Bosz: ‘Dit is een supergevoel’

Peter Bosz kan zich met Ajax gaan opmaken voor de finale van de Europa League en daar is de trainer uiteraard ontzettend blij mee, zo liet hij na afloop van de wedstrijd tegen Olympique Lyon weten voor de camera van RTL 7. 

‘Het waren twee mooie wedstrijden tegen Lyon maar uiteindelijk gaan wij terecht door naar de finale. Het is een supergevoel en dat we nu Manchester United treffen is natuurlijk een geweldig affiche, maar als je in de finale staat telt het pas echt als je hem wint. Ik heb in de rust wel wat moeten zeggen tegen de groep want we hadden de wedstrijd na de 0-1 in handen. In de tweede helft pakten de jongens het opnieuw goed op en na de 3-1 gingen zij geweldig met de spanning om. Wat dat betreft gaan we nu verder kijken of we echt historie kunnen schrijven’.

Bron: RTL

Related posts

90 Comments

    1. dioajax

      widiiiiiii wij zijn naar de finaleeeeee hahahahhahahaha jaaaaaaaaaaaa…alleen supergevoel???WIJ ZIJN AJAX EN WIJ ZIJN DE BESTE…beste club in de wereld….trotse ajacied…Bosz is het gegund…wat ironisch he??mensen van het begin van het seizoen noemde bosz kakkie dit kakki dat maar tja…bosz brengt onze ajax terug naar de top de oude gezicht terug in het hele wereld en dat kon geen andere trainer doen in 25 jaar…kippenvel…bosz , onze jochies en alle ajacieden die achter onze trainer en team waren in goede en in slechte tijden van het begin van het seizoen een dikke dikke gefeliciteerd…

  1. theomar

    Wat een prestatie. AJAX staat weer helemaal op de kaart. Goede trainer, goede spelers en hele goede balans.

    1. ajacied078

      goede wissel vooral tete erin voor veltman. dat maakt een trainer een goede trainer

  2. -buitenkantje rechts-

    Ik denk dat ik voor iedereen spreek dat we allemaal een supergevoel hebben..

    Die smile krijg je morgen niet meer van mijn gezicht..?

  3. rekel23

    Helemaal geweldig.
    Nu zondag nog met dit gevoel verder gaan.
    Zal in Tilburg met een grote smile aanwezig zijn, zeker als …..

  4. ritchy

    Johan Cruijff zag het wel zitten in Peter Bosz wat andere supporters niet zagen dus Johan Cruijff zegt dan das logisch ????

  5. AFCA my World

    De tickets voor Stockholm zijn geboekt, wat een geweldig gevoel om na 22 jaar weer een Ajaxfinale mee te mogen maken ! De moeilijkste ploeg hebben we nu gehad ,nu Mourino een pak slaag geven !

      1. AFCA my World

        De tickets of de kaartjes ? De kaartjes krijg ik altijd via het bedrijf waar ik werk,is namelijk 1 van de hoofdsponsors !

        1. afcadeluxe

          ik zie ons toch echt goede kans maken op die beker,manu ligt ajax wel???

          1. AFCA my World

            Ik krijg altijd 2 kaartjes voor mijn dochter en mijzelf,zou ik of mijn dochter niet kunnen/willen dan mogen de kaarten niet verhandeld worden maar terug gegeven, verkoop of verhandel je ze wel door dan krijg je nooit kaarten meer, Maar wie wil er nu wedstrijden van Ajax missen, Wij in ieder geval Niet !

  6. Dagrump

    Ben echt blij dat we door zijn / in de FINALE Staan!!! We hebben het ons zelf te spannend/ moeilijk gemaakt!! Ben blij met de vechtlust wat ik gezien heb!! GEFELICITEERD MANNEN!!

  7. Amoebe

    Oh wat had ik mijn twijfels bij bosz….zowel als trainer en als persoonlijkheid.

    Ik moet echter mijn ongelijk toegeven en zeggen dat hij toch de juiste trainer is voor deze jongens.

    Wat heb ik genoten van de eerste helft….de tweede was stress

  8. Cootje Adriaanse

    Peter Bosz is ?? voor Ajax.

