wilde.

      1. De seijs

        Kbouter Keizer is geen kleine jongen. Hij had de laatste stem! En als keizer nou eens goed in zijn spiegel had gekeken dan hadden we nu een andere trainer gehad! Zoals jij lult is gewoon kinderachtig. Zo kan je altijd wel ergens onderuit! !!!

      1. Ab: Ik mis Johan.

        Niet echt op de hoogte he seijsje. Wel opletten als je met de grote mensen wil meepraten. En ……… komt u maar met de beledigingen. Vergeet mijn moeder niet.

        1. De seijs

          Ja abje burn-out ajax doet het zo goed. Alle spelers zijn zo geliefd in Europa! ???? ja we kunnen weer een berg geld verdienen als ze zo doorgaan! ???? wat een figuur die abje burn-out ?????

  2. Johan

    Waar is die godvergeten Mokumse mesjogge.
    Totaal geen leiding, alleen je eigen hachje redden en Keizer laten verzuipen.
    Snel actie, leiding en verantwoordelijkheid nemen. Met ons budget al een paar jaar het lachertje van de eredivisie. Degenen die hier verantwoordelijk voor zijn wegsturen, samen met Keizer. Totaal verkeerd ingeschat!
    Serero verdiende meer, maar ik verbaas me nergens meer over……pffffff…

  3. JohnDoe77

    Die hadden ze toch minimaal ook een podium kunnen geven, flauw op deze manier! En ook veeeeeeel te laat!

  4. Kingkong

    Als je zo met je ex kanjers omgaat is het te begrijpen dat je huidige spelers geen stap te veel willen doen

  5. Valentino

    Gelukkig kreeg hij nog wel een staande ovatie van het thuispubliek bij zijn wissel.
    Belangrijke kracht geweest, die beloon je als club ook gewoon met een ereronde. Schaamteloos van het bestuur.

  6. AjaxKat

    Ongelofelijk! Die jongen heeft bij Ajax bijna dezelfde prijzenkast als Klaassen. Doet me denken aan dat verhaal van een paar jaar geleden van ras-Ajacied Tahamata die bij zijn vertrek destijds op het allerlaatste moment nog een hand en een bloemetje kreeg van toenmalig TD Danny Blind op een manier van: oh ja, bijna vergeten…
    Ja, wij zijn Ajax, sociaal de gehandicaptste.

    Die wedstrijd van gisteren wordt zo nog slechter.

  7. Ab: Ik mis Johan.

    Zo’n afscheid is toch helemaal in stijl van ons aller Ajax? Geen kwaad woord over het het leiden van de club hoor. Pas op.

    1. Kevke87

      Ajax is gewoon walgelijk. de arrogantie die ze hebben past totaal niet, al jaren. niet met zo een selectie. lees de boek van Zlatan ook bv. zo een jong werd destijds binnengehaald als duurste aankoop in de geschiedenis. en dan presteren ze het dat hij geen hulp heeft, geen begeleiding en zich eenzaam voelt. geldt ook voor de andere aankopen. alsof je met een knip kunt aanpassen. of dat boek van Cruijff. nee hoor Ajax blinkt uit in het verwaarlozen en eren van de eigen spelers. bah, walgelijk en om kotsmisselijk van de worden. al jaaaaaaren. op dit punt van menselijkheid totale schaamte om Ajacied te zijn.

      1. ajacied078

        cruyf dacht ze wat te leren met zijn overstap naar Rotterdam maar niemand heeft ooit opgelet helaas. kan me herinneren dat het toen ook om een stukje respect ging. wordt tijd dat er een dikke bezem door dat bestuur gaat. Overmars mag vanij blijven dan zit het financieel wel goed. sar bergkamp en de rest mogen pleiten laat iemand anders het maar doen die wel een echt hart voor de club heeft en toekomst visie. ( zou niet weten wie…) maar dat roer moet om. al die miljoenen en slechter voetbal kan bijna niet.

  8. afcadeluxe

    ik ga me bijna schamen dat ik ajaxsupporter ben,te erg voor woorden,laat ons dan maar die prijsuitreiking regelen!

  9. Brokamp

    Walchelijk zoals deze jongen behandeld is. Na zoveel jaren trouwe dienst. Ook vorig jaar toen hij bij jong moest spelen nooit geen wanklank van hem gehord. Respect SERERO!!!?⚽️. Voor mij choppen ze Bergkamp en v.d. Sar er vandaag nog uit. En geen afscheid voor deze 2 want die hebben ze al gehad toen ze als speler afscheid namen. Neem Keizer mee, jammer voor hem dat het zo gelopen is want die zat bij jong op zijn plek. Geef hem dat beeldje maar in de bestuurskamer.

