Ajax verslaat Olympique Lyon met 4-1 en heeft finale Europa League in zicht

Ajax heeft vanavond een grote stap gezet richting de finale van de Europa League. Het team van Peter Bosz stuurde Olympique Lyon uiteindelijk met een 4-1 nederlaag naar huis, al had het ook een grotere uitslag kunnen zijn. Volgende week speelt Ajax de return in Lyon en kan Ajax zich sinds 1996 weer plaatsen voor een Europese finale.

Olympique Lyon liet zich na het eerste fluitsignaal niet onder druk zetten, iets wat Schalke’04 wel overkwam. De Ajacieden hadden het in de eerste minuten moeilijk met het spel van Lyon en het was Cornet die voor het eerste gevaar zorgde voor het doel van Onana. Na een klein half uur veranderde het spelbeeld compleet, nadat Traoré de bal schampte uit een vrije trap van Ziyech en de 1-0 scoorde. Het doelpunt leek bevrijdend te werken voor Ajax want plots kon men weer druk zetten en dat resulteerde al snel in de 2-0.  Na een gewonnen kopduel van Traoré kon Kasper Dolberg alleen op de doelman af en dat maakte de Deen perfect af. Vlak voor rust had Amin Younes de 3-0 op de schoen maar hij miste oog in oog met doelman Lopes.

Na de thee was het wel Ajax wat de wedstrijd bepaalde waarbij Younes zijn gemiste kans al snel wist goed te maken. Younes werd gelanceerd door Ziyech en stond plots opnieuw voor Lopes. Eigenlijk wachtte Younes te lang, maar via de keeper belandde de bal net over de lijn waardoor de assistent-arbiter het doelpunt goedkeurde. In de minuten daarna leek Ajax af te stevenen op een grote overwinning maar was het niet zuiver in de afwerking. Lyon kwam er opnieuw gevaarlijk uit en het was uiteindelijk Valbuena die voor de 3-1 zorgde. Het antwoord van Ajax liet niet lang op zich wachten en uit een mooie assist van Ziyech schoot Traoré zijn tweede en Ajax vierde doelpunt tegen de touwen. Dat Lyon uiteindelijk niet met een nog grotere nederlaag naar huis werd gestuurd was mede omdat Klaassen en Ziyech nogal wat open kansen niet wisten te benutten. Al met al een fantastische avond in de Johan Cruijff Arena waarbij Ajax een plek in de finale van de Europa League bijna niet meer kan ontgaan.

Ajax – Olympique Lyon 4-1 (2-0)

’25 Traore 1-0
’34 Dolberg 2-0
’49 Younes 3-0
’66 Valbuena 3-1
’71 Traore 4-1

Scheidsrechter: Rocchi (Ita)
Toeschouwers: 52.141
Gele kaarten: De Ligt, Traore (Ajax), Gonalons (Lyon)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Kenny Tete, Davinson Sánchez, Matthijs de Ligt, Jairo Riedewald, Davy Klaassen, Lasse Schöne, (/71 Donny van de Beek), Hakim Ziyech, Bertand Traoré, Kasper Dolberg, (/88 David Neres), Amin Younes (/79 Justin Kluivert)

Opstelling Olympique Lyon: Lopes, Morel, Diakhaby, Nkoulou, Jallet, (/69 Rafael), Gonalons, Tousart, (/58 Ghezzal), Valbuena, Tolisso, Cornet, (/76 Lacazette), Fekir

Related posts

61 Comments

    1. vak411

      We zijn op de helft.. wordt nog lastig zat. Voordeel is dat lyon vol moet aanvallen en krijgt ajax ruimte.. wat een sfeer! Alle younes en peter bosz haters (ajaxpers waar blijf je?) fijne avond.. ongelooflijk, wat een sfeer in de J.c. Arena!

      1. Emilio4Ajax

        Zwakte Lyon duidelijk zichtbaar vanavond… De verdediging en dan met name de keeper… Vooral als ze onder druk gezet worden…?

      2. f-side64

        nou hij is nog steeds geen Ajax speler met die 2 gemiste 100% kansen

    2. nick-afca95

      Ik ben als jonge ajacied (helaas) nog nooit bij een europese uitwedstrijd geweest (uiteraard wel thuis). Is er iemand die mij kan vertellen waar, wanneer en hoe ik het beste kaarten kan krijgen voor de finale. Ik ga er nu stiekem toch wel een beetje van uit dat we die gaan halen namelijk. Alvast bedankt!!!

      1. nick-afca95

        Heb het zelf allemaal opgezocht. Voor andere die het ook nog niet weten; kaarten zijn te koop vanaf de 17e. Vliegtickets zijn rond de 180pp

    3. Rickie

      ajax moet veel spelers contract op breken en verhogen laat ze maar 40 mill dokken voor vd ligt of 50 wij moeten deze selectie bij elkaarouden straks winnen we europa of worden we 2de word ajax leeg gekocht dag Cl hopelijk final zlatan tegen ajax ❤️

          1. HURBIE

            Hoop dat Bosz nu echt is overtuigd is hoe er verdedigd moet worden door Veltman

            Zoals TÊTE het heeft gedaan meneer BOSZ

    1. Emilio4Ajax

      Eerste halv uur voor de thee en eerste kwartier na de thee overleven zonder doelpunt tegen…kat in het bakkie…???

  1. ajaxpers

    Geweldig gespeeld, Ziyech, De Ligt, Riedewald en Tete waren fantastisch maar de rest ook.

    1. Peter en zijn Rockets

      Geef toe, zo slecht was de opstelling toch niet? En zo slecht is er niet gewisseld toch? En de ploeg was goed voorbereid toch? Best een goede trainer hebben wij toch?

