‘Ajax in verregaande onderhandelingen met Siem de Jong over terugkeer’

Ajax is volgens De Telegraaf in verregaande onderhandelingen met Newcastle United en Siem de Jong over een terugkeer naar Amsterdam en wil de transfer binnen 48 uur afronden. De medewerking van de Engelse club zou er al zijn. De Jong is bereid veel geld in te leveren voor het sportieve aspect bij Ajax.

Ook het Reading van Jaap Stam, dat al een akkoord met Newcastle United had over een transfersom van 2,2 miljoen euro, was bereid veel meer loon te betalen. Bij Stam kon De Jong voor drie seizoenen tekenen. Maar De Jong, die vorig seizoen op huurbasis het shirt van PSV droeg, kiest na een telefonisch gesprek met Marcel Keizer voor het sportieve aspect en geeft gehoor aan de lokroep van de Ajax-leiding, die hem heeft laten weten dat zijn komst heel belangrijk is voor het jeugdige elftal.

De speler die als aanvallende middenvelder en spits uit de voeten kan, heeft ervaring, stond in het verleden garant voor goals en assists bij Ajax en is in staat het elftal zowel binnen als buiten het veld te ondersteunen. Samen met Klaas-Jan Huntelaar moet hij de jonge talenten aansturen en moet hij een verlengstuk van trainer Keizer worden.

Opvallend is de terugkeer van De Jong wel want exact een jaar geleden bood de speler zich min of meer ook al aan bij Ajax maar had trainer Peter Bosz hem niet nodig waarop De Jong naar PSV vertrok (zie bericht).

De Jong, die zes keer voor Oranje uitkwam, werd (onder Frank de Boer) in totaal vier keer kampioen met Ajax, won de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal.

Related posts

115 Comments

    1. AjaxKat

      Als vervanger voor Klaassen denk ik. Goed plan al denk ik dat een ervaren verdedigende middenvelder beter was. Aanvallende middenvelders genoeg. Achteraf gezien was het denk ik nog iets beter om Sneijder te halen.

        1. Emilio4Ajax

          Heb je helemaal gelijk in…toen ik het vanochtend las was die gedachte de eerste die in me opkwam…maar ja, beter laat dan nooit…❌❌❌❤️???

        2. PvL020

          Misschien wel idd, maar ja Bozs wilde hem niet en Siem wilde spelen. En de gelijkmaker was klote, maar is wel zijn baan

          1. Bakkie

            Wat een onzin… Siem de Jong maakte in zijn debuut voor psv een cruciale fout waardoor psv gelijkspeelde.
            Je kan ook zeggen: als die ene bal van Kuijt buitenkant paal was ipv binnenkant paal, was Ajax kampioen geweest.

        3. frenkynairo

          En als je hem weer zou laten lopen. krijg je misschien Dit jaar weer hetzelfde. En siem blijft voor mij persoonlijk een held door de wedstrijd tegen Twente.

      1. Ajaxslied

        Sneijder wilde maar tot en met december bij Ajax komen voetballen. Maar ben bang dat dit weer een miskoop word in de spits heb ik liever een echte spits staan. En op het middenveld heeft hij er gewoon niet de power voor.

    2. Reservewissel

      Dit is niet te volgen. Gast was niet goed genoeg voor Pisvee vorig jaar, zou naar het tweede niveau in Engeland gaan en komt nu naar Ajax?
      Het voelt allemaal als een grote middelvinger naar de supporters. Ik hoopte dat ze zouden doorpakken na de finale, maar het voelt alsof we onambitieus aan het rommelen zijn.

  1. FrankiC

    Alsjeblieft niet zeg. Wat moeten we daar dan mee. Haal gewoon een scorende spits voor achter KJH á la Matavs of zo

    1. Bakkie

      Wow FrankiC, gaat het wel goed met je?
      We hebben twee zeer goede spitsen die allebei veel moeten spelen, een derde erbij lijkt me een heel slecht plan. Los daarvan… Matavz??!!!

