Telegraaf: ‘Meer spelers willen nu vertrekken bij Ajax’

Er dreigt een leegloop bij Ajax, want nu Davinson Sanchez vertrekt is het uitblijven van versterkingen tegen het zere been van de blijvers, die inmiddels allemáál denken aan een vertrek en voor explosiegevaar binnen Ajax zorgen, zo meldt De Telegraaf.

Kort na de kansloos verloren Europa League-finale tegen Manchester United (2-0) sprak Peter Bosz met de complete as van zijn elftal. Bosz, die op dat moment nog niet met een vertrek naar Borussia Dortmund bezig was, deed een klemmend beroep op Onana, Sanchez, Ziyech, Klaassen en Dolberg om te blijven, waarbij Bosz een transfer van Klaassen wel incalculeerde. In ruil voor hun loyaliteit zou hij vier directe(!) versterkingen toegezegd hebben, aldus De Telegraaf.

Ajax trok weliswaar spits Klaas-Jan Huntelaar, rechtsback Luis Manuel Orejuela, de keepers Benjamin van Leer en Kostas Lamprou en de onervaren aanvaller Dennis Johnsen aan, maar geen van allen is een (beoogde) basisspeler. Directeur voetbalzaken Marc Overmars houdt vol dat Onana, Ziyech en Dolberg, net als Matthijs de Ligt, een bordje ’niet te koop’ om hun nek hebben. Maar eerder meldde hij over Sanchez precies hetzelfde.

Door de nieuwe zeperd, na Nice en Heracles, tegen Rosenborg zal de druk op de Ajax-leiding verder toenemen. Niemand begrijpt waar de aanwinsten blijven en Marc Overmars heeft, net als vorig jaar toen Ziyech pas gehaald werd toen Ajax al uitgeschakeld was voor de Champions League en verloren in de competitie tegen Willem II, zijn zaakjes niet op tijd geregeld. Waarom toch niet gewenste versterkingen in juli al halen? Telkens vist Overmars achter het net en het is te hopen dat Overmars niet een dure paniek-aankoop zoals Neres in de winterstop, uit de hoge hoed tovert.

Keizer verwacht geen leegloop
Bij de wekelijkse persconferentie voor de wedstrijd van komende zondag tegen FC Groningen waren alle journalisten benieuwd naar het eventuele vertrek van Davinson Sánchez en de komst van versterkingen naar Amsterdam. ,,Het lijkt erop dat Sánchez weggaat, maar ik ga ervan uit dat voor de rest iedereen blijft”, aldus Keizer. Hakim Ziyech zei donderdagavond voor de camera van Ziggo Sport dat Ajax versterking nodig heeft. Keizer: ,,Spelers mogen wat zeggen na een wedstrijd, ik ga niet op elke uitspraak van spelers reageren. Ik weet zelf wat wij intern besproken hebben, het is niets nieuws dat we er wat bij willen hebben. Maar de ene keer gaat het wat sneller dan de andere keer. Ik wil graag de groep bij elkaar houden, maar als er een grote club komt met heel veel geld heeft de speler ook zijn stem daarin”, vervolgt Keizer. ,,Het lijkt erop dat Sánchez weggaat, maar ik ga ervan uit dat voor de rest iedereen blijft.”

Related posts

85 Comments

  1. dickst14

    Overmars heeft niet gezegd dat ze niet te koop waren, maar heeft prijzen genoemd. Prijzen waar ze in het buitenland om lachen. Is de bonus van Overmars nog steeds gerelateerd aan de winst??Dan is alles duidelijk, want het kan bijna niet zo zijn dat we elk jaar dezelfde ellende hebben zonder dat er iets van geleerd is.

      1. dickst14

        Telegraaf is meestal goed op de hoogte en inderdaad altijd pro Cruijff als dat suggestief is. Maar Johan had zo goed als altijd gelijk.

