‘Riedewald en Tete azen op zomerse transfer’

Jairo Riedewald en Kenny Tete zijn sinds de komst van trainer Peter Bosz gedegradeerd tot bankzitters waarbij Bosz de voorkeur geeft aan Joël Veltman en Lasse Schöne. Volgens Voetbal International willen beide spelers deze zomer dan ook vertrekken bij Ajax. Het contract van Tete loopt nog tot medio 2018 waarbij Ajax deze zomer dus nog een transfersom kan ontvangen voor de rechtsback. Riedewald kon een aantal maanden geleden overigens net als Bazoer naar VfL Wolfsburg, maar Ajax besloot hem, in tegenstelling tot Bazoer, wel aan zijn, nog tot 2021 lopende, contract te houden. 

Bron: VI

Related posts

52 Comments

  1. Charka53

    Wel begrijpelijk als je met hun kwaliteit op de bank blijf zitten en graag op een bepaald niveau wil spelen.

    1. marcussboss

      begrijpelijk is het zeker, maar dit is echt eeuwig zonde! vooral tete is gewoon basis materiaal en riedewald als lb doet het ook zeker niet onverdienstelijk. jammer als deze grote talenten op deze manier onze mooie club verlaten, maar hopelijk kunnen ze het dan elders laten zien ?

      1. nick-afca95

        Ik hoop dan eerder op een vertrek van sinkgraven viergever en veltman zodat deze twee grote talenten op links en rechtsback kunnen spelen. Veltman gaat deze of volgende zomer ook vertrekken en viergever kan alleen maar minder worden want daar is echt alle rek uit. Sinkgraven komt gewoon echt te kort voor de top vrees ik.

        1. EvdB

          Een ramp als deze 2 eigen spelers vertrekken.
          Zitten we opgescheept met een simpele 12 in een dozijn speler als Viergever en trage, slappe verdediger als Veltman.
          Valt me al enkele jaren op dat eigen spelers wel heel snel worden afgeschreven.

          1. Basisspeler

            Trainer bepaalt en wordt afgerekend op succes. Iedereen zegt dat het zo’n succesvol seizoen was. Geen enkele prijs! Hoopvol seizoen wel denk ik.

        2. De Nees

          Sinkgraven is noodgedwongen maar linksback gezet, hij moest spelen vanwege het dure prijskaartje om zijn nek anders zie ik echt niet waarom Bosz deze keuze heeft gemaakt. Viergever daarentegen heeft sterk seizoen gespeeld, snap niet dat stelt dat op zijn 28e de rek uit is bij hem. Moet er weer een broekie van 18 op zijn plek? mag ie een paar jaar fouten maken en leren, dan is ie eindelijk op niveau en goed dan wordt ie na 1-2 jaar weggeplukt door een club. Heeft ajax maar even plezier van gehad en kunnen we weer van voren af aan beginnen. Koester onze ervaren en goeie spelers ipv weer deze wegjagen om perse jeugd in te passen. Evenwicht in het elftal i say.

    2. Amoebe

      Ik moet zeggen dat ik tete met verdedigen echt een beest vind, maar voetballend kan ik de keuze veltman wel enigsinds begrijpen al ben ik geen fan van hem.

  2. KBouter

    Wie niet mee wil, zal verdwijnen.

    Voor Riedewald wist ik dat het einde verhaal was, op 6 teveel concurrentie en voor CV komt hij domweg tekort. Hij had zich moeten focussen op de 12 de man, en begrijpelijk wil hij dat niet.

  3. Rickie

    ik snap ook niet waarom ze er niet in staan ik had veldman al lang weg gezwaaid ipv tete…veldman is te hard hij komt soms in dan denk ik nee nee scheids geen rood en tete probeert het wat meer voetbalend op te lossen…

    1. AjaxKat

      Schreef het gisteren al, sommige jonge jongens (waaronder tete en riedewald) die het seizoen ervoor goed presteerden onder FdB liepen begin dit seizoen naast hun schoenen. Plus beiden hadden begin dit seizoen een vormprobleem. Concurrenten konden daardoor hun kans grijpen én PB is echt héél trouw aan de spelers die hij eenmaal vertrouwen geeft. Voor mijn gevoel ging LvG in de 90’s beter om met bankzitters.
      Als PB slim is zegt ie tegen Tete en veltman dat ze aankomend seizoen opnieuw de concurrentiestrijd aan kunnen gaan. Precies hoe je het omschrijft rickie: veltman kan domme dingen doen, maar puur omdat ie niet beter kan. Tete is beter en hoeft dat niet.
      Denk dat riedewald al met zn hoofd weg is. Komt ook door de geruchten dat hij ruzie had met PB. Blijf het wel een tekortkoming vinden van PB dat hij die spelers niet tevreden kon houden met speeltijd. Achteraf gezien waren er genoeg wedstrijden om dat te doen.

  4. dickst14

    Jammer maar niet te vermijden. Tete is veel beter dan Veltman en de rechtsback van het Nederlands elftal in de toekomst. Kapitaalvernietiging heet zoiets.

    1. BobbyHaarms

      Klopt. Tete is over het geheel genomen een veel betere verdediger dan Veltman, die overigens ook hoopt op een zomerse transfer. Moet overigens nog maar afwachten of er een club geïnteresseerd is. En dan? Als Tete idd ook vertrekt moet we nog maar afwachten wat we als rechtsback krijgen…

  5. RonJ64

    Mede met dank aan Bosz, met kiezen voor Veltman steeds, snap zeker Kenny, maar is wel klotuhh zo, al geeft ie waarschijnlijk iets te snel op?!…zekers balen ook voor Jairo en snap zijn gedachte, maar AJAX niet aan een NLclub verkopen !!!