    En dat zeg ik al voordat hij aangesteld werd.

    Fijn dat steeds meer Ajax-supporters hem gaan waarderen.

  9. De seijs

    Als Bosz onze voorhoede nu nog eens aan het scoren helpt, dan mag hij van mij bij tekenen. Gefeliciteerd met deze finale.

    1. Bert62

      En Traore wat minder in de weg lopen en Younes? Tja wat moeten we daar nu over zeggen. Hij doet zijn best maar het zit hem niet altijd mee. Top prestatie jongens.

      1. Bakkie

        Tja, Traore zou gewoon op de bank moeten beginnen. Maar we weten hoe Bosz werkt, hij geeft vertrouwen aan bepaalde spelers (zoals ook Veltman) terwijl ze eigenlijk niet goed presteren. Maar ja zo heeft iedere trainer wel wat. En het voordeel van deze aanpak is wel dat alle jongens vol vertrouwen zijn en dus zulke topprestaties kunnen leveren als team.

  10. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Bosz en team gefeliciteerd en bedankt. De strijd/speelwijze is perfect. Als trainer ben je op dit moment prima voor Ajax ook al is niet iedereen het altijd eens met je opstelling. Na het winnen van de beker mogen wat mij betreft Younes en Traore vertrekken. Ik had vooral in deze wedstrijd veel meer van Traore verwacht maar ik zag er niet de spirit in die je moet hebben. Younes was gewoon Younes en dus niet goed. Veltman was Veltman. Ik hoop dat Dolberg zijn scherpte en klasse terug heeft in de finale. Het doelpunt was heel mooi maar hij ging vrijwel geen enkel duel echt aan. Kluivert had een slechte invalbeurt en deed eigenlijk niet mee. Kortom, ondanks de winst en het knokken zijn er nog voldoende verbeterpunten. We kunnen gewoon nog veel beter maar voor nu …… proficiat.

      1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

        Dank je.

    1. Bert62

      Kluivert kwam er gewoon op het verkeerde moment in, toen alle zeilen bijgezet moesten worden om de wedstrijd goed door te komen. Deze jongen valt niets te verwijten.

  11. AjaxBelg

    Gefeliciteerd Peter uit de grond van mijn hart. Voor de finale 1 tip… stel 11 spelers op ipv 10 (Traprenovatie raakt geen bal) en we zijn Nog sterker en we pakken die beker l

  12. Indojood

    Met een supergevoel wakker geworden, met dank aan Ajax en mijn vrouw. Zoals AB hierboven aangeeft is er nog voldoende ruimte voor verbetering maar vandaag laat ik de kritiek achterwege en ga ik uitgebreid nagenieten. Het regent buiten maar voor ons Ajacieden schijnt de zon.

  13. Forever nr14

    Juist AB eindelijk iemand die de gebreken van Bosz op tafel legt!
    Mensen super blij ben ik hoor!
    Maar om nou Traore te laten staan (deed helemaal niets) en Younes pfffff laat staan Veltman??? Oei oei dat blijf ik Bosz verwijten, en hem nog lang niet verafgoden zoals velen hier.
    Dolberg deed ook echt helemaal niets in de duels, en Traore loopt Klaassen gewoon 2x voor de voeten ongelooflijk beperkte speler zeg.
    Maar verder de rest “diep respect” Sanchez, Onana, De ligt, Donny en Davy!!!!! Apetrots op boys??

    1. Bert62

      Vond Tete ook goed invallen. Ik had hem toch in plaats van Veltman opgesteld. Wel jammer van die rode kaart van Viergever, vond hem iets minder dan de thuiswedstrijd maar hij heeft bij mij in elk geval veel krediet opgebouwd.

  14. Kevke87

    we hebben het onszelf wel veel te moeilijk gemaakt. zowel tegen schalke als lyon nu en ik weet dat het op dit moment moeilijk is, maar dat is behoorlijk zorgelijk. tegen man utd maar 1 kans.!!

