Bosz: ‘Ga ervan uit dat ik nog drie jaar bij Ajax blijf’

Trainer Peter Bosz laat tegenover De Telegraaf weten dat hij zijn driejarig contract bij Ajax gewoon gaat uitdienen en tevens hoopt de oefenmeester dat zijn elftal compleet blijft, al weet hij ook dat hij reeël moet blijven in het moderne voetbal.

‘Natuurlijk zie ik het liefst deze selectie intact blijven want het heeft kwaliteit en de potentie om door te groeien’. Op de vraag over zijn aanblijven bij Ajax is de trainer duidelijk. ‘Bij andere clubs heb ik altijd een clausule ingebouwd in mijn contract maar dat heb ik bij Ajax niet gedaan. Ik verwacht gewoon nog drie jaar te blijven dus daar hoeft men zich geen zorgen over te maken. Mijn grootste zorg is nu om de spelers te behouden. We zijn nu aan elkaar gewend en ze weten mijn speelstijl. In het nieuwe seizoen zal ik de lat nog hoger leggen want uiteindelijk mag men nog meer verwachten van dit Ajax.

Bron: De Telegraaf

Related posts

38 Comments

  1. KBouter

    De basis voor een langer termijn is er, maar als een grote club zich meld, zal ook Bosz omgaan.

    1. Jimmy1971

      Denk wel dat hij nog even blijft , hij wil ook zijn eerste prijs als trainer winnen en zal behalve zijn positieve voetbal visie nog wel moeten leren hoe je met wissels ook een wedstrijd kan omkeren ! Want dat facet kan nog wel beter ..
      Maar goede zaak voor club en trainer !

      1. BobbyHaarms

        Hoop vooral dat Sanchez nu blijft, van de meesten weten we gelukkig dat ze blijven. Ook maak ik me nog zorgen over de rechtsbackpositie: Tete schijnt helaas te vertrekken en Veltman komt, ondanks zijn prima pot in Stockholm, gewoon tekort voor het niveau waar Ajax heen moet. En het zou mooi zijn als de linksbackpositie wordt versterkt met een beest a la Sanchez.

        1. rickert

          Veltman is ontzettend gegroeid en op zijn domme gedrag na waarmee hij gele of rode kaarten pakt, 1 van de steunpilaren van dit Ajax. Het voetbal wat Bosz speelt, begint bij het voortijdig afbreken van de aanval van de tegenstander. Veltman is een koning in juist gepositioneerd staan. Ga voor de lol van de laatste weken eens wat wedstrijden terug kijken, hoe vaak die jongen goed staat.

          Meeste aantal juiste intercepties in de gehele eredivisie!

          Daarnaast koos hij veel vaker de optie voorwaarts dan zijn collega’s op links, of Tete als hij speelde (ook een geweldige back)

          Ik hoop dat Veltman nog 1 jaartje blijft, zeker aangezien Tete gewoon weg lijkt.

          Mijn zorg is meer, gaan we straks weer voor Sinkgraven op links kiezen? Ik hoop van niet.

          1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

            Sorry maar Veltman is koning, keizer en admiraal in het verkeerd positie kiezen, zijn man laten lopen en tackles te laat inzetten. Maar ….. dat is maar wat ik in het stadion zie.

          2. rickert

            Dat is heel apart, de cijfers liegen er niet om en als je meekijkt met de analyses die op Veltman alleen gefocust zijn, zie je het tegenovergestelde.
            Let je in het stadion wel eens alleen op Joel, of kraken we hem gewoon af omdat het gewoonte is geworden?

          3. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

            Ik let in het stadion juist heel erg op spelers individueel. Zo zie ik ook hele rare postie acties van Younes net als van Sinkgraven. Veltman staat heel vaak te ver naar binnen als extra CV of hij is te laat terug waardoor Sanchez zich de tandjes moet lopen. Verder is zijn tackle gewoon heel slecht voor een back. Het opbouwen wat hij doet moet hij juist niet doen. Hij moet opkomen om aangespeeld te kunnen worden niet opbouwen. Dat laatste hoort niet bij een back. Kortom, hierin verschil ik 100% van mening met Bosz ?

          4. rickert

            en ook met mij, vroeger vond ik Veltman een hele matige speler, die niet eens gebruik maakt van de voetbalintelligentie die hij heeft. Tegenwoordig vind ik hem ontzettend vooruit gegaan. hiervoor heb ik ook mijn mening moeten bijstellen. Maar meningen verschillen zeker!

          5. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

            ?

    2. Remco425

      Ik denk dat hij wel even blijft, als Ajax dat ook wel. Ik heb echt wel het idee dat hij iets neer wilt zetten. Hij is echt fan van de Cruijff filosofie. Waar kan je dat beter uitvoeren dan bij ons?

      1. BobbyHaarms

        Nergens. Dus uitstekende zaak dat Bosz bij Ajax blijft en de Cruijff filosofie uitvoert, zoals afgesproken. Wie weet wat voor moois we nog gaan meemaken de komende 3 jaar, en wie weet zelfs nog iets langer..

  2. AjaxBelg

    Heb ook lang getwijfeld of PB de juiste was , geef deze groep wat extra fysieke kracht bij ,zodat we wedstrijden zoals Lyon meer zien,dan word je zo terug kampioen. succes PB

    1. BobbyHaarms

      Dat is waar Ajaxpers. Maar toch heb ik enorm genoten van onze club dit seizoen met vaak fantastische wedstrijden met aantrekkelijk voetbal wat bij Ajax past, en waar Johan trots op was geweest. Geen prijs, maar met dit aantrekkelijke voetbal kan dat nooit lang meer duren.

    2. Remco425

      Is niet zo gek gezien alles wat hij heeft moeten veranderen nar FdB. Dat spel wat er een paar jaar is ingeslepen is er niet in een paar maanden uit. Daarnaast, zonder de EL wedstrijden, waarin we nooit zo ver kwamen, had Ajax echt wel van Groningen, PSV en Excelsior gewonnen en waren we gewoon kampioen geworden.

  3. Gido

    Is geen enkele andere club die achter de visie van Peter Bosz durft te gaan staan. Dus denk dat het na 3 jaar een probleem wordt een geschikte club te vinden. Maak er maar 6 jaar van.

  4. De Nees

    Eindelijk een hoofdtrainer die daadwerkelijk Cruijff’s visie uitvoert, goed gedaan Bosz. En over 3 jaar Jonk als zijn opvolger.

  5. JohnDoe77

    Super dat hij blijft! Je zou jezelf ook totaal ongeloofwaardig maken als je nu niet met elkaar door gaat!

  6. Jari10

    Top dat hij blijft. Salaris plafond voor 5 sterkhouders omhoog zodat die ook een extra jaar of liever 2 blijven en dan kan er veel moois gebeuren. Dit jaar geen prijs maar wel een paar keer op de banken gestaan. Dat is ook Ajax.

  7. Iamsterdam2015

    Als je de stijgende lijn blijft volgen met je mannen dan graag!!!

  8. Forever nr14

    Ook jij was erg sceptisch in het begin en het lopende seizoen over Bosz, en nu is een top trainer ineens? Hij heeft het niet slecht gedaan, en spelen ze idd ook aantrekkelijker, maar wederom geen prijs in Amsterdam en met zijn rare keuzes van Traore, Veltman, Schöne (europeesch) younes sinkgraven, mmmm daar heb ik nog steeds mijn twijfels bij, en jij ook dacht ik zo

Comments are closed.