      1. FrankiC

        Het gaat prima met me, zeker na dat Bakkie zojuist, dank je.
        Even anticiperen op wat komen gaat: Dolberg vertrekt en Sier huis is geblesseerd (het gaat om een kleine blessure, knie overstrekking, maar het duurt al maaaanden). Dan hebben we een spits erbij nodig, (alhoewel Cassiera niet onverdienstelijk speelde tegen Cambuur). Ik zei niet Matavz, maar type Matavz, want ik vind hem bij vlagen geniaal. Siem kan niet mee, in de spits niet en op het middenveld ook niet. Hij zal ongetwijfeld zijn doelpunten meepikken maar is in alle opzichten te traag. Bij PSV kwam ie ook niet mee. Laat dan Ayoup maar komen.
        @johdoe77 schrijft hieronder terecht dat ons probleem eerder op 6 ligt en daar ben ik het mee eens.

        We willen kwaliteitsaankopen en geen terugval naar middelmaat!!

        1. Emilio4Ajax

          Siem kan toch ook op 6 spelen…mischien niet het eerste waaraan gedacht wordt, maar vele hier dachten ook niet dat Schöne op 6 kwam ondanks dat ik dat al onder FdB riep…daarnaast kwam Siem vorig jaar net terug van een blessure toen ie bij PSV ging spelen en ons het kampioenschap kostte in de laatste minuut…❌❌❌❤️???

        2. Bakkie

          @FrankiC
          Een lekker bakkie op z’n tijd is altijd goed. Ben het eens wat betreft Siem, die is veel te traag en inderdaad geen versterking. Maar ik ga er nog niet vanuit dat Dolberg vertrekt. Dat zou echt het toppunt zijn. Maar goed, misschien ben ik naief. En als hij wel gaat wil ik dat ze voor 20 miljoen een topspits uit Brazilie halen.

          1. FrankiC

            Je kunt met een begroting van 80 mlj geen bod op een (uit vorm zijnde) spits afwijzen. Maar ik erger me erg aan het feit dat we CL(EL?) mislopen omdat we de selectie niet op tijd op orde hadden. Met échte versterkingen tegen een schijntje van wat Dolberg oplevert. Ik schreef hier al dat wij dadelijk met Dijks en Siem terwijl de srme concurrentie Larsson en Haps halen. De wereld op zijn kop.

            Ik heb wel heel veel vertrouwen in Wöber en hoop dat Schuurs ook komt. Daarmee zijn we weer een paar jaar onder de pannen en kunnen we Dijks en Viergever danken voor hun inzet!

          2. Bakkie

            Als ze Dolberg verkopen, dan hoeven we nooit meer iets te geloven van wat Overmars zegt. Die heeft nu namelijk weer geroepen na de transfer van Sanchez deze transferperiode niemand meer te laten gaan.
            Natuurlijk is het belachelijk veel geld, maar je haalt er geen spits voor terug met het talent van Dolberg. En dat geld zie je toch nooit meer terug…

    2. De Nees

      Eens FrankiC. Daarbij voor Siem’s positie achter de spits hebben we al drie spelers, met zijn traagheid hoop ik toch echt niet dat hij op 8 of 10 komt te spelen. Zo te zien wordt hij een breedte aankoop en geen directe versterking, ik meende dat TH een beleid had tav breedte aankopen, daar past Siem volgens mij niet in. Snap deze aankoop niet, als controleur ken ik hem niet, maar komt hij op 6 dan zie ik weinig verschil met Schone, sterker nog Schone ziet nog sneller openingen en heeft een beter schot. Slap werk van TH, kan me niet voorstellen dat in de voorbereiding aan hem werd gedacht. Je zou denken dat de transfer geruchten voor Dolberg meespeelt.

  2. Overdwars

    Jazeker!!! Siem terug is heel verstandig, had vorig jaar al gemoeten dan hadden wij kampioen geworden (Ajax – psv 1-1). Kunnen we hem weer toejuichen wat hij verdient!!

  3. De seijs

    Siem zeker terug halen. Echt een echte ajacied. Het zijn maar kut kakkerlaken ?? Siem weet wat hij zingt ???

      1. FrankiC

        Als dat voor sommigen een goede reden is om een speler terug te halen, dan sta ik daar bij Vertonghen voor deze keer achter. Hij is precies wat we nodig hebben (evt op 6), Siem helaas overbodig/ niet goed genoeg.

  4. FrankiC

    Siem de Jong en Dijks terug bij Ajax en Larsson en Haps naar Feijenoord!! Ja zo maak je gvd de competitie wel spannend…

    1. -buitenkantje rechts-

      Ja.. als je dan met droge ogen voor de camera gaat verkondigen dat je Larsson niet goed genoeg vindt.. Dan denk ik.. en Siem??

