Beslissende stap gezet in de realisatie van de Johan Cruijff Arena

Nog dit jaar zal de Amsterdam Arena de naamsverandering ondergaan naar de Johan Cruijff Arena, zo hebben alle betrokken partijen besloten. Besloten is een deel van de 50 miljoen euro kostende verbouwing van de Arena uit te stellen. Daardoor wordt het financiële gat in de begroting aanzienlijk verkleind.

Het wegvallen van 20 miljoen euro op de post ’naamsponsor’ was de grootste hobbel die genomen moest worden om het stadion naar de in 2016 overleden Cruijff vernoemd te krijgen. Door de financiering van de renovatie te spreiden tot mogelijk 2024 lijkt de status quo doorbroken. Ook de UEFA heeft laten weten geen problemen te hebben met de aanpassing van de renovatie die eigenlijk voor de start van het EK in 2020 moest worden afgerond. Door de financiering van de renovatie te spreiden tot mogelijk 2024 is de naamsverandering een feit en krijgt het stadion de naam van de grootste Nederlandse voetballer ooit.

Bron: De Telegraaf

Related posts

50 Comments

    1. De seijs

      Je kan ook positief er over zijn! Of heb jij die 20 miljoen in je laatje liggen. Er gaat heel wat vooraf voor dat de naamsverandering plaats vind. En is niet zomaar effe een eitje bakken, paullus. Ze zijn er volop mee bezig zo nu blijkt. En het gaat gebeuren zo te zien. Je kan ook zeggen, blij dat het goed geregeld gaat worden . Straks de naam van Johan op de arena en verder geen gezeur meer. Ik zeg klasse bestuur! ???

        1. HURBIE

          Nee Paullus je moet eerst dood gaan in Nederland
          Dan pas word je pas gewaardeerd

          1. Kevke87

            Inderdaad. mensen moet je vanwege hun betekenis in de maatschappij al eren. laten zi en dat je ze waardeert. Johan is verdorie keer op keer genaaid door ajax en met pijn gestorven. ik vind het overigens wel jammer dat het niet gewoon Johan Cruijff stadion heet, want zoveel is er dan ook weer niet veranderd, enkel Amsterdam Maargoed zal wel weer een zeikerd zijn.

          1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

            ??

  1. Charka53

    ? Applaus hoor , dat Johan Cruijff voor het geld gaat dat doet het Ajax hart goed.

  2. JohnDoe77

    Wat een gejojo allemaal! Laat Ajax dat stadion gewoon kopen, kunnen we ermee doen wat we willen!

  3. Vakje129

    Zorg er dan voor dat we champions leugeau spelen en daar in kunnen overwinteren dan heb je die 20 mil al als garantie ???

  4. Reservewissel

    Ik vind het vernoemen van een stadion naar een sponsor sowieso niks. Kyocera stadion bv… ik heb er geen enkel gevoel bij. Stadions moet passende namen hebben, waar men een gevoel bij heeft. Als men het nu over De Meer heeft is dat heel wat anders dan dat men het destijds het ABN AMRO stadion had genoemd.
    Enige sponsoren die de zijn naam erin had verwerkt mogen, zijn die van de brandblussers en van het schoonmaakmiddel. 🙂
    De huidige oplossing is los daarvan veruit het beste.

  5. Dagrump

    Elke dag nog een groot gemis voor de voetbalwereld!! Dat deze Held ons verlaten heeft !! ?

  6. Jimmy1971

    Cruijff ’s naam aan het stadion koppelen van zijn liefde is in geen miljoenen uit te drukken !!
    Eindelijk gaat het verstand regeren !

  7. fjonkman

    Hulde aan iedereen die dit knap staaltje commercieel schuiven voor elkaar hebben gekregen! Het mag best gezegd worden dat we trots op deze mensen mogen zijn dat het toch zo snel nog rond is gekomen en dat onze Verlosser op gepaste wijze geëerd zal worden met zijn naam op ons stadion! Echt top!!!