        1. FrankiC

          Tja tegen Johan ga je niet zomaar in, maar pro Cruijff is niet suggestief, hooguit gekleurd.
          Nee ik bedoel dat het niet met feiten onderbouwd is en louter stemmingmakerij. Overmars gaf zojuist nog aan: niemand vertrekt nog en er komen nog spelers. Ik geloof dat sinds de onteikkelingen van de laatste dagen.

          1. dickst14

            Tja zou helemaal de limit zijn als er niemand zou komen en er nog meer weggaan. Ook al zou ik daar niet van staan te kijken.

          2. Remco425

            Natuurlijk is het puur suggestief en stemmingmakerij van de Telegraaf. Dat is toch typisch De Telegraaf? Dat is de Privé van de kranten. Schrijven zo vaak totale onzin om de verkoopcijfers nog een beetje omhoog proberen te krikken.

          3. Remco425

            Ik koop helemaal geen krant. En zo zijn er velen. En daarom moeten ze dit soort berichten plaatsen. Schreeuwen om aandacht om de verkoop op te krikken.

          4. Remco425

            En het is vaker onzin dan dat ze gelijk hebben. Sorry, maar een krant die een Amsterdamse club misbruikt om de verkoopcijfers omhoog te krikken is GEEN Amsterdamse krant. Doen eigenlijk precies hetzelfde als het AD.

      2. Guacamole

        Overmars harkt in 1 seizoen bijna 100miljoen binnen. Het is een krent, maar de dingen die Ajax voor ogen heeft komen wel goed dichtbij nu. En wat je al zegt 50mil is prikkie voor grote clubs. Ajax is daar jammer genoeg niet meer één van.

          1. dickst14

            Volgende week : de Smeagol look a like in ahoy rotterdam.
            onmogelijk dat je die verliest als je er heen gaat.

          2. Litmanen

            Gelukkig was Cruijff niet zo van het geld. De allereerste Nederlandse voetballer met een zaakwaarnemer.
            Niks kwaads over zijn kwaliteiten, maar Overmars heeft een hoop van hem geleerd.
            Laten we wel realistisch blijven, Cruijff had Sanchez ook laten gaan.

    1. ajaxhoger

      Dat is al heel lang zo , ik snap er ook geen reet van .
      Het is gewoon dat ze het niet mogen van de RVC denk ik , onze club
      is een handelhuis geworden , ze hebben schijt aan de fans .
      Ik sta er niks van te kijken als ze van groningen ook verliezen .

      Wat een armoe zeg dit ajax , ik kan niks positiefs vinden , alleen dat ze veel geld verdienen , overmars voorop met bonussen over de winst .

    2. Bert62

      Omdat ze eerst het ajaxsysteem moeten kunnen spelen. Wij voetballen met een vierkanten bal zo lijkt het

    3. Charka53

      Bij ons moeten ze wennen aan het Ajax systeem waar we zo mee shitteren de laatste tijd 🙂

    4. Charlie2011

      Echt he en vooral ook na europa leauge finale. Spelers zullen dat toch ook wel weten. Denk dat ajax gewoon select aantal spelers heeft benaderd. Maar moet toegeven hij is wel echt een pimp die overmars.

      1. Remco425

        In jouw ene reactie schrijf je dat Marc waarschijnlijk van de RvC niks mag uitgeven, om in een andere reactie de schuld volledig bij Marc neer te leggen. Beetje tegenstrijdig ajaxhoger…

  2. Kingkong

    Zo als gewoonlijk zijn de supporters de lul wij echte ajaxieden tellen niet mee iemand die ooit gekocht is en voor ajax gespeeld heeft is minder ajaxied dan iemand die voor altijd de club trouw is

  3. Charka53

    fijn nog meer rumoer in de kleedkamer en zo lang dit niet op houd blijven de prestaties op het veld uit .

