There are no ads, please add some


Ajax legt Fins jeugdinternational Ylätupa voor drie jaar vast

De 18-jarige Finse jeugdinternational Saku Ylätupa heeft maandagmiddag een driejarig contract ondertekend bij Ajax. Ylätupa, die overkomt van het Finse HJK Helsinki, zal aansluiten bij Ajax O19. In het afgelopen seizoen kwam Ylätupa tot zeventien wedstrijden in de Veikkausliiga, de Eredivisie in Finland. Met zijn optredens maakte de speler indruk, waarop Ajax geïnteresseerd raakte. Jari Litmanen was betrokken bij de overstap van Ylätupa naar Amsterdam. ‘Als hij belt en zegt dat hij echt een goede speler heeft, moeten we dat heel serieus nemen’, glimlacht directeur voetbalzaken Marc Overmars. ‘Ik ben zelf gaan kijken en het klopte’.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

69 reacties

  1. Litmanen

   Inderdaad. Jongens die meestal geen problemen geven en zeker niet die Finse jongens 😉

   1. Marc Overdwars

    Ylätupa is het Finsvoot Utopia!
    Welkom Saku, zorg maar dat Ajax een Clubtopia gaat worden.

   2. rickert

    Want Boilesen was geen probleem, alle hoop op het finse scandinavie nu! Ben benieuwd naar deze jongen!

 1. Geroldkohlen

  dat zei raffie ook over westermann😂😂😂! al heb ik onze echte jari wel hoog zitten.😉

 2. Dagrump

  Maar zal wel voor jong Ajax zijn en miss wel vaker een inval beurt of meer !! Als ie echt zo goed is !!

 3. Dagrump

  Gefeliciteerd met je contract !! En nu je bewijzen en laat maar zien wat je kunt!! Welkom!!

 4. sjakie1952

  Ahhhhh daar is er weer eentje, een talentvolle jeugdspeler. Precies wat we zoeken. Sluit maar aan achter in de rij!

  1. KBouter

   Ben jij sinds kort pas fan van Ajax?

   Dit gebeurd al tientallen jaren dat talentvolle jeugdspeler gescout en gehaald worden in de hoop een voltreffer binnen te hebben. Gearriveerd spelers kopen gaat hem niet worden.

 5. Basisspeler

  Denk dat hij het meeste moeite krijgt met Adamse mentaliteit. Heb twee jaar in Finland gewoond en stugheid is troef. Zelfs met een flinke dosis alcohol. Ook Jari had daar moeite mee in zijn beginperiode bij Ajax.

    1. Litmanen

     Ik heb geleerd dat je een bevolkingsgroep niet op een hoop mag gooien. Ik ben zelf een tijd in Zweden geweest. Van buiten gesloten, maar de meesten zijn een stuk warmer van binnen dan de meeste Nederlanders.
     Kijk naar “onze Denen”. Je hebt de types Boilesen en de types Fischer. Totaal verschillende karakters.

     Een ding staat vast, Scandinaviers hebben een topsportmentaliteit.

     Ik ben nog steeds van mening dat het voor een groot deel aan Ajax heeft gekegen dat een aantal Denen het niet gehaald hebben. Ik zag laatst in Zwitserland ineens een heel andere Andersen voetballen. Met veel meer drive en een sterker lichaam. Dan denk ik, waarom hier wel en bij ons niet?

     1. Basisspeler

      Toch kan je wel spreken van een “volksaard” Komt ook door het klimaat. Uitgestrektheid van het land, dunbevolkte gebieden zorgen ervoor dat men meer op zichzelf is gericht, minder uitgesproken, minder op de voorgrond tredend.
      Besef ook dat dit generaliserend is.

     2. Basisspeler

      Betreft het wel/niet slagen bij Ajax. Je moet naast talent ook een mentale hardheid hebben. Vooral jongens uit het buitenland moeten vask erg wennen. Dat is wat ik ook eigenlijk wilde aangeven. Hij moet denk ik wennen aan de Adamse mentaliteit.

