‘Ajax en Spurs op hoofdlijnen akkoord over Sánchez’

Volgens Britse kranten Evening Standard en The Independent zijn Ajax en Tottenham Hotspur op hoofdlijnen akkoord over een transfer van Davinson Sánchez. Met de deal zou een som van rond de 45 miljoen euro zijn gemoeid. Volgens The Independent is een derde van de som gebaseerd op bonussen. De ‘Sanchez-deal’ zou vertraagd zijn door onderhandelingen over de precieze structuur van de betalingen. De clubs zouden daar nu uit zijn. Sánchez is in dit geval de duurste nieuwkomer ooit bij Tottenham.

“Je leest zoveel”, zo probeert Marc Overmars de verhalen uit Engeland nog onderuit te halen. “Hij zit hier honderd meter vandaan in een hotel, dus hij is niet in Londen voor de medische keuring. Maar de trainer (Marcel Keizer, red.) wil wel spelers hebben die honderd procent gemotiveerd zijn en de wedstrijd willen winnen. Sánchez kan of wil dat niet opbrengen. Daarom zit hij er niet bij.” Woensdag maakt hij nog wel deel uit van de groep. “Maar in 24 uur kan heel veel veranderen”, geeft Overmars eigenlijk al aan dat een transfer niet meer ver weg is.

Volgens The Independent en The Daily Telegraph ontvangt Ajax in eerste instantie 31 miljoen euro van Tottenham Hotspur. Dat bedrag kan oplopen tot 46 miljoen euro. Marc Overmars wil vooralsnog niets bekennen over een akkoord en wil ook geen bedragen en zelfs geen club noemen. Hoewel de Colombiaan aan Tottenham Hotspur en Real Madrid wordt gelinkt, verzekert Overmars bij Ziggo Sport dat er slechts één club in de markt is. Namen noemt hij niet. De directeur voetbalzaken geeft aan dat Ajax nog in gesprek is met de betreffende partij.

Volgens de Engelse media gaat het dus zeker om Tottenham Hotspur. Het en der werd zelfs gesuggereerd dat Sánchez al in Londen is voor de medische keuring, maar dat klopt dus niet. “De stand van zaken is dat we nog in gesprek zijn. Er is geen definitief ja of nee. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de prijs”, aldus Overmars. “Wat ik merk, is dat er gepraat wordt over dertig of veertig miljoen euro alsof het niets is. We verliezen de realiteit een beetje”, wilde hij wel kwijt. “Je leest in de kranten dat we vijftig of zestig miljoen euro moeten krijgen, maar we zijn Nederland en we staan 36ste op de ranglijst van de FIFA. Wat dat betreft is het lastig.”

Related posts

43 Comments

  1. marcussboss

    het is natuurlijk dikke winst binnen 1jaar, maar ik had zo erg gehoopt dat we nog langer van dit beest konden genieten! hopelijk vangen we er nog 50 miljoen voor en is er nog genoeg tijd voor een dergelijke vervanger?

    1. Arie

      Ik snap er niets van.
      Die eikel is toch van Ajax zolang er niet getekend is opstellen die gast en als hij niet professioneel genoeg is is hij het geld niet waard.

  2. BoyVanAjax

    Fijn! Deze soap wordt irritant en geeft ook rust aan de groep! Dat hebben ze echt heel erg hard nodig! Las ook dat hij niet was komen opdagen bij het hotel tijdens de voorbereiding van vannochtens. Als dat echt zo is mag die van mij ook weg! Spelers die niet trouw zijn aan de club, zelfs al hebben ze nog een geldig contract, horen niet bij Ajax thuis!

    1. KBouter

      Als ik zó hoor en lees, heeft Bosz eind vorig seizoen al de as van het elftal gevraagd te blijven…op Klaassen na…en gezegt dat er 4 versterkingen, per direct inzetbaar voor het eerste , erbij zouden komen. Dat is natuurlijk in overleg met het TH gedaan, maar is niét gebeurd.

      Ja de staf is aangevuld, maar de selectie niet en ze wisten toen ook al van de wens van Sanchez om hoger op te komen.

      Hier gaat Ajax en met name Overmars mega in de fout, want er is helemaal niemand die per direct het elftal komt versterken erbij gehaald. Ja Hunte als tweede spits, Orejuela als back up voor de rb en wat keepers en talenten.

      Als het waar is dat dit nog voor het eind van vorig seizoen speelde…die 4 versterkingen voor de basis…heeft Ajax en Overmars zichzelf goed in hun voet geschoten!!

