Dinsdag loting Ajax onder 19 voor UEFA Youth Cup League

Ajax onder 19 mag als Nederlandse kampioen ook deelnemen aan de UEFA Youth League maar moet daarvoor, net als de afgelopen jaren, het pad van de nationale kampioenen afwerken. Aanstaande dinsdag is daarvoor de loting. De loting zal volledig vrij zijn onder de 32 landskampioenen. Ze zullen een thuis- en uitwedstrijd spelen voor de volgende ronde. De 16 overgebleven ploegen spelen vervolgens voor een plaats om door te stromen naar de knockoutfase samen met de andere UEFA Youth League deelnemers.

De 31 ploegen die Ajax onder 19 kan loten:
Inter (Ita), Bordeaux (Fra), Krasnodar (Rus), Dynamo Kyiv (Oek), Bursaspor (Tur), Sparta Praag (Tsj), Dinamo Boekarest (Roe), Salzburg (Oos), Lokomotiv Zagreb (Kro), Legia Warschau (Pol), Shakhtyor Soligorsk (WRu), Hammarby (Zwe), Molde (or), Maccabi Haifa (Isr), Esbjerg (Zwe), Brodarac (Ser), Kairat Almaty (Kaz), Ludogorets (Bul), Nitra (Slo), Budapest Honvéd (Hon), Zimbru Chișinău (Mol), Breidablik (IJs), Saburtalo (Geo), KäPa (Fin), Željezničar (Bos), Vllaznia (Alb), Shkëndija (Mac), UCD (Ier), Liepāja (Let), Dudelange (Lux), Sutjeska (Mon)

Related posts

19 Comments

  1. AjaxKat

    Ik schrok even van de foto… toen zag ik het woord “youth” en werd ik wakker met de harde realiteit.

  2. Charka53

    Hoop dat deze jongens wat kunnen laten zien anders is de naam Ajax niet meer als een naam in Europa

  3. Widi

    We hebben volgens mij niet een enorm sterke lichting nu. Ik verwacht er minder van dan de afgelopen jaren.

    1. Toppertje

      Er is flink wat geld uitgegeven voor een Braziliaan, Fin en een Deen. De laatste 2 zouden bij de grootste talenten in hun land horen. Dat schept toch verwachtingen?

  4. Slingertje.

    Morgenavond loting KNVB-Beker in Eredivisie Live met:
    Ajax 1,jong Ajax,Ajax amateurs.
    En dan ook nog AVV Swift en ASV De Dijk dus Mokum is goed vertegenwoordigt.

  5. Brokamp

    Het mooie van O19 is dat je bij dit soort wedstrijden ook de jeugd van de andere clubs kunt zien. Alert reageren is dan belangrijk. Nadeel hiervan is dat onze jongens ook extra in de schijnwerpers zullen staan.

  6. afcadeluxe

    nou boys hoop dat jullie onze naam in europa weer een beetje aanzien kunnen geven..ben erg nog steeds doodziek van

  7. Brokamp

    Top Widi zo hoort het ook. Wat gebeurt is is verleden tijd. De zon kwam vanmorgen gewoon weer op. Wie weet wat voor moois de toekomst biedt.

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Op die manier kunnen we alles lekker eenvoudig bagetaliseren. Heb er ook nog eentje: gedane zaken nemen geen keer. Een hele aardige is: de jeugd heeft de toekomst.

Comments are closed.