    1. BobbyHaarms

      Klopt Kevke, tegen Manchester mag je dit soort fouten echt niet maken en elke kans moet gewoon raak zijn! Vond en vind Ajax bij vlagen echt superieur spelen, maar het verspeelt gewoon veel teveel kansen. Met een beetje pech was dit je woensdag fataal geworden! Maar genoeg nu, het is gewoon een wereldprestatie dit van onze trots en nu moeten ze hem pakken ook die beker..heb er alle vertrouwen in!

  15. bs

    De winnende trainer heeft altijd gelijk (maar naar mijn bescheiden mening niet tav veltman, younes en in mindere mate traore). Ondanks het verlies en het billenknijpen: gefeliciteerd allemaal!!

  16. Jari10

    Geweldige prestatie! Maar niet Younes Troare of Veltman maken het moeilijk denk ik. De ligt maakt binnen 10 minuten 3 domme overtredingen. Schone kan dit fysieke geweld niet aan en Viergever had een waardeloze dag. Maar dat maakt allemaal geen donder uit want we staan in de finale?

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Als je de Ligt over de hele wedstrijd bekijkt: prima pot. Logisch dat die jongen gezien zijn leeftijd er even in moet komen. Hij kan niet direct in alles volwassen zijn. Hij leert vrijwel direct van zijn fouten in tegenstelling tot bijvoorbeeld Younes. Ik heb liever een “domme” overtrding in het begin dan het laten lopen van een man o.i.d. Die jongen krijgt en pakt de kans om uit te groeien tot een hele grote voetballer.

      1. Widi

        Veel mensen hier doen Younes tekort. Ik ben nooit een grote fan van hem geweest en ik ben wel een fan van Kluivertje. Maar gisteren wilde ik niet dat Younes gewisseld zou worden en ook niet voor Kluivert. Juist niet voor Kluivert. Wat ik al vreesde, gebeurde. Kluivert kon aanvallend geen potten breken en verdedigend deed hij niet mee. We werden meteen zwakker van die wissel. Veel mensen lijken niet te zien hoeveel verdedigend werk Younes en Traoré ook opknappen. En nee, aanvallers moeten niet alleen aanvallen. Totaalvoetbal toch?

        1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

          Het punt is dat wanneer de aanvallers vrolijk meeverdedigen er voor de tegenpartij geen reden is om voldoende spelers achterin te houden. Je zag het op een gegeven moment heel goed. Rond de 16 van Ajax was het veel te druk puur omdat de Fransen de mogelijkheid kregen zo te voetballen. Verder zie je, op een actie van Traore na, dat het geen verdedigers zijn en dat ze vaker voor meer gevaar zorgen dan voor rust. Younes heeft er trouwens ook een handje van bij balbezit telkens naar binnen te kruipen terwijl je het veld juist dan breed moet houden. Dat Kluivert slecht inviel wil nog niet zeggen dat Younes moest blijven staan al had ik liever Traore gewisseld. De aanvallers moeten hun man in een eerd stadium opvangen en anders ervoor zorgen dat een tegenstander bij hun blijft ivm de mogelijkheid van een uitbraak. Nu zag je heel vaak dat Onana of een verdediger niet snel kon uitverdedigen naar voren omdat er voorin vrijwel niemand stond. Dolberg was de enige af en toe maar die won helaas vrijwel geen duel. Dus totaalvoetbal ja, maar niet op deze wijze.

        2. -buitenkantje rechts-

          Volgens mij had Kluivert de opdracht meegekregen voorin te blijven. Hij werd niet gebruikt. Van Ziyech bv mag je verwachten dat hij hem kan wegsteken in de diepte. Vond het dus een goede wissel die niet goed uitpakte.

          1. Widi

            Kun je nalezen bs. Tijdens de wedstrijd opperde BR dat Younes gewisseld moest worden voor Kluivert. Ik zei toen al dat dit geen goed idee was. Pas daarna kwam de wissel. Je kunt het allemaal nalezen. Maar dat zul je wel niet doen.

      2. bs

        Zie het pijnlijke verschil tussen de Ligt en Veltman: de Ligt is in staat tot zelfreflectie en leert van zijn fouten, Veltman is niet in staat tot zelfreflectie en maakt dezelfde fouten al maanden achter elkaar (in feite sinds hij als rechtsback moet figureren)!!!

