Ajax loot Rosenborg in play-offs Europa League

Ajax speelt tegen het Noorse Rosenborg in de play-offs van het toernooi om de Europa League. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon uitgewezen. De Noorse kampioen moest in de voorronde van de Champions League het onderspit delven tegen Celtic. In Glasgow werd het 0-0 maar in Trondheim wist Celtic met 0-1 te winnen. De heenwedstrijden bij de play-offs worden op donderdag 17 augustus gespeeld. Een week later volgt de beslissing. Ajax begint vooralsnog met een thuiswedstrijd maar de definitieve beslissing daarover valt later vandaag.

Related posts

111 Comments

      1. vak411

        Goeie dag hé.. pittige loting.. wie wilde je dan? Vv schaamstreek? Kom op man.. prima loting. Laat het maar zien Ajax

    1. Cootje Adriaanse

      Als we dit ook al een moeilijke loting vinden, dan ben ik benieuwd wat nog een makkelijke loting is….

      1. BobbyHaarms

        Die is er niet Cootje Adriaanse. We kennen van iedereen winnen maar we kennen ook van iedereen verliezen, en dat is gewoon de realiteit van dit Ajax.

        1. Bakkie

          De wisselvalligheid straalt er vanaf de afgelopen jaren. Zo ook vorig seizoen in de EL, prachtige overwinningen worden afgewisseld met dramatische nederlagen.

          1. sjakie1952

            Eens Bakkie. Maar niet verrassend met zo’n TH, bestuur, Marc Netto en onervaren trainer nu weer

    2. BobbyHaarms

      Inderdaad Mijn Club, niks geen makkie dit! En al helemaal niet met deze Europees beperkte groep.

        1. BobbyHaarms

          Dat zeer zeker, maar die mazzel lijkt gewoon niet te bestaan. Evenmin als die zogenaamde makkelijke tegenstanders. Wat dat betreft kun je beter een club van naam treffen dan weet je tenminste grotendeels wat je te wachten staat. Die B-clubjes spelen altijd alsof het hun laatste wedstrijd is en juist daar heeft Ajax het vaak vreselijk moeilijk mee..

          1. HURBIE

            Daar sla je de spijker op zijn kop BH
            Typische AJAX instelling van tegenwoordig
            Zie AJAX alleen maar steeds verder in het moeras zakken TRIEST

          2. Remco425

            Steeds verder in bet moeras Hurbie? 3 maanden geleden nog EL finale gespeeld. Waar komen we vandaan dan? De CL finale is alweer 21 jaar geleden hoor…

      1. dickst14

        Bobby als wij Rosenborg niet kunnen verslaan hebben in de EL niets te zoeken.
        Ik ga ervan uit dat we gewoon winnen als we de verdedigende organisatie beter neerzetten.

        1. Remco425

          Klopt dickst. Al moeten we ze zeker niet onderschatten. Ik denk dat ze van het niveau FC Kopenhagen zijn. Kan een lastige ploeg zijn (zie FCK uit), maar als we 100% geconcentreerd zijn moeten we ze van de mat kunnen spelen (zie FCK thuis).

  1. TikkieTakkie

    Moet te winnen zijn hoop ik? maar dat zeiden we tegen Nice ook. Maar natuurlijk hebben zij veel minder kwaliteiten dan Nice. Wel jammer dat we tot nu toe als eerst thuis spelen, eerst uit en dan thuis lijkt mij een groter voordeel. Maar als we thuis gewoon winnen en laten zien dat er daar niets te halen valt dan is dat ook goed. Ga er vanuit dat Ajax dit gewoon klaren en de Poule in moet gaan!

    1. Widi

      We? Ik heb dat over Nice niet gezegd. En volgens mij een heleboel anderen ook niet. Het is gewoon slim om te zeggen dat het geen makkelijke loting is. Niet onnodig de tegenstander motiveren. Verder zijn ze uitgeschakeld door Celtic. Komt best goed.

      1. EugAjax

        Ah persoonlijk voor mij een mooie maar wel zware loting. Zit ik ook nog eens in Noorwegen, slechts 9 (!) uur rijden maar voor ons clubbie….Trondheim EugAjax gaat een roadtrip doen ???. Dat de beste mag winnen, zitten we in de poule. Even opwarmen voor de competitie @de34e

    1. vak411

      Pffft beni.. jankert, de zwakste schakel… tot ziens… maar bij het behalen van de finale vorig jaar wel de grootste mond?

