Prima uitgangspositie voor Ajax na 1-1 tegen OGC Nice (Incl foto’s)

Ajax heeft woensdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen OGC Nice en heeft hierdoor een prima uitgangspositie weten te behalen voor de return van volgende week in de Johan Cruijff Arena. Nadat Balotelli de Franse ploeg in de eerste helft op voorsprong schoot was het Donny van de Beek die dat in de tweede helft beantwoorde. Uiteindelijk mocht Nice blij zijn met de 1-1 want voor Ajax had er zeker meer ingezeten.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde dan ook in veel balbezit waarbij Nice loerde op wat foutjes van de Ajacieden. Enkele keren lukte dat en waren de Fransen gevaarlijk in de counter maar was het uiteindelijk Ajax wat de boventoon voerde, maar niet in staat was om de aanvallers te bereiken. Na een half uur ging het mis en was het Seri die een harde voorzet in het doel zag belanden via de voet van Balotelli. Ajax raakte echter niet van slag en had zelfs via Dolberg de kans om voor rust nog de gelijkmaker te scoren. De spits schrok echter van de verkeerde uittrap van doelman Cardinale en tikte de bal te zacht terug richting de doelman.

In de tweede helft kwam dan toch de gelijkmaker en het was Donny van de Beek die de bal in het doel wist te werken nadat een voorzet van Justin Kluivert slecht was weggewerkt door de verdediging van Nice. Donny van de Beek, de vriend van Abdelhak Nouri, droeg het doelpunt dan ook op aan zijn vriend, Abdelhak Nouri. Ajax kreeg na het doelpunt de wedstrijd volledig in handen en het was Sanchez die de 1-2 kon maken maar zijn kopbal raakte de lat. Invaller Frenkie de Jong kreeg daarna nog een grote kans maar doelman Cardinale wist de inzet naast het doel te tikken. De slotfase was nogal rommelig want bij een aanval van Ajax bestormde een supporter het veld en kreeg Nice toch nog de kans om de winnende treffer te scoren. Plea mikte echter naast waardoor Ajax met een prima uitgangspositie toe kan werken naar de return van volgende week in de Johan Cruijff Arena.

App-gebruikers: Bekijk de foto’s op onze website www.AjaxFanzone.nl  via deze link

OGC Nice – Ajax 1-1
’32 Balotelli 1-0
’49 Van de Beek 1-1

Scheidrechter: Cerro Grande (Spa)
Toeschouwers: 31.342
Gele kaarten: Eysseric (Nice), De Ligt, Schone, Sanchez, Van de Beek, Veltman (Ajax)

Opstelling Nice: Cardinale, Souquet, Seri, Lees-Melou, (/87 Dalbert), Srafi, (/77 Marcel), Eysseric, Le Marchand, Sarr, Koziello, Dante, Balotelli (/70 Plea)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joël Veltman, Davinson Sanchez, Matthijs de Ligt, Nick Viergever, Donny van de Beek, Lasse Schone, (/73 Frenkie de Jong), Hakim Ziyech, Justin Kluivert, (/68 David Neres), Kasper Dolberg, Amin Younes

De basiself

Respect!

Hakim Ziyech

De 1-1 van Donny en dit beeld zegt genoeg

David Neres viel prima in

Bezorg ons volgende week maar een ‘Nice’ day

Related posts

53 Comments

    1. Toppertje

      Zo eenvoudig kan je het niet stellen. Dan had je met 2-1 of 3-1 moeten winnen. Met deze stand blijft het gevaarlijk. Niettemin was zeker de 2e helft een opsteker. Volgende week met een vol stadion en een sfeer als tegen Lyon maken we een goede kans.

  1. KBouter

    Heb alleen het laatste kwartier gezien, en toen zette Ajax goed druk, op de blessuretijd na.

    Dat moet haast goedkomen in een overvolle Johan Cruijff Stadion.

  2. Charka53

    Goed gespeeld en zeker na deze moeilijke tijd ik had dit niet verwacht en ziet de terugwedstrijd vol vertrouwen in.

  3. Charlie2011

    Lekkere uitgangspositie. Moeten wij winnen dit man. Kluivert moet wat meer geven maar heb vertrouwen in hem. De jong was lekker aan het combineren. Hopen dat we vertrouwen winnen voor return. #nouri❤️

  4. -buitenkantje rechts-

    Meenemend dat we thuis veel sterker zijn dan uit moeten we deze ronde gewoon door.. Dit is veel meer dan ik van te voren had gedacht. Grote klasse van deze jongens!