      1. Charka53

        Dat slaat ook nergens op maar Een komen ook niet voor de voetbal maar voor het salaris en zijn te besodemieterd om er eens echt tegen aan te gaan als het even niet lukt .

  4. paullus

    misschien nu de spelers een vuist gaan maken word er wat nomaals gehaald spelers die er gelijk staan

  5. Postduif

    Wie gaat er straks nog naar een lege arena waar alleen de supporters nog zijn en daar kijken naar de A1

    1. Widi

      Ik ga toch al naar de A1 kijken. Als ze in het JCS spelen blijf ik gaan hoor. Ik kijk graag naar spelers die graag voor Ajax spelen. Een grote groep supporters heeft de tijd niet meegemaakt dat het heel normaal was dat in een elftal een stuk of 8 spelers al minstens 3 jaar voor de club speelden. Ik heb dat wel meegemaakt. Je wist ook veel beter wie bij welke club speelden. Ik verlang terug naar die tijd. Ook omdat Ajax toen vaak erg leuk was om naar te kijken. Het grote geld heeft veel van de lol er af gehaald.

  6. -buitenkantje rechts-

    Nogmaals.. Spelers die een transfer in hun hoofd hebben verkopen aan de hoogste bieder. Verder gaan met de spelers die trots zijn in het Ajaxshirt te MOGEN spelen.. Ziyech moet in de PL eens drie wedstrijden zo spelen.. dan wordt hij finaal afgemaakt.. Hetzelfde geldt voor Dolberg, Viergever of wie dan ook. Wat denken deze knulletjes wel! Ga eerst eens presteren, voordat je de grote meneer uithangt.

    1. Hoeda Fak Ajoe

      Van Ziyech snap ik, maar Dolberg is omhoog geschoten. Die moet je in bescherming nemen omdat hij nog aan het leren is. Hem wordt het hoofd op hol gebracht door alle interesse en hij blijft daar koel onder. Wat we zeker niet moeten doen is hem hier af gaan branden, dat is zo onterecht en onverstandig.

  7. Indojood

    Nu wil ik graag horen of Bosz de belofte heeft gedaan of dat aan Bosz deze belofte is gedaan door Overmars/TH en hij hiermee naar de spelers is gegaan. Het eerste lijkt me onwaarschijnlijk omdat Bosz deze bevoegdheid niet heeft. Als het wel zo is dan is hij zijn boekje te buiten gaan. Wel vraag je je dan af of TH en staf wel praatten met elkaar.

    Hoe je het wendt of keert, ongelooflijke teringbende is het.

    1. Litmanen

      Op zich heb je wel gelijk, maar laten we eerlijk zijn, van de tien wedstrijden die je zo tegen Heracles speelt win je er negen. Van Nice verliezen met twee gelijke spelen kun je moeilijk een afgang noemen.
      Gisteravond was een puinhoop, voornamelijk omdat het middenveld faalde. Verder was Neres, laten we zeggen, niet helemaal in vorm.
      Maar na een kwartier had het ook 2-0 voor Ajax kunnen staan.

      Met een beetje mazzel had je nu niemand gehoord over aankopen.

      Ajax heeft als club en als selectie een aantal grote dreunen te verwerken gehad. Na Appie zei iedereen dat het seizoen nooit meer kon lukken. Nou daar lijkt het nu op.

      Hopen op zondag en een wondertje volgende week, dan ziet de wereld er weer anders uit. Overmars komt met aankopen en verder is er al aangekocht. Een back en die jongen van Heerenveen, echt een heel groot talent.

      1. De Nees

        What if analyses heb je weinig aan Litmanen, het moet in 90 min gebeuren. Je kan een keer pech hebben maar niet 4 wedstrijden achter elkaar. In de grote mensen wereld tellen alleen resultaten, zoniet dan is het falen.

