There are no ads, please add some


Bosz: ‘We hebben met 24 spelers getraind en iedereen is fit en fris’

Peter Bosz hield vandaag een persconferentie in aanloop naar de finale van de Europa League tegen Manchester United, volgende week woensdag in Stockholm. De internationale media was dan ook volop aanwezig om Bosz te ondervragen.

De eerste vragen gingen natuurlijk over de kansen van Ajax en of Manchester United niet de favoriet is met zoveel meer geld dan Ajax. ‘Ik kijk graag naar mijn eigen ploeg. Ik kijk niet te veel naar de coach en de spelers van de tegenstander. Natuurlijk analyseren wij hen op details, maar wij gaan van onze eigen kracht uit. Wij spelen woensdag wedstrijd nummer 56 van het seizoen en voor Manchester is het wedstrijd 62. Het is belangrijk dat we er weer zijn want buitenlandse clubs hebben zo veel meer te besteden. Maar we hebben het geflikt, met veel jonge spelers. Vandaag hebben we met 24 spelers getraind en iedereen is fit en fris en we hebben één doelstelling en dat is de finale winnen’.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

36 reacties

 1. KBouter

  Sta te popelen dat het de dag is!!

  Hier hebben we jaren op moeten wachten, en misschien ook wel nooit meer rekening mee gehouden.

  Zó heel slecht gaat het niet met onze cluppie!!

 2. Kevke87

  een unicum om rond deze tijd een volledig fitte selectie te hebben. dat geeft aan dat er goed getraind, gerust en aan voeding wordt gedaan. en dat zo aan het einde van een seizoen. dat is wel lekker voor pb.

  1. HURBIE

   Hoop dat ze het koppie erbij houden ,en niet denken van dat doen we wel ff
   Want dan sla je de plank mis SUCCES

   1. Bakkie

    Dat doen we wel even? Als ze dat denken dan zit er iets heel goed mis.

    1. Charka53

     Daar moet je niet van uitgaan hoor ze nu al zoveel meegemaakt dat ze weten hoe het moet , Manchester gaat het niet makkelijk krijgen.

  1. Widi

   Best lastig. 7 wissels. Een keeper, 2 verdedigers, 2 middenvelder en 2 aanvallers zou je zeggen. Aanvallend zullen Kluivert en Neres wel de wissels zijn. Middenveld Schöne en Nouri/de Jong. Verdedigend Tete en Westermann/Sinkgraven.

   1. Bakkie

    En hoop inderdaad Sinkie nog even op de bank beginnen, die heeft geen wedstrijdritme. Mijn opstelling zou zijn:
    Younes Dolberg Traore
    Ziyech Klaassen
    Schone
    Riedewald De Ligt Sanchez Tete
    Onana
    (maar Veltman speelt natuurlijk voor Tete…)

 3. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Sinkie op links? Gaat hij niet redden tegen een snelle vleugelspeler. Moet Riedewald worden.

 4. Suarez9

  We hebben een grote kans om de europa league te winnen. Man u speelt slecht in premier league. Maar in een finale kan alles gebeuren. Beide ploegen zijn 100% gedreven die beker te winnen. Ik wens Peter Bosz succes woensdag en hoop dat we er iets moois van maken!!

 5. BobbyHaarms

  In 1992 was ik bij alle thuiswedstrijden t/m de finale, in 1995 had ik geen kaartje en nu dus weer niet. 😢 Maar ik heb alle vertrouwen in een goede afloop tegen Manchester! Zoals Ajax ons de laatste 3 thuiswedstrijden heeft verbaast weet ik haast zeker dat ze dat nu weer gaan doen..ik ben erbij, maar dan op het Museumplein!

 6. Jari10

  Sinkgraven gaat zeker spelen. De laatste 4 topwedstrijden zonder hem zijn 3 verloren.
  En Zijech speelt met hem in de buurt vele malen beter.

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Zijn ook topwedstrijden gewonnen en resultaten uit het vuur gesleept. Nederlagen de schuld van de linkerkant? Sinkgraven gaat het gewoon niet redden tegen een snelle behendige vleugelspits, ook niet met een goede Ziyech.

 7. -buitenkantje rechts-

  Denk dat PB voor dezelfde ploeg kiest die Ajax zover heeft gebracht.. Dus met Younes.. Traoré.. Viergever.. Veltman.. de Ligt.
  Middenveld geen wijzigingen.

  1. -buitenkantje rechts-

   Excuus.. Viergever is natuurlijk geschorst. Verwacht dan Sinkgraven weer op LB

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Vrees ik ook eerlijk gezegd.

   2. Prinsengracht

    Ik twijfel of hij Sinkgraven opstelt. Die heeft weken niet gespeeld.

 8. KBouter

  Kan me niet voorstellen dat Sinkie speelt na weken geblesseerd te zijn geweest.

  Ik gok dat Riedewald zal spelen!

 9. JC4ever

  Ben nu al zenuwachtig. Niet zo zeer onder de indruk van ManU, met alle respect, maar meer van de tactische geslepenheid van Mourinho. Boeit hem niet, hij parkeert een bus voor z’n doel en doet alles wat mag en wat niet mag om Ajax’ spel te ontregelen en te gokken op de counter. Als we echter wat meer rendement halen uit de kansen die we op zeker creeren, dan komt de beker zeker naar Amsterdam! 🤜🏻🏆

 10. Dagrump

  Zie liever riedewald in de verdediging dan sinkgraven alleen al voor het wedstrijd ritme !!

 11. Jari10

  Riedewald zal hopelijk centraal staan. Kan hij sinky rugdekking geven. Ik vind Riedewald het grootste talent van zijn lichting. Maar hij is wel veel zelfvertrouwen en plezier kwijt lijkt het.

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   De ligt staat uiteraard samen met Sanchez centraal. Dat staat al vast.

   1. Indojood

    Litmanen heet nu Jari10. Een voorkeur voor Sinkgraven én Veltman, daar was er maar één van, meneer de huilende keeper himself.

 12. Prinsengracht

  Ik zie helemaal geen berichten van ajaxpers meer. Of zou die pas weer iets schrijven als de finale verloren wordt?

  1. Jimmy1971

   Op zeker ! Dan gaat Ajaxpers schrijven dat Bosz opzettelijk de finale verloren heeft zodat al het Tv geld naar Feyenooit gaat ..

 13. Emilio4Ajax

  Ff iets anders…Heb daar de laatste dagen aan zitten denken… Zeg ze winnen de EL, dan spelen CL volgend seizoen… Wat dan?? Voor de derde plaats gaan en overwinteren in de EL met demogelijkheid hem weer te winnen, meer Europese wedstrijden te spelen, meer punten te scoren voor Nederland en financieel mischien beter worden…of voor de tweede plaats gaan en overwintering in de CL met evt uitschakeling in de volgende ronde… Wat is wijs?? 🍻😎

  1. Indojood

   Elke wedstrijd moet je willen winnen met mooi voetbal, en dan zien we wel waar dat eindigt.

 14. Iamsterdam2015

  Mooi om te lezen dat ze alle 24 fit zijn. Ben ecjt ontzettend benieuwd wie er gaan spelen op de plekken voor, links en rechtsback. Denk persoonlijk dat PB niet zal afwijken van zijn vaste wijze….

Reageren is niet mogelijk.