    1. Litmanen

      Absoluut eens! Zwakke eerste helft prima tweede. Jammer van die gele kaarten achterin, maar complimenten voor selectie en technische staf voor deze groepsprestatie.
      Gezien de omstandigheden heel, heel erg knap. Hele goede analyse van Wim Kieft.

    2. Geroldkohlen

      inderdaad BR! eerste helft was niet goed ,maar in de 2de helft heb ik goed voetbal gezien. ik vond ook neres en frenkie heel goed invallen!

      1. -buitenkantje rechts-

        Ging toen veel beter lopen Gerold. Volgende wedstrijd een basisplek voor deze twee? Wat vind jij?

        1. Geroldkohlen

          idd veel meer dreiging voorin en op het middeveld. ja vind ik wel !als deze 2 zo kunnen invallen ,verdienen ze ook een basisplek volgende week.

  5. Marc Overdwars

    Ge-wel-dig Donny.
    Prachtig doelpunt
    Prachtig juichen
    Prachtige reactie na de wedstrjjd.

    1. FrankiC

      Diep respect. Klasbak.
      De meesten zouden door de hoeven zakken bij dit scenario en Donnie staat de pers gewoon erg knap te woord.

  6. Jur

    Diepe buiging voor onze club , wat een heerlijk resultaat. Volgende week de te liggen laten kansen dan hopelijk wél afmaken en dan is het ?? met Nice

  7. Indojood

    Had geen verwachtingen van te voren. Deze wedstrijd was niet veel anders dan uitwedstrijden in de EL knock-out fase van vorig seizoen. Alles in ogenschouw genomen goed gedaan. Tweede helft heb ik me vermaakt. Jammer dat we het niet afgemaakt hebben.

  8. FrankiC

    Toch wel weer genoten van die 2e helft. Wat ik in de eerste helft miste, was er ineens: spanning, snelheid, diepgang, gogme, dreiging én de WIL om te winnen. Proficiat met het tussenresultaat.

  9. Brokamp

    Wat is die Frankie de Jong toch weergaloos goed. Gaat een hele grote worden. Goede prestatie van ons clubje maar die 5 gele kaarten kunnen on nog wel eens zwaar op de maag gaan liggen.

    1. FrankiC

      Die eijsheid over de gele kaarten begrijp ik niet Brokamp. Je moet het wel héél bont maken, willen de gele kaarten zwaar op de maag gaan liggen. Alleen als je de eerste 3 wedstrijden er één pakt moet je de 4e in deze voorronden toekijken. Je neemt ze ook niet mee naar de groepsfase. Valt dus reuze mee.

  10. JohnDoe77

    Vooraf hoopte ik al op een 1-1 en qua wedstrijdbeeld past dat ook. Knap gedaan en bijzondere avond voor Donny!

  11. JohnDoe77

    Vooraf hoopte ik al op een 1-1 en qua wedstrijdbeeld past dat ook. Knap gedaan en bijzondere avond voor Donny! Fijn dat hij scoort, voor Appie, voor hem zelf in zijn debuut als de nieuwe Klaassen! Mooi manen!!

  12. dickst14

    younes, ik hoop dat het dit seizoen geen 30 wedstrijden gaat duren voor je in vorm komt
    Neres prima invalbeurt
    Veltman, jammer van de enige crosspass binnenkant voet die Viergever helaas niet kon halen.
    Goede uitgangspositie
    frenkie de Jong basis volgende keer

    1. SPHAFCA

      Snap jij nou dat Kluivert in de basis staat ipv Neres? Neres is nu toch gewoon 5 klassen beter? Kluivert heeft deze pot helemaal niks laten zien. Wel vertrouwen dat hij een grote gaat worden, maar op dit moment minder dan Neres

      1. De seijs

        Kluivert was weer niet goed. Maar het was zijn voorzet waaruit Donny scoorde. Dus ja……

  13. Jimmy1971

    Kippenvel van het moment van van Beek , wat kan voetbal toch prachtig zijn ..

      1. ritchy

        je moet niets maar het begint wel bij de verdediging en het middenveld en waarom ik niets over de voorhoede schrijft omdat het niets was totaal onzichtbaar

        1. FrankiC

          Je had kunnen zeggen dat het een ongelukkige post was! Maar dit is ook goed.

  14. Iamsterdam2015

    Ik ben trots. Trots op de manier waarop Ajax gespeeld heeft na deze verschrikkelijke periode. Als je in het begin van het seizoen zo speelt en met vlagen goed voetbal laat zien kan ik niet wachten er nog meer gast gebeuren. Nee het was ( met name 30 min in de 1e helft) niet altijd goed maar he…… het komt goed!!!!!

