United reageert geschokt op aanslag: ‘Liefde uit Amsterdam voor Manchester’

Voor Manchester is de aanloop naar de Europa League finale plotsklaps overschaduwd door een aanslag maandagavond laat bij de uitgang van de concertzaal Manchester Arena waar bij een concert van Ariana Grande zeker negentien doden en 59 gewonden gevallen zijn. Ook de voetbalwereld reageerde uiteraard geschokt door de gebeurtenissen. “We zijn diep geschokt door de verschrikkelijke gebeurtenissen van dinsdagavond bij de Manchester Arena. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar alle betrokkenen.” Manchester United vliegt dinsdag naar Stockholm, waar woensdagavond de Europa League-finale met Ajax op het programma staat. Het is nog niet bekend of beide finalisten woensdag de eindstrijd met rouwbanden spelen of met een minuut stilte de slachtoffers van de aanslag herdenken.

Ajax reageerde eveneens geschokt. “‘Liefde vanuit Amsterdam voor Manchester. We denken aan de slachtoffers en alle andere betrokkenen.” Ook de UEFA kwam ’s morgens vroeg met een reactie. “Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en de families van de getroffen personen”, aldus de Europese voetbalbond dinsdagochtend op Twitter.

Related posts

50 Comments

  1. Indojood

    Verschrikkelijk! Condoleances en veel sterkte aan iedereen die hierdoor geraakt is.

        1. HURBIE

          Te triest voor woorden Bakkie
          Nog ff dan ben je nergens meer vielig
          Sterkte voor alle nabestaanden

  2. nick-afca95

    Vreselijk wat daar gebeurd is. Helaas is dit de weereld waar we nu in leven. Ik laat me niet afschrikken en ben morgen te vinden op museumplein. Ik vind dat er vanuit de meegereisde suporters in het stadion morgen eigenlijk een actie moet zijn om medeleven te tonen. En een mooi gebaar vanaf museumplein vind ik ook op zn plaats. We zijn morgen elkaars tegenstanders, maar voetbal moet ook verbinden. Helemaal met dit soort vreselijke gebeurtenissen. Mijn gedachte gaan uit naar de slachtoffers, nabestaande en gewonden.

    1. Remco425

      Helemaal eens Nick. Maar laten we na winst morgen wel gewoon een feest vieren. Ook op dit vlak moeten we ons niet laten beïnvloeden door terroristen. Als daar een mooi gebaar aan vooraf is gegaan wordt dat ook wel op de juise waarde geschat, denk ik.

      1. nick-afca95

        Zeker! Een feest hoort er bij. En dat zal er zeker ook komen. Net als donderdag.

  3. KBouter

    Man man man wat een ellende weer, en het houd niet op.

    Onze gedachten gaan naar de slachtoffers en wensen families en betrokken veel sterkte.

  4. woody79

    mijn vrouw zegt gisteren nog. ik ga volgende week naar de ziggodome en wat als? en dan dit.?

    1. Remco425

      Verschrikkelijk nieuws en maakt voetbal eigenlijk totaal onbelngrijk. Mijn gedachten gaan uit naar de betrokkenen. Om vervolgens door middel van saamhorigheid bij het voetbal tonen dat ze ons niet klein krijgen!

    2. frenkynairo

      dat is juist wat ze proberen te bereiken woody. gewoon lekker blijven doen wat je wil doen. maar wel altijd alert zijn. bekijk je omgeving en waar je naartoe kan als t fout gaat.

      1. woody79

        inderdaad. het gaat ook om de toevalligheid. dit zijn dus bijna geen uitzonderingen meer, maar wordt een regel van alledag

        1. frenkynairo

          Ja gaat inderdaad wel anders denken met al die aanslagen. me vriendin werkt op schiphol en zeg haar ook altijd dat ze goed om zich heen moet kijken. maar laten we aub gewoon lekker doen wat we willen, anders hebben hun gewonnen.

  5. paullus

    der zal zo halve zool morgen of donderdag op het museumplein staan
    je moet er toch niet aan denken

  6. Slingertje.

    Tegen dit soort laffe shit ken je je niet tegen beveiligen want het kan overal gebeuren.
    Maar hopen dat het verder normaal blijft allemaal in Stockholm en op de pleinen in A’dam en Manchester want dat soort plekken zijn makkelijke doelwitten voor die lafaards.

  7. afcadeluxe

    ben er erg van geschrokken,zit je als manufan te verheugen op de finale en dan dit….trieste wereld,ook mijn medeleven aan alle betroffene??

  8. KBouter

    Vrouwtje gaat morgenavond naar Anouk…je zal bijna je hart vast moeten houden voor een avondje plezier!

  9. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Het is weer heel erg en medeleven gaat uit naar alle slachtoffers maar we moeten nooit toegeven aan de dreiging. Op het moment dat we dat doen heeft de terreur gewonnen. We moeten wel meer allert zijn zonder dat het een heksenjacht wordt maar vooral doorgaan met je leven. Laten zien dat we ons niet laten beinvloeden. Vroeger was het de IRA en de RAF, nu is het IS. Terreur is van alle tijden en zal nooit verdwijnen. Daarom nooit toegeven.

