‘Ajax doet bod van 15 miljoen op Braziliaanse verdediger Caio’

Na het aantrekken van Maximilian Wöber liet Marc Overmars weten dat er geen nieuwe verdedigers meer bij zouden komen bij Ajax, maar de ploeg lijkt toch nog op zoek te zijn naar nog meer defensieve versterking. Volgens R7 Sports heeft Ajax een bod van vijftien miljoen euro uitgebracht op de Braziliaanse verdediger Rodrigo Caio Coquette Russo, kortweg Caio. In hoeverre de uitschakeling tegen Rosenborg nog invloed heeft op een eventuele transfer is niet bekend.

De Braziliaanse journalist Alison Souza meldt op Twitter zelfs dat de deal al helemaal rond is, maar zo ver gaat R7 Sports niet. Dat medium stelt echter wel dat de kans bestaat dat de 24-jarige Caio komende zondagavond tegen Palmeiras zijn laatste wedstrijd voor São Paulo speelt, de club waarbij de drievoudig international van Brazilië nog tot nieuwjaarsdag 2022 onder contract staat. De 24-jarige Caio speelde in totaal tot nu toe 157 officiële wedstrijden voor São Paulo en kwam daarin tot vijf doelpunten en vijf assists.

In de zomer van 2015 maakte Valencia melding dat men Caio voor minimaal 12,5 miljoen euro had gecontracteerd, maar ‘complicaties’ dwarsboomden de transfer. Hij leek vervolgens naar Atlético Madrid te gaan, maar zag op het laatste moment af van een transfer naar LaLiga omdat hij in Brazilië wilde blijven. Hij komt nu mogelijk alsnog in Europa terecht.

Rodrigo Caio meldde zich op twaalfjarige leeftijd in de jeugdopleiding van São Paulo, zesvoudig landskampioen, en tekende in juni 2011 zijn eerste profcontract. Hij maakte in zijn eerste wedstrijden voor São Paulo indruk als rechtsback, maar schoof later op naar zijn natuurlijke positie in het centrum van de defensie. Rodrigo Caio kan overigens ook als verdedigende middenvelder uit de voeten.

Bron: Voetbalzone

Related posts

81 Comments

      1. HURBIE

        Heel AJAX wat leiding geeft trainingen en bestuur RVC TH is ZIEK GELDBELUST INCAPABEL EGOTRIPPERS
        Dat een club met zo’n grote naam in de wereld ,zich zo voor schut zet in de wereld is voor mij onbegrijpelijk en TRIEST

        1. dickst14

          Heel de wereld ziet hoe ziek dit Ajax is. De rvc enz. weg ermee. Nu worden er pas verdedigers gehaald. Geen europees voetbal en 3 verliespunten in de competitie. Met Veltman en Dijks krijgen we anders meer dan 50 tegengoals. Liefst verkopen aan Almere als ze ze daar tenminste willen hebben.

        2. HURBIE

          Ben benieuwd wat er gaat veranderen aan deze situatie
          Totale concentratie op de competitie en de beker
          Zodat er voor de volgende Europese wedstrijden een geoliede team met en groot aantal ervaren spelers en aangevuld met goeie jeugd in het veld staat
          Van de beurs af en goeie mensen op de goeie plaats zetten

        3. dickst14

          Lees net dat van Duivenbode zich niet kan vinden in de rest vd rvc en het management en per ditect opstapt.

        4. De Nees

          Nou je kan de officiële reactie voorspellen: “we moeten niet in paniek raken, zijn weloverwogen een pad ingeslagen en gaan op dezelfde voet verder”. Iets dergelijks van vd Sar binnenkort, van Bergkamp over een 3 maanden in een interview.

    1. Charlie2011

      Hahhahah veltman moet even op vakantie. Neres heeft nog niet als younes 100 wedstrijden de kans gekregen.

    2. Geckoo

      Het maakt niet uit hoeveel verdedigers je koopt en hoe goed ze ook zijn, zolang je Dijks, Viergever en vooral Veltman blijft opstellen gaat het er niet op vooruit.. deze zwabbers moeten het talent De Ligt gaan bijspijkeren in verdedigend opzicht.. ik houd me hart vast..