      1. Cootje Adriaanse

        Ik weet niet wat ze aan het doen zijn bij het bestuur/TH, maar het begint op een poppenkast te lijken….

  5. Indojood

    Vind het ook geen inspirerende transfer. Heeft veel verdiensten gehad maar de laatste jaren vaak geblesseerd en bij de lampen was het ook niet veel, één goede actie, juist tegen ons.

    1. Widi

      Ik heb eerst even nagedacht, omdat ik niet meteen wist wat ik er van moest vinden. Ik denk toch dat het goed is. Nu is Veltman de meest ervaren Ajacied. Schöne is ook ervaren, maar minder lang Ajacied. Ik denk dat de Jong veel beter dan Veltman in staat is om jonge spelers te helpen. En we vragen allemaal om spelers die dat kunnen. Tot slot staat hij er bij wat beter op dan bij anderen hier. Ik vond hem onder FdB vaak beslissend. Vorig jaar twijfelde ik over zijn lichamelijke gesteldheid. Maar bij pisvee heeft hij laten zien dat hij weer fit was. Helaas ook tegen ons. Conclusie: laat maar komen

      1. Indojood

        Heb er ook over nagedacht. Mislukt bij Newcastle, daar vaak geblesseerd. Bij de lampen weliswaar fit maar niet altijd in de basis. Vorig jaar wilde Ajax hem niet terughuren, nu wel terugkopen? Conclusie: laat maar wegblijven (maar dat zal niet gebeuren, ben ik bang).

        1. KBouter

          Als Siem fit blijft, is hetgeen uitstekend alternatief voor de spitspositie met KJH.

          Als middenvelder niet, vond hem toen al te weinig brengen, daar was Eriksen toen het mannetje. Maar als spits…uitstekend en je haalt routine binnen.

          1. Indojood

            Daarbij, ze willen hem als middenvelder erbij hebben want ze hebben ook het bod op Dolberg geweigerd. Dus voor de spitspositie heb je Dolberg, KJH, Cassierra en als Sierhuis weer fit is kan ie ook minuten maken.

            Klinkt meer als een zoethoudertje naar de supporters toe.

          2. KBouter

            Heb een idee dat Ajax al bezig is met verkoop Dolberg. Dat ze daarom Siem erbij halen en multi inzetbaar voor middenveld en spits. Als middenvelder geef ik hem minder kans en dat zou book niet moeten want dat gaat ten koste van jeugd.

            Ervaring bedoelbik mee…jarenlang basisspeler van ons geweest. Internationale ervaring is wat anders, ja Internationale dokters en ziekenhuizen.

          3. Cootje Adriaanse

            En dat zoethoudertje schijnt aardig te lukken, want zo’n beetje de helft ziet het wel zitten gezien de reacties…..!

    2. De Nees

      Als ik ook een beetje nadenk, viel Anita niet los te weken van Newcastle? Dat is wel een bijter en aanjager voor de 6 positie. Was echt 10x beter geweest dan Siem en wel een directe versterking waar je het meteen nodig hebt. Noem ff wat, maar moet ie 10 mln kosten, gooi voor 3 jaar contract 10 mln bovenop aan salaris en bonussen dan ben je met 20 mln klaar uitgesmeerd over 3 jaar? Slappe keuze TH, durf te investeren in iemand die er direct staat.

      1. Widi

        Die viel los te weken. Dat heeft Leeds United gedaan. Anita wilde dus wel op tweede niveau in Engeland spelen.

        1. De Nees

          Right. Vorige maand naar Leeds gegaan zie ik, nergens gelezen ook. Jammer was een goeie geweest.

    1. BobbyHaarms

      Ik twijfel ook. Dat hij van waarde is tussen de jonkies kan ik bij inkomen en is ook zeer belangrijk, zeker na het vertrek van Klaassen. Maar was niet echt rouwig toen hij vertrok en heb hem ook geen dag gemist. Tel daarbij op dat Siem behoorlijk blessuregevoelig is en de twijfel wordt nog groter. Maar goed, we hebben eindelijk dat kanon binnen ?

      1. Iamsterdam2015

        Inderdaad. Plus vind ik dat ajax ( lees de verantwoordelijke ) zich een beetje belachelijk maken. Zeggen dat Larsson van Heerenveen die naar feyenoord gaat niet goed genoeg is maar wel een ( met alle respect) 3 kwart van het seizoen geblesseerd De Jong willen aanschaffen………HUH!?!?

