AJAX BEREIKT FINALE EUROPA LEAGUE!

Ajax heeft donderdagavond de finale bereikt van de Europa League. De ploeg van trainer Peter Bosz verloor weliswaar met 3-1 van Olympique Lyon maar dat was na de 4-1 overwinning in de heenwedstrijd voldoende om de finale te bereiken. De tegenstander in de finale is Manchester United dat over twee wedstrijden te sterk was voor Celta de Vigo.

Ajax wist waar het rekening mee moest houden in Lyon na de 4-1 overwinning in Amsterdam want de Franse ploeg had al aangegeven dat het in een kolkend stadion revanche wilde nemen op de ploeg van trainer Bosz. Valbuena en Lacazette probeerden in de beginfase Andre Onana uit maar hun pogingen mislukten. Daarna nam Ajax het heft in handen en had Younes de kans om de score te openen. Kort daarop kwam Dolberg oog in oog met doelman Lopes en de Deen bleef ijzig koel. Met een heerlijk stiftballetje scoorde Dolberg de 0-1 en Ajax zat op rozen. Toch ging het vlak voor rust mis en kreeg De Ligt een penalty tegen na een duel met Lacazette die de buitenkans zelf wist te benutten. Een teleurgesteld Ajax ging vervolgens nog een keer in de fout: Viergever raakte de bal compleet verkeerd, waarna Nabil Fekir de helemaal vrijstaande Lacazette vond voor de 2-1.

In de eerste minuten na rust ging Lyon stug door met aanvallen. Ajax liep bovendien tegen twee gele kaarten op. Veltman ontving een prent voor een harde ingreep, terwijl Davy Klaassen een snelle voortzetting van het spel verhinderde. Mouctar Diakhaby ontsnapte aan een rode kaart. De verdediger van Lyon deelde een klap uit aan Viergever. Donny van de Beek had als invaller voor Lasse Schöne de gelijkmaker op zijn schoen maar zijn schot trof de lat. Het werd nog even heel spannend op het moment dat Rachid Ghezzal koppend voor de derde treffer zorgde, maar in de laatste doldwaze tien minuten hield Ajax stand, ondanks een rode kaart (twee keer geel) voor Viergever. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading dan ook groot bij Ajax en heeft men de finale bereikt waarin Manchester United de tegenstander zal zijn in Stockholm.

Olympique Lyon – Ajax 3-1 (2-1)

’27 Dolberg 0-1
’45 Lacazette 1-1
’45+1 Lacazette 2-1
’81 Ghezzal 3-1

Scheidsrechter: Marciniak (Pol)
Toeschouwers: 55.000
Gele kaarten: Tolisso, Diakhaby, N’Koulou, Fekir (Lyon), Veltman, Klaassen (Ajax)
Rode kaarten: Viergever (Ajax) 2x geel

Opstelling Lyon: Lopes, Rafael, N’Koulou, Diakhaby, Morel, (/74 Rybus), Cornet, Gonalons, Fekir, Tolisso, Valbuena, (/77 Ghezzal), Lacazette

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joël Veltman, (/65 Kenny Tete), Davinson Sanchez, Matthijs de Ligt, Nick Viergever, Davy Klaassen, Lasse Schone (/59 Donny van de Beek), Hakim Ziyech, Bertrand Traore, Kasper Dolberg, Amin Younes, (/82 Justin Kluivert)

Related posts

67 Comments

  1. marcussboss

    Wat kunnen secondes lang duren, maar we hebben het gehaald! DE FINALE!! laten we hopen dat we hetzelfde op kunnen brengen als de afgelopen heenwedstrijden!! WZAWZDB!!!!!

    1. marcussboss

      sanchez, tete en onana en dikke pluim!! wat een prestatie en hopelijk is veltman gepasseerd!!!

      1. Jimmy1971

        Sanchez wat een held !!
        Gefeliciteerd hier allemaak op dit forum !!
        Onze trots groeit met de week , en ook gefeliciteerd met O3gene allemaal , ? !!

        1. f-side64

          ben je gay Jimmy met je debiele song festival deelnemers dat programma is gay minded

          1. Widi

            Jij durft vast niet te kijken omdat je bang bent dat je in de verleiding komt om over te stappen. Valt erg op dat jij je hier altijd afzet tegen homo’s. Je kent inmiddels wel de onderzoeksresultaten: wijst op latente gevoelens voor mannen f64???

