Moussou: ‘Telkens sprongen tienduizenden op, het beton schudde hevig’

Sjoerd Moussou, journalist van het AD, heeft afgelopen woensdag genoten van Ajax en heeft in zijn column alleen maar positieve woorden voor de ploeg van Peter Bosz. Het Johan Cruijff Stadion trilde zoals het nog nooit eerder deed.

‘Het stadion schudde op zijn grondvesten en dat uitgerekend dat het een week officieus de Johan Cruijff Arena heet. Bij elke kans sprongen tienduizenden mensen tegelijk op, steeds opnieuw, vol ongeloof over wat ze zagen gebeuren. Ajax – Olympique Lyon was een wedstrijd als een hallucinerende actiefilm, met haast te veel stuntscènes om enigszins geloofwaardig te blijven. Ajax heeft laten zien dat dingen vandaag totaal anders kunnen zijn dan eergisteren.  Hoe snel één generatie, één samenvallende puzzel opeens een heel ander licht kan werpen op die dingen’, aldus Moussou.

Bron: AD

Related posts

56 Comments

    1. BobbyHaarms

      Zeker weten KBouter, het was echt op en top genieten gisteravond! En wat een fantastische sfeer! Denk dat zelfs die kakkerlakken in 010 de grond voelden trillen ?

      1. vak411

        Haha idd bobby.. in rotterdom maken ze zich druk om excelsior.. wij zijn bezig met een europese finale. De kuipt trilt soms.. de J.C. ArenA schudde… in een week waarin hij die mooie naam kreeg!

        1. BobbyHaarms

          Laat die kakkerlakken die schaal maar een keer winnen joh. Wij hebben er zoveel gewonnen dat we ze tegenwoordig gebruiken als onderzetters voor onze Europese bekers ?

          1. vak411

            Prima idee als wij de europa Leuage winnen.. maar ik wil voor een keer die schuimbekkende koppen zien als ze er zondag helemaal klaar voor zijn en verliezen van de échte club van Rotterom. Janken zullen ze.. hahaha..

          2. BobbyHaarms

            En dan de week erna verliezen in die urinebak van Heracles Vakkie411…nou dan kan je mij ecgt opvegen ??

        2. HURBIE

          Geweldig idéé volgenf seizoen 2 Nederlandse clubs in de champignons league

          1. BobbyHaarms

            Misschien zelfs 3, mocht pisvee 2e worden en door de voorronde komen…

          2. Widi

            Ajax wordt tweede. Wij geven geen kadootjes. De CL miljoenen delen met zo min mogelijk anderen. Die gloeilampen komen meteen in de financiele problemen als ze twee jaar geen CL spelen.

          3. Ajax Barcelona

            Gasten hebben waarschijnlijk wel weer een 16 jarig talent aan de haak geslagen las ik ergens. Ze willen eigen jeugd gaan opbouwen maar beginnen vast met jeugd te kopen.

  1. De seijs

    Mooie woorden van Moussou. En dat van een echte kakkerlak. Zouden ze dan toch stiekem een ajax hart hebben.?

    1. rickert

      Gisteren denk ik dat heel Nederland een Ajaxhart had. Als je zulk prachtig voetbal speelt, met zoveel passie, dan kan je niet anders! gisteren was gewoon minstens een uur kippenvel!

      1. De seijs

        Ik weet wel zeker dat een echte kakkerlak ons liever ziet verliezen. Zo dom zijn ze nou eenmaal.

      2. afcadeluxe

        wilde het op de weg terug even vragen bij die gasten van 010,dacht toen laat maar die zijn te gestressed voor a.s zondag…..

    2. Widi

      Sjoerd Mossou is met hart en ziel een NAC supporter. Omdat hij bij het AD werkt, schrijft hij vanzelfsprekend meer over F dan over ons. Maar hij is zeker geen kakkerlak. Nogmaals, die hard NAC supporter. Woont ook in Breda.

  2. AjaxKat

    Zo’n wedstrijd met traore op rechts!
    De geest van JC was voelbaar…

  3. Indojood

    Het was geen trillen, het was geen schudden, nee, het was de hartslag van Johan vanuit de hemel die het stadion deed bewegen.

    1. KBouter

      Juist Indo..de adrenaline gierden gisteren bij de liefhebber door de bloedvaten, dit was de boodschap van Johan vanaf zijn Godenstoel uit de Hemel!!

    2. RobbyZ

      Wat zal hij glunderen op zijn rood/witte wolk nu het in europa zo lekker gaat,dat was de bedoeling!

  4. Ajax Barcelona

    Maar Sjoerd moet wel beter opletten. Niemand sprong op, iedereen heeft 95 minuten lang gestaan. Ongelooflijk en 99% van de supporters bleef tot ver na het eindsignaal gewoon op de tribune om de spelers te bedanken. Nog nooit eerder meegemaakt. Wat een sfeer, wat een klasse ………. wat gigantisch mooi.