    1. sjakie1952

      Ik weet niet wat je beter kan hebben, die schoffelaars of die Noren. Rosenborg is niet echt zwak hoor. Wordt nog moeijk genoeg. En als dit niet lukt is de afgang compleet

      1. sjakie1952

        Is ook niet nodig hoor om ons eruit te kegelen. Dat lukt een Nice ook. En ( ik hoop het niet maar vrees het wel) misschien ook Rosenberg?

        1. Widi

          Sjakie, ik denk dat jij geen idee hebt van de kracht van Nice. Niet te vergelijken met Rosenborg.

          1. sjakie1952

            Wel fijn dat we hier een echte kenner hebben die ons alles kan uitleggen hoe het zit

        2. Remco425

          Je bent duidelijk niet op de hoogte van buitenlands voetbal sjakie. Ooit van Lyon gehoord? Weet je nog? Die lastige ploeg van vorig seizoen? Hield Nice dik achter zich. Ooit van miljoenenploeg PSG gehoord? Pas in de laatste fase van het seizoen gingen zij Nice voorbij. Of de halve finalist CL van vorig seizoen, AS Monaco? Hield Nice de eerste 20 wedstrijden ook achter zich. Ik denk dat niet 1 NL ploeg structureel bij de top 4 van Frankrijk zou zitten. Maar je verwacht wel dat de nr.3 van Frankrijk ff een makkie zou zijn…

          1. Remco425

            Nee, ik geef gewoon de feiten weer die jouw ononderbouwde mening weerleggen. En omdat jij daar dan weer niets tegenin kan brengen, ga je schelden…

  2. Jari10

    Ten opzichte van vorig jaar zijn alleen Klaasen en Traore vertrokken. De vervangers zijn goed. Wordt niet makkelijk maar we moeten toch niet gaan wanhopen nu.

    1. Emilio4Ajax

      Voordeel is dat Rosenborg niet meer is wat het eens was… Nadeel is dat ze midden in hun competitie zitten…

    2. sjakie1952

      Ze zijn niet blind in Noorwegen. Ze zien echt wel dat het voor geen meter loopt bij Ajax en zien dus kansen voor zichzelf

      1. Remco425

        En bij Rosenborg loopt het wel lekker? Uitgeschakeld worden door Celtic of Nice. Toch een verschilletje…

    3. Remco425

      Ik vraag me af of dat zo is KBouter. We zijn toch de EL finalist. Zelfs Nice was niet blij met Ajax vooraf.

  3. Jimmy1971

    Is toch wat we willen , spelen tegen competitieve leuke ploegen !
    Heb vertrouwen mannen !!

    1. Jari10

      Helemaal eens! Die shit wat nu gebeurd bij PSG speelt zich af in een andere kosmos. Gewoon verdringen en genieten van de EL. De halve finales van de CL kun je nu al invullen. Niks an.

  4. Mr Ajax

    Niet zeuren, maar gewoon een heerlijke voetbalpot van maken en dan kan er natuurlijk maar 1 als winnaar uitkomen!!

    1. Ajaxslied

      Mee eens het is een mooie loting. Het is jammer dat we uit de cl liggen maar eigenlijk ook lig ik er niet zo heel wakker van de centen hebben we toch niet nodig. Ik heb vorig jaar erg genoten van de EL de sfeer in het stadion wat vele malen beter is als tijdens de competitie en het voetbal was ook goed. Dus op Naar de FINALE!!

  5. John wijnen

    als Ajax door was gekomen in de cl waar nu Nice in zit dan hadden ze tegen een nog zwaarder tegenstander moeten spelen dan moesten ze nu tegen napoli spelen waar Nice nu tegen moet spelen

    1. Iedereen heeft een mening

      Wijnen, waarschijnlijk niet want Ajax had een beschermde status gehad

    2. Remco425

      Ajax had een beschermde status gehad. Nice was de zwaarste ploeg van de niet geplaatsten. Alles zou minder zwaar geweest zijn dan Nice.

  6. Charlie2011

    Met wat GOEDE aankopen dan kunnen we gewoon een leuk seizoen draaien. We hebben geld. Marc moet de markt op.

    1. sjakie1952

      Wat dacht jij dan? Dat we allemaal op de tafels staan te dansen na weer een uitschakeling? Je bent toch supporter? Je wilt toch winnen? Je wilt toch succes? Verdomme weer niet op tijd selectie compleet zodat we eruit liggen!
      Schaam je Marc Netto!

          1. Peter en zijn Rockets

            Volgens mij denkt hij daar niet aan. Alleen maar afkraken. Vervelend ventje is het.