  6. Charka53

    Nu kan je wel zien hoe hopeloos Ajax is , maar als Iemand het er voor over heeft om met minder genoegen te nemen geef hem dan maar een kans en één ding is zeker hij kan niet tegen ons scoren.

  7. Iceman

    Ach Ja nog even en Marc trekt straks zelf de voetbalschoenen weer aan en kan hij aan de bak. Niks ten nedele van Siem De Jong hoor hij is best welkom eens een Ajacied altijd een Ajacied maar is dit niet weer zo een paniek aankoop van Ajax en Marc???? Waar zijn wij mee bezig? Het Wij Zijn Ajax En Waar Zijn Wij mee Bezig? Inplaats Van Wij Zijn de Beste.

  8. VanDattem

    Wat is dit voor onzin. Haal een fatsoenlijke spits en backs. Liefde voor Siem hoor, maar hij hoeft niet terug te komen.

  9. knudde32

    en daar is paniek aankoop nummer 1 larsson is niet goed genoeg maar wel Siemens terug halen belachelijk

  10. Jari10

    Wat Siem wel heel goed kan is het moment kiezen om druk naar voren te zetten. Dat is nu wel een beetje weg nu Klaasen weg is.

  11. JohnDoe77

    Nuttig, maar een kwaliteitsinjectie niet echt. Stapje terug van Klaassen en stapje voor de voeten van Donny! Dan liever een slager als die andere de Jong; Nigel!

    1. KBouter

      Ja…een meer verdedigende controleur als Nigel heb je met deze achterhoede méér aan.( Weet nog niet wat die nieuwe jongens brengen)

  12. Happy

    Helemaal eens met Widi. Is dit veratandig? Ja, deze ervaren Ajax voetballer kan dit team heel goed gebruiken!
    Top!

  13. Iedereen heeft een mening

    Toch mooi/vreemd de reacties. Er wordt geroepen om spelers rond de 25 – 27 jaar met ervaring die het ajax “spelletje” kennen/beheersen, liefst oud ajax spelers, en die niet al te duur zijn. Goed, Siem (4 landstitels) heeft veel lichamelijke ongemakken gehad maar aan welke hierboven genoemde “specifieke eisen” voldoet hij niet??? Ik denk dat hij meer dan welkom is. ??????

  14. fjonkman

    Ik denk dat we met Siem erbij een veel dynamischer middenveld krijgen. Ik wil het wel zien, middenveld met Ziyech, Siem en vd Beek of Frenkie of Lasse.. en Siem heeft gogme.. alleen twijfel ik wel over zijn fitheid en fysiek.. maar laat maar komen!

  15. -buitenkantje rechts-

    Dit lijkt toch een noodsprong.. de bekende kat in het nauw.
    Ten eerste was Newcastle dus al akkoord met Reading. Je kaapt hem voor de neus van Stam weg.
    Ten tweede zijn fysieke gesteldheid. Bij Barac reden om hem niet te nemen. Als klein kind zou hij een aandoening aan zijn hart hebben gehad. In inmiddels speelde hij al weer jaren topvoetbal zonder problemen. Siem heeft 2 keer een klaplong gehad, waarbij hij een keer voor de poorten van de hemel is weggesleept. Daarbij ook veel andere blessures. Speelt zijn fysieke verleden nu niet mee?
    Ten derde de kwaliteiten van Siem. Als je en bij Newcastle èn bij PSV niet aan de bak komt. Ben je dan wel goed genoeg voor Ajax? Hoor daarbij Overmars nog zeggen dat bv Larsson niet goed genoeg was voor Ajax!
    Ten vierde. Is hij een goede vervanger voor Dolberg in de spits? De Siem die ik in gedachten heb is meer een aanvallende middenvelder of een 10. Hij werd wel eens in de spits gezet, maar dat was meer een noodsprong. Hij is gewoon geen spits..Of zou Keizer hem gewoon op het middenveld willen opstellen naast Ziyech en Schöne? En mannen als vd Beek, de Jong nog even in de luwte?

    Als Dolberg vertrekt moet daar gewoon een hele goede spits voor in de plaats komen.. geen Siem.

