There are no ads, please add some


‘Bondscoach Marokko wil Ziyech opnemen in voorselectie voor interlands’

Volgens de Marokkaanse krant Le Matin is bondscoach Hervé Renard van plan Hakim Ziyech op te nemen in zijn voorselectie voor de interlands van Marokko tegen respectievelijk Nederland en Kameroen. Marokko oefent op 31 mei tegen Oranje in aanloop naar de kwalificatiewedstrijd tegen Kameroen. Ziyech gaf eerder aan ervan uit te gaan onder deze bondscoach niet meer in actie te komen voor het nationale elftal. Tijdens de laatste editie van de Afrika Cup deed Renard geen beroep op Ziyech. De twee kregen daarover woorden maar kennelijk wil Renard nu Ziyech er plots toch weer graag bij hebben.


Gerelateerde posts

78 reacties

 1. dickst14

  Bij deze nog hartelijk dank mijnheer Blind. (doet zijn naam eer aan)

  1. Indojood

   Nou he, wat een mislukkeling is die gast. Heeft overal gefaald na zijn voetbalcarrière….

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     ?

    2. Indojood

     Merkwaardige reactie, HURBIE. Wat heeft “Assemaargeilzijn” met mijn opmerking over Danny Blind’s falen te maken?

   1. Charka53

    Oké maar als Zyech niet zo koppig was had hij nu misschien wel oranje klant geweest.

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Ziyech was niet koppig voor zover ik weet.

    2. Indojood

     Een type Rijkaard of Koeman had hem voor NL behouden, daar ben ik van overtuigd. Blind is een watje en Van Basten is veel te afstandelijk. Ach, we kunnen er nog lang over lullen, helaas is het een gepasseerd station, Charka53.

     1. Charka53

      Dat is waar en met zoon bond als de KNVB staat ons nog wel meer te wachten daar is niemand kapabel voor hun werk.

     2. Indojood

      Daar is iedereen het wel over eens. Je schaamt je dood voor de KNVB.

  2. nick-afca95

   Is het mogelijk dat Ziyech alsnog voor oranje gaat voetballen? Diego Costa is toch ook na al een hoop interlands overgestapt van Brazilie naar Spanje? Als dat kan moet de KNVB snel gaan handelen.

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Alleen als het vriendschappelijke interlands zijn geweest voor marokko

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Gezien het aantal interlands van 9 stuks zullen daar vadt officiele tussen hebben gezeten.

     1. nick-afca95

      Fack, dat is mooi klote. Potentieel de opvolger van Sneijder. Maar hoe had Costa dat destijds gedaan dan? Volgensmij had hij ook echt een hoop interlands achter zijn naam toen hij wisselde.

     2. nick-afca95

      Laat maar. Hij had destijds 2 interlands, dat zouden wel vriendschappelijke geweest zijn dan.

     3. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Klopt dat waren inderdaad vriendschappelijke interlands. Jammer dus.

 2. Ajaxslied

  Kijken of Ziyech zich aan zijn woorden houd. Als ik hem was zou ik niet gaan.

  1. Charka53

   Die zal wel gaan hoor als Marokko roept gaat elke Marokkaan dat is er met de paplepel in gegaan

 3. KBouter

  Als ik dit lees….Ziyech in het Marokkaanse shirt, denk ik altijd aan twee grote lullen!!

  Eeuwig zonde dat door midden van domme onkunde deze juweel niet behouden is voor het grote Oranje!

 4. De seijs

  Volgens mij beslist uiteindelijk de speler zelf voor welk land hij voetbalt. En Ziyech is nu toch echt geen meeloper. Dan is er een van het gevoel. Dus wie er nou op hem in zou praten maakt geen reet uit. Hij beslist uiteindelijk zelf. Dus om hier nou bepaalde personen er op aan te vallen is niet relevant! Je kan je mening geven maar zeker weten doe jij het niet. Dus nogmaals niet relevant. Ziyech is een verstandige marokaan. En hij koos gelukkig voor zijn land!