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Snel?

  8. -buitenkantje rechts-

    In de oorspronkelijke intentieverklaring stond dat een sponsornaam voor de naam JC nog steeds mogelijk was..
    Begrijp nu dat door creatief te financieren dat niet meer gebeurt?
    Zou mooi zijn!?

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Als we er vanuit kunnen gaan dat Traore gewoon een hele lange aanloop periode nodig heeft gehad om aan het spel en Ajax te wennen ….. doen. Op de rechterkant zitten we niet dik in de aankomende spelers. We hebben dan ook gelijk een reserve spits. Dan hebben alleen nog een extra linksback nodig als Tete blijft tenminste. Vertrek Klaassen kunnen we opvangen, dus ….. ook geen Wesley. De huidige selectie heeft in een jaar zoveel meegemaakt en ervaring opgedaan, dat moet lukken.

      1. Indojood

        Het hele seizoen roept iedereen maar dat hij niet op de buitenkant kan spelen maar dat kan hij zeker wel. Het was PB zelf die hem bij Vitesse hem voor het eerst in de spits zette. Hij moet inderdaad inzien dat ons voetbal intens is en concentratie vereist. Te vaak denkt hij er te makkelijk over.

        1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

          Verwerk een gelijkwaardige bonus op assists en goals in zijn salaris. Elke keer dat hij buitenspel loopt kost hem een bonus.

      2. RobbyZ

        Ik denk niet dat Tete blijft,als Veltman weggaat dan blijft hij denk maar anders gaat die weg,vanavond zit Tete weer op de bank☹️. “Never change a winning team” alleen niet bij bosz! Viergever er in begrijp ik!

        1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

          Tete blijft. Hij staat en vanavond en in de finale in de basis.

    2. Janneman16

      Zou het niet doen. dan moet je traore in de spits zetten. jullie weten allemaal wie daar staat. op rechts komt hij er niet goed uit. Daar hebben we betere spelers voor.

      1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

        Hoeveel hebben we er op rechts en wie?

  9. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Waarom telkens deze foto van Johan.

  10. Gido

    Bullshit bingo. Het stadion bestaat al 20 jaar en nooit is er een naamgevende sponsor gevonden. Nu het JC Arena moet gaan heten, is er opeens een financieel probleem.

    1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

      Komt door komende EK

      1. Widi

        Als je een beetje bij de tijd wil blijven met je flexibele nickname, moet je er wel iets van “jari” inzetten. Dat lijkt de laatste mode te zijn. ?

        1. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

          Je moet mij zo langzamerhand kennen toch? Zo eigenwijs als een deur ? no way dus, straks moet ik ook nog een eugie of eijsje erin verwerken. Ik heb mijn trots ??

  11. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Niet elke commerciele naam extra is een ramp. Red Bull mag sponsor worden: Johan Cruijf geeft je vleugels. Inlegkruisjes ook geen probleem: Always Johan Cruijff. ErEkeringen ook geen punt: Even Johan Cruijff bellen. Mogelijkheden genoeg dus.

  12. Widi

    AJAXPERS LET JE OP!!! Zometeen een uur lang Frank de Boer op tv. Have fun.

  13. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.

    Jongens veel plezier vanavond en een mooie wedstrijd. Kreeg net een telefoontje van AZC of ik daar voetbal kom kijken. Wordt een alcoholvrije avond ?. Tot morgen.

    1. De seijs

      Met of zonder alcohol stom lullen doe je toch wel! burn-out ab de racist ??????????????????????????

        1. De seijs

          Hahaha ik heb ook over vrienden. Ja jammer voor jou jij heb hier geen vrienden alleen scheinheilige meelopers. En hier buiten ook niet zo hier altijd te lezen.????????widipietertje! !

          1. De seijs

            Jij heb er geen. Jammer joh. Maar is er niemand bij jou om de wedstrijd te voor te lezen. Want het moet jou altijd voor gezegt worden widipietertje de postbode ?????

Comments are closed.