De Ligt bij speeltijd jongste Europese finalist ooit

Matthijs de Ligt wordt de jongste voetballer in een Europese bekerfinale ooit indien hij woensdag speeltijd krijgt. Met 17 jaar en 285 dagen is hij dan een maand jonger dan de Italiaan Alberto Malusci die met Fiorentina twee minuten mocht meespelen tegen Juventus in 1990. Naar verwachting zal De Ligt gaan starten, gezien de schorsing van Nick Viergever en het feit dat Daley Sinkgraven al lange tijd niet gespeeld heeft.

“Hoe het is gesteld met mijn zenuwen? Kijk, het is een finale. Dat is natuurlijk wel iets anders dan een oefenwedstrijd in de voorbereiding. Maar ik heb elke wedstrijd dezelfde zenuwen. Gezonde spanning noem ik dat,” zo reageert hij tegenover de NOS. “Als wij spelen zoals thuis tegen Lyon en Schalke is er weinig tegen ons in te brengen”, aldusDe Ligt. “Maar dan moet je top spelen en dan moet iedereen honderd procent zijn. Dat is al een opdracht op zich.”

Related posts

25 Comments

  1. Charka53

    Natuurlijk speelt hij in de finale en hopelijk komen er voor hem nog meer bij Ajax

    1. marcussboss

      ik zeg volgend jaar weer? hopelijk neemt hij als jongste ook de cup? mee naar Amsterdam!!

      1. De Ajacied

        Zo is het Charka en Marcus
        Ik denk dat wij allen hopen dat Matthijs speelt hij verdient het ook
        Kan niet wachten om morgen richting Solna te gaan,,
        ❌❌❌

  2. nick-afca95

    Ik denk dat hij samen met Sanchez gewoon het centrum zal bespelen, niemand anders maakt aanspraak om Viergever te vervangen. Dus hij word inderdaad de jongste finalist ooit.

    1. AjaxKat

      Nu De Ligt zo lekker draait maakt zelfs viergever geen aanspraak op die positie vind ik. Ik heb echt goede hoop maar dat ze de laatste paar uitwedstrijden in de EL hebben verloren baart me toch wat zorgen.

      1. AjaxKat

        Ik hoop dat ze de ploeg vlak voor de wedstrijd een dvd laten zien met alle hoogtepunten van Europese finales van Ajax. Als je dan nog geen vleugels krijgt in het veld, weet ik het ook niet meer.

      2. nick-afca95

        Ik zou als Bosz zijnde Viergever nog altijd de voorkeur geven. Voetballend is Viergever iets beter hoewel de inspeelpass en het fysieke van Mathijs weer beter zijn. Verdedigend vind ik ze aan elkaar gewaagd, hoewel ik Viergever net ietsje beter vind. Maar dat komt vooral door ervaring die Mathijs natuurlijk totaal niet heeft

        1. AjaxKat

          Viergever kan op belangrijke momente heel veel strijd erin gooien. Gevolg: gevaar voor goal van tegenpartij óf een domme kaart. Is beide al gebeurd. De ligt heeft wat dat betreft met z’n 17 jaar toch meer rust in z’n spel. Op dit moment vind ik De Ligt op die plek echt beter.

  3. Bakkie

    “Als wij spelen zoals thuis tegen Lyon en Schalke is er weinig tegen ons in te brengen” mooi dat zelfvertrouwen… Hij heeft helemaal gelijk en deze instelling hoort bij een echte Ajax-speler

  4. Iamsterdam2015

    Geweldig. Ben je een knakker van 17 sta je gewoon in een europese finale……. ook al was zijn debuut bij het NL-11-tal een drama, als jij je zo hersteld zie ik hier de ” nieuwe” Rijkaard/Stam!!! Respect!!!

  5. Remco425

    En zo hoort het bij Ajax. Bergkamp die op z’n 17e inviel in de Europacup II finale, Kluivert die op z’n 18e de winnende maakt in de Champions League finale…

          1. Remco425

            Daar debuteerde hij, maar hij viel ook in in de finale. Om even de vergelijking aan te halen met de even jonge De Ligt.

Comments are closed.