Van der Laan: ‘Eventuele huldiging van Ajax mogelijk op Museumplein’

Ajax heeft na de 4-1 zege op Olympique Lyon een grote kans om de finale van de Europa League te bereiken en dus moet de gemeente Amsterdam stilaan rekening houden met een huldiging. Burgemeester Eberhard van der Laan heeft inmiddels via AT5 laten weten dat Ajax dan mogelijk zal worden gehuldigd op het Museumplein.

‘Inmiddels heb ik overleg gevoerd met de hoofdofficier en de hoofdcommissaris en ben ik van mening dat Ajax moet worden gehuldigd op het Museumplein. Het is nog niet honderd procent want men moet het wel verdienen, dus het moet goed blijven gaan. Maar als dat het geval is, zijn ook de hoofdofficier en -commissaris van mening dat het dit keer op het Museumplein kan’, aldus Van der Laan.

Bron: AT5

Related posts

61 Comments

  1. -buitenkantje rechts-

    Natuurlijk Museumplein.. zou geweldig zijn. Complimenten voor v der Laan die toont een echt Ajacied te zijn. Ook bij de naamsverandering van JCS had hij een doorslaggevende rol..

    1. Guacamole

      Als iedereen zich netjes houdt en alleen feest. Dan zijn andere huldigingen miss ook weer mogelijk.

  2. Dagrump

    Hoop dat die droom van mij werkelijkheid wordt!! Groot feest op Museumplein !

  3. Indojood

    Bedankt meneer Van der Laan.

    Ik heb heel veel respect voor u. Uw bemoeienis met de naamswijziging van het stadion, uw ontroerende speech tijdens dodenherdenking en nu deze prachtige geste. Dit doet u allemaal terwijl u gebukt gaat onder uitgezaaide longkanker.

    Ik zie graag dat de F-side weer een oproep doet uitgaan. Ik doe het nu alvast:

    “Mochten we de EL winnen, maak er dan een prachtig feest van. Laat alles heel, ga niet slopen, niet vechten en werk mee met gemeente en politie.”

    1. De seijs

      EugAjax had dit beter verwoord. Hier lees ik een grote schijnheil.

        1. Ajax Barcelona

          Inderdaad respect voor van der Laan Indojood en juiste oproep.

          1. ritchy

            heb je wat tegen pinda’s ik ben er ook één and I’am proud off it Satudarah Maluka

          2. Widi

            Dat heeft hij zeker Ritchy. Vaak genoeg geschreven hier. Maar in dit geval doelt hij op het feit dat AB in Den Haag/Scheveningen woont. Want dat is immers de hoofdstad buiten Indonesie van de indo’s. En ook van de Surinaams Hindoestanen trouwens.

          3. Indojood

            Nee, die reactie was op mij want ik kreeg een melding in mijn app. Je geloof toch niet dat de seijs dat weet.

          4. Widi

            Dat soort info is op racistenfora wel te vinden hoor. Maar goed, hij heeft zijn ware aard weer laten zien. En maar blijven schrijven dat AB een racist is……

        1. afcadeluxe

          rustig?,wkendje vrij en ben druk met het proberen om aan kaartjes voor stockholm te komen,en bij jou?wodka al op???

          1. afcadeluxe

            ??moet je maar zeggen welke jij beter vindt,breng ik volgende keer dan die weer mee

    2. Widi

      Ik herinner me een aflevering van een programma waarin burgers een soort parlement speelden. Iemand verweet hem geen Amsterdammer te zijn. Toen antwoorde hij in plat Amsterdams: ” ik woon in de Baarsjes, en jij?” Nooit vergeten. Echte Amsterdammer.

    3. Iamsterdam2015

      Tja, dat respect verdiend deze man wel!!!! Goed geschreven Indojood!!

  4. RobbyZ

    Als het gaat gebeuren,wat ik natuurlijk hoop,dan hoop ik ook dat de zogenaamde (nep) supporters (hooligans/kleuters) zonder verstand de stad heel houden en niet gaan rellen en nadenken waar ze mee bezig zijn want gaat het nu wéér fout dan gebeurt dit echt nooit meer en sta je de volgende x (volgend jaar,gewonnen CL) ergens op een saaie parkeerplaats bij de Johan Cruijff Arena! ☹️

    1. BobbyHaarms

      En dat moet het laatste zijn wat we willen! Een grote prijs van Ajax, of dat nou een landstitel of Europa Cup is, hoort ALTIJD op het Leidseplein of Museumplein gevierd te worden! Ik walg al jaren van die P2 en dat koeienveldje bij het stadion, Ajaxonwaardig! Dus gedraag je als het zover mocht komen, al is het alleen maar uit respect voor onze ernstig zieke Amsterdamse burgemeester die zo zijn nek uitsteekt om er een mooi feest van te maken. Ik heb hem menigmaal vervloekt, maar deze man verdient momenteel echt alle lof.