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Weer erg dom stukje zonde kennis van zaken. But, what’s new

   1. De seijs

    Nee hoor het is een feit. Maar ik weet dat jij ziek in je hoofd ben. (Dat vertelde jij zelf hier) Dus ik neem het jou niet kwalijk hoor! burn-out ab de racist.

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Ach elke gek heeft zijn gebrek.

    2. Prinsengracht

     Waarom begin je niet eens met alles te lezen wat er verschijnt. En als je het dan ook nog begrijpt, kun je normaal meepraten. Want nu kijk je alleen teletekst en aap je meningen van anderen na. En kom je net verder dan het maken van oliedomme opmerkingen en schelden. Zo blijf je altijd De Zeiks

   2. De seijs

    Zonde zonder R is vergeten! Maar dat is bij jou bekend. Het is je ziekte. Burn-out ab de racist

  2. Peter en zijn Rockets

   Je hebt overal kunnen lezen hoe het echt is gegaan. Behalve op teletekst kennelijk. Als je de feiten niet kent, heb dan niet zo’n grote mond seijks

  1. De seijs

   Zou toch mooi zijn als Nouri gevraagd wordt om voor Marokko uit te komen in de toekomst. Het is tenslotte toch zijn Roots.

   1. Widi

    Blijf jij gewoon ver weg van Appie met je walgelijke racistenpraatjes. Jij bent net zo gewenst als die blonde pruik waar je op gestemd hebt. Geen van de anderen wil iets met hem te maken hebben. Als jij godverdomme wist hoe Appie in elkaar zit en hoe alles gaat in en om Appie, zijn familie, vrienden en in Geuzeveld, zou je zulke onzin niet schrijven. Maar jij denkt altijd alleen maar in zwart/wit, blank/gekleurd, voor/tegen. Ik vind jou een domme bekrompen lul. Blijf in godsnaam in je achtergebleven kutdorp. Rot gewoon op hier.

     1. Widi

      Weet je Peter, als ik naar een voetbalwedstrijd kijk, kijk ik naar de kleur van de shirts van de spelers. Seijs kijkt naar de kleur van hun huid. Walgelijk.

    1. Indojood

     Ome Geert is ook niet helemaal raszuiver, heeft Indisch bloed wat hij hardnekkig probeert te onderdrukken. 😉

     1. De seijs

      Indonesië gaat 80 stokslagen geven aan een homostel. Was op de tv vandaag . Misschien kan jij daar indojood eens verandering in brengen. Want hier je hand ophouden en niks doen is wel erg makkelijk. Jij kan het immers hier altijd zo goed vertellen! Zou een hele mooie daat zijn. En het zou je sieren.

     2. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Daat?

     3. Indojood

      Hand ophouden? Ben zzp-er, werk hard voor mijn geld. En het klopt, ik kan het heel goed vertellen, let maar even op.

      In Aceh (waar deze betreurenswaardige situatie zich voordoet) is jarenlang strijd gevoerd tegen Indonesië voor een eigen islamitische staat. Na de tsunami van 2004 zijn er onderhandelingen gestart en is men overeen gekomen dat Aceh een speciale provincie binnen Indonesië wordt met islamitisch recht (sharia). Dat hiermee mensenrechten onder druk zouden komen kon men wel raden en dat is zeer pijnlijk. In Aceh is er een religieuze politie die de zeden in de gaten houdt en stok- en zweepslagen worden dagelijks uitgevoerd. Aceh lijkt nog erger dan Saudi-Arabië.

      Maar ook elders in Indonesië komen mensenrechten van minderheden steeds meer onder druk te staan. Soekarno had nooit een islamitische staat in zijn gedachten en heeft ervoor gezorgd dat de sharia geen onderdeel ging uitmaken van het onafhankelijke Indonesië. De bijna-seculaire staatsfilosofie Pancasila zou in heel het land als basis zou gelden. Vorige week is de christelijke gouverneur (van Chinese komaf) in de gevangenis gegooid vanwege een ongelukkige uitspraak over een vers uit de Koran. Ben zaterdagavond nog op het Museumplein geweest om hiervoor aandacht te vragen.