    1. KBouter

      Dat moet ik niet hopen, Keizer was dé trainer voor Ajax met het oog op de jeugd. Dan moet ie niet aankomen met een Siem ( als middenvelder mij nóóit echt als een topper bekoren) die Donny of Frenky weer naar Jong Ajax doet sturen!

  16. Jimmy1971

    Het team heeft een mentor nodig die bekend is in en met Ajax. Bovendien is het gewoon voor NL begrippen een hele aardige voetballer met veel dynamiek en scorend vermogen !
    Ondanks zijn blessurres begrijp en steun ik deze keuze !!

    1. FrankiC

      Wij willen geen ‘naar Nederlandse begrippen wel aardige voetballer’, maar na de EL-finale een naar CL begrippen goeie speler. We hadden in juni door moeten pakken naar CL niveau, maar het kalft af, zeker als het donderdag mis gaat.
      Siem is té traag om voor extra dynamiek te zorgen, laat da Ayoup maar komen.

  17. Dagrump

    Sorry dat ik het zeg maar hebben jullie Siem de laatste tijd zien spelen. Qua ervaring zou het goed zijn maar qua spel weet ik niet of het veel toegevoegde waarde zal hebben. Wel leuk als ie terug komt. Maar heb mijn twijfels ! Maar ja wie ben ik !!

  18. Basisspeler

    Moet zeggen dat Marc fot goed doet. Als hij Dolberg verkoopt(doorstroom nieuw talent) en oud-Ajacieden terug haalt.Siem is van direct toegevoegde waarde. Compliment.

  19. AFCA my World

    Heeft het in engeland niet gered,en moet Ajax nu redden ?? Ben benieuwd er zijn nog kapers op de kust ! ⚽️

  20. Ab is fan van Johan en Jonk

    Een speler die verleden jaar niet nodig was, die zich bij New Castle en PSV niet heeft kunnen bewijzen, die een favoriete postitie heeft waarbij hij diverse jongeren voor zich heeft staan …….. leuk voor erbij, voor het overbrengen van zaken tijdens training en in de kleedkamer maar niet voor een basisplaats. Ik vrees echter dat aan Siem het max. Salaris zal worden geboden of zelfs daarboven terwijl het geen basis speler is. Extra voordeel is wel …… hij is geen 19 jaar. Persoonlijk denk ik niet dat hij dat extra gaat brengen waar we bij Ajax op zitten te wachten. Ik hoop niet dat Frenkie of Donny hier weer de dupe van gaan worden. Siem zien als mogelijke vervanging van Dolberg is gewoon absurd.

    1. Basisspeler

      Heb Overmars ook horen zeggen dat Sinkgraven Sanchez kan vervangen.. Marcs wegen zijn ondoorgrondelijk

  21. TikkieTakkie

    Goede versterking voor het middelveld! Jammer dat ze Dolberg niet lieten gaan voor 50 Mil want dan hadden we ook meteen iemand die ook op de spits positie zou kunnen staan!

      1. TikkieTakkie

        Voor 50 Mil of meer? Ja natuurlijk. Anders moet hij tuurlijk blijven, maar we krijgen daar denk ik niet meer voor dan 60 Miljoen dus ik zou hem laten gaan nu.

  22. Melvis

    Prima als extra mogelijkheid voor spitspositie bij vertrek dolberg en een positieve ervaren jongen die voor balans in de selectie/groep zorgt…..kortom prima zet??

  23. Joep

    Het halen van Siem heeft voordelen en nadelen. Nadeel zijn fitheid. Voordeel hij kan de “kleuterklas” op sleeptouw nemen. Bij twijfel moet je het niet doen.

  24. f-side64

    dat menen ze toch niet serieus van de 34 wedstrijden is hij er 20 geblesseerd en hij komt ook niet terug voor 50.000 €

  25. BoyVanAjax

    Zeker handig om te hebben! Een ervaren speler erbij in het team is goed voor ze! Wel een jaartje te laat, want als hij dat doelpunt tegen Ajax in de ArenA niet had gemaakt waren wij vorig jaar kanpioen geworden.

