Geplaatste status voor Ajax voorrondes Champions League: Mogelijke tegenstanders bekend

Ajax heeft in de derde voorronde van de Champions League en bij kwalificatie ook in de vierde voorronde (de play-offs) van de Champions League de geplaatste status. Dat blijkt uit de berekeningen van Bert Kassies. In de route van de niet-kampioenen is Ajax in de derde voorronde geplaatst. Het Zwitserse Young Boys, het Franse OGC Nice en de Griekse nummer 2 zijn drie van de vijf mogelijke tegenstanders. De twee andere ploegen komen uit het rijtje Club Brugge, Steaua Boekarest, de Turkse nummer 2 en de Tsjechische nummer 2.

Bij kwalificatie voor de vierde voorronde wacht een club uit het rijtje: 1899 Hoffenheim, Sporting Lissabon, CSKA Moskou (als ze zich kwalificeren via de 3e voorronde) en nog twee andere ploegen uit de derde voorronde.

Related posts

30 Comments

  1. Jimmy1971

    Wordt geen appeltje eitje ..
    Overmars moet zorgen dat hij niet weer zo laat ( September ) pas zijn selectie compleet heeft , anders kan het best lastig worden !!

    1. Jimmy1971

      Ik zou trouwens de beelden van feestvierende 010 ers en het vliegtuigje bewaren en afspelen , een dag voor de kwalificatie wedstrijden van de Championsleage en de competie wedstrijden tegen Feyenooit !!
      Voor wat xtra motivatie om ze af te drogen !!
      Wat een zielepoten , blijkbaar is alles reden voor een feestje als je zelf bijna nooit feestjes hebt ..

      1. dickst14

        Bij 010 is het belangrijker dat Ajax niet wint dan dat ze zelf winnen. FC Calimero zou een toepasselijkere naam zijn voor 010

      2. AjaxKat

        Laten wij vooral naar onszelf kijken. 010’ers zijn echte droeftoeters die tot dit seizoen niet wisten wat winnen is en daarom hun energie moeten steken in het verlies van hun aartsrivaal. Hoe triest ben je dan?

        1. Machlas

          Wat verwacht je van Rotterdammers,die gasten hebben zwaar last van minderwaardigheidscomplex. İk zing altijd. Rotterdam was lekker plat,lekker plat gebombardeerd. La la la la la laaaaaaa

  2. AjaxJay070

    Denk dat we ons nu makkelijk gaan kwalificeren. Ook zonder klaassen veltman en sanchez

    1. Remco425

      OGC Nice is boven Lyon geëindigd en de 2e van Turkije is ook boven Gala en Fener geëindigd. Zal zeker geen makkie zijn.

  3. Emilio4Ajax

    Pfff… Weet niet of het zelfs beter is om weer EL te spelen volgend jaar… Wordt interessant ….??

    1. Bakkie

      Nee joh, de Champions League is het mooiste wat er is. En als we iets minder pech hebben dan de afgelopen jaren met loting dan kun je nog tweede worden ook in de poule

      1. AjaxKat

        Ben het met emilio eens. Denk dat dit Ajax nog even beter in de EL kan spelen. Tegen de subtop uit Duitsland en Frankrijk ging het al met hangen en wurgen. Tegen de subtop uit Engeland waren we zelfs kansloos. Nog een jaar in EL is daarom echt beter. Om eerlijk te zijn ben ik begin dit seizoen met nieuwe trainer, speelwijze en spelers er niet vanuit gegaan dat er een prijs in zat. Helaas is dat ook zo geweest. CL is nu echt een stap te hoog.

        1. Bakkie

          Oke het is niet leuk om kansloos af te gaan tegen ploegen als Real, Barca, Chelsea en Juventus. Maar er zit altijd wel een mindere ploeg bij waardoor je sowieso derde kan worden. Dan ga je pas meedoen in de EL als het leuk wordt en hoef je niet elke week naar Slovenië of Luxemburg

          1. AjaxKat

            Ja mooi scenario bakkie, net als dit seizoen maar deze keer mét winst in de finale. Teken ik ook voor.

          2. Emilio4Ajax

            Ja Bakkie dat is ook mogelijk en heb ik eerder al eens geroepen juist omdat ik denk dat we dr de kwaliteit niet voor hebben om in de CL een rol van betekenis in te hebben… Toen werd er valikant NEE geroepen, CL moet het worden… Blijft interessant…!??

          3. Emilio4Ajax

            Eerst CL en dan EL geeft ook meer ping in de kassa…altijd goed als je beursgenoteerd bent…??

    2. Remco425

      Heb ik ook over nagedacht Emilio. Kijk, Ajax moet altijd het hoogste nastreven, maar ergens speel ik liever de finale van de EL dan dat we de 2e ronde van CL halen. Daarnaast namen we het positieve van de overwinningen in de EL mee naar de Eredivisie. Dat is beter dan de negativiteit na verliespartijen in de CL. Op een gegeven moment waren we iets van 20 wedstrijden op rij ongeslagen, inclusief EL wedstrijden. Dan krijg je toch een soort van onoverwinnelijk heid over je heen.

      1. Emilio4Ajax

        Is precies wat ik bedoelde met mn eerste inleg…goed CL is het hoogste podium en je moet altijd het hoogt haalbare nastreven, maar ik denk dat het best goed kan zijn om nog een jaartje te overwinteren in de EL en daar toeslaan…??

        1. Remco425

          Alleen hopen dat we niet weggetikt worden door 1 van de topploegen, want dan kunnen we weer in een negatieve spiraal terechtkomen.

  4. Charka53

    Het maar te hopen dat er wat versterking komt ( routine ) anders zijn we weer kwijt wat we net hebben opgebouwd.

      1. AjaxKat

        De hele ploeg heeft net een Europese finale gespeeld. Als deze ploeg zoveel mogelijk bij elkaar blijft, moet je dan eens kijken wat er aan routine is. De Ligt, Dolberg, Onana, vd Beek, Ziyech en sanchez. Ijzersterk seizoen achter de rug en van hun kun je echt zeggen dat die volgend seizoen beter zijn.

        Ik hou alleen rekening met een vertrek van klaassen. Hoop op vertrek van veltman en dat tete dan speelt.

  5. JohnDoe77

    Als er nu 1 ploeg verdiend om namens Nederland in de CL tr ballen; Ajax! Prachtig uithangbord voor Nederland tijdens de Uefacup, ook onze fans! Die Kakkies slopen direct weer een hystorische fontein als je ze loslaat en zitten onder netten in hun eigen roestbak te kijken. Stelletje kneuzen!

  6. Slingertje.

    Je bent ook nog afhankelijk van wie er blijft of vertrekt bij Ajax dus het zal een hele klus worden om ons te plaatsen voor de CL dus Overmars koop goede versterkingen deze zomer.

  7. AFCA my World

    Ik zou het wel eens leuk vinden om Club Brugge tegen te komen, daar schijnen nog een paar oude bekenden rond te lopen.

  8. a.p.

    waarom steeds maar weer Veltman weg…hij speelde heel goed bracht zeker wat extra maar voor geheel Ajax was dat te weinig. Het was Groot tegen klein. Volgend jaar zijn we weer groter….

Comments are closed.