          2. De seijs

            Iedereen heeft een mening Peter, maar inderdaad je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn. En ik weet dan kan het wel eens vervelend zijn. Maar joh het is maar voetbal. En morgen weer een nieuwe dag?

      1. PvL020

        Iedere keer Marc het aanrekenen maar niet terecht in mijn ogen. Ja ik ben zeker supporter en ook realistisch…. CL zijn we niet waardig en we moeten zeker omhoog, ben ik met je eens , maar niet alleen ajax maar NL is een opleidingsland geworden en zeker geen aantrekkelijke competite voor geariveerde spelers. Daar hebben we te weinig geld voor, geen hoge tv gelden, dus geen absurte salarisen…… dus moet je het hebben van parels in opkomst, maar die worden al vroeg weg gekaapt. En de selectie niet optijd compleet hebben komt door het kromme beleid van de uefa. Spelers wachten heel lang voor een keuze want dat kan tot de 31e. En de grote clubs en alleen doe profiteren daarvan en blijven de kleine landen met de ellende zitten.

        1. Remco425

          Klopt helemaal PvL020. Verkopende clubs wachten allemaal langer, want de grote clubs kopen allemaal later in en dus kunnen ze meer vangen en de prijs opdrijven. Nu pas komen de grote transfers en beginnen de balletjes naar beneden te rollen.

          1. Basisspeler

            Je hebt het nu dus over Ajax hè. Een verkopende club die de prijs wil opschroeven. Wie zie jij deze redenatie doortrekkend bij Ajax nog verdwijnen?

  7. AFCA my World

    Hoe kan het dat we altijd de sterkste tegenstander loten,het is gewoon doorgestoken kaart ! ⚽️

  8. Moosie

    Onze club is misschien afgegleden maar het niveau van sommige fans vind ik nog veel bedroevender.
    Wat een gelul zeg.
    Marc netto werkelijk zo zielig.
    Dit 11tal heb geen voorbereiding gehad loopt geknakt in de rondte en jullie lopen nou al weer te zeiken als een stelletje ouwe wijven.
    Roseshit moeilijke tegenstander hou toch op.
    Real Madrid is moeilijk Barcalona moeilijk maar Rosenshit gewoon te doen.

    1. Indojood

      De spelersgroep valt niets te verwijten en de kwalificatie Marc Netto is flauwekul. Wel mag Overmars wel eens eerder in actie komen als het om transfers, het is hem één keer goed gelukt met Sanchez maar we zien weer eenzelfde patroon; het is augustus, de tijd dringt, onze trainer wil graag versterkingen (is dit ook het standpunt van het TH, benieuwd wat stille Dennis ervan vindt), kortom, het komt allemaal weer erg chaotisch over.

      1. Moosie

        Kijk Indo tot nu toe hebben we dragende spelers behouden, hebben we Hunter erbij en is keizer hoofdtrainer geworden.
        Op zich dus best goed gedaan , al is de transferperiode nog niet voorbij toch niet slecht..
        De situatie met Appie heeft gewoon een diepe wond geslagen en de hele voorbereiding op zijn kop gezet.
        En als we dan nu al gaan lopen zeiken tja ik vind dat slap geouwehoer.
        Tuurlijk er mag wat bij geld zat maar het over de balk gooien hoef je met v Duivenbode niet te verwachten.
        Ik denk ook dat als de voorbereiding normaal was verlopen de situatie ook anders was.
        Maar we zullen zien, voor de rest ben ik het nog steeds met je eens wat betreft plan Cruijff en wacht ik nog steeds tot van Os en v d Eijden eens een keer oprotten.
        Zelfs als je het plafon opschroeft naar 5 miljoen per speler hou je ze niet vast onze competitie is gewoon niet groot en sterk genoeg en spelers die onder v Gal zijn opgezette opleiding zijn groot geworden hebben na hun 30ste geen meerwaarde meer zoals Rijkaard dat wel had.
        Plus die gaan allemaal voor een lekker wijf en een paar miljoen in de VS of een of andere zandbak voetballen.

        1. Remco425

          Klopt Moosie, alleen Klaassen en Traore zijn vetrokken uit de basis. Met Klaassen was iedereen het eind seizoen over eens dat Vd Beek de logische opvolger is en voor Traore hadden we Kluivert en Neres al. We zijn dus alleen in de breedte zwakker geworden en dat moet nog opgevuld worden. Maar iedereen doet nu of het team wat 2,5 maand geleden nog een europacup finale haalde niets meer voorsteld.