    2. Remco425

      Dit is wel het scenario waar ik al bang voor was toen Bosz vertrok. Er stond iets wat hij kon uitbouwen. Met een nieuwe trainer is het wéér opnieuw beginnen en afwachten wat het wordt. Dat plus het succes van vorig seizoen met de bijbehorende belangstelling van rijke clubs.

      1. De Nees

        Klopt Remco en het gaat niet alleen om een nieuwe trainer maar vooral om de juiste trainer. En dat was Bosz en ook nog eens een Cruijff adept, TH heeft zich weer zwaar overschat met waar ze de prioriteiten stelden en dit gaat hun in de kont bijten.

  8. Toppertje

    Maak me niet heel erg druk om. Alleen Dolberg, Ziyech en de Ligt en vd Beek zijn spelers die boven het gemiddelde uit kunnen steken. De ligt en vd Beek weten dat ze nog moeten blijven. Ziyech geeft aan nog te willen blijven en voor Dolberg is KJH direct beschikbaar. De rest is middelmaat en zelfs met spelers vanuit NL vervangbaar.

    1. Litmanen

      Met dit elftal op Klaassen en Traore na haalden we vorig jaar de finale en speelden prachtig voetbal. Juist iemand als Ziyech die de kar moet trekken loopt te voetballen alsof hij God is. Maar geen bal of vrije trap komt aan en drukzetten doet hij op het verkeerde moment.

      Laat Keizer maar eens beginnen om hem te vervangen door De Jong: balvast en iemand die een man passeert op het juiste moment.

      1. Toppertje

        Juist daarom zou ik Ziyech aanvoerder hebben gemaakt. Geef hem maar verantwoordelijkheid dan kan hij zich niet verstoppen of sterrengedrag vertonen.

        1. Remco425

          Hielp met Suarez toendertijd inderdaad ook. Het verantwoordelijkheidsgevoel ging toen direct omhoog.

  9. Valentino

    Alsof iemand nu nog spelers van Ajax wil hebben. Na al die prestaties van afgelopen week.

  10. JohnDoe77

    Ik snap dat spelers teleurgesteld zijn in het TH als ze de toezegging hebben gedaan het team te versterken. Maar het is ook weer niet dat Sanchez anders zou zijn gebleven, dus die trekt zich er ook weinig van aan. Het TH kan het goedmaken de komende weken tot 1/9….

  11. Indojood

    Zou het graag willen horen van Ziyech en Dolberg. Ziyech gaf in de zomer aan te willen blijven, ongeacht welke club er komt.

  12. Alabe

    Wat gaat iedereen weer te keer. Toen we hoorden van Nouri zei iederen: het seizoen maakt me niet meer uit, als Appie maar weer beter wordt. Wat is iedereen dat weer snel vergeten…

    1. dickst14

      Ik denk elke dag aan Nouri en de eerste wedstrijden interesseerden me niet veel. Maar we moeten nu toch wel gaan voetballen. Zou fijn zijn als we als kampioen kunnen eindigen. de 34e als ode aan…

    2. Remco425

      Het korte termijn geheugen van de gemiddelde voetbal supporter is sowieso korter dan 3 weken.

      1. dickst14

        Dat is op zich niet verkeerd, alle James Bond films die ze de afgelopen weken hebben herhaald zijn dan toch weer leuk.

  13. Bert62

    Zelfs de kakkerlakken, die veel minder te spenderen hebben dan Ajax heeft zijn slag al wel geslagen met het binnenhalen van Sam Larsson, en waar blijft die lamzak van ern Overmars met zijn aankopen. Als speler was hij sneller dan met zijn aankopen.

    1. AFCA my World

      Die kakkerlakken hebben alle miljoenen voor deelname CL gekregen,en zijn niet bang om het uit te geven ! ⚽️

      1. Remco425

        En bij uitblijven van succes zullen de kakkies op deze manier over een paar wéér tegen een faillissement aanzitten. Net als die pisvlekken…

    2. Remco425

      Ik zou mog even afwachten Bert62 met te roepen dat zij wél hun slag hebben geslagen. Middelmaat is makkelijk aan te komen. Vooralsnog loopt het bij hun, met wél een lange en onverstoorde voorbereiding, ook nog niet bepaald lekker.