      1. Charka53

        Als het gemeend is PezR , applaus . Wat een een wedstrijd hè wel jammer dat ze die paar kansen niet benut hebben dan zaten we nu al in de finale.

      2. Suarez9

        Tuurlijk! Peter Bosz doet het goed! Jammer dat Sinkgraven niet mee kon doen. Wel mooi voor traore en younez dat ze een goal maakten. Denk dat als ajax de europaleague wint, dat Klaassen dan weg gaat. Succes 11 mei mannen!

  2. Dagrump

    Grote klasse !! Gefliciteerd mannen!! Nu nog 2 keer zo spelen in Europa league. Het had zomaar 7- 2 kunnen zijn !!

  3. ajacied078

    finale ohoh finale ohoh ! dit mag je nooit meer weggeven. finale in stockholm hopelijk tegen united 🙂 kluivert scoort in de 85e minuut 🙂 1-0

  4. Dagrump

    Allemaal top vanavond. Je zag dat bepaalde spelers rond de 80 min er wel redelijk doorheen zaten. Nogmaals klasse!!

  5. Geroldkohlen

    hotelletje in Zweden maar alvast gaan boeken!!!!!!!! wij feesten hier nog even door, wat een heerlijk avondje. Bosz moet het lekker zo laten staan ,geweldige wedstrijd!

  6. Prinsengracht

    Wat een heerlijke wedstrijd en een heerlijke sfeer was dit! Genoten! En op naar Stockholm (via Lyon).

  7. bs

    Mooie partij. Hopelijk leert Younes de komende weken om zich heen te kijken en niet alles zelf te willen doen na twee man te hebben gepasseerd, maar ook Dolberg en Klaassen te zien staan, zodat er ook nog uitdoelpunten uit voortkomen. En dan op naar de finale en die dan ook maar winnen!!

          1. Geroldkohlen

            gewoon echt heel goed was tete moet toch echt nu duidelijk zijn!!!

  8. bs

    Topverdediging vandaag. Sanchez kan heel goed uit de voeten zonder de “correcties” van Veltman (ook dat deed Tete vandaag geweldig) en Riedewald heeft laten zien dat hij in dit team hoort. Ik zie in hem nog steeds een goede vervanger van Schone … als da nodig mocht zijn.

    1. Emilio4Ajax

      Heb je wel goed gekeken…? De Ligt heeft goed naar Veltman gekeken… Die was echt overal in de verdediging en korrigeerde de ene na de andere de de Boertjes van zn kollegas…goud waard (op de ene rotwedstrijd tegen Bulgarije na) ??????

  9. -buitenkantje rechts-

    Vd Gijp zei het goed.. Nog nooit zo’n wedstrijd gezien in de halve finale EL.. Ondanks alle superlatieven..
    Allemaal de komende week een uur extra blijven en oefenen op afwerken op de goal!!

    1. Widi

      Als je de wedstrijd al gezien hebt, is het meeste wat Gijp en Derksen zeggen onzin???

      1. Emilio4Ajax

        Daar hoef je niet eens de wedstrijd voor gezien te hebben Widi…?????

  10. Bert62

    Knappe prestatie, ben trots op mijn cluppie maar oh oh die Younes, hoeveel kansen kun je krijgen in zo’n wedstrijd. Ben er nog niet gerust op. Lyon kan er thuis zomaar ook 3 maken

    1. dickst14

      ja dat kan. dus dan maar een goede verdediging opstellen. dus Tete Sanchez De Ligt Riedewald

        1. vak411

          Ongelooflijk bert62… neres ipv younes? Ok younes kreeg kansen maar hij was waanzinnig goed. Hield steeds 3 man bezig en was dreigend.

  11. Forever nr14

    TOP avond en TOP prestatie!! We hadden al in de finale “moeten” staan, word nog spannend volgende week!
    Vraag me af wat Bergkamp met Younes de hele week doet??? Tjonge jonge zeg, totaal geen overzicht naar medespelers en positionering van de keeper enz??? 6-1 en het was gespeeld

  12. -buitenkantje rechts-

    Misschien toch maar gaan nadenken over aankoop Traoré? Ik gooi m er maar ff in..

    1. bs

      Nadenken kan geen kwaad … maar op basis van een goeie wedstrijd tegover een heleboel zeer matige (en dan druk ik mij nog mild uit …) maar niet meteen naar conclusies springen. Maar het zou een optie kunnen worden…

      1. bs

        Hoop dat ie vanavond in ieder geval heeft gezien dat volgend seizoen voetballen bij Ajax leuker is dan bij Lyon…

        1. Emilio4Ajax

          De kritiek die er op Traoré is geweest is niet altijd onterecht geweest, maar zelfs als Traoré niet op zn top is maakt ie het team en andere beter, geeft ze lucht en mogelijkheden om in betere posities te komen. Het team is beter met Traoré, altijd dreiging, altijd naar voren. En ja het is af en toe wat slapjes, maar jongen wat kan die voetballen als ie top is… 2 zelf en een assist… Heb echt weer genoten van ons Bertje en zoals ik al eens eerder zei… Kopen die gast…☺️

  13. Indojood

    Wat een geweldige wedstrijd! Er stond een of andere mafkees naast me, die vloog me steeds om mijn nek. Ik roepen: “De Seijs!” Hij reageerde gelukkig niet, haha. En ik heb er weer een mattie bij. Afcadeluxe, bedankt voor de wodka en wijn! Het was top!

    1. vak411

      Haha indo… je het kon de seijs niet zijn.. die volgt het op teletekst…
      Wat een sfeer gister hé.. 15 mei feelings

  14. JohnDoe77

    Bizar, net weer een beetje terug op aarde! Wat geniaal in de ArenA!

Comments are closed.