          1. Basisspeler

            Je vergeet voor het gemak even dat Kluivert zijn rijbewijs nog niet heeft. Die noem jij als waardig opvolger vsn Traoré? Of Neres fie yot nu toe 1 redelijke invalbeurt tegen Nice heeft gespeeld? De ervaring van Klaassen vervangen door Donny is al erg moeilijk. Dat we linksback Dijks hebben ook even vergeten?
            We zijn er verl zwakker op geworden. Dat zag je van tevoren aankomen. We hebben nu bv geen Riedewald of Tete meer sls back up.
            Niet voor het gemak van je verhaal dingen weglaten Remco.

        2. Indojood

          Ik ben niet ontevreden met de huidige groep en het vertoonde spel, zeker gezien de omstandigheden, het gaat mij om de boodschap die de heren uitdragen. Hoe kan het zijn dat Keizer achter en in het midden versterkingen wil terwijl Overmars bezig is met een voorhoede speler voor veel geld en de beslissing om deze niet te kopen eind juli neemt. Vervolgens krijgt hij hier applaus! Eind juni had hij Fluminense al af moeten bellen, godverdomme. Gaan we nu op zoek naar een andere aanvaller of toch maar niet? Hebben we achter nou wel versterkingen nodig? Zo ja dan mogen wel aan de bak nu want we hebben nog maar drie weken. Persoonlijk vind ik dat een linksback nodig is. Viergever doet het naar behoren maar is een CV, Sinkgraven is al meer dan 3 maanden geblesseerd, is geen back en is fysiek fragiel. Dijks komt gewoon tekort.

          Niks oude wijven! Gewoon terechte kritiek op het beleid wat al tijden niets met het plan Cruijff te maken heeft!!!!

          1. Moosie

            Wat de verdediging betreft heb je gelijk en Sinkgravie is gewoon een totaal overbodige aankoop geweest en zal dat ook blijven.
            Dijks is een twijfelgeval ik weet niet hoe die er voor staat nu heb het te druk met andere dingen.
            We hadden een junkieprobleem in de straat met de nadruk op hadden.
            En tja het beleid de ene keer denk je goh gaat de goede kant op om dan een week later je weer helemaal de tyfus te ergeren over waar ze mee bezig zijn.
            Er wordt nu gezocht naar handelswaar zoals met die gast die niet kwam en op het middenveld en in de verdediging moeten er spelers bij.
            Haps had ik nog wel zien zitten maar AZ is niet echt betrouwbaar gebleken in het verleden.
            Ik vind wel dat je deze groep ff de tijd mot geven na alles wat er gebeurt is.
            En dat ouwe wijven was bedoeld voor de gene die nu al gingen zeiken dat roseshit moeilijk was en nu al spelers aan het afbranden waren die gewoon een hele moeilijke tijd achter de rug hebben.
            Dit soort gasten is het niet gewend dat mensen dichtbij ze zo wegvallen het is niet het de marine.
            Dit seizoen is op de slechts denkbare manier begonnen en dat heb echt tijd nodig.
            Oh en van mij hoeft Dennis niks te zeggen als hij spelers beter maakt en dat doet hij vind ik het goed.

  9. sjakie1952

    Voor Ajax is op dit moment elke tegenstander een moeilijke kluif, ongeacht of die nou Rostov, Nice, Rosenborg of Heracles heet. We zitten in een negatieve flow. Dan heb je daadkrachtige leiding nodig en ervaring op de bank. Dat missen wij allemaal

    1. Widi

      Overdrijf toch niet zo man. Paniekzaaier. Nice is een behoorlijk team en daar hebben we twee keer niet van verloren. Kruip anders onder je steen.

      1. Remco425

        Inderdaad Widi, ineens schijnen we in een negatieve flow te zitten. 2,5 maand geleden speelden we nog een europacup finale en sindsdien hebben we 2 wedstrijden gespeeld tegen een sterke tegenstander, waardoor we op uitdoelpunten zijn uitgeschakeld.

          1. Remco425

            Klopt Widi, sommigen vinden het beter om totale onzin uit te kramen dan eerst naar de feiten te kijken.

          2. Moosie

            Widi ik reageer alleen op mensen die ik al een tijdje ken en waar je mee kan ouwehoeren over de club al die wannabe’s reageer ik niet meer op laat ze eerst maar een tijdje zinnige teksten schrijven voor dat je er op reageert.
            Sjakie dit seisje dat allemaal een pot nat.

Comments are closed.