    1. Basisspeler

      “Don’t worry, about a thing. Cause every little thing’s gonna be alright”
      ??

  15. AFCA my World

    He he op terugweg,word nog flink doorrijden om op tijd thuis te zijn,maar ja 4 chauffeurs,komt goed !

  16. Iedereen heeft een mening

    Moeizame eerste helft (behoudens de eerste 15 minuten), goede tweede helft. Terechte uitslag. Prima invalbeurten van Neres en De Jong. Prima prestatie gezien de omstandigheden. Perspectief voor de thuiswedstrijd. ????

  17. BeukerAjax

    Hulde, zeker gezien de spelwijze in de tweede helft. Eerste helft wat onzeker voor het grote Nice en Ballotelli, al had Sanchez hem aardig onder controle. Dolberg had voor mij gewisseld worden. Was niet zijn wedstrijd. Moet toegeven hij moest de bal zelf halen wat natuurlijk niet zijn positie is, echter raakte hij weinig.

    Hopelijk met veel vertrouwen op weg naar de return en dan thuis afmaken. Het kan!!!!:)

  18. EugAjax

    Ik heb in tweede helft genoten van onze club. Er zaten aantal prachtige aanvallen bij en mooie individuele acties. Ik vind het zeer knap dat de toch vrij jonge ploeg zo omgaat met situatie van nu. Diep respect. Ook ben ik blij dat spelintentie goed is en des Ajax. Keizer lijkt te willen voortzetten wat vorig jaar is ingezet. Op zich niet heel verrassend, want Keizer zijn spelopvattingen zijn bekend. Als je dat vergelijkt met eerste uitwedstrijd vorig jaar (5 verdedigers !! PAOK uit) leert mij dit dat Keizer zelfs onder hoge druk van eigen kracht wil uit blijven gaan. En dat ook nog onder zeer moeilijk omstandigheden. Mooi beginpunt. Mooie goal, mooi eerbetoon en prachtig interview Donny. Maar ook invalbeurten Frenkie en Neres waren wat mij betreft lust voor het oog! Nu al zin in return, nu al beladen! O en als laatste prachtig eerbetoon Nice aan Appie. Voetbalwereld is vaak 1 in situaties als deze. Zou vaker mogen??

    1. Yindi

      Eug, volledig eens. 1e 15-20 minuten Ajax overhand maar in mijn optiek speelde Nice erg terughoudend. Toonden toch enig respect voor Ajax. Daarna namen ze het min of meer over ook al omdat Kluivert, Younes maar zeker ook Zynech totaal niet in de wedstrijd zaten!! Vooral Zynech dramatisch. 2e helft stond het beter, Zynech beter maar ook toen, Kluivert en Younes nog steeds ver onder de maat. Mooie goal van vd Beek, opgedragen aan zijn vriend, schitterend man. Daarna genieten van Frenkie!! Blijf het zeggen, dit is echt een fantastische voetballer. Hoop dat we hem veel zullen zien, genot om naar te kijken. Goede bijdrage van Neres ook, misschien wordt dit toch zijn jaar. Al met al, veel hoop voor komend seizoen!!
      Blij gaan slapen!!

  19. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

    Los van alle zaken die meespelen moet ik gewoon constateren dat Younes het niet begrijpt. Diverse keren had hij als tweede actie (na 1xwegdraaien) de bal kunnen voorzetten waardoor oa Dolberg ook meer betrokken zou worden. Hij blijft echter maar doorgaan in zijn acties. Vooral de eerste helft stond hij vaker binnenin het veld dan aan de buitenkant waardoor hij het veld te smal maakte. Zijn tegenstander had de avond van zijn leven, wat een vrijheid. Geen enkele keer werd hij opgevangen door Younes waardoor met name Viergever zich het klaplazerus moest lopen. Younes was in mijn ogen veruit de zwakste schakel.

    1. ajacied078

      daarom willen ze sinkgraven back maken. die heeft meer loop vermogen dan viergever en kan dan hopelijk de fouten van youness ongedaan maken.

      1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

        Dus we moeten een speler (geen verdediger) opstellen die de fouten van een ander goed maakt?

    1. TikkieTakkie

      Bedankt voor je mening, maar een rede erbij is altijd wel handig, of dat je reageert onder de reactie waar hij bij past! Hier hebben we niets aan.

  20. TikkieTakkie

    Hoop dat ze net zo goed spelen thuis als elke wedstrijd vorig jaar in de Europa League, dan gaan we gewoon door!

  21. Slingertje.

    Van dit Nice mag Ajax volgende week niet verliezen.
    Heerlijk hoe beheerst Donny de gelijkmaker scoorde.

Comments are closed.