AD: ‘Bosz kiest voor Tete en Riedewald’

Ajax speelt woensdag de eerste halve finale van de Europa League tegen Olympique Lyon waarbij trainer Peter Bosz niet kan beschikken over de geschorsten Joël Veltman en Nick Viergever. Volgens het AD zal Bosz nu een beroep doen op Kenny Tete en Jairo Riedewald. Verder kan Bosz nog niet beschikken over Daley Sinkgraven die nog altijd last heeft van een knieblessure. Ook achter de naam van  Bertrand Traoré staat een vraagteken. De aanvaller heeft last van een liesblessure.

Bron: AD

Related posts

112 Comments

    1. Charka53

      Ja dickst14 hij heeft niet anders , maar dan kunnen die twee eens laten zien waarom Bosz steeds de verkeerde opstel .

      1. HURBIE

        Uur van de waarheid voor deze twee gasten
        Kunnen het nu maken of breken
        Hoop dat ze de sterren van de hemel spelen SUCCES MANNEN

        1. De Ajacied

          Dat hoop ik en honderdduizenden met je mee, Hurbie
          Heb vertrouwen in deze gasten hoor
          ❌❌❌

  1. marcussboss

    verstandige keuze! wel erg jammer dat strijder viergever er niet bij is! we hadden hem erg goed kunnen gebruiken, maar hopelijk laten ze zien dat ze in de basis horen..?

    1. Litmanen

      Logische vervanging van de geschorste spelers. Hou mijn hart vast, want Sanchez had behoorlijk wat steun nodig van Veltman en Tete is vooral met zijn eigen positie bezig. Verder is een Viergever in vorm altijd een gemis voor dit Ajax als hij er niet is.

      1. Bakkie

        Jij kan ook echt geen één berichtje typen zonder het woordje “Veltman” erin haha

        1. Indojood

          Bakkie, je weet toch. Dat Sanchez zo goed is, is allemaal aan Veltman te danken.

          1. Bakkie

            Klopt, daarom is Barcelona ook geïnteresseerd in Veltman en niet in Sanchez…

          2. Litmanen

            Je kan ook de laatste wedstrijden terugkijken en zien hoe vaak Sanchez door zijn collega’s gered moest worden. Wat overigens ook zo hoort in een goed georganiseerde verdediging.
            Aan de andere kant deed Viergever dat ook voor De Ligt.
            Ik vraag me of hoe sommige mensen naar een wedstrijd kijken. Alle ogen alleen op de bal?

          3. Indojood

            Het zou ook leuk zijn om te kijken hoe vaak Veltman en Sinkgraven in de fout gaan, en daardoor het centrale verdedigingsduo naar buiten moet corrigeren, en daardoor Schöne naar achteren wordt gedwongen, en daardoor de afstand naar Ziyech en Klaassen te groot wordt.

          4. Geroldkohlen

            hé hé eindelijk iemand die dat ook ziet, alleen litmanen kan de waarheid niet onder ogen zien!

  2. -buitenkantje rechts-

    Veel andere smaken heeft Bosz ook niet.. Dus ook min of meer noodgedwongen keuzes. Wel voor Tete en Riedewald de mogelijkheid zich te laten zien internationaal. Kunnen zich misschien in de kijker spelen van andere buitenlandse clubs.

    1. BobbyHaarms

      Die kans is zeker aanwezig, vooral als ze woensdag sterk spelen. Maar veel liever heb ik dat het Bosz zijn ogen opent en dat hij inziet dat ze “gewoon” bij Ajax moeten blijven.

      1. De seijs

        Juist bh en ik hoop dat ze het heel goed doen. Is voor ons supporters ook beter?

  3. Iceman

    Jammer voor die andere boys maar deze jongens moeten het nu laten zien dus knallen met die hap we gaan voor een Finale plek. Wat wij nu hebben bereikt is top maar we gaan voor de beste plek en dat is de Finale want wij zijn Ajax en wij zijn de besten.