  17. Forever nr14

    Schöne word idd overlopen, Donny brengt verreweg meer balans, maar ook over 90minuten?
    Bekijk de beelden nog eens terug, en let dan eens op Traore, ik vind het echt ongelooflijk dat Bosz hem zo lang laat staan?
    En Veltman tja dat is bij voorbaat al een gele of rode prent!
    Viergever was idd erg zwak, maar gelukkig hebben we Riedewald en dan ipv Veltman>Tete en Neres of Justin voor Treurore zie ik het goed komen.
    Wat heeft die Bosz toch met Veltman en die Treurore?????????

    1. Iamsterdam2015

      Forever nr14, we zullen het nooit weten. Veltman en Traoré kunnen eindeloos blijven falen maar blijven staan. Terwijl een El ghazi na tere wedstijden slecht spelen de bank mocht opzoeken, Tete de vorm van Alves van Juve heeft en alsnog de bank warm mag houden. Je koopt een neres voor tig miljoen en die speelt amper. Traore pakt ballen af van medespelers, kan geen bal aannemen, gaat na een passeerbeweging weer die zelfde man opzoeken en wordt dan kinderlijk van de bal gelopen. Veltman en Traoré zullen nooit op de bank komen bij PB……….

    2. dickst14

      Dat weet nog steeds niemand. Het gaat in ieder geval niet over voetbalcapaciteiten

    3. Bakkie

      Reken er maar op dat Veltman de finale gaat spelen. Ik vind het ook ongelooflijk, hoe vaak moet Tete laten zien dat hij beter is dan zijn concurrent?

      1. -buitenkantje rechts-

        Wat meespeelt is dat Tete vertrekt. Bosz kiest voor degene die blijft. Los daarvan vind ik Tete qua verdediger en persoonlijlheid in het veld beter.

        1. Widi

          Je hebt waarschijnlijk ook Overmars gezien gisteren. Die was vrolijk en vriendelijk en maakte meteen een geirriteerde indruk toen Genee opperde dat Tete verlengd moest worden. Overmars maakte duidelijk dat Tete zelf weg wil. Ik denk ook dat Bosz daarom voor Veltman kiest. Ook ik vind Tete veel beter. Ook gisteren weer. Gewoon balen.

        2. Bert62

          En waarom wil Tete weg denk je? Omdat hij steeds maar weer op de bank moet plaatsnemen. Ik heb dan nog liever dat ze Veltman verkopen maar ook dat zal volgens Overmars niet gebeuren. Een voetballer met Ajax DNA.

  18. Indojood

    Sar was gisteren ook in vorm. Prachtige video’s met FdB en vooral met Onana.

  19. Emilio4Ajax

    Schrijvers was de beer van de Meer , maar Sanchez is het beest van de Johan Cruijff Arena… Oproep aan iedereen en speciaal voor Overmars… Zet je turbo aan en zorg ervoor dat Sanchez nog minstens 1 jaar in het Ajax shirt en de JC Arena te bewonderen is…koppel Sanchez-de Ligt goud waard voor Ajax…??

  20. Iamsterdam2015

    Amoebe ik had het zelfde en moet gedeeltelijk mijn keutel intrekken. Al zal ik nooit begrijpen waarom hij eindeloos voor Traoré en Veltman blijft kiezen. Maar goed, we staan in de finale en laten we daar maar van gaan genieten want dit is toch wel heel speciaal. WZAWZDB!!!!!!

  21. Indojood

    Ik ben helemaal voor analyseren en kritisch kijken maar laten we vandaag nou eens genieten van deze geweldige prestatie.

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Beide is ook best mogelijk hoor ?

      1. Indojood

        Wist je dat je je naam ook kunt veranderen in ajaxpers sr. o.i.d? Een functionaliteit van deze site.

          1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

            Weet je hoe ik dat noem? Een kneuzen antwoord ?

          2. Indojood

            Natuurlijk, AB. Vorig jaar hier janken omdat je je onheus bejegend voelde en nu zgn. de stoere jongen uithangen, haha.

          3. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

            Goh, ik had je toch iets anders ingeschat. Zo zie je maar, zelfs ik vergis me we eens. Ik zie overigens nergens stoerheid bij mij maar lees wel veel domheid maar ach, is ook allemaal totaal onbelangrijk. Fijne finale.

