Tete dankt Ajax en supporters voor mooie periode

Via zijn Instagram-account heeft Kenny Tete Ajax, ploeggenoten en de fans bedankt voor de afgelopen jaren. ‘Dankbaar voor de 12 jaar die ik bij Ajax heb mogen spelen. Het was een mooie en leerzame periode. Bedankt Ajax, teamgenoten, staff en supporters voor alles!’

Tete speelde uiteindelijk twaalf jaar voor Ajax en doorliep daarmee de gehele club. Hij haalde het Nederlands elftal, maar moest uiteindelijk Joel Veltman voor zich dulden. Hij koos daarom vorige week uiteindelijk definitief voor een overgang naar Olympique Lyon.

Related posts

45 Comments

  1. Reservewissel

    Ik vind dit zo pijnlijk jammer. Erfenis van Bosz dit. We hadden een beukdefensie kunnen hebben. En we zitten straks met types als Veltman en Sinkgraven.Internationaal gewoon onvoldoende.

    1. vak411

      Als de bondscoaches, Frank de Boer, Peter Bosz en blijkbaar ook Keizer het niet zien zitten in deze jongen (met de verkeerde zaalwaarnemer ) dan weten zij het misschien wel beter dan wij..

      1. Remco425

        Frank de Boer zag het weldegelijk in hem zitten. Bezijdens zijn blessure heeft Tete onder Frank het hele seizoen gespeeld. Toen Tete speelde werd hij ook gekozen door de bondscoach, boven Veltman. Die speelt nu alleen in het NL elftal omdat Tete niet bij Ajax speelde. Klopt dus eigenlijk van geen kant wat jij zegt.

    2. EvdB

      Idd Veldman en Sinkgraven zijn nou niet bepaald echte verdedigers en fysiek te zwak

      1. Mijn Club

        EvdB: Veltman is geen echte verdediger …. uhm … middenvelder? Aanvaller? Of toch een echte verdediger?
        Ik denk dat je weinig kijk hebt op voetbal als je zoiets schrijft.

        1. De seijs

          Mijn club……. Nederlands elftal? Stelt dat de laatste jaren nog wat voor dan? Dacht het niet! En Veltman en Sinkgraven zijn als verdedigers ajax onwaardig. En ja Veltman is van oorsprong rechtsbuiten, en Sinkgraven middenvelder. En dat zeg ik jou zonder vuiligheid in mijn ogen?

    3. Mijn Club

      RESERVEWISSEL: onzin. Veltman NL elftal lijkt me niet dat alle coaches stront in hun ogen hebben!?
      Sinkgraven vind ik ook niks mis mee. Aanvallend prima, verdedigend denk ik dat hij alleen maar sterker gaat worden.

      1. HURBIE

        TÊTE jij ook bedankt wat je heb laten zien met je verdedigend optreden SUCCES

      2. Remco425

        Ik denk dat jij stront in je ogen hen Mijn Club, want je hebt niet opgelet tijdens het laatste seizoen van FdB.

        1. Litmanen

          De discussie zal dus niet ophouden.
          Bosz wilde af van de supertrage opbouw van het Ajax van F. De Boer.

          Dan heb je het dus niet over een rechts- of linksback die als een gek langs de lijn naar voren rennen, maar mensen die in hun passes naar voren denken. Meer voetballers dus.

          Tete en ook destijds Dijks zijn prima backs maar passen niet in het “totaalvoetbalplaatje” van Bosz.
          En blijkbaar denken Advocaat en Keizer er ook zo over.

          Dat maakt Tete geen mindere rechtsback.
          Ik hoop dat hij bij Lyon aan spelen toekomt, want daar spelen ze razendsnel reactievoetbal, zoals we allemaal hebben kunnen zien.

  2. Jimmy1971

    Jammer dat ie niet wat meer geduld heeft gehad , iets langer bij Ajax en de kans op succes in het buitenland wordt flink groter ..

    1. Bakkie

      Nog meer geduld?
      Ik weet zeker dat Raiola al jaren op hem in praat dat hij weg moet gaan, dus Kenny heeft genoeg geduld getoond. Het probleem is dat Raiola ook bij trainers gaat eisen dat Tete speelt en daar zijn trainers niet van gediend.

      1. Bakkie

        Dat is vooral de reden dat Tete zo weinig basis stond, niet omdat Veltman beter geacht werd.

        1. KBouter

          Denk je nu werkelijk echt dat Veltman alleen maar speelde, omdat Tete Raiola als zaakwaarnemer had?

  3. Charka53

    Mooi gesproken Kenny je zal er wel een dubbel gevoel bij hebben wat ik wel zou begrijpen ik wens ook alle geluk en veel succes in je verdere voetbal leven .