  4. KBouter

    Ik denk meteen ook de laatste kans voor Riedewald, sneeuwt hij onder dan is het gedaan.

    Als linksback heb ik toch wel iets meer vertrouwen in hem dan als CV.

  5. ajaxpers

    En moeten we nu blij zijn met het feit dat hij nu noodgedwongen de juiste verdediging neer zet? Stuur hem lekker naar Vitesse dan kan hij daar ook volgend jaar europees.

  6. Ajax Barcelona

    Tete sanchez de Ligt Roedwald. Lijkt mij hele mooie verdediging die ik vaker aan het werk had willen zien. Nu moeten ze het merendeel hebben van moment opnamen (Tete en dat geldt helemaal voor Riedewald). Waar andere spelers toch wel regelmatig falen hebben zij nu weer één wedstrijd. Vooral voor Tete hoop ik dat hij eenbdijk van een wedstrijd speelt, dat gun ik die jongen echt heel erg. Bij Riedewald heb ik mijn twijfels of hij echt over de vechters mentaliteit beschikt maar hij mag mij heel graag van mijn ongelijk overtuigen.

  7. afcadeluxe

    nu kunnen die 2 het aan bosz laten zien dat zij in de basis horen

    1. Litmanen

      Ik denk dat de verdediging tegen Lyon onze zwakste schakel is, vooral als wij veel mensen voor de bal hebben.
      Hoop echt dat we het verschil kunnen maken voor de uitwedstrijd, maar dit is wel de sterkst denkbare tegenstander van de drie die we konden treffen.

      1. afcadeluxe

        klopt,maar lyon is snel in de omschakeling en hebben snelle spitsen,dus ben ergens wel blij dat tete er staat,en riedewald mag mij graag overtuigen dat hij 1betere back is als sinkgraven

        1. Litmanen

          We zullen het zien, maar als Sanchez straks geen steun heeft van Tete, dan komt hij in de shit. Sinkgraven dekt echt veel sterker naar voren als Riedewald. Niet voor niets liet Bosz Riedewald zelfs zitten toen hij Zeefuik inbracht en Tete op links zette.

          1. Geroldkohlen

            litmanen nu klets je echt uit je nek sorry hoor, tete is verdedigend enorm betrouwbaar en beter dan veltman! jij bent meer een opruier! en probeert medestanders te krijgen. jij hebt altijd maar over dat andere geen echte Ajaxfans zijn, maar zelf moet je toch echt eens in de spiegel kijken. erg jammer weer ,en je hebt weer een kans gemist om serieus genomen te worden.

          2. Indojood

            Op zich geen probleem, ik rui ook wel eens op. Punt is dat Litmanen graag de moralist uithangt hier maar doodleuk anderen mensen dood wenst en net zo vrolijk meedoet met schelden en beledigen.

          3. Geroldkohlen

            indo idd maar ik heb ook wel eens wat lopen opruien, maar dat probeer ik met wat humor en sarcasme. verder ben ik totaal met je eens wat je zegt over litmanen, zelf de moraalridder spelen en na de laatste keer toen ze mij maar moesten doodschieten had ik me al laten gaan tegen hem. ik probeer me ook enorm in te houden!

          4. Litmanen

            Ik wens niemand dood hier hoor. Goed lezen is een vak apart. Inhoudelijk reageren zou ook een optie zijn, maar sommigen hier ( het clupje rond AB) reageren alleen uit onwetendheid.
            Ik schrijf dat Bosz onlangs koos voor Tete op links, Zeefuik op rechts en Riedewald op de tribune. Feit.
            Dat Tete niet de eerste keus van Bosz is, is niet mijn schuld.
            Dat hij het niet in Riedewald ziet zitten is niet mijn schuld maar de keus van Bosz.
            Je hoeft mij de keuzes van Bosz niet kwalijk te nemen, daarvoor moet je even met Bosz bellen.