    1. Litmanen

      Johnsen is beter dan Larson. Ajax liet hem lopen om Johnsen te halen.
      Laat de kakkies maar zo’n semi ster halen. We hebben Ziyech al.

  14. AFCA my World

    Het zou de spelers juist sieren als ze zich herpakken en er vol voor gaan,ik verwacht geen leegloop ! ⚽️

  15. skel

    Als ik netto 4 of 5 miljoen ergens anders kan verdienen ga ik ook niet meer naar mijn werk …. dat heeft iedereen nu door met de kindersalarissen van ajax…… op deze wijze komt er altijd geld binnen maar je hebt geen supporters meer nodig want er valt niets meer te genieten….. de commercie en tv sharks storten zich op Engeland of Spanje….dus daar gaat ieder jaar de CL naar toe …..hoef je niet voor gestudeerd te hebben…. en in Nederland mogen we in het vervolg blij zijn als er een club is die zich voor de EL kwalificeert…..echt een goed voetbalklimaat …

      1. De Nees

        Begin maar een vervolgplan te maken voor Onana, want denk dat hij volgende zomer aan de beurt is. Ik zeg hou Warner Hahn in het oog.

      2. Remco425

        Tegen dit soort zakken met geld zullen we nooit opkunnen. Al hebben we onze zaakjes nog zo snel op orde.

  16. JohnDoe77

    Zo is het Skel; wij moeten het doen met talenten (uit eigen kweek of gekocht) en de b-keus aankopen. Dat neemt niet weg dat iedereen Larsson zag en iedereen ook Ayoub ziet. En we weten dat Tete en Riedewald niet zouden blijven, op al die punten had het TH wel actie kunnen ondernemen! Verkoop van Sanchez is overmacht en hebben ze het maximale uitgehaald!

  17. Ab is fan van Johan en Jonk

    Als ik Ziyech, Dolberg en Onana zou moeten adviseren: weg wezen en zo snel mogelijk. Nu kan je nog scoren, straks een stuk minder.

  18. beni

    Off topic, geef Gert jan Verbeek de kans, hard, neemt geen blad voor zijn mond en laat zich niks aan lullen.

  19. Brokamp

    Nou we gan ons opmaken voor een mooie 14 dagen. Ben benieuwd wat het TH uit de hoge hoed tovert. Ik heb hetal eerder gezegd, Mahi van Groningen zou voor ons een versterking van de voorhoede kunnen zijn. Tevens zou ik de Jong bij Fenerbace ophalen. Hij hoeft niet meer elke wedstrijd te spelen aar is we een jager op het middenveld. Zowel aanvallend bij een achterstand en verdedigend om een voorsprong vast te houden kan hij nog van veel waarde zijn. Mentaal zit het niet goed dus daar kan hij verandering in brengen. Onze nieuwe rechtsback komt terug zijn want die papieren zijn niet op orde. Eigenlijk moet er een perfect spaans sprekende ajaxcied met zo’n jongen mee om de vaart er in te houden. (Van der Vaart) lijkt me wel iemand om dat te gaan doen. Contacten met die jongens onderhouden en begeleiden. Lassche Schone lijkt me perfect om dat in de toekomst voor de deense jongens te doen. En dan nog een linksback ? Alexander Buttner van Vitesse ? Eigenlijk moeten we al tijdens de winterstop de selectie aanvullen voor de zomer. We hebben nu 4 maanden de tijd om daar aan te werken. Ik vind het overigen prima dat we ook jonge talenten van elders ophalen voor O19 en jong Ajax. Op die manier haal je wel jongens als Dolberg en Frankie de Jong binnen. Succes TH.

Comments are closed.