    1. KBouter

      Klopt helemaal, maar de aanslagen van terrorisme door organisaties zoals IS is van een andere categorie dan van bv de IRA, ETA, Baader Meinhof of andere.

      Deze dreiging móet de wereld serieus nemen, anders is het over een jaar of 100 heel anders in deze nóg vrije wereld!

      Maar je hebt gelijk…doorgaan met dingen die je normaal ook deed en niét je laten afschrikken.

      1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

        Elke dreiging moet je serieus nemen. Alleen je moet ook beseffn dat het in verhouding een minderheid is die nu het geloof misbruikt. Misbruik van het geloof is ook van alle tijden, radicalisering ook. Door onze welvaart (met name internet) bereiken ze elkaar veel sneller dan vroeger. Door de vooruitgang worden aanslagen ook inventiever. Ook dit is de prijs van de vooruitgang. Maar …… allerbelangrijkste is dat je doorgaat met je leven.

  10. Charka53

    Dit is weer zo’n laffe daad en waar voor om jonge onschuldige mensen te vermoorden , hier valt een el finale in het niets en is ook helemaal niet meer belangrijk .

    1. f-side64

      dat is het wel charka want het is niet hier gebeurd maar vreselijk is het wel

      1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

        Finale is totaal ondergeschikt als er zoiets gebeurd f side, waar dan ook.

          1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

            Daarom nog wel ondergeschikt.

          2. f-side64

            dat is jou mening de finale annuleren is wat die kamelen neukers willen de westerse manier van leven ontwrichten na de mh17 ramp de aanslagen in Frankrijk Zweden en nogmaals Engeland ging het leven ook verder

          3. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

            Ik zeg nergens dat de finale niet gespeeld moet worden. Je begrijpt me simpelweg niet. Remco vat hem wel.

          4. Widi

            F-side, jij doet dus precies wat die extremisten willen. Je tuint er helemaal in.

          5. Remco425

            Heizeldrama was een hele andere situatie. Die wedstrijd had nooit gespeeld mogen worden. Daar vielen doden onder supporters, dóór ‘supporters’. Deze wedstrijd moet juist wel doorgaan. Juist omdat het doel van IS is om onze levens te verstoren, dat we gaan leven in angst. Dat mogen we nooit laten gebeuren en daarom móet deze wedstrijd doorgaan. Maar het voetbal blijft ondergeschikt aan menselijk drama.

          6. f-side64

            dat is wat ik bedoel gewoon die overbehaarde en bebaarde ziekelijke hoerenzonen laten merken dat we niet hun wil laten opleggen.

      2. Charka53

        Het kan ook zomaar bij ons gebeuren er zijn vaak genoeg grote groepen bij elkaar ik moet er niet aan denken .

        1. Remco425

          Toch verwacht ik niet snel dat het bij ons ook gebeurt. Natuurlijk moeten we er alert op blijven. Maar het gebeurt toch vooral in Engeland, Duitsland en Frankrijk. Dat zijn toch de meest belangrijke en leidende landen van Europa. Blijkbaar vindt de IS ons niet belangrijk genoeg. En gelukkig maar, niet dat het in andere landen wél gebeurt, maar wél dat het bij ons gelukkig nog niet is gebeurt.

          1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

            Wat IS denkt is niet aan de orde en het probleem is wat de volgelingen van IS denken en doen. Die zitten ook in Nederland. Ze nandelen allemaal op eigen initiatief en niet op grond van een specifieke opdracht. IS zegt aimpelweg wereldwijd in het algemeen: zaai dood en verderf. Helaas volgen mensen blind dit soort uitspraken.

          2. Remco425

            Dat is waar. Het is ook nergens op gebaseerd wat ik zeg. Tot nu toe is het wel zo gebleken. Waarschijnlijk hou ik me er aan vast om wat dat betreft relatief zorgeloos te kunnen leven.

          3. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

            Moet je ook blijven doen, altijd. Ik kan je gedachten overigens best volgen. Zolang het niet naast je deur is is het niet dichtbij. In Europa maken we ons ook alleen druk om aanslagen in Europa terwijl er in Afghanostan, Irak, Iran etc honderden doden tegelijk vallen bij een aanslag. Dat is vervolgens 10 regels in de krant en toedeledokie. Is het in Europa wordt er dagenlang over gesproken. We zijn best hypocriet met z’n allen.

          4. Remco425

            Iedereen is hypocriet. Niemand uitgezonderd. Degenen die zeggen niet hypocriet te zijn, zijn het hypocrietst an allemaal ?
            Maar je hebt gelijk. De hele wereld staat op z’n kop als er een aanslag in westen is, terwijl het in sommige landen bijna dagelijkse kost is. En dan nóg mensen uit die landen willen tegenhouden als ze een veiliger toekomst zoeken.

  11. ritchy

    hopelijk wint Ajax en als dat gebeurt dan zal die zuurpruim van een José Mourinho het wel daar opgooien voor de gene die het niet begrijpen ik vindt het heel erg wat er is gebeurd in Manchester mijn gedachtes gaan naar deze families

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Zo dom is hij nu ook weer niet hoor.

Comments are closed.