            Het is wel jammer voor jullie dat ik het eens ben met zijn keuzes. En waarom? Nou eenvoudig, Bosz heeft een succesvol elftal neergezet, wat bovendien heel aantrekkelijk voetbal speelt wat zelfs in Europa grote bewondering heeft geoogst.
            Ik snap werkelijk het chagrijn niet.

          5. Litmanen

            En speciaal voor Indojood: AB staat niet voor mensen. Lees zijn bijdragen die voor mij bedoeld zijn en je begrijpt mijn reacties. De man ziet de helft van de wedstrijden niet, komt nooit op de Toekomst en haalt al zijn wijsheid uit 1 boek. En die neemt mij de maat.

          6. Indojood

            Pfff, zeur toch niet zo, zeikwijf.

            Je vindt het net zo leuk om mee te doen. Alzheimer, achterlijke broertjes, nepsupporters, wat hebben we allemaal niet voorbij zien komen. En dat had niets met AB te maken.

          7. Geroldkohlen

            ik denk dat jij maar eens terug moet lezen wat jij allemaal hebt geschreven! kijk eerst eens in de spiegel voordat je over andere begint! jij hebt het over onwetendheid jij bent de eerste op dat lijstje, want bij jou onwetendheid zit ook nog een grote mate vergetelheid waardoor alles wat jij schrijft overkomt als stommiteit!!!

          8. Ajax Barcelona

            Mijn bedoeling is ook om in het vervolg deze en gene netjes van repliek te dienen. Welliswaar wel duidelijk maar netjes. Daarnaast blijven er voldoende forumleden over om serieus en inhoudelijk mee te discussieren. Ik verbaas mij er telkens weer over de diverse definities van supporter en zelfs van echte supporter verschillende mensen er op na houden. Ik ken mensen die kunnen een wedstrijd echt niet betalen en zijn afhankelijk van het openbare net zogezegd. Competitiewedstrijden zien ze dus alleen bij Studio Sport. Die mogen van een aantal hier dus eigenlijk totaal geen mening over het reilen en zeilen bij Ajax. We zijn in mijn ogen allemaal supporter en mogen onze eigen mening over Ajax verkondigen en verdedigen. Daarbij mag je best zeggen dat je sommige meningen een beetje dom vindt maar niet dat je geen echte supporter bent.

          9. Ajax Barcelona

            Ps. Iemand verzoeken van de tweede ring te springen staat bij mij gelijk aan een doodswens. Daarbij mocht van jou van Breukelen afgeschoten worden. Zoiets overleef je ook niet. Dus niet naar anderen wijzen als op dat moment meer vingers naar jezelf gericht zijn (probeer maar uit, klopt echt).

          10. Ajax Barcelona

            Ps twee ? en weer reageer je via een ander op mij. Inmiddels steeds nieuwgieriger. Heb jij een seizoenskaart en ben je bij alle wedstrijden van Ajax? Uit, thuis, beker, competitie, CL, EL of zie de wedstrijden op TV ( mis je een hoop overigens van het spel hoor).

          11. Ajax Barcelona

            Oh ja, je mag wat mij betreft ook via Indojood, Widi, EugAjax, GerardKohlen of wie dan ook reageren hoor maar je doet verschillende uitlatingen waarvan ik graag je mening hoor op mijn zienswijze. Dat je mij niet als mens ziet mag je zeggen, zit ik niet mee en daar beldig je mij ook niet mee en ik neem niemand de maat, ik verkondig net als jij, op stellige wijze mijn mening.

          12. Indojood

            Goed plan, AB, en gewoon weer met deze nick, daar is niets mis mee.