  1. Ajaciedje14

    Braziliaanse CV, 24 jaar oud (dus niet echt een jonkie en heeft aardig veel ervaring in brazilië en Sao Paolo speelt ook vaak Z-A CL. 1,82 lang en een transferwaarde die geschat word rond de 10 miljoen. Meteen halen dus die vent want hij is niet voor niets 10 mil waard hij moet het dus we kunnen

  2. -buitenkantje rechts-

    Een beetje verhaal Wöber, maar dan voor rechts.. Exit voor Veltman en Dijks.. Hebben ze niet nog een CV rondlopen die Viergever kan vervangen en/of de Ligt in de luwte kan houden?

    Jonge jonge.. allemaal in de laatste week. De hoofdprijzen zijn inmiddels al vergeven..

    1. Bakkie

      Maar beter laat dan nooit. Middelmaat moet vertrekken, dus dat geldt voor Veltman, Viergever, Dijks. Na dit dramatische begin moet alles op de titel worden ingezet.

    2. FrankiC

      Even op youtube zijn skills bekeken en op een of andere manier moest ik aan Van Tiggelen denken. Iemand die 90 minuten lang weet waar zijn tegenstander is en spijkerhard ingrijpt. Goed gevoel, zoals ook bij Wöber en Schuurs (betere voetballers) en helaas (nog) niet bij Orejuela (die ondertussen toch uit het vliegtuig moet zijn).

      1. -buitenkantje rechts-

        Schuurs wordt op dit moment bestookt met aanbiedingen van allerlei clubs. Pa is verstandig en kiest gelukkig niet alleen voor het geld.

        1. FrankiC

          Sittard ligt dicht tegen het Ruhrgebied en BM Gladbach is serieus. Nu was Ajax een van de eersten die opperden hem dit jaar bij Fortuna te laten. Wordt een grote. Vanavond JA-FS!! Integraal??
          Op jouw aanraden afgelopen weekend op Dennis Johnson gelet. Niet altijd even gelukkig maar het talent druipt ervan af.

        2. Toppertje

          Om maar het positieve eruit te pakken. Het zal voor iedereen nu duidelijk zijn dat Viergever, Dijks en Veltman niet in Ajax thuis horen. Af en toe een leuke wedstrijd maar veel te weinig voor een basisplaats. Zijn er nog een paar maar als we de verdediging als eerste zo snel mogelijk vervangen zal vanaf hier het herstel beginnen. Voorwaarde is wel dat de leiding eens begint in te zien dat een club voor de kwalificatie klaar hoort te zijn en niet daarna. Los van last minute transfers waar je bijna machteloos staat ook al was zelfs dat in het geval van Sanchez te voorzien.

          1. FrankiC

            He-le-maal eens, Toppertje. Falen van het TH. Er zit ook niets van Jong Ajax achter deze spelers. En als de trainer zelf de zaak verder in de war stuurt, dan krijg je dit.

          2. FrankiC

            Het lijkt erop dat alleen Bosz in de gaten had dat er in juni kwaliteitsaankopen moesten komen en ook de trainersstaf verzwaard moest worden. Ik krijg met terugwerking meer waardering voor die man.

        1. FrankiC

          Iets ervan gezien Widi. Ik heb nog geen hoge pet van hem op. Ik hoop echt dat ze met Schuurs doorpakken.

          1. Toppertje

            Mag aanemen dat hij als Zuid–Amerikaans geschoolde verdediger altijd beter is dan Veltman.

          2. Toppertje

            Bedoel ook vooral de over-mijn-lijk hardheid. Uiteraard moet een speler bij Ajax wel de benodigde techniek hebben. Maar als ik dan Dijks zie?

  3. De seijs

    Die komt dus niet meer. Wober is voor die positie nu gehaald. Als die niet zou komen dan zou Caio gekomen zijn.

  4. Brokamp

    Nou we gaan wel de goede kant op. Het is weer da laatste week van de transfermarkt en ijn wederom in paniek. Ik wou wel eens weten hoe lang deze jongen op de radar staat. Nooit iets van gehoord en nu terwijl het europees seizoen klaar is komt deze naam ineens voorbij. Prima beleid Ajax.

