‘Ajax en Onana eens over nieuw contract’

Ajax en Andre Onana hebben ‘op hoofdlijnen’ overeenstemming bereikt over een nieuw contract voor de doelman. Onana is nog in het bezit van een contract tot medio 2018 en gaat dat naar alle waarschijnlijkheid verlengen tot 2020 of 2021. Zaakwaarnemer Albert Botines bevestigt in De Telegraaf dat de onderhandelingen ‘de goede kant op’ gaan. Binnen twee weken zal Botines afreizen naar Amsterdam om de handtekeningen te zetten. Onana, enkelvoudig international van Kameroen, keepte tot op heden 42 officiële wedstrijden voor Ajax.

Bron: De Telegraaf

Related posts

85 Comments

      1. ajacied078

        ook een paar mislukte uittrappen maar dat is hem vergeven. hij is voor een jonge keeper erg goed en keepers worden met de leeftijd meestal beter. dus ik hoop op een mooie toekomst voor andre.

  1. BobbyHaarms

    Nog meer goed nieuws! Geweldig dit, verlengen tot 2021 dat contract!

    1. De seijs

      Dat zou heel mooi zijn BH. Hoop dat er geen klink in de kabel komt.?

      1. Charka53

        Niet gelijk zo achterdochtig worden De seijs ga nu maar eens uit van het goede.

        1. De seijs

          Charka ik ga alleen als het een feit is. Maar ik ga er vanuit dat het rond komt.??

          1. Widi

            Ik dacht: ik neem het een keer voor hem op. Maar hij is ondankbaar, Bakkie.

  2. woody79

    de sterkhouders nu allemaal hun contract openbreken voordat we die finale winnen!

    1. HURBIE

      Hoop wel dat Bosz het stukje nieuws over Sinkgraven in de telegraaf heeft gelezen en dat ter harte neemt om met deze twee gasten door te gaan

        1. jood84

          ik vind het nog niet zo’n topper. meer een gevalletje vermeer.. prachtige reddingen maar hele domme fouten.. En uittrappen is ook niet zijn beste kwaliteit. Maar ik kan het allemaal verkeerd zien?

          1. Remco425

            Top is hj inderdaad nog niet, maar wel heel belangrijk voor ons. En hij is nog jong, kan nog heel veel leren en dat zie ik hem ook wel doen. Het verschil met vorig seizoen is al enorm. Echt, Onana kan veel beter worden dan Vermeer.

          2. jood84

            ik geloof graag dat die beter word dan vermeer. Ik hoop alleen dat die wat meer gaat oefenen op uittrappen. is toch best een belangrijk onderdeel vind ik

          3. BobbyHaarms

            Nee hoor Jood84, dat zie je goed. Onana is een geweldige keeper in wording en maakt gezien zijn nog jonge leeftijd uiteraard ook nog fouten, de fouten die jij idd benoemd. Maar hij maakt vorderingen en wordt steeds beter. Ben blij dat hij nog minimaal 1 jaar blijft om beter te worden.

          4. De seijs

            Helemaal mee eens jood84 maar hij is inderdaad nog jong. Als hij blijft kan hij een topper worden. En ik denk dat iedere ajacied Onna dat zeker gunt.

  3. Reservewissel

    Had ik niet gedacht. We hebben genoeg geld, nu gewoon niet te zuinig in aanloop naar t nieuwe seizoen opereren. Sterkhouders vastleggen en gericht versterken VOOR de eerste wedstrijd. Dan kunnen we zelfs in de CL een eind komen.

  4. -buitenkantje rechts-

    Prima keeper wasr nog rek in zit.. Heeft het afgelopen seizoen een enorme ontwikkeling doorgemaakt.. Vaste basiskracht.. Wie is ook maar weer Krul?

    1. Widi

      Grappig dat je dat zegt. Tot diep in december waren er hier allerlei lieden die maar bleven roepen dat Krul moest spelen. Na een paar wedstrijden van Krul bij AZ heb ik deze lieden niet meer gehoord.