  22. Iamsterdam2015

    Ja indojood soms laat ik mij ff gaan….. maar ben het met je eens. Laten wij genieten van deze prestatie!!!! En owwww was was het heerlijk op het werk komen vanmorgen. Die blikken en stilte van mijn psv en feyenooit supporters….
    Ge-wel-dig!!!!!

  23. JohnDoe77

    We gaan zeker terecht door. En zonder Traore pakken we die beker nog ook!!

  24. Jimmy1971

    Ik ben het eens dat Traore een hele slechte wedstrijd speelde , maar thuis tegen Lyon was hij ongrijpbaar en zeer belangrijk !!
    Bosz had hem in deze wedstrijd moeten wisselen , maar waarom spelers steeds zo snel afbranden ..

    1. paullus

      dat was ook het enige wat dolberg gister bracht
      hij was voor de rest onzichtbaar

      1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

        Niet alleen gister, het is al paar wedstrijden zo. Geen durf in duels, niet alert.

      2. bs

        Dankzij de beroerde of afwezige aanvoer vanaf de flanken (lees: younes en traore, die steeds vior zichzelf gaan en dan jammerlijk stranden).

  25. Forever nr14

    Zou dat echt meespelen br? Pffff dat zou zo zonde zijn, want als Tete wekelijks speelt, dan is/word het echt een topper!
    Maar Boszje geeft de voorkeur aan Veltman, (onbegrijpelijk gewoon) en zo zonde!

    1. Widi

      Het betekent ook dat Tete volgend seizoen weg is en dat we dan weer aan Veltman vast zitten.

      1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

        Als het meespeelt dat Tete aan Overmars heeft aangegeven te willen vertrekken dan geeft dat aan dat Bosz niet perse met de sterkste opstelling speelt al dan niet in opdracht van Overmars. Toenduizenden supporters zien het toch niet allemaal verkeerd? Ik heb dit eerder geopperd maar werd vervolgens voor volkomen gestoord versleten. Soms zeggen zelfs gestoorde mensen zinnige dingen.

    2. -buitenkantje rechts-

      Denk zeker dat het mee speelt. Er is ook goed nieuws: er schijnt belangstelling te zijn voor Younes vanuit Duitsland..?
      Traoré vertrokken.. Krijgen we nieuwe vleugel aanvallers die hopelijk wel een voorzet hebben en een schot tussen de palen kunnen schieten.

      Pleidooi: Linkspoot op links, rechtspoot op rechts!

      1. Widi

        Dolberg zal nooit een spits zijn die zijn doelpunten alleen scoort uit hoge voorzetten van de zijkant. De meeste van zijn goals komen op een andere manier tot stand. En niet alleen omdat er geen voorzetten komen.

        1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

          Het is ook helemaal niet erg als een vleugelaanvaller naar binnen komt met de bal en vervolgens de combinatie aangaat. Nu komen ze naar binnen en willen eerst het hele eerste elftal en de reserves voorbij voordat de bal wordt afgegeven of geschoten. Daarbij komt dat Younes veel te vaak te ver naar binnen staat als aanspeelpunt (eigenlijk als niet aanspeelpunt).

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      ?? Reactie op? Ik geef ook aan dat Dolberg niet afhankelijk is/hoeft te zijn van hoge ballen maar van combinatiespel.

  26. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Als iets goed is wil het niet zeggen dat het niet beter kan. Ajax is momenteel goed, zeker weten, we staan in de finale maar het kan nog veel beter. Dat is nu net het mooie van het huidige Ajax. Het kan nog veel beter, hoe leuk is dat voor de supporters.

  27. BobbyHaarms

    Wat een supergevoel inderdaad PB, nu na bijna 3 dagen nog steeds beretrots op deze fantastische finaleplaats tegen Manchester!! Maar… je “vriend” Ajaxpers hoor ik helemaal niet meer? ?

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Tja zijn argument dat Ajax geen trainer heeft die ooit een finale heeft gespeeld gaat niet meer op. Hij vreest nu zelfs voor de dubbel.

Comments are closed.