          13. Moosie

            Ik heb nog wat stukjes teruggelezen en nietmanen maakt meer mensen uit voor randdebiel of iets dergelijks.
            Echter zeggen dat je van de tweede ring af moet springen is wel degelijk een doodsverwensing.
            Maakt mij niet uit ,maar hou dan je moralistische kutkop dicht over anderen met je slappe gejank.
            Ik word daar echt moe van.
            Zolang je geen k en meer van dat soort ziektes gebruikt mogen van mij de handschoenen uit.
            Tere kinderzieltjes horen thuis bij D666 en Groen-rechts op Joop.nl.
            Hier is het ouwe jongens krentenbrood van huis uit.
            En niet de debatclub van de Rooie Hoed.
            Blijft overeind dat nietmanen eerst Johan afbrandde nu doet of hij zijn grootste fan is,Hij de F-SIDE in 1965 heeft opgericht ,en zijn mening baseert op wat hij ziet op Fox-sports.
            Moet kunnen maar hou dan je bek als iemand als AB een keer 1 jaar geen seizoenkaart heeft, cheap dumbass

          14. Litmanen

            Dank je Moosie voor het teruglezen. Ook de stukjes van AB onder al zijn nicknames teruggelezen, of die van Indojood?
            Fijn, dan begrijp je mijn reacties, want dat waren het altijd.
            Dat ik niet meer reageer op AB is omdat ik niet discusseer met mensen die mij het meest vreselijke wensen, niet naar Ajax kijken omdat ze geen zin in voetbal hebben en ondanks een zeer hoge positie in de maatschappij geen €7,50 kunnen betalen om Fox te zien.
            En waarom die haat? Omdat ik destijds heb geschreven dat Cruijff Ajax niet op afstand kan besturen.
            Wat overigens bleek toen Jonk “ineens” niet meer wilde communiceren.
            AB is iemand met een hele grote bek waar een stuk of tien figuren achteraan rennen. Nou, ik niet.

          15. Ajax Barcelona

            Nee ik neem geen Fox so what? Geld nmaakt me geen fuck uit maar ik ben tegen betaalzenders als Fox etc. Nee, ik kijk niet altijd naar Ajax, so what? Zoals Moosie aangeeft wens jij mij een val van de tweede ring, dat is niet vreselijk? Ik begin echt medelijden met je te krijgen Litmanen. Nogmaals, alle nicknames zonder AB erin ben ik niet. Hoe moeilijk is het om dat te begrijpen. Welke reden zou ik hebben om daarover te liegen. Overigens blijf je op mij reageren, alleen niet direct.

          16. Litmanen

            Nou, 1 keer dan nog. Jij zegt geen nicknames gebruikt te hebben zonder AB. Dat is dus een aantoonbare leugen. Kijk maar eens rustig terug.
            Nogmaals, mij de maat nemen? Prima, maar jij bent niet recht door zee.
            Niemand hoeft het met mijn zienswijze eens te zijn, maar ik reageer inhoudelijk en dat kan van jou en je vrienden niet gezegd worden. Jij hebt de afgelopen maanden er voor gezorgd dat er mensen van dit forum zijn afgegaan omdat ze van die “aardige en inhoudelijke” reacties van jou kregen. Als dat je bedoeling was, dan ben je in elk geval gedeeltelijk geslaagd.
            En met deze reactie op een aantoonbare leugen moet je het doen.

          17. Ajax Barcelona

            Wie ben ik dan? PG? Nee! PR? Nee!. Als je dat cnkt ben je echt heel erg dom, sorry. Vraag desnoods IP adres controle als het je allemaal zo boeit maar reken mij af of mijn uitspraken en niet die van een ander en beschuldig anderen niet van uitspraken van mij. Maar goed, geloven doe je het toch niet, succes ermee.