      Nu, om mijn persoonlijke situatie te schetsen, wij hebben zelf ondervonden hoe het is om als niet-moslims onder druk komen te staan. Onze RK kerk is in de brand gestoken door een fanatieke menigte en onderweg naar een mis is mijn bijbel een keer afgepakt en men heeft daar toen overheen geurineerd. Dit was het sein voor mijn ouders om Indonesië te verlaten voor Nederland. Wij werden in onze religieuze rechten beperkt terwijl de Grondwet hierin voorziet. Via kerkelijke contacten konden we terecht bij andere Indonesische gezinnen in Amsterdam. Ben dankbaar dat ik hier een bestaan heb kunnen opbouwen.

      Wij krijgen bijna dagelijks bericht vanuit Indonesië hoe het is om onder het toenemende juk van fanatieke moslims te leven. Kerkdiensten worden regelmatig onderbroken en kerken worden onder het mom van het ontbrekende vergunning gesloten.

      Wij vanuit Nederland, ondersteunen onze familie op alle mogelijke manieren en wij doen alles wat mogelijk is om de situatie van alle minderheden (religieus, etnisch, seksuele voorkeur etc.) te verbeteren omdat we helaas uit ervaring kunnen spreken.

     4. Indojood

      Maar ik heb in mijn familie en vriendenkring veel moslims die ook begaan zijn met mensenrechten. Persoonlijk ben ik niet (meer) religieus.

     5. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      👍

     6. De seijs

      Bedankt dat je dit hier wilden delen. Hoop dat er veel aandacht voor deze wandaden komt. Want dit is wat we niet willen. Ik zeg ieder zijn geloof maar zonder oplegging. Al denk ik dat het beter zou zijn als er geen geloof zou zijn. Geloof is het grootste kwaad in mijn ogen. Er wordt altijd misbruik van gemaakt.

     7. Prinsengracht

      Je verwart de term ” geloof” met “religie”. Maar verder is het deze keer niet zo heel gek wat je zegt.

     8. Indojood

      Ik had dit liever niet willen delen. Het gaat hier niet om mijn persoonlijke levensverhaal. Ik gebruik andere platformen om invloed te kunnen uitoefenen op de situatie in Indonesië. Dat doe ik op Indonesische fora en daar zitten ook gewoon veteranen uit Afghanistan, Iraq en Syrië tussen, lieden die het liefst alle niet-moslims willen vernietigen. Wat je daar naar je hoofd krijgt geslingerd, dat wil jij niet weten. Ze noemen doodleuk je huisadres in NL op en zeggen dat ze je komen opzoeken. Ik ben de angst van vroeger voorbij maar naast mijn bed ligt er altijd een klewang. Als het gebeurt dan ga ik niet als enige. En ik verdedig op dergelijke fora hartstochtelijk de Westerse waarden en normen.

   2. De seijs

    Nee widipietertje. En ik zou het mooi vinden als Nouri voor zijn Roots zou kiezen, MAROKKO. Ik hou wel van dat volk dat echt alles geeft voor hun land. Daar zijn wij als Nederlanders Gewoon een stelletje half zachte. Net als wat jood84 over de Duitsers zegt die stoppen ook pas als ze onder de douche vandaan komen. Ja ik mag dat graag zien.

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Roots van Appie liggen gewoon in Amsterdam.

     1. De seijs

      Jaja jij kent dat volk dus echt niet. Die gaan voor hun afkomst. En terecht.

     2. Widi

      Hoe lang moet een familie volgens jou in Nederland wonen om “Nederlander” te zijn?

     3. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Dat volk?

    2. Widi

     Volgens mij ging Ajax wat langer door dan de Duitsers uit Gelsenkirchen. Jij praat steeds in stereotypen. Je ziet de mensen niet.