      1. RobbyZ

        Zo is het! Ik ging altijd naar het leidse/museumplein maar sinds dat is verkloot ga ik niet meer naar een huldiging. En respect is tegenwoordig ver te zoeken maar ik hoop dat die gasten voor een dag respect kunnen tonen aan vd Laan.

        1. BobbyHaarms

          Mee eens Robby! En wordt het nu verkloot zal je tot in lengte der jaren op een parkeerplaats blijven staan bij een huldiging. Ikzelf vier het altijd, maar dan “gewoon” op het Leidseplein. Museumplein kan ik zeker mee leven, als het maar ver weg is van die parkeerplaats. Dus hou mekaar een beetje in de gaten als je aan het feesten bent, gekkenhuis op het Museumplein ?

  5. Brokamp

    Fantastisch van der Laan. Laten alle goedwillende supporters zich massaal keren tegen die eikels die het willen verpesten. Corrigeer deze mensen met zijn allen want de groep is niet zo groot. ?⚽️?⚽️

  6. Brokamp

    Willy Brokamp, bijgenaamd De Witte, was een rebelse speler uit Maasstricht. Hij liet zijn befaamde dribbels zien in 48 wedstrijden voor Ajax ( 1974-1976) waarin hij 20 x scoorde. Met zijn fluwelen linkervoet heb ik echt van hem genoten. De rest van zijn loopbaan speelde hij voor MVV. ?⚽️?⚽️

  7. Jimmy1971

    Naar van der Laan mag straks ook wel een tribune in het JC stadion vernoemd worden , mooie goede vent !!

  8. Ajax Barcelona

    Net art. op AS van Bergkamp gelezen o.a. over Jonk. Eigenlijk zegt hij dat of Cruijff niet wist wat Jonk deed (wat pertinent niet juist is) of dat hij gewoon een andere weg wil inslaan dan de weg die Johan en Jonk voor ogen hadden. Ik vind het een heel raar en heel eerlijk gezegd misselijk stukje. Doen alsof je voor Johan bent maar hem gewoon afvallen via Jonk. Laf.

    1. Widi

      Hij zegt ook dat hij persoonlijk in Jonk nog steeds vertrouwen had, maar niet in de entourage. De deur is voor Jonk dus niet dicht.

      1. Ajax Barcelona

        Sorry maar dat is gelul van Dennis. Die entourage hoort erbij. Zelfs Johan haalde een operazanger in de kleedkamer voor de ademhalingstechnieken.

        1. Widi

          Mijn glas is half vol. Die entourage had best wat minder kunnen zijn. Voetbal(len) moet altijd leidend zijn. De uitwassen van die entourage zijn ook bekend. Ik denk dat als Johan niet ziek was geworden, Jonk en Bergkamp er wel waren uitgekomen. Maar we zullen het nooit weten.

          1. Indojood

            Leuk al die Eugiaanse bespiegelingen, Widi. We weten i.i.g. hoe Johan zelf er over dacht en daar sluit ik me bij aan. Hoofdstuk 21, blz. 212. Punt.

          2. Widi

            We laten het rusten Indojood. Het laatste wat ik wil is weer een controverse.

  9. Dagrump

    Maak er met zijn allen een groot feest van mocht het zover komen. Ik hoop dat de relschoppers het niet gaan verpesten voor de echte fans !!!! Hoop dat relschoppers dat ook inzien ❗️❗️

  10. Dagrump

    Want als je rotzooi gaat trappen of dingen vernielen ben je geen fan en ook geen echte supporter ❗️

    1. Widi

      Dat wordt iedere keer gezegd. Maar ze stoppen hun neus vol. En gaan tekeer. Iedere keer weer. Ik ben wat dit betreft erg sceptisch.

      1. afcadeluxe

        zet die gasten op de trein en stuur ze door naar 010 c.s.,daar vinden ze genoeg soortgenoten!

  11. Ajax Barcelona

    Was vanochtend op AZC hier in Rijswijk. Was deze week nog niet geweest. Kreeg allemaal felicitaties van ze ivm afgelopen woensdag. Veel hadden gekeken. Best leuk te zien hoe ze dan meeleven.

      1. Peter en zijn Rockets

        Seijsje is de hoer van Assendelft
        Seijsje is de hoer,
        seijsje is de hoer,
        Seijsje is de hoer van Assendelft

        1. De seijs

          Whahaha is dat zo?? Ja dat moet jij wel weten met zo’n vrouw ??????????????????????

          1. Peter en zijn Rockets

            Zo moeder zo zoon Seijsje…..ze zal wel trots op je zijn

  12. AjaxBelg

    huldigen !!!! ….. moeten we eerst nog geen terugwedstrijd spelen? en dan nog een finale winnen! voetjes op de grond . Toch

    1. Widi

      Je bewijst met het woord “terugwedstrijd” wel dat je echt een Belg bent. Zeker en vast! ??

Comments are closed.