      1. BobbyHaarms

        Ik was er waarschijnlijk ook 1 van Widi, zij het niet tot diep in december. Onana overtuigde aan het begin allerminst en maakte echt hele domme fouten. Ook ik had toen meer vertrouwen in Krul onder de lat, simpelweg omdat hij op dat moment veel meer had bereikt dan Onana en een completere keeper was met meer ervaring. Maar de tijd heeft hem ingehaald en Onana heeft zich sterk verbeterd. Nog geen topkeeper, maar na bijna 1 seizoen eigenlijk al niet meer weg te denken uit de goal..

        1. Remco425

          Klopt, ik dacht ook dat Onana het hele seizoen nog nodig had om aan te haken bij het 1e. Als reserve achter Krul om volgend seizoen wel de onbetwiste nr. 1 te zijn. Maar hij pakte het zo verschrikkelijk snel op.

        2. Widi

          In oktober moest dat wel klaar zijn. Maar een aantal bleef toen maar zeuren, echt tot ver in december.

  5. dickst14

    Hartstikke mooi. Momenteel gaat alles voor de wind. Stadion naar Johan vernoemd, waarschijnlijk finale, een fantastische jeugd die staat te trappelen enz.
    Nu zoveel mogelijk het stadion in eigen hand zien te krijgen, dat is de basis voor de toekomst. WZAWZDB

    1. -buitenkantje rechts-

      Iets dergelijks schreef ik toevallig ook op het volgende topic..??

    2. Widi

      Maar ik hoorde juist dat een aantal aandeelhouders het stadion juist niet wil verkopen aan Ajax.

      1. -buitenkantje rechts-

        De gemeente wil 23% van haar 48% van het totaal aan Ajax verkopen. Alleen wil de grootaandeelhouder STAK niet dat de bestuursverhouding wijzigt.. Dus Ajax mag wel aandelen kopen, maar geen zeggenschap. Deze houding van STAK zorgt ervoor dat het zo lang duurt voordat Ajax eindelijk tot koop kan over gaan.

        1. -buitenkantje rechts-

          Overigens dit STAK was ook de instantie due ervoor zorgde dat de naamswijziging zo lang duurde.. Nu is er een intentieverklaring om de Arena JC Arena te noemen.. Maar wat velen niet weten is dat er nog steeds een commerciële naam voor geplaatst mag worden..Dus bv “De Adidas Johan Cruijff Arena” Zo’n commerciële naam zou namelijk 3-5 miljoen kunnen opleveren..En dat is het enige waar de aandeelhouders naar kijken.

          1. -buitenkantje rechts-

            Nee, denk dat de gemeente een belang wil houden en dat het al mooi zou zijn als Ajax een meerderheidsbelang zou krijgen.

          2. Widi

            Ja, met alleen de gemeente als andere aandeelhouder is dat goed te doen. Zouden alle anderen zich laten uitkopen?

          3. Remco425

            Een meerderheid zou voorlopig al voldoende zijn. Als dat in ieder geval ook maar in de bestuursverhouding zichtbaar zal zijn.

        2. Remco425

          Maar hoeveel procent van de aandelen heeft grootaandeelhouder STAK eigenlijk dat zij de allesbeslisser denken te zijn?

  6. Dagrump

    Klasse van bestuur en van Onana !! Verstandige keuze van beide partijen !!

  7. Indojood

    Dat wordt morgen weer meezingen Rihanna, haha. Onana, what’s my name.

    1. afcadeluxe

      weet er ook nog een”gimme hope (dope)onana”van eddie grant,past ook wel aardig

      1. Remco425

        Ik denk niet dat hij op zoek gaat. Ik denk dat hij wacht op welke clubs er interesse hebben en een weloverwogen keuze maakt of hij naar 1 van die clubs vertrekt of niet.

