Ook Burgemeester Van der Laan geschokt over lot Nouri

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft een reactie gegeven over het lot dat Abdelhak Nouri heeft getroffen en Van der Laan is, net als velen, totaal van de kaart nadat hij het nieuws hoorde tijdens een vergadering.  ‘Het was niet alleen een weergaloos talent, die heb je vaker natuurlijk, maar was ook een heel leuk ventje. Een leuk gassie, op z’n Amsterdams’, zo zei hij vrijdagavond in het Gesprek met de Burgemeester op AT5.

‘Tijdens een vergadering kreeg ik het nieuws onder ogen en ook ik had natuurlijk al een paar dagen de hoop dat hij zou herstellen en dan komt dit keihard aan.  Je merkte echt in heel Amsterdam heel veel verdriet, mensen reageren geschokt, ook mensen die niets met voetbal hebben. Kennelijk raakt hij dan een gevoelige snaar, ook buiten Amsterdam. Ik heb hem een keer ontmoet. Ik heb de opening mogen doen van zijn school. Je wil niet weten hoeveel chauvinisme en trots het Calvijncollege heeft, want het is hun Appie. Ze zijn allemaal een beetje Appie op die school. Dan voel je dat zuivere, dat charmante. Je moet in de moeilijkste wijken van Nederland de allermooiste scholen bouwen. Dat is het Calvijncollege en daar past hij heel goed bij’.

‘Als hij terugkomt na zijn debuut bij Ajax, hoe hij dan door zijn vriendjes begroet wordt en daar gezellig mee is en dan naar binnen gaat en zegt: jongens, let even op de buren. Idealer kan je het niet hebben, dat iemand zoveel verantwoordelijkheid neemt.’ De burgemeester heeft inmiddels contact gehad met de familie. ‘Ja, via Ajax heb ik contact gehad en ik ga ook heel snel bij hen op bezoek. Dit is zo iets afgrijselijks dat ze nu meemaken. En ik heb begrepen dat de familie de hoop nog niet wil opgeven, dus we moeten ook meedoen met die hoop, hoe moeilijk het ook is.’

Bron: AT5

Related posts

22 Comments

    1. vak411

      Mooi van Eberhart… over Appie beginnen terwijl him zelf
      Echt heel ziek is.. top burgervader!

      1. De Nees

        D’r komt vast iets blijvends voor Nouri in Amsterdam. En goeie kerel ook vd Laan, no-nonsense man, zo jammer van zijn ziekte, echt de prettigste burgermeester die ik heb meegemaakt in Amsterdam.

      2. Indojood

        Ja eens, vak411. Hij was ook de drijvende kracht achter de naamswijziging naar Johan Cruijff ArenA en had ons graag een feest op het Museumplein gegund eind mei. Enorm veel respect hoe hij zich staande houdt ondanks zijn ziekte.

        1. vak411

          Indo!! Eens… bij officiele gelegenheden moet hij ondersteund worden.. het belang van de amsterdammer en het individu blijft bovenaan staan bij vam der laan.. hoop op hem gescholden door huldiging op p2 maar ik zat er naast. Wat een topvent is dit.. sterkte Eberhart!! Namens ons

  1. stylo1984

    Zat dat filmpje van em te kijken in de A’tjes op het plein en dat ienzegtndat ien geduld heeft en dat wachten beloond word en er iets moois voor terug krijgt… en dan krijgt ie dit?

  2. Brokamp

    Diep respect voor de burgemeester van der Laan.
    . Ondanks zijn eigen ellende meeleven met ons allerAppie . Diep respect en uzelf ook heel veel sterkte en de mensen die u dierbaar zijn.????????

    1. Mijn Club

      Inderdaad diep respect voor onze Amsterdamse burgervader. Prima man. En ook hem en zijn familie wens ik heel veel sterkte in zijn persoonlijke strijd. Wat een verschrikkelijke periode is dit zeg :((

  3. Mr Ajax

    Eberhard bedankt je bent de beste burgemester die Amsterdam zich maar kan wensen!

  4. ritchy

    een hoop Ajacieden hebben hem altijd uitgefloten tijdens de huldigingen van Ajax en nu is het een top of en goede burgervader ik zelf heb hem ooit mogen ontmoeten wat hij allemaal voor Ajax en de stad Amsterdam heeft gedaan dat doen maar weinig burgemeesters voor hun stad of dorp. ik zeg een hele dikke duim voor van der laan

    1. De Nees

      Die gasten snapten er ook niets van. Vond het echt lullig voor vd Laan, hij is altijd Ajacied geweest en groot fan van Cruijffie, dat gefluit deed hem echt pijn. Vond hem meteen bij zijn aantreden al een toffe peer zoals hij zaken verwoorde, zo a-politiek en weinig geduld met wollige lulpraatjes over kwesties.

  5. david1984

    zeer mooi gesproken burgemeester u ben echt een man naar mijn hart je merk aan u dat het kom rechtstreeks uit u hart en wij allemaal blijven hopen dat Appie er zeker boven op komt maar de tijd zal leren maar al met al wens ik iedereen heel veel sterkte in deze zo moeilijke tijd en vooral de familie sterkte

  6. Iedereen heeft een mening

    Fantastische vent, die ondanks zijn eigen verschrikkelijke strijd deze mooie woorden zegt over Appie. Niet “gespeeld” maar puur uit zijn hart. Ook Eberhard is een dappere strijder, fier en koen……. ????

  7. Jimmy1971

    Eberhard en Nouri , zo verschillend maar ook zo gelijk ..
    Staan beiden trots voor Amsterdam en hebben beiden een ongelijke strijd. Amsterdam heeft veel om trots op te zijn !!

Comments are closed.