  6. Iamsterdam2015

    Zeer begrijpelijk!! Als de trainer andere spelers de voorkeur geeft en dit blijft doen terwijl deze spelers week na week ( Veltman) fouten maken en/of op europees niveau (Schöne) te kort komen, zou ik ook verkassen. Ik zei het hier al eerder. Ook al heeft Tete het niveau van een Alves van Juventus dan nog kiest PB voor Veltman. Die je niks aan en dus ga je weg.

  7. stylo1984

    Ik vind et zonde van tete, niet kwaad worden maar vind riedewald gewoon tekort komen voor ajax….

    1. Iamsterdam2015

      Ben je gek stylo1984 het is toch jou mening…..en dat mag!
      Kortom het blijft zonde van beide spelers. Denk dat Tetr sowieso weg gaan ongeacht wat Veltman doet.

  8. Basisspeler

    Dolberg, Traoré, Klaassen, Tete, Sanchez, Riedewald. Nog een paar vergeten? Gaat lekker.

  9. Geroldkohlen

    begrijpelijk voor kenny en jairo maar echt doodzonde! het is onbegrijpelijk ,dat Kenny via deze weg ajax waarschijnlijk zal gaan verlaten. van de vele pluspunten wat Bosz bereikt heeft dit seizoen, is de keuze voor veltman een groot minpunt. heb ook geen moment gezien waarom veltman erin hoort te staan en Kenny niet! Kenny is veel beter en een stuk jonger onbegrijpelijk!!

    1. Basisspeler

      Denk dat Veltman en Tete beide vertrekken. Bosz wil opbouwende backs. Vandaar zijn rare keuzes

    1. HURBIE

      Sinkgraven mag helemaal vertrekken
      Riedewald is een stuk beter als Sink
      TÊTE nooit weg doen

  10. JohnDoe77

    Ik vind het vooral voor Tete erg jammer, heb wel het gevoel dat hij een betere verdediger is als Veltman alleen aanvallend moet hij nog groeien. Dat zou kunnen komen als hij veel speelt in het eerste, waar hij nu niet aan toe komt. Na vorige seizoen heb ik gewoon vertrouwen in de keuzes van Bosz. We hebben bij vlagen prachtig voetbal gezien en vooral meer pressie, iets dat wel bij Ajax past. Doorselecteren doet soms pijn…

  11. Charlie2011

    Zeker begrijpelijk. Alleen jammer want je weet dat als deze boys het vertrouwen en positief gestimuleerd worden dat ze grote jongens kunnen worden. Het is wat het is keuze van de trainer. Hopen dat we alternatief hebben voor veltman volgend seizoen want tete heeft sowieso een club met raiola als makelaar. Mijn mening zonde

  12. Jari10

    Tete moet blijven maar de kritiek op Sunkgraven is onterecht. Sinds zijn blesure zijn van de 4 internationale wedstrijden en psv uit er 4 dik verloren. En dat had echt te maken met de slechte opbouw achteruit en het niet inschuiven op het middenveld. Riedewald is geen back. Daarbij is hij zijn basisplek verloren omdat hij niet goed speelde. Hij had terug moeten vechten. Echt jammer want ik vind hem het grootste talent van zijn generatie.

  13. f-side64

    nou bedankt bosz voor het weg treiteren van 2 klasse spelers in wording

  14. Gert Ajax

    Zou wel zonde zijn als ze dan toch moeten gaan dan voor serieus geld!

  15. Prinsengracht

    Bovenstaande reacties: open deuren, mosterd na de maaltijd, achteraf een koe in de kont kijken……

  16. Basisspeler

    Haha! Tete staat in de basis van Oranje terwijl Veltman moet banken.
    Hoe duidelijk moet het worden?

  17. Rojari_litmanen

    Echt zo dom die tete is zo goed en riedewald is overduidelijk beter als sinkgraven en veltman ging toch ook misschien weg?

  18. Forever nr14

    Maar wel waarheid KBouter! Wat is jou verklaring dat je Bosz heilig verklaard dan?
    Idd pure kapitaal vernietiging dit

    1. KBouter

      Riedewald heeft in de wedstrijden hij speelde Bosz gewoon niet kunnen overtuigen.

      En waarschijnlijk op de trainingen ook niet. Jammer voor Riedewald, maar ik vind het totaal geen back, en als CV is hij vaak te laat omdat hij aan het “slapen” is.

      Op 6 is het de vertragende factor, tikkie terug en tikkie breed. Echt een speler naar de hand van FdB.

      Beter voor Riedewald dat hij ergens anders gast spelen waar hij wel wekelijks aan de bak kan.

  19. Jimmy1971

    Als Ajacied hoor je te vechten voor je plek , want bij Ajax hoort sterke concurrentie op iedere plek te zijn !
    Tete vind ik ook top ! Maar Riedewald heeft Bosz zijn ongelijk voor mij nog niet bewezen ..

  20. bs

    Tete is altijd al mijn eerste keus geweest als rechtsback. Maar ook met Riedewald zou ik nog ff voorzichtig zijn en wachten hem te laten vertrekken. Lasse heeft dit seizoen meermalen laten zien het tempo vaak niet bij te kunnen houden. Ik zou Jairo met Lasse samen de 6 laten invullen, spelen op momenten dat het uitkomt, dus elkaar afwisselen. Jairo speelt niet alles breed en terug, is zeer goed in staat om via mooie openingen en steekpasses e verrassen.

Comments are closed.