  8. Jari10

    ????topkeeper. Spelersbudget moet van 20 naar 30 miljoen. Salaris plafond van de 5 beste spelers naar 3 miljoen. Levert je 10 miljoen winst op alleen al omdat je dan ieder jaar CL speelt. Onana is een held?

  9. Indojood

    Lees op VI dat Tete wil blijven. Eerst maar eens zien of dit waar is maar dit zou prachtig nieuws zijn. Deze jongen werd al door menig persoon hier de deur uitgeschreven.

    1. jood84

      hij heeft zelf bij Marc overmars aangegeven dat die niet wou bijtekenen. dat zei overmars laatst nog in een interview op tv.. Dus waar de VI die onzin vandaan haalt weet ik niet. Ik zou het persoonlijk jammer vinden als die weggaat, maar het toont wel ze karakter als die vertrekt

      1. Indojood

        Niet bijtekenen en willen weggaan zijn niet altijd synoniem. En met de aankoop van Ziyech heeft Overmars glashard staan liegen. Ik weet niet wat er van waar is.

        1. jood84

          daar heb je een punt. Maar dat was in mijn ogen meer om de prijs niet hoger te maken dan die al was. (niet dat het gelukt is om hem laag te houden) ?

      2. Remco425

        Als zijn uitzicht op minuten niet veranderd snap ik het als hij weg wil. Heeft niets met karakter te maken. Hij zit nu al 2 jaar bij het eerste. Hij moet spelen. Natuurlijk hoop ik wel dat hij blijft. Is nu al beter dan Veltman en er zit bij hem nog steeds groei in.

        1. BobbyHaarms

          Oei pas op Remco, Veltman is voor sommigen onaantastbaar ? Maar volledig met je eens.

      1. Remco425

        Ik heb ook liever Tete dan Veltman, maar een beetje meer respect mag ook wel naar een Ajacied. Hij doet ook gewoon z’n best, het is niet dat hij er met de pet naar gooit of belachelijke eisen heeft. Hij is alleen niet goed genoeg, maar daar kan hij niets aan doen. Een beetje meer respect dus.

  10. Remco425

    Geweldig nieuws! Had er niet aan moeten denken dat hij weg zou gaan!

  11. Ajax Barcelona

    Het is toch logisch dat Ajax Onana een nieuw verbeted contract geeft?? Dat is toch gewoon normaal beleid. Wat is hier klasse aan? Sorry, ik zie dat niet maar dat zal vast aan mij liggen.

    1. Remco425

      Klopt, maar in eerste instantie boden ze hem wel een verbeterd contract aan, maar vond Onana het niet genoeg. Klasse dus dat ze toch rond zijn gekomen. Er is dus een verschil tussen verbeterd en verbeterd ?

      1. Ajax Barcelona

        Is heel normaal in onderrhandelingen dat je niet meteen het achterste van je tong laat zien, anders hoef je geen onderhandelings gesprekken te starten toch. Dan is het: kom ff langs en teken bij het kruisje ajb. ?

        1. Remco425

          Dat is ook weer zo. Het probleem van tegenwoordig, ieder detail staat in de media.

  12. JohnDoe77

    Hoop toch dat het wel 2021 wordt en hij nog twee seizoenen blijft. Tijd om een goede vervanger klaar te stomen!!

  13. AjaxBelg

    mooi laat deze klasse bak lekker uitgroeien tot een absolute topper ! DAARNA verkopen aan Barcelona voor topbedrag

  14. PvL020

    Heeft zich erg goed ontwikkeld dit seizoen en nu niet meer weg te denken uit het 1e.

  15. AjaxJay070

    Leuk en aardig allemaal, maar Onana heeft ons wel het kampioenschap gekost met zn domme fout tegen Groningen. Staat buiten alles dat hij de potentie heeft een top 10 keeper wereldwijd te worden.

Comments are closed.