  26. Brokamp

    Prachtig dat Siem terug komt . Zeker er van uitgaande dat Dolberg vertrekt. Kan op veel posities uit de voeten, spits, achter/rond de spits en ook mede door zijn ervaring op 6. Heeft een schat aan ervaring, niet voor niets jaren onze aanvoerder. En dat hij een jaartje in Eindhoven heeft gespeeld is toch niet bijzonder. Vele Ajaxcieden gingen hem voor. Je zal het volgende nog gaan beleven: Siem terug bij Ajax, Dolberg voor een record bedrag naar Monaco, en als klap op de vuurpijl Luuk de Jong voor 5 miljoen herenigen met zijn broer maar nu bij Ajax. Die is makkelijk weer op nivo te brengen maar bij ons. Dit komt wel uit mijn duim maar is niet ondenkbaar. Het zal toc gebeuren, lach me nu al rot. Luuk wordt deze week 27 en Siem is 28, ze hebben nog een heel voetbal leven voor zich en ze zouden wel meerdere jaren kunnen blijven. Ze hebben hun buitenlandse avontuur al gehad immers.

  27. Forever nr14

    Jeetje mina!!! Wat moeten we hier nu weer mee?
    Echt zo niet ambitiues handelen dit, om “sommige” van ons te pleasen!!????
    Echt typische bedrijfs cultuur actie!
    Tjonge jonge, wat laten ze zich toch wederom voor lul zetten

        1. Indojood

          Toen was het geweldig maar het is meer dan zes jaar geleden. Vandaag de dag moet de lat hoger leggen. Siem is vaak geblesseerd en voldeed niet bij Newcastle en de lampen.

  28. -buitenkantje rechts-

    Off: lees net dat Younes nog niet fit is na zojn korte vakantie.. Cerny, grijp je kans!!

  29. Brokamp

    Hoi Widi, ik ga elke week op pad met mijn neef die scout is bij een bvo ( momenteel in de Jupiler ) . Hierdoor zie ik elke week veel wedstrijden. Vrijdagavond Jupiler, op zaterdag bij de jeugd bv jong elftallen en 019 en lager. Vaak op zondag een eredivisie wedstrijd. Daarnaast scouten we voor de knvb voor de trainers van de vertegenwoordigende elftallen om de selecties samen te stellen. Hardstikke leuk om te doen, kost veel tij maar verveeld nooit odat het altijd in ontwikkeling is. Daarnaast ben ik alvanaf mijn jeugd trouw fan van Ajax . Ik zie heel veel en leer hier elke week van. Niemand heeft de wijsheid in pacht ook ik niet maar in de loop der jaren heb ik heel veel spelers voorbij zien komen. Uiteraard hoop ik ook op een topseizoen voor Dolberg. Het is nu anderhalf jaar geleden dat ik Dolberg zag in O19 uit bij AZ. Ik kende hem al wel maar hij viel niet bijzonder op. We zeiden tegen elkaar wat moet Ajax met die slome slungel. Hij leek niet geinterresseerd en oogde lui en afwezig. Kun je zien hoe je je kunt vergissen. Hij heeft later wel laten zien dat hij geniale acties in huis heeft.

    1. Widi

      Wat leuk dat je dat doet Brokamp! Voor wat betreft Dolberg heb je gelijk hoor. Wij vonden hem ook niet echt opvallen. Sierhuis was veel gevaarlijker. Maar wat heeft hij vorig seizoen een ontwikkeling doorgemaakt!

  30. Brokamp

    Ja dat is zo Widi, al zie je vaak dat slome en afwezige nog terug. Maar hij heeft een geweldige ontwikkeling door gemaakt. Daarom wil ik Cassierra ook nog niet heeft misschien nog een jaartje nodig. Speelde tegen Cambuur niet slecht. Geld ook voor Cerny, was ongeduldig afgelopen seizoen maar gaat hiervan misschien nu de vruchten plukken. Ook Kai Sierhuis heeft nog een jaartje nodig. Jammer van zijn blessure maar later zal hij zeggen dat extra jaar was misschien toch wel goed. Hij heeft nu ook te veel klasse voor zich en Ajax kan hier voor volgend jaar mooi op anticiperen. Dat vind ik nu het leuke, jammer als sommige spelers vertrekken maar dan de reactie hierop wat hebben we zelf of moeten we toch wat halen. Ik persoonlijk vind dat je niet altijd de beste speler hoeft te halen maar wel de juiste. Dat is belangrijk.

    1. De seijs

      Hee Brokamp wat leuk wat jij allemaal doet. Hoop dat jij hier af en toe wat leuke anekdotes kan toevoegen. ?

Comments are closed.