          18. EugAjax

            Litmanen ik ben het volledig eens met je. Plezier op dit forum is volledig weg. Kijk maar weer even naar topic O17. Het mooie kwartet linkt me weer aan racisme. Ik vraag me weleens af wat ik fout gedaan heb. Maar eerlijk gezegd heb ik geen idee. Ik heb er geen zin meer in om bij elke bijdrage van mij een van het kwartet weer bijdehand te zien doen. Of zeg maar hele kwartet. Ik heb geprobeerd om tip van BR en jou op te volgen maar ik tuin er steeds weer in. Steeds reageer ik op die aantijgingen of stangen of weet ik veel wat ze doen. Ik heb het puur over het wat mij betreft kansloze kwartet. Widi, PG, PR en AB (en zijn nicks). Door steeds te reageren op die grappenmakers frustreer ik mezelf maar ook andere forum leden. Ik heb wel wat beters te doen. Bewondering voor hoe jij ermee omgaat. Deze jongen is het nu echt zat.

          19. Widi

            Ik heb jou vaak genoeg gezegd wat je fout doet: je zuigt en je naait bepaalde mensen op door bewust stemming tegen ze te maken. Na jouw terugkeer een aantal weken geleden is de relatieve rust verdwenen. Aantoonbaar. Ook nu maak je weer stemming door de nuance te halen uit het racisme verhaal. Mensen die alles lezen, zien dat ook wel. Maar de anderen zouden kunnen denken dat jij zomaar, zonder enige grond een racist wordt genoemd. De waarheid: je bent door niemand een racist genoemd. Er is jou verweten dat je aanschurkt tegen een racist. Als ik de kroeg in ga met Geert Wilders, gelooft waarschijnlijk ook geen hond dat ik D66 stem. Je hebt helemaal niet geprobeerd een tip op te volgen. Want dan had je het tenminste een dag volgehouden. Het duurde geen uren. En je zoch zelf de confrontatie. Ik ben er zelf bewust buiten gebleven, maar ik heb het wel gelezen. Het punt is dat jij al lang niet meer reageert op aantijgingen of stangen. Je stangt zelf. En heel vaak. Vooral richting AB. Je hebt een hele grote mond. Dat mag. Maar daarna huilen vind ik dan zielig en hypocriet. Als je het zo zat bent, verlos dan jezelf. Genoeg andere dingen te doen. Ik heb jou vandaag uitdrukkelijk de andere wang toegekeerd. Twee keer. Daar hoef jij niet in mee te gaan. Maar als je het oprecht zo erg vindt allemaal en als je er oprecht zo moe van was, had je mij links laten liggen. In plaats daarvan zocht je juist ook met mij weer de confrontatie. Ook na mijn handreiking. Dan is je gehuil daarna niet oprecht en ronduit zielig. Ik hoop ook voor alle anderen doorzichtig.

          20. EugAjax

            ???grappig dat alleen jij, PG, PR en AB zo tegen me schrijven. We zullen zien of rust op forum terugkeert of niet.lees alles terug toen ik er niet was. Wie maakt nu stemming

          21. Widi

            Je vergeet er echt een paar. Dat is weer stemming maken. Als jij stopt met zuigen, of stopt met reageren, zul je zien dat de rust een eind terugkeert. Tenzij anderen die nu expres niet met naam zal noemen, weer beginnen. Nogmaals, ik heb jou vandaag de hand gereikt. Prima als je die hand weigert. Maar als je in plaats daarvan zelf juist weer de aanval kiest, moet je niet huilen als je dan zelf ook weet wat terug krijgt.

          22. Litmanen

            Widi, je bent nu net zo erg als AB. Misschien zie je dat als compliment, maar ik heb je een paar topics terug heel beleefd en netjes gevraagd op te houden met dat bashen, maar net als bij AB, er zit geen rem meer op.
            AB heeft o.a. onder de naam In memory etc. etc. weer een andere nickname gebruikt enkwam vervolgens elke dag met een nieuwrr naam. En maar zuigen en maar zoeken.
            Hou daar gvd eens mee op stelletje bejaarde hooligans.
            Ga eens inhoudelijk in op argumenten!

          23. Widi

            Volgens mij ben ik al heel de avond niet beledigend geweest. Ik heb inhoudelijk op jou gereageerd mbt Veltman. Daar reageer je niet op. Wel spring je in voor Eug. Ook Eug heb ik niet beledigd. Alleen gewezen op zijn eigen rol.