     3. Litmanen

      Andersen was verhuurd aan Willem ll en heeft in dat jaar geen enkele keer contact gehad met Ajax. Over begeleiding gesproken. En dit was een voorbeeld.
      We hebben het hier over jongens van rond de twintig die in hun eentje in het buitenland zitten.
      Ajax heeft al vaker, ook in het verleden, laten zien dat de begeleiding slecht was.

      Vraag maar eens aan Christian Chivu hoe hij zich hier gevoeld heeft in zijn eerste jaar.

  1. Basisspeler

   Hij kan ook als schaduwspits en is tweebenig. Wat ik een grote pré vind voor een voetballer. Zie bv Traoré vorig jaar die dat niet was.

   1. KBouter

    Klopt…welke middenvelder mij altijd bij zal blijven is de sierlijk bewegende Enzo Franciscoli…man man man..briljant op het middenveld.

 6. Widi

  Gemengde gevoelens. Een groot talent is altijd leuk, zeker als hij is aanbevolen door Jari. Maar hoeveel Amsterdammers hebben we nog in de onder 19?

   1. Widi

    Binnenkort kijken. September beginnen de jeugdcompetities weer. En volgens mij in die maand ook al Youth League.

 7. witbrood

  kan die meteen mooi medoen met de domestic champions path omdat ajax1 geen cl speelt. dat is een voorronde omdat ze wel kampioen zijn in ons land maar het eerste geen cl speelt.

 8. JohnDoe77

  Heb ik dit een paar weken terug niet al gelezen? Wel gaaf dat Jari zich ermee bemoeit! Succes de komende jaren Ylätupa!

 9. witbrood

  stoppen met scandinaviers te scouten. al jaren is er geen internationale topper die daar vandaan komt. ibra is de laatste en gscout 20 jaar geleden. bij ajax zou fisher top zijn maar is het ook niet en wereldwijd lopen er geen scandinavische toppers meer in het voetbal. zuid amerikaaanse spelers brengen geld op en zijn gewild in de grotere competities.

  1. Basisspeler

   Ook Zuid Amerikaanse spelers zijn niet zaligmakend. Zie onze aankopen Cassierra en in mindere mate Neres.
   Tekenend dat Cassierra op de verkoop/verhuurlijst staat en Neres Kluivert voor zich moet dulden.

   1. sjakie1952

    Die Zuid Amerikanen lachen zich nu nog de ballen uit hun broek dat Marc er is ingetrapt. De altijd zo zuinige Marc die ineens met miljoenen strooide voor een paar snotapen die nog niets hebben gepresteerd

 10. Charka53

  Mooi een speler uit het hoge noorden ik hoop dat hij goed kan voetballen in iedergeval zit het bij de jongens die daar vandaan komen goed tussen de oren.

 11. Widi

  Gehoord in de Efteling: Sneijder wilde voor 3 jaar tekenen bij Ajax en nam genoegen met een salaris van nog geen miljoen euro bruto. Tevens wilde hij afzien van tekengeld.

  1. Basisspeler

   Voor dit soort spelers zal je dus een uitzondering moeten maken. Bovendien kan zo’n speler ervoor zorgen dat je wèl CL had gespeeld en wordt de kans op kampioenschap aanmerkelijk groter. Blijft gissen, maar je vergroot je kansen aanmerkelijk.
   Denk ook dat bv de suggestie v Swart om Suarez terug te halen alleen zou lukken als Ajax ook financieel over de brug komt.
   Ik zou dit een goed te verdedigen investering vinden.

 12. AFCA my World

  We willen toch een eredivisiewaardige speler ? Geen idee waar we mee bezig zijn ! ⚽️

  1. Gido

   Dat hoeft toch niet te zeggen dat Ajax moet stoppen met het scouten en vastleggen van jonge talenten? Gebruik even je verstand voordat je mee praat, scheelt een hoop onzin.

Reageren is niet mogelijk.