      1. EugAjax

        Of Kbouter heeft Bosz dit op eigen houtje met spelers besproken, hij heeft immers daarna geeist dat vier stafleden weg moesten en dat viel TH ook rouw op het dak. Hoe kan een trainer een passant dit nu beloven? Als er al gesprekken van deze aard zijn hoort Overmars deze te voeren en niet de passant Bosz. Ik krijg juist steeds meer idee dat Bosz eigenhandig begon op te treden! Neemt niet weg dat het elftal nu zwalkende is. Komt mijns inziens door vertrek Klaassen, hij was echt heel belangrijk en liet Ziyech met name goed voetballen. En gaf aan waar en wanneer er druk gezet moest worden. Verstoorde voorbereiding. En door alles nu heel veel onzekerheden bij spelers. Dan bedoel ik meer gevoel uit voorbereiding is al slecht en dan nu ook nog eens de resultaten. Boekdelen voor mij sprak de eindfase waarin niemand meer echt durfde te voetballen. Treffend Schone die heel lang met bal aan voet ook niet meer wist wat hij moest doen. Zoals gezegd dit word heel moeilijk seizoen en nu staat de omgeving van de club ook nog eens in brand. Juist nu is het belangrijk achter club te staan. Overmars heeft aangegeven een back up plan te hebben voor sanchez mar die wilde geen tweede viool achter Sanchez spelen. Dus nu mag hij hem halen en bewijzen dat Ajax wel snel kan handelen.

    2. De Nees

      Als je ervanuit gaat dat de uitgangspunten onbespreekbaar en dus juist zijn dan hebben meningen van ‘buitenaf’ geen kans. M.a.w. is het wel terecht van TH om volledige vertrouwen te hebben in de 4 hulptrainers, mag een trainer van ‘buitenaf’ geen mening hebben, hij wordt per slot aangesproken op de resultaten? Bosz wilde direct versterkingen, TH wil liever jeugd zelfs op cruciale posities, en gaat te veel voorbij aan de kracht van het elftal. Op een paar na heeft TH zelden directe versterkingen aangekocht, dan mag je best open staan voor andere zienswijzen. Nb. ook met Klaassen leverde Ajax genoeg slechte wedstrijden af. Soms wordt er over hem gepraat alsof het een wereldvoetballer is. In Oranje bijv heb ik hem nog niet een sterke wedstrijd zien spelen.

  3. AFCA my World

    Met dat geld (en nog wat meer) kunnen er nog Ajaxwaardige spelers gekocht worden,maar moet snel gebeuren ! ⚽️

  4. Gido

    Marc dekt zich in over het transferbedrag. Gaat dus inderdaad rond de 30 uitvallen. Laat zich weer piepelen door die Levy. Begin mij nu ook behoorlijk te irriteren. Hij verkoopt 3 verdedigers gvd, nu spelen wij nota bene met Dijks die hij ook al verkocht had maar die godzijdank zelf niet wilde. Anders hadden we met 10 man gestaan!

  5. Jimmy1971

    Precies liever de energie stoppen in de nieuwe aankoop dan in de transfer zelf , dat gebeurt toch wel ..

  6. Iedereen heeft een mening

    Tja Sanchez kon vorig jaar al naar Barcelona. Het is dus niet vreemd dat hij Ajax heeft “gebruikt” om snel verder door te stromen. Maar €15 miljoen aan bonussen? Zou wel willen weten waar die bonussen uit bestaan

  7. JohnDoe77

    Dat zeg ik; we krijgen hier van minuut tot minuut een nieuwsbericht, maar niets compleet. Tijd om de deal te sluiten en het geld direct te investeren in drie spelers die een directe versterking zijn. Op de bank zetten kost tegenwoordig geld en het elftal kan wel een kwaliteitsinjectie gebruiken!

  8. kanu

    Die hele tranfer shit moet gewoon afgelopen zijn voor aanvang seizoen. Nu loop je weer achter de feiten aan. Ze maken even nog jevhele team kapot. MET DAT KLOTE GELD

  9. Ajaxfoort

    Overmars pakt het af en toe ook niet handig aan. Door dingen te ontkennen die wel waar zijn denkt ie rust te brengen, maar creeert hij onrust. Vertel gewoon wat de status is!

  10. johnie stalker

    Iedereen weer boos? Het is gewoon de harde realiteit: dit is hoe de voetbalwereld in elkaar zit. Noem het verrot, noem het ziek, maar dit is het. Klagen over een speler die weg wil en zeggen dat hij zijn team laat vallen heeft geen zin. Bedenk 1 ding: stel dat jij met zoveel talent geboren bent en je zou op dat veld staan: ga jij nee zeggen tegen zo’n aanbieding? ‘Nee ik doe het niet want clubliefde’? Vergeet het maar, als jouw baas morgen tegen je zegt dat hij jouw salaris gaat vertienvoudigen zeg je ook geen nee, zelfs al moet je daarvoor verhuizen naar 010! (Ok dat is wel een beetje kut, sorry)

    1. Ab is fan van Johan en Jonk

      Je laat je elftal niet barsten als je ballen hebt. Dat hij wef gaat is logisch gezien de centen, niet gezien zijn speel mogelijkheden daar. Maar dat hij simpelweg niet meer wil spelen is belachelijk en gewoon asociaal.

