Duel om Johan Cruijff Schaal vanaf komend seizoen in stadion van de landskampioen

De Johan Cruijff Schaal kent vanaf komend seizoen een nieuwe opzet. De Nederlandse supercup, vernoemd naar de beste Nederlandse voetballer ooit, vindt vanaf komend seizoen plaats in het stadion van de landskampioen. Bovendien wordt de relatie met de Johan Cruyff Foundation hechter en komt het duel nog meer in het teken te staan van de maatschappelijke kracht van het voetbal. De Johan Cruijff Schaal blijft de officiële start van het Nederlandse voetbalseizoen, maar wint hiermee aan entourage, belangstelling en maatschappelijk initiatief, aldus de KNVB.

Het is wel opvallend dat, juist nu feyenoord na bijna 20 jaar eens kampioen gaat worden, de traditionele wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal na 20 jaar niet langer jaarlijks in Amsterdam plaats vind, maar zich af gaan spelen in het stadion van de landskampioen. De bekerwinnaar – in de volgende editie Vitesse – is de bezoekende ploeg en wordt op minimaal net zo’n gastvrije en toegankelijke manier ontvangen als clubs bij de vorige edities van de Johan Cruijff Schaal, a;dus de KNVB. De Arnhemmers vrezen echter nu alleen nog het uitvak toebedeeld te krijgen en dus slchts zo’n 1600 kaarten te krijgen. Van die ‘gastvrije-toegankelijke manier’ waar de KNVB het over heeft lijkt dus weinig te merken; integendeel!

Related posts

29 Comments

  1. Toppertje

    Goede zaak. Zie die kakkerlakken liever niet de JC schaal in onze JC arena winnen.

    1. Peter en zijn Rockets

      Die kakkerlakken horen niet in ons stadion. Ja 1 keer per jaar om een dik pak slaag van Ajax te krijgen.

  2. Moosie

    Dit jaar stond het vak met kakkies in de brand vakkundig uit de media gehouden tja het was natuurlijk niet de bedoeling dat ze slecht in het nieuws kwamen

  3. BobbyHaarms

    Eigenlijk is daarvoor maar één plek geschikt en dat is natuurlijk het Johan Cruijff Stadion en nergens anders. Dus dan maar gewoon elk jaar kampioen worden ?

    1. -buitenkantje rechts-

      Exact Bobby..
      De JC schaal hoort in de JC thuis.. Zie ons de komende 5 jr kampioen worden.. Dus komt dat wel goed. ⚽️

      1. Remco425

        Ach ik verwacht dat het vanaf het seizoen erna gewoon weer vast in het Johan Cruijff Stadion komt, want daar hoort de Johan Cruijff Schaal thuis. Tenzij 010 de beker wint, dan vindt het waarschijnlijk vanaf dat seizoen in het stadion van de bekerwinnaar plaats… Gewoon een manier om problemen met kakkerlakken in Amsterdam te voorkomen.

  4. Geroldkohlen

    jc schaal hoort in Amsterdam gespeeld te worden! dan moeten ze dat ook met de knvb beker doen!

    1. Widi

      Aan de ene kant heb je gelijk, aan de andere kant kan ik me ook goed vinden in de visie van toppertje hier boven.

  5. -buitenkantje rechts-

    Dit idee heeft niks met een voorkeur van de KNVB voor Feyenoord te maken. Ideeën hierover kwamen al in augustus 2016 naar buiten. Dus lang voordat bekend was wie kampioen zou worden.
    Snap wel dat de KNVB langzamerhand de schijn tegen heeft..

  6. Indojood

    Voor mij zijn de JC schaal en JC Stadion twee verschillende zaken. Die schaal is van de KNVB, het stadion van ons.

    1. Geroldkohlen

      maar indo de naam JC staat gelijk aan Amsterdam toch? maar het klopt wat je zegt, de JC schaal is van de knvb. maar dat is de knvb beker ook ,dan moeten ze dat ook veranderen. de plek van de finale van de beker loten, tussen de 4 grootste stadions ofzoiets!

  7. Kevke87

    ik moet het allemaal nog maar zien of feyenoord wordt hoor. met hasselbaink in de spits. ik kan me nog excelsior az herinneren toen uiteindelijk pisvee kampioen werd. ook al spelen ze nergens om, als voetballer wil je toch gewoon winnen om je bv in de kijker te spelen voor een Groningen of vitesse. verliezen van excelsior en dan denken van, nou dan doen we het toch thuis t heracles. en dat ook doodleuk verliezen hahahaha

  8. Charka53

    Dit is een vloek ,wie kan dat nu bedenken om Johan Cruijff te koppelen aan een vijandelijk stadion te gek voor woorden.

    1. PvL020

      Die naam johan gaat van de schaal af, let maar op nu het stadion naar Johan is vernoemd

  9. wimmi

    De johan cruijff schaal hoort in de johan cruijff stadion en nergens anders

  10. Escorpion

    Zitten ze bij vitesse hierom te janken? Hadden ze twee weken geleden beter hun best moeten doen

    1. Remco425

      Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op en dat weet jij zelf ook…

  11. Slingertje.

    In 2018 wordt deze wedstrijd gewoon weer in de Johan Cruijff Arena gespeeld en de jaren daarna ook.

  12. PvL020

    Logisch, ik denk zelfs dat de naam van Johan ook niet meer verbonden gaat worden aan deze prulprijs niet het stadion naar Johan is vernoemd. Beter om het bij de landskampioen te doen dan wordt het misschien weer wat

  13. Pantelic

    De landskampioen heeft dus altijd het thuis voordeel. Kan toch niet.

Comments are closed.