     1. Moosie

      Lullige situatie maar uit het hart Indo.
      En dat volk en kiest voor zijn roots ,die liggen op geuzenveld wat een gelul.
      Eerst beledig je Indo met zijn hand en je legt de verantwoordelijkheid bij hem neer en als hij dan serieus reageert ben je ineens weer poeslief.
      Echt verwonderlijk die bovenkamer van jou Seisje

 5. Ajax belg

  laat Ziyech nauw rustig voor Marokko spelen want hij is Marokkaan. Met Oranje komt het heus wel goed. zal ff duren maar het talent stoomt zich klaar. Wij Belgen hebben ook 20 jaar moeten wachten op topspelers.Helaas hebben we nog geen topploeg…en zeker geen topcoach!

   1. De seijs

    Het is zijn mening. Dat moet je maar accepteren 👼 petra! En anders lees je het toch niet! Of maak jij de dienst uit. Want dan weet ik nog wel een naampje voor jou. 😂😂maar dat ga jij niet leuk vinden als ik jou zo zou gaan noemen.

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Misschien moet je mening van de meeste forumleden dan ook maar accepteren Breivik. Opzouten dus.

     1. De seijs

      Whahaha 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 ik wist het jij moet ook nog in sprookjes geloven. En de groeten van die Turken al over gebracht aan je moeder. Burn-out ab de racist 😂😂😂😂😂😂😂😂

 6. Jari10

  Van Basten was redelijk duidelijk. Zijech had nog wat geduld moeten hebben. Maar het is niet slim gegaan. De keren dat hij geselecteerd was hadden ze hem in moeten brengen. Inschatten van karakter is ook een gave van de coach. Was van Gaal niet gebeurd denk ik.

  Een beetje meer respect voor deze 2 grote ajacieden kan geen kwaad!

  1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

   Respect voor ze als voetballer. Geen probleem.

 7. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Krijg toch het idee dat steeds minder mensen genegen zijn te remmen als Breivik oversteekt.

  1. Prinsengracht

   Dat soort semi bedreigende opmerkingen helpt hem alleen aan medestanders en jou aan tegenstanders.

   1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    En dat maakt mij ook maar iets uit? Medestanders van de Seijs Breivik zijn voor mij per definitie gestoord.

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

     Officieel heet hij D.E. Seijs. De D staat voor Dolf, verkorting van Adolf.

 8. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Zijn ouders hebben hun roots in marokko ongetwijfeld, Appie heeft zijn roots in Amsterdam. Daar ging het om.

 9. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

  Goed de dorpsgek van Assendelft heeft weer aandacht genoeg gekregen. Prettige avond verder.

 10. Geroldkohlen

  ja nu wilt hij hem wel ,omdat we in de finale van de EL zitten. wij hadden hem bij oranje nodig gehad ,maar blind selecteerde liever spelers als die kakkerlak clasie.

   1. Geroldkohlen

    thnx indo was even wat stilletjes, na wat vervelende omstandigheden. maar ik ben er weer en kunnen we weer er tegenaan!👍

    1. -buitenkantje rechts-

     Hé Gerold, goed je terug te zien.. Op naar de finale! 👍

 11. Moosie

  Scholletje was een goede verdediger maar een slechte trainer.
  Hij maak onbegrijpelijke keuzes qua opstellingen.
  Als mens is hij net als zijn vriend van Gal te walgelijk voor woorden.
  Die weer een goede trainer was maar een hele slechte directeur.
  Het is niet eens nodig om de rest over Marco egoïst van Basten uit te leggen,die tragedie is bekend.
  Zyech wilde voor Oranje uitkomen maar werd gepiepeld en Zyech laat zich niet piepelen.
  En gelijk heb hij.

 12. JohnDoe77

  Als Ziyech slim is gaat hij ook echt pas spelen voor zijn land onder een andere bondscoach. Deze heeft zich bij het vorige toernooi flink belachelijk gemaakt! Vraag is; trots van Ziyech persoonlijk of trots om voor zijn land te spelen?!

Reageren is niet mogelijk.