          2. f-side64

            Nee hoor vind het een zeer oubollig programma en zoals het ned. 11tal zal het nooit meer nr. 1 worden

          3. Widi

            Ik vind er ook niks aan. Ik kijk niet. Maar jij gebruikt in 1 zin 2 keer het word gay. Nu achteraf vind je het oubollig. Beetje verdacht hoor???

          4. Jimmy1971

            Daarom staat er een knipoog achter FSide , gewoon Amsterdamse humor !
            Had wel verwacht dat iemand met jou naam dit zou begrijpen ..

      2. Toppertje

        Duim naar beneden vior Traore vandaag. Ongelofelijk na de afgelopen wedstrijden. Maar goed op naar de finale en met de hulp van Heracles kan het een week om nooit te vergeten worden.

      3. Iamsterdam2015

        Helaas marcussboss, ik zei het al eerder roen tete in de cometitie speelde en de thuiswedstrijd tegen lyon. PB gaat never nooit veltman op de bank zetten voor tete ookal speelt tete 3 keer beter als een Alves van juve. Veltman is zijn man, dat is mij nu wel heel duidelijk. Deze raak je helaas kwijt.

      4. EvdB

        Veltman gepasseerd of geblesseerd. Als ie maar niet speelt. Het loopt me dun door broek als er een tegenstander op hem afkomt.
        Idem geldt dat voor zViergever

  2. -buitenkantje rechts-

    S C H I T T E R E N D

    En wat een spanning.. fantastische prestatie.. Analyse komt later wel.

    En nu de finale winnen!
    Ajax – MU.
    Mooi affiche.. of niet dan?

    1. Indojood

      Helemaal eens, ouwe lelijke Fries. Nu vooral blij zijn en wie weet komt a.s. zondag er nog een verrassing bij.

        1. Prinsengracht

          Jij maakt een grapje. Maar in 010 gaan er volgens mij echt vreemde dingen gebeuren als ze daar nu toch weer niet kampioen worden. Daar zullen er heel veel geknakt zijn. Depressies. Ik vrees zelfs voor zelfmoorden. Meer dan zelf winnen van Willem II kunnen we er niet aan bijdragen.

  3. PvL020

    Dit zijn de wedstrijden ook al was het spannend maar geen van beide ploegen verstopte zich…… ik denk nu aan ’92 op het leideseplein!!!! Uefa cup tegen genua

  4. RobbyZ

    En nu die UEFA cup pakken voor JC,het is al gelukt wat hij voor ogen had en het word alleen maar beter,wat hij ook voorspelde (en wat Jonk ook wist!)! ? Wat een wedstrijd weer,pfffffff m’n hart en m’n reet hebben weer rust! ? Gefeliciteerd! ?

      1. RobbyZ

        Volgens mij had hij het over europees maar eens verder komen dus hoe kom je daar nou bij joh?

        1. Widi

          Hij had het over top Europa. Hij zei het ook toen wij CL speelden en weggespeeld werden. Zo kom ik daar bij. Een kwestie van goed kijken, goed luisteren en goed onthouden. Maar zelf ben ik ook al heel blij met dit succes hoor.

          1. Charka53

            Nou Widi de EL is nu de Europese top voor Ajax en wie weet wordt het straks weer de champignons League.

          2. RobbyZ

            Toen fdb jaren geleden door een 2e rangs club werd uitgeschakeld in de EL zei JC ergens dat Ajax verder moet kunnen komen in Europa en dat het uiteindelijk europese top moet worden en dat het al meer dan 15 jaar een drama was europees. Finale EL is ook top! ?? 2 wereld clubs staan in de finale! ?

          3. Charka53

            Zo is dat en vergeet niet dat in de champignons League de toppers zijn de clubs die alles bij elkaar kopen dus sportief gezien zijn wij een grotere club wat wij kopen staat niet in verhouding tot die clubs.

    1. Emilio4Ajax

      Zal dr voor zorgen dat jullie dr niet in komen als ik niet een kaartje krijg….???????????

  5. Forever nr14

    Klaassen, Onana, Sanchez en Tete!!! Wat een toppers zeg!
    Geweldig wat Bosz heeft bereikt, maar hij blijft voor mij toch een wazig persoon, om te beginnen met Veltman (minimaal geel of rood of een domme ovetreding) en dan (zoals al zo vaak aangegeven) die Traore kan gewoon echt niet voetballen!!!!!!! Het zou Bosz sieren Tete in de finale te laten starten en Justin op rechts ipv die Treurore!
    Helaas voor Schöne maar Donny brengt echt wel meer balans en rust!
    Op naar Stockholm, en Boszje zet je ego even opzij en luister nu eens een keer

    1. Widi

      Kun jij niet ergens pupillen gaan trainen. Dan mag je elke week je eigen opstelling maken.