  11. Geroldkohlen

    komt weer een nieuwe soap aan! op voetbal primeur staat dat de sleutelspelers van Ajax nu denken aan vertrek, na het niet nakomen van beloftes! komende 2 weken staat er veel op het spel, geen Europees spelen dit jaar dan zullen belangrijke spelers gaan en word het alleen maar moeilijker, om nu nog Ajax waardige spelers te halen!

    1. -buitenkantje rechts-

      Volgens mij denken ze daar al een paar wedstrijden aan Gerold. Ik heb geen ‘sleutelspelers’ gezien gisteravond. Prima! Laat maar vertrekken. Ben nu zover dat het misschien het beste is schoon schip te maken en verder te gaan met spelers die wèl gemotiveerd zijn.. Wat een slappe hap!

      1. EugAjax

        BR ik ben dat helemaal eens met je. Oorsprong is blijkbaar een belofte van Bosz aan die zgn sterkhuoders dat er 4 versterkingen bij zou komen naast hun. Hoe kan Bosz dat nu beloven. Dat is potverdomme een passant…..daarna weg naar BvB en dan zitten wij nu met ongemotiveerde spelers. Ziyech dan die gaat helemaal los over aankoopbeleid en als je hem zelf ziet spelen gadverdamme. Wat een nare speler. Hij denkt echt dat hij veel voorstelt maar zonder Klaassen komen ze gebreken meer aan licht. De man lijdt bijna alleen maar balverlies of iig vaak en die gaat nu vertellen aan TH hoe je een club moet runnen. Ik ga helemaal met je mee. Schoon schip maken, donder die gasten eruit en stel een elftal samen voor ca 100mln. Die wel graag rood wit de Ajacieden willen dragen. Europa is toch niet belangrijk vind ik en word echt moeilijk. Laten we alles op titel zetten met echt gemotiveerde spelers en niet die slappe hap a la Ziyech en meerderen………

      2. De Nees

        Dan kan je wel druk maken wie het roept, maar mss is het ook wel genoeg geweest voor sommigen. Niemand speelt goed, ook Ziyech zit in die malaise. En dat heeft als oorzaak het slechte anticiperen van TH. Niet alleen nu maar al jaren hetzelfde liedje. En de spelers krijgen alle stront over zich heen, deels terecht maar voor het grootse deel door schuld van TH. Mag je dan kankeren als speler? Alle protocollen dan de deur uit, vertel de waarheid maar, vind ik helemaal terecht.

  12. Charlie2011

    We moeten serieus losgaan nu man 5 spelers kopen in 2 weken allemaal basis klanten. 3 verdedigers een middevelder en een spits. Dolly moet maar even rusten. En donny kan het allemaal nog niet aan.

  13. JBajax

    Het lijkt erop dat ajax meer tijd heeft besteed aan het verkopen van Sanchez dan aan het kopen van topspelers! Poeh, er moet nog een hoop gebeuren!

      1. De Nees

        Dat dacht ik ook al Wembly, wie wil/ kan nog komen als overal de competities al lopen. Of je betaalt de hoofdprijs of je belandt in een lagere categorie.

  14. paullus

    sanchez gaat weg omdat overmars zijn belofte niet na is gekomen
    na het verliezen van de finale is door pinokkio overmars 4 man versterking toe gezegt

  15. Kingkong

    Knap Marc heel lang je poot stijf houden om geen cent meer te krijgen ,maar wel te laat te zijn met de vervanging

  16. Iedereen heeft een mening

    Las net dat de RvC Overmars hadden teruggefloten en dat ’s avonds de RvC groen licht hadden gegeven voor de transfer van Sanchez. Heeft Overmars misschien toch niet zoveel “macht”???? Wilde de RvC de transfer blokkeren of juist doorzetten, wilde de RvC meer/minder €40 – €50 miljoen?

  17. Forever nr14

    Wij zijn Ajax Wij zijn de rijkste!!!!!!!
    Klote beleid klootzakken zijn het om zo “ons” ajacieden te kijk te zetten voor het zoveelste jaar!!
    Verdomme zeg!
    Bah!!! Al 40jaar ajacied maar het word van kwaad tot erger???

Comments are closed.