Ajax vraagt hulp Wamberto voor Neres

David Neres heeft het niet makkelijk bij Ajax. De club is druk bezig de jonge Braziliaan op het gemak te stellen. Neres kwam afgelopen winter over vanuit Brazilië maar heeft nog moeite om zich aan te passen. Om deze reden heeft Ajax de hulp van oud-Ajacied Wamberto ingeschakeld. Iets wat gelijk zijn vruchten zou hebben afgeworpen.

‘Natuurlijk hebben we een probleem met de taal’, begint Marcel Keizer in gesprek met Ajax TV en FoxSports. ‘Daarom hebben we Wamberto op het trainingsveld gehad. We zijn met hem in gesprek gegaan, samen met Wamberto, zodat je alles in het Portugees duidelijk kan maken. Puur om die jongen zelf de kans te geven om goed te gaan voetballen.’

‘Dat lijkt me de bedoeling van zo’n aankoop, dat je hem helpt naar zijn niveau toe te groeien. Ik denk dat het heel normaal is’, vertelt de trainer verder. ‘Het heeft sowieso geholpen. Het is ook lekker voor zo’n jongen om in zijn taal wat terug te zeggen. Dat is moeilijker voor hem om dat in gebroken Engels te doen.’ Het geslaagde experiment krijgt mogelijk een vervolg. ‘Het gaat misschien vaker gebeuren.’

Related posts

30 Comments

  1. -buitenkantje rechts-

    Goede zaak.. holistische benadering.. je kan pas presteren als zowel lichaam als geest in orde zijn.

  2. Charlie2011

    Goed dat ze extra doen voor Neres anders is 12 miljoen echt weggegooid geld. Toch ben ik van mening profvoetballer moet engels kunnen

    1. Widi

      Charlie, Romario kon alleen zeggen dat hij moe was. Maar hij voetbalde fantastisch. Ik heb zelf in Brazilie gezeten. Bijna niemand spreekt Engels. Sommige wat oudere mensen spreken Frans. Het is moeilijk voor Neres. Ik ben blij met Wamberto. Maar wat als hij zichzelf niet had aangeboden?

    2. Amoebe

      Ik denk dat ze in die landen al blij zijn als ze kunnen lezen en schrijven in hun eigen taal!

        1. Amoebe

          Ook in de sloppewijken en alle afgelegen gebieden?

          Ik dacht dat het onderwijs daar erg sumier was.

    3. Tattoobart

      Die jongen heeft waarschijnlijk niet eens de basisschool afgemaakt dus dan duurt t nog wel ff voordat die engels en laat staan nederlands spreekt

  3. Widi

    Nu geef ik weer kritiek: Wamberto heeft dit weken geleden al aangeboden. Dit had dus eerder gekund en eerder gemoeten. Het lijkt bij Ajax te ontbreken aan iemand die dicht bij het elftal staat en waarin alle spelers vertrouwen hebben. Een type Bobby Haarms. Zo hou je spelers ook lekker in hun vel. Op de Toekomst loopt Simon Tahamata. Ik denk dat Simon graag bij de jeugd blijft. Maar Simon is in mijn ogen geknipt voor deze functie.

    1. Widi

      Niet mijn bedoeling om iemand te beledigen met het woordje “type”. Bobby is natuurlijk uniek.

    2. Cootje Adriaanse

      Dan denk ik ook een een type David Endt, maar die (functie) hadden ze toch niet meer nodig?

      1. Widi

        Ik vind dat die functie er wel moet zijn. Gewoon een vent die weet hoe de hazen lopen en waar spelers wat bij kwijt kunnen als ze het moeilijk hebben.

      2. Tussengas

        Ach je hebt volgens mij ook herman pinkster die dit doet. Bovendien hadden we davind endt ook toen sulejmani was gekocht. Ook niet echt soepel verlopen met de opvang van die jongen.

        1. Widi

          David Endt is op een gegeven moment teveel in zichzelf gaan geloven. Daardoor verloor hij zijn waarde voor Ajax.

  4. Indojood

    Credits aan Hans van der Zee, meer dan een jaar in beeld maar niet naar het karakter gekeken.

  5. Kingkong

    Ook hier waren ze dus weer te laat dit soort zaken kan je van tevoren al inschatten en er dus voor zorgen dat het al op tijd geregeld is dat scheelt weer tijd en ergernis.

  6. ajacied078

    goede zaak. je kan wel zien dat meneer neres goed kan voetballen. die goal zondag was wonderschoon.

  7. Jimmy1971

    Dit zijn problemen die je van te voren hoort te zien aankomen zodat je deze situatie al vanaf het begin had kunnen oplossen ..

    1. De Nees

      Alsof ze niet eerder hiermee te maken hebben gehad. Zo’n joch hier laten ronddobberen, beetje mensenkennis en inlevingsvermogen mag je toch wel verwachten van de begeleiding.

  8. JohnDoe77

    Dit is toch hilarisch? Hebben we een speler die een van de duurste aankopen van de laatste jaren is en daar kunnen we niet mee communiceren… ? Als hij zijn voeten maar laat praten dan!

  9. AFCA my World

    Engels is de wereldtaal dus dat moet hij zo snel mogelijk leren,maar deze hulp is alvast welkom ! ⚽️

  10. a.p.

    dat is een goede zaak, jonge jongen , vreemde taal en andere cultuur en aan al die verwachtingen moeten voldoen ja dan kan ze soms wel wat hulp gebruiken, dus Goede zaak!

  11. fjonkman

    Eindelijk reiken ze Neres de helpende hand toe door Wamberto erbij te halen. Dat hadden ze vorig jaar meteen al moeten doen, dan was hij nu al een stuk verder geweest in zijn ontwikkeling. En aangezien Wamberto inmiddels ook een aardig woordje Nedderlandisch spreekt, kan Neres daar ook van leren. Nu heeft die jongen maanden achtereen in zijn eentje moeten doorbrengen, zonder ergens of op iemand terug te kunnen vallen. Ajax moet wat dat betreft inderdaad de functie van David Endt in ere herstellen en hem als eerste vragen om terug te komen! Want Endt spreekt ook een behoorlijk stukje Portugees. En ook voor Orejuela en Cassierra moet er iemand komen die hen persoonlijk begeleid.. als asielzoekers hier komen, moeten ze ook van alles doen en leren.. en worden met van alles begeleid en geholpen. Dat moet ook voor de spelers van Ajax gelden.. hoe beter die gasten integreren op de club, des te meer happy ze zijn en deste beter ze presteren! Want niet elke speler is zo makkelijk in te passen als Sanchez…

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Gewoon inburgeringscursus voor voetballers. Zijn we gelijk verloat an die rare aankopen. Zo’n cursus duurt ff. Moet je nl. wel weten wat een beurtbalkje is.

Comments are closed.