Ajacieden wacht korte zomerstop: Voorbereiding wordt passen en meten

De internationals van Ajax wacht een korte zomerstop. De club heeft zojuist bekendgemaakt dat de voorbereiding van de Amsterdammers op 29 juni begint terwijl de internationale duels nog doorlopen tot medio juni. Omdat Ajax woensdagavond de Europa League-finale verloor van Manchester United was al duidelijk dat Ajax al vroeg in het seizoen 2017/18 aan de bak moet. Door het mislopen van een ticket voor de groepsfase van de Champions League zal de ploeg van Peter Bosz dat startbewijs immers via de voorronde moeten behalen. Ajax start op 25 of 26 juli in de derde voorronde, de returns zijn op 1 of 2 augustus. Op 14 juli zal tijdens de loting bekend worden wie de tegenstander is.

Ajax begint het nieuwe seizoen officieel op 29 juni, al zal dat nog zonder de internationals zijn. Op 3 juli vertrekt de selectie vervolgens naar Oostenrijk voor een trainingskamp. Amin Younes en André Onana ontbreken daar vanwege hun deelname met Duitsland en Kameroen aan de strijd om de Confederations Cup. Voor de internationals van Ajax wacht sowieso een korte vakantie. Diverse Ajacieden spelen tot 12 juni immers interlandvoetbal.

Related posts

25 Comments

    1. HURBIE

      Lekker geregeld allemaal
      Nadeel van buitenlandse spelers met al hun verplichtingen

      1. Toppertje

        Het is maar hoe je het bekijkt. Je kunt ook zeggen dat dit de prijs is die je betaalt voor het missen van het kampioenschap veroorzaakt door bla bla etc. Het is nu eenmaal zo. Zorg dat de selectie op orde is inclusief een paar versterkingen en verkoop niemand meer na de start van de voorbereiding.

          1. Charka53

            En zo is het of gaan we nu al lopen klagen en zeuren het is hun vak dus er gewoon weer aan de bak.

  1. De Nees

    Dus Overmars en TH aan de bak! Dit keer wel op tijd een ingespeelde selectie voor de Vcl graag. Dit jonge Ajax heeft meer body nodig, dus iets meer routine en fysiek dan herleven oude tijden weer met europese glorie. Dit bleek wederom in de europese uitwedstrijden, billen knijpen op het einde, ging net goed allemaal maar die massel hou je niet. Van 1987 tot 1997 stond Ajax 5 keer in een europese finale, in 10 jaar 5 keer, dat was geen toeval maar een juiste balans tussen talent en ervaring. Met iets reëeler beleid kan dit weer, jeugd rouleren in de eerste en een vaste as met routine. Anders gaan we naar een beleid van applaus oogsten voor onze talenten maar geen europese bekers meer.

      1. De Nees

        ..bilspieren trainen is meer voor 010 en 040, ajax is van een andere orde van grote…

    1. frenkynairo

      @de nees, je kan het niet meer vergelijken met vroeger alles is verandert. ik kijk eerder naar de spurs en hoe ons team er uit had kunnen zien als wij spelers vast hadden kunnen houden. met een Vertonghen , alderweireld en eriksen.

    2. KBouter

      De Nees…kom ff met namen dan die betaalbaar zijn, beter dan wat er nu aankomt …en in de Nederlandse competitie wil spelen?

      Roepen vanaf het standbedje is makkelijker dan er daadwerkelijke inspanning om dit gedaan te krijgen.

      1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

        We krijgen gewoon weer een paar maanden van roepen en schreeuwen zonder na te denken. Er wordt niet nagedacht over logica en veel supporters zijn er voorstander van om van Ajax een koopclub te maken zonder dat ze dat beseffen. Kortom, lekker laten lullen, geen aandacht aan geven.

  2. Iceman

    Zal wel weer iets moois worden te korte vakantie te wijnig rust voor de selectie meer kans op blesures begin de competitie met een heel andere team en Marc zal wel weer te laat zijn met zijn aankopen zo als altijd lopen wij weer achter de feiten aan.

    1. Amoebe

      Zie het maar dat ze nu in de flow blijven waar de concurenten straks roestig terugkomen.

      Ja ik probeer het positief te benaderen.

  3. toonvs

    Het is van de zotheid gekroond dat er in een jaar dat er geen wk of ek is zulke onbeduidende interlands zijn. Waarvoor om de kas van de knvb te spekken. Lekker geblesseerd af melden. Mintens drie tot vier weken vakantie.

  4. Gert Ajax

    Inderdaad en de meeste zitten ergens op all inclusive reis waar wij een goede auto van kunnen kopen.

Comments are closed.