  5. Iamsterdam2015

    En het paniek voetbal gaat van start. Pffffft. Buiten dat om zou het mij verbazen als er uberhaubt iemand naar ajax wil zonder europees voetbal en wast het eeg rommelt

    1. dickst14

      Is gewoon verkeerde timing. Hij moet die bal hebben of anders achteruit lopen zodat die gozer niet kan koppen. Een vd slechtste ajax verdedigers ooit met Dijks.

    1. ritchy

      niks Overmars het ligt aan de rvc en bergkamp en van der sar lees eventjes het bericht van Overmars en oordeel dan pas

  6. Cootje Adriaanse

    Daarnaast staat dit nog altijd tussen aanhalingstekens. Daar heb ik wel meer artikeltjes van gelezen die uiteindelijk niet door gingen. Eerst zien, dan geloven. Over exact 1 week zien we hoe de selectie er definitief uit ziet. Maar dan nog steeds met een ongeschikte leiding.

  7. JohnDoe77

    Hij zier er wel eng uit… hadden ze het begin deze week niet gezegd dat de verdediging met de twee aankopen op orde is?

  8. Ab is fan van Johan en Jonk

    Denken mensen hier nu echt dat Veltman het veld moet ruimen bij aankopen? Keizer heeft hem, ongetwijfeld ook weer op advies van meneer bloemkool, aanvoerder gemaakt. Ze hebben zijn contract verlengd en ze willen hem koste wat kost in the picture houden. Misschien komt er met de winterstop een club. Zolang Veltman niet is verkocht staat hij in de basis. Ajax is nl een fel tegenstander van logica laat staan van het tonen van enig voetbal intellect. Stel dat Caio komt dan zegt hij binnen een half jaar adios vanwege heimwee.

  9. Widi

    Behoudens Schuurs moet er nu niets gemocht worden. Het is een chaos. De club staat in brand. Geen goed moment. We spelen ook nog maar 32 wedstrijden en een paar bekerwedstrijden. Niet doen dus.

  10. De Nees

    Ik zeg het Technisch Hart van Ajax voordragen voor: Mosterd na de Maaltijd Prijs van het Jaar!

    1. Toppertje

      Inderdaad Indo. Het geeft jet oppertunisme in de visie en het aankoopbeleid weer. Hier zit de oorzaak van het 2 jaar achtereen niet op tijd op orde hebben van je selectie. Voor vrijwel iedereen was duidelijk dat de verdediging versterkt moest worden maar onze beleidsmakers dachten met het bereiken van een EL finale en missen van het kampioenschap op 1 punt dat het wel voldoende was.

  11. ajaxhoger

    Storm in een glas water , komt toch niet , hoe veel van die klets hebben we al gezien de laatste maanden .

    Ajax is ajax allang niet meer , dankzei die goeie bestuurders die er zitten , ze hebben de ballen verstand niet van voetbal .

    Dankzei hun loopt ajax Cl ,CQ europeesvoetbal ,de selectie had al 6 weken terug compleet moeten zijn , elk jaar hetzelfde , de seizoenkaarthouders zijn weer genaaid voor de zoveelste keer .

  12. SanderD

    Net als elk jaar is de selectie pas compleet en ingespeeld ergens na de winterstop. Tot die tijd de schade beperkt houden… en zo zal het elk jaar gaan.

  13. Brokamp

    Nu begrijp ik Marc Overars pas echt. Die man is zijn tijd echt ver vooruit. Hij loop n.l. niet achter de feiten aan maar is al bezig met volgend seizoen. Dus die aankopen kunnen dit jaar langzaam wennen aan de Ajax cultuur en zijn dan mooi op tijd voor het volgend seizoen. Slim bedacht van Marc, heeft ons stiekem allemaal bij de neus. En wij maar denken dat die voor dit seizoen bestemd waren. Hoe dom kunnen we zijn he.

  14. Linkerspits

    Een verdediger van 1.81 m. Waar zijn we eigenlijk meebezig?
    Nu voor de tweede keer een kans laten liggen op een totale hegonomie in Nederland met optijd de juiste investeringen!

  15. Melvis

    Het is tijd voor grote schoonmaak, het wordt steeds pijnlijker zichtbaar hoe groot de problemen zijn bij ons cluppie…

  16. AFCA410

    Zal mij niks verbazen dat hij niet komt en dat wij het dit jaar met deze selectie aan de bak moeten.

Comments are closed.