    2. De seijs

      Juist Forever. Als we de fouten zo blijven maken , dan ga je de finale niet winnen. Dus Bosz zet je ego opzij en begin gelijk goed daar in Zweden. Veltman zeker op de bank. En Younes oh oh oh kan hij nou echt niet eens fatsoenlijk op doel schieten. En Traore kijk eens om je heen ! Er staat altijd wel spelers vrij om in betere positie op doel te schieten. Het gaat om ajax niet om de gehuurde Traore.

  6. dioajax

    beste ajacieden van deze app…ik wil aan iedereen een hele dikke gefeliciteerd…ik ben een trotste ajacied…ik was weer op mijn werk vandaag maar heb heel hard gejuicht en kon me niets schelen…na zo veel jaren is ajax naar de finale…ik wil zeggen aan iedereen die tegen bosz waren van het begin van het seizoen azijn…bosz en zijn spelers hebben alles gegeven om cruijf gelijk te geven voor zijn keus…doei antiboszen…ga lekker een andere team kijken…een dikke gefeliciteerd aan iedereen weer…als ajax niet de cup pakt(maar denk van wel want de jongens gaan alles geven)maakt me niet uit…want bosz en onze jochies hebben onze oude gezicht teruggebracht en alweer iedereen in de hele wereld praat weer over onze AJAX…kom op jongens en hoop ook voor het kampioenschap…een fijne avond verder aan iedereen hier…WIJ ZIJN AJAX WIJ ZIJN DE BESTE en we gaan de europa league winnen…

    1. afcadeluxe

      kon het vanochtend nog steeds niet bevatten,maar toch is het waar FINALE!!!!!proud to be ajacied!

  7. JohnDoe77

    Als je het geheel bekijkt; wat een prestatie! En vanaf hier in die finale spelen zoals ze thuis spelen! WZAWZDB!!

  8. Cootje Adriaanse

    Fantastisch! Iedereen gefeliciteerd!
    Met het spel zoals we thuis speelden tegen Schalke en Lyon hebben we tegen Manchester United zeker een goede kans! ?

  9. AjaxBelg

    WIJ Zijn AJAX…WIJ ZIJN DE BESTE ! Geweldig genoten en met momenten bevreesd , maar wat een inzet en overgave , met Claessen voorop . KLASSE JONGENS JULIE MAKEN ONS TROTS

  10. vak411

    Heeeeeel veel koffie vandaag! Wat een wedstrijd, wat een feest! Trots op onze jongens!

  11. Emilio4Ajax

    Vrienden van Ajax… Heb gisteren de avond van mn leven gehad… Ben aan het eind van de avond zelfs gefeliciteerd met de finale door mensen die normaal tot de harde kern van PSV horen? Ze vonden het geweldig…
    Wil nu eigenlijk alle suporters mobiliseren om ervoor te zorgen dat met name Sanchez voor de club behouden blijft en niet al van de zomer naar een topclub verdwijnt. Samen met Onana, Klaassen en Ziyech veel te belangrijk voor dit elftal… Ben erg bang dat ie na een jaartje alweer verdwijnt en hoop dat Overmars zn turbo aanzet en er werk van maakt dat niet de FINALE de laatste wedstrijd voor Sanchez in een Ajax-shirt wordt…??

  12. f-side64

    dat Franse clubje is zwaar overschat in Europa 1 onterechte penalty een simpele intikkertje en 1 eigen goal

  13. AB: op 1 juli 2019 loopt Wim Jonk als trainer het Johan Cruijff stadion binnen.
  14. ajacied078

    hoppa naar da finale! het beste moment van de wedstrijd die goal van dolberg. en de wissel die geen seconde te vroeg kwam. Tete voor veltman. ben blij dat die finale maar 1 wedstrijd is de eerste spelen we vaak goed ipv dat zenuwen gedoe van gisteren. oja en voor diegene die og3ne homo vond kijk ff naar die dames man dan wordt je vanzelf weer hetero

    1. f-side64

      ik bedoel het song festival in het algemeen zoals Gerard Joling zat te kwijlen in de uitzending van Paul op half naakte mannen is gewoon misselijk makend.

      1. Widi

        Joh ik geloof je heus wel hoor???. Die presentator (en het programma) heet trouwens Pauw.

Comments are closed.