  4. Indojood

    Waarom wordt Kenny en Jairo verweten dat ze geen geduld hebben? Jairo heeft zelfs Spurs laten lopen van de winter. Snap niet dat deze jongens zo weinig krediet hebben bij een groot deel van de supporters. Worden afgeschilderd als geldwolven. Deze jongens hebben niet er met de pet naar gegooid maar moeten helaas concluderen dat er andere keuzes worden gemaakt, maakt niet uit hoe goed ze spelen. Volkomen logisch dat ze dan ergens anders heen gaan in de hoop op meer speeltijd. Beiden zijn international en kunnen het zichzelf niet veroorloven om af te wachten.

    Bedankt Kenny voor de mooie wedstrijden waarin je je tegenstander opvrat, zoals het een echte back betaamt. Nu moeten we het doen met een halfzacht ei met een crosspass en een bandje om. Wens je het allerbeste in Lyon.

    1. Remco425

      Klopt Indo en zeker na het verlengen van Veltman blijkt dat Tete de juiste keuze heeft gemaakt.

    2. Hoeda Fak Ajoe

      Eens met je opmerking dat het zeker geen geldwolven zijn en dat ze voldoende geduld hebben gehad. De trainers en TH van Ajax zoeken echter spelers met meer creatieve en aanvallende capaciteiten. Zowel Tete als Riedewald leggen het daarin af tegen Veltman en Sinkgraven, ook al zijn ze verdedigend beter. Maar zoals Johan al eens opmerkte maakt dat niet uit zolang je maar meer scoort dan je tegenstander.
      Jammer van je laatste opmerking. Ook dat ‘halfzachte ei’ speelt al heel zijn leven voor Ajax en doet dat zeer verdienstelijk. Volgens de statistieken (voor zo ver relevant) zelfs goed. En de term ‘halfzacht’ is zelfs vreemd omdat iedereen juist vindt dat ie te veel gele en rode kaarten pakt (en ook dat is statistisch gezien niet juist). Wanneer houden we nou eens op met het bashen van Veltman?! Je kan iemand anders beter vinden, maar een Ajacied op deze manier neerzetten is Ajax onwaardig.

  5. Remco425

    Ik baal er echt van dat hij weg is. In potentie een absolute topverdediger. In tegenstelling tot Veltman die met zijn niveau nu op zn top zit. Het ga je goed Kenny, je zit nu bij een mindere, maar toch prachtige club. Veel succes, het is je gegund!

    1. KBouter

      Wel vreemd trouwens dat zowel Bos,, Keizer en een aantal Bondscoaches Veltman de voorkeur gaven tov Tete!

      1. Remco425

        De bondscoaches niet KBouter. Toen Tete wekelijks speelde, stond híj in het NL elftal, niet Veltman. Alleen sinds dat Tete niet meer speelde bij Ajax kwam Veltman weer in beeld, bij gebrek aan beter. Blijft dus alleen Bosz over want ik weet niet of Keizer hier veel over te zeggen had en waarschijnlijk was het kwaad al geschied. Vooral omdat het contract afloopt en hij zou hebben moeten verlengen.

  6. Wenen 1995

    Ik vraag me af of er andere zaken spelen in de relatie Tete-Ajax. Kan me namelijk niet voorstellen dat Ajax vindt dat hij tekort komt… ?

    1. Remco425

      Zn contract loopt af, dus moet hij bijtekenen. Met z’n vooruitzicht snap ik dat hij dat niet doet.

  7. Jimmy1971

    Precies Wenen !!
    Van Tete , Riedewald en Bazoer zal niemand zeggen dat ze niet kunnen ballen , maar hoe gedragen ze zich als ze niet spelen in de groep , ik ben bang dat het daar mis loopt ..

    1. Remco425

      Ik denk dat dat met Tete en zeker Riedewald wel meeviel, andera had Bosz ze in de winter al weggedaan net als Bazoer en El Ghazi. Maar ik snap dat zij niet nóg een jaar op de bank willen zitten.

  8. Indojood

    Wat een walgelijke supporters hebben we toch. Tete en Riedewald kiezen terecht voor een andere club omdat ze hier toch geen kans krijgen en als dank worden ze uitgemaakt voor geldwolven, onruststokers, ongeduldig, etc. Waarom gunnen we hen niets en hebben we geen respect voor hun keuze? Ziekelijk gewoon, deze eigenschap.

    1. Jimmy1971

      Juist

      Maar als zowel Bosz als Keizer voor andere spelers kiezen dan deze jongens uit de eigen Ajax school , waarvan iedereen ziet dat ze goed kunnen ballen , dan moet er toch ergens iets zijn , Indojood !!? Dat heeft niet met ziekelijke supporters te maken want ik ben ook altijd ‘voor’ Tete geweest. Maar ze gaan toch niet bewust mindere spelers opstellen en/of afserveren ..

      1. Indojood

        Omdat trainers andere keuzes maken om voetbalredenen moeten degenen die daarvan de dupe zijn we iets gedaan hebben wat niet door de beugel kan. Is dat jouw gedachtegang, kneus?

  9. AFCA my World

    Hij had gewoon moeten bijtekenen verleden jaar,nu bedankt hij iedereen maar meent er nix van,anders was hij wel gebleven ! ⚽️

Comments are closed.