    1. afcadeluxe

      man,ik had gewoon pijn in mn rug van het staan,maar had het voor geen goud willen missen,ben nog steeds schor….allemaal bedankt voor geweldige sfeer in het stadion!!

      1. Remco425

        Ik heb helaas geen kaartje kunnen bemachtigen, dus ik heb thuis gekeken, maar ook ik ben nog steeds schor hahaha

          1. Emilio4Ajax

            Kunnen we niet morgen al tegen Lyon spelen…kan niet wachten tot donderdag hoor…en dan nog dat vervelende gohead er tussendoor… Hier snappen ze dr geen bal van…gekke gasten die Zweden…????

          2. Indojood

            Da’s waar ook, jij woont in Zweden. In de buurt van Stockholm? Lekker dan.

          3. Emilio4Ajax

            Wat is in de buurt… Als je in Zweden woont wordt het begrip afstand totaal anders uitgelegd… Als 400km in Zweden in de buurt is is dat ver weg voor Nederland…??

          4. Emilio4Ajax

            367km naar de Friends Arena, ongeveer 4 uurtjes rijden… Komt door de lage snelheden op de wegen hier…geen autobahn zoals in Nederland en Duitsland naar Stockholm…max 110, maar de meeste wegen 80…?

  5. Jimmy1971

    Ik zei nog voor de wedstrijd ; Traore nooit meer als buitenspeler , wat ben ik blij met eigenwijze Bosz !!
    Traore was weergaloos !!

  6. Remco425

    “Het beton schudde hevig”, dat is hij daar in 010 niet gewend haha ?

    1. Widi

      Hij is NAC fan Remco. En het beton van dat stadion schudt zelfs als er niemand op de tribune zit….

      1. Remco425

        Ik weet dat hij NAC fan is maar hij werkt regelmatig in de kuip voor die 010 krant. Daarnaast, zie mijn knipoog, de kuip is niet van beton, maar van staal ?

        1. AjaxKat

          Heb me door een ex-collega uit Breda (en NAC-fan) laten vertellen dat ze in Breda een schurfthekel hebben aan alles wat uit 010 komt. Zij hebben meer met ons dan met 010. Zij zien gasten uit 010 als arrogant. En die ex-collega heeft een vriendin en schoonfamilie uit 010!
          Op tv vind ik moussou ook best pro Ajax overkomen.

          1. Remco425

            Klopt, ik ken ook een NAC fan. Ze hebben alleen nog een grotere hekel aan Willem II en psv misschien. Er waren voorheen ook altijd rellen bij NAC – feyenoord.

          2. Widi

            Ik ben al heel vaak naar NAC-Ajax geweest. Wel in een business lounge, maar daar kun je gewoon openlijk Ajacied zijn hoor. En daar ook altijd gewonnen.

  7. AFCA my World

    Het was een geweldige wedstrijd,lang geleden dat we dit meemaakten, hopelijk volgende week weer ! Helaas heeft dit ook een keerzijde, er zijn ineens grotere europese clubs die bij Ajax aankloppen voornamelijk voor Sanchez en de Ligt ! Het zal toch niet zo zijn dat dit elftal afgebroken word voordat we echt iets bereikt hebben ! Blijf van onze sterren af !!!

      1. Indojood

        Nog niet, man. Amper geslapen. Straks maar eens een flinke borrel nemen.

  8. Bert62

    En dat allemaal door Petertje Bosz. Hij heeft de ploeg aanvallender laten spelen dan onder Frank de Boer, ook al zijn we dan geen kampioen, wzawzdb en de finale komt in zicht. Met dit team kunnen we zelfs Man United aan.

  9. bs

    Ik vind het zo opvallend dat we HELEMAAL NIETS meer van Ajaxpers en Litmanen vernemen. En dat terwijl we allemaal toch WINNAARS zijn!! Maar ja … inclusief Bosz en zonder Veltman he, dat is kennelijk moeilijk te accepteren!!

    1. Ajax Barcelona

      Van Nietmanen hoopt iedereen dat hij definitief is vertrokken. Die hoop had ik, en vele anderen, ook bij ZegAjax maar die hoop blijkt ijdl te zijn. Ajaxpers is gewoon humoristisch tijdverdrijf tussendoor. Die heeft overigens al wel gereageerd hoor.

    2. EugAjax

      @bs. Litmanen is ermee gekapt na vergelijking van Moosie van zijn meningen met die van gedachtengoed Hitler en dat was voor die fantastische wedstrijd van Ajax en ja ook van Tete. Neem van mij aan dat Litmanen enorm blij is als het Ajax en al zijn Ajacieden goed vergaat ondanks zijn voorkeur voor Veltman. AB weet dat dondersgoed dus zegt weer veel over hem dat hij dat in zijn antwoord hier onbenoemd laat……….

        1. Ajax Barcelona

          Lees je bijdrage van 12.54 uur nog even na bij het andere topic.

Comments are closed.