  10. a.p.

    helemaal mee eens. Dit is te gek voor woorden. Serero heeft hele goede jaren bij ons Ajax gehad. maar onze top blijkt maar weer eens is niet geschikt voor een voetbalclub . zij zijn wel goed voor de Ajaxbankrekening en de bankreseserves

  11. Iedereen heeft een mening

    Absoluut, RESPECTLOOS!!! Ajax onwaardig en dat met zoveel oud spelers in het bestuur (of misschien wel juist daarom). SCHANDE

  12. Charka53

    Dit is inderdaad respectloos ,zo zie je maar dat diegene die het moeten regelen meer met hun eigen bezig zijn dan met de club en met de spelers.

  13. Kingkong

    Deze respectloosheid heeft ajax altijd al gehad kijk maar naar de geschiedenis warom denkje dat onze grootste meester ooit voor 010 heeft gebald , dit is ook waarom je altijd hoort dat andere clubs zo’n warm nest zijn en ajax steeds een koude bedoening is en zo arrogant zijn

  14. Dagrump

    Serero heeft nooit geklaagd of zich onprofessioneel gedragen. Volgens mij altijd 100% inzet! Wat TRIEST van onze club om zo afscheid te nemen. Ajax moet zich diep schamen !! Hij verdient net zo’n afscheid als Klaassen !!

  15. JohnDoe77

    Ik hoor dat ze intern Keizer aan het “evalueren” zijn en er mogelijk dit weekend een andere trainer kan zijn…. en er wordt al druk gewerkt aan nieuwe aankopen deze winter: bizar! Ik neem aan dat ze in deze evaluatie ook de rol van Sar, Bergkamp, Spijkerman, Lami, etc meenemen?!

  16. Widi

    Ze doen die toneelstukjes in de rust echt niet voor de vertrokken spelers hoor. Puur om de supporters te paaien. Zonder echte betrokkenheid geen vakwerk.

    1. Ab: Ik mis Johan.

      Widi, vergis ik mij nu of ben je de ene maand pro TH/Ajax en de andere maand anti. Zo zitten wij op één lijn, zo erdedig je het TH met hand en tand en nu zijn het weer toneelspelers. Ik kan je echt niet volgen sorry.

      1. Widi

        Ik heb Overmars met hand en tand verdedigd. Blijf ik doen. Verder ben ik er geen voorstander van om elke 5 jaar de bezem compleet door Ajax te halen. Dus heb ik de leiding lang gesteund. Maar sinds ik ervan overtuigd ben dat het met Keizer niet goed komt, vind ik dat hij weg moet. En spijkerman ook. En Bergkamp ook. Dat heb je vast wel gelezen de afgelopen twee weken. Voor wat betreft die toneelstukjes in de rust maakt het volgens mij niet veel uit wie de leiding heeft bij Ajax. Wie was de laatste “warme” bestuurder bij Ajax?

        1. Ab: Ik mis Johan.

          Laatste weet ik niet maar ik mocht Jaap van Praag. V.w.b. De aanstelling van Keizer wil ik ook nog even wijzen op de waarschuwing van mister Ajax. Sjaakie heeft het allemaal vooraf zien aankomen.

          1. Widi

            Harmsen is de eerste die ik bewust heb meegemaakt. De vader van Michael dus niet. En Michael zelf vind ik onecht. Ik zag het wel zitten in Keizer. Vorig jaar speelde Jong Ajax echt goed voetbal. Maar ik heb me vergist. Hij kan Ajax 1 niet aan. En de mensen boven hem zijn niet ervaren genoeg om hem te begeleiden.

  17. Jimmy1971

    De rijkste club van NL , en dan zo’n voorbeeldige speler achteraf afschepen met een beeldje van 35 euro !?!?
    Da’s niet mijn Ajax !!
    Belachelijk ..

  18. Fvanr

    Ajax directie één grote farce.
    Zo’n betrouwbare speler, jaar na jaar.
    Triest dit
    Ikschaam mij ajacied te zijn

  19. Forever nr14

    Mooiste club van weleer is een groot virus geworden, dood en dood ziek gemaakt door zogenaamde club helden???? Schamen moeten ze zich! Ach… nee natuurlijk niet, dat doen ze niet, dat doen wij wel voor de rest van nl en europa!

  20. Forever nr14

    Waarom bleven de fans zo apatisch gisteren? “Het word al een gewenning helaas” we accepteren het gewoon, dat deze eens zo prachtige club, kapot gemaakt is!!

    1. Ajax/Barcelona: those were the days

      Jij vond ze apatisch? Ze waren nog maar net in het stadion te houden. Was een hele duidelijke afkeuring hoorbaar.

Comments are closed.