          24. Ajax Barcelona

            Eens Widi. Volgens mij heb ik ook vandaag en gisteren in ieder geval geen onvertogen woord gezegd. Het lijkt er op dat juist dat beide heren tegenvalt. Ze willen, zo lijkt het, graag in de slachtofferrol zitten. Ze houden maar wat graag de gesprekken gaande. Ik hebgeloof ik inmiddels al honderd keer gezegd waarom ik regelmarig van nick verander: gewoon omdat ik dat leuk vind en het profiel geeft daar de mogelijkheid toe. Ik heb in al die jaren één keer niet toegegeven dat ik het niet was, ergens in 2016. Gut, gut. Verder geef ik het altijd aan of is het duidelijk vanwege de vermelding AB. Belachelijk eigenlijk dat ik dit loop uit te leggen. Uit de reactie van Litmanen kan ik alleen maar opmaken dat hij mijn inhoudelijke stukjes niet leest of gewoon niet snapt. Jammer. Maar ja, volgens Litmanen ben ik ook geen echte supporter want ik vind soms andre zaken belangrijker dan voetbal en ook belangrijker dan Ajax. Soms gewoon ff geen zin in. Als ik moet kiezen tussen Ajax en sex kies ik toch echt voor sex ? maar een heerlijk etentje buiten de deur wint het negen van de tien keer ook van voetbal.

          25. Litmanen

            Waarvan akte AB, je geeft het eindelijk toe. Een leugenaar en een nepsupporter.
            Ga jij woensdag avond maar sexen met jezelf. De rest is de hele dag al bezig met de wedstrijd.
            Inhoudelijk reageren? Dat heb ik nu weer en voor de laatste maal gedaan.

          26. Litmanen

            Widi, normaal gesproken reageer ik wel op jouw bijdragen, maar op deze topic kom ik geen reactie van jou tegen.
            En wat betreft Veltman, ik hoef zijn naam maar 1 x te noemen en ik krijg de hele AB club over me heen, maw de fanclub van Kenny.
            Het verschil is dat ik Tete niet afbrand. ik vind hem minder op die plek. En ga jij nou eens kijken wat dat teweegbrengt hier!
            Dan heb je misschien wat meer begrip voor wat ik van AB vind.
            In het voordeel van mij is dat Derksen van VI Tete ook beter vind. Dat dan weer wel.

          27. Prinsengracht

            Je bagatelliseert je eigen rol Litmanen. Anderen deden wat jij zegt, maar van jouw kant was het niet alleen reageren. En de manier waarop laat ook veel te wensen over.

          28. Indojood

            De eerste directe reactie van jou op mij ging als volgt: Ik gaf toen aan dat het niet te laat was om Jonk te steunen. Jij reageerde toen met: “En als we dat niet doen, schiet je me dan voor mijn kop?” Voor mij een volslagen bezopen reactie van een mafkees op een tot dan toe felle maar normale discussie, waarin je dus suggesties deed over mijn persona op dit forum. Niet veel later kwam er de reactie naar AB met de inmiddels bekende doodwens van de tweede ring springen. Dit was rond het ontslag van Jonk in december 2015. M.a.w. je doet net zo graag mee dus hou die hypocriete grafbek maar eens keer dicht.

          29. Indojood

            Het is een zeikwijf, niet te geloven. Die schele, tandeloze verzorgster met baard van hem zal hem ook een keer zat worden, haha.

          30. Litmanen

            Waar jij naast wakker wordt hoef je mij niet toe te wensen. Dat bedoel ik nou, lekker inhoudelijk.

          31. Widi

            Van mij dan een keer inhoudelijk. Niet om je aan te vallen. Gewoon voor de duidelijkheid. Als je eerlijk bent, moet je toegeven dat het grootste deel van de Ajax supporters en ook van de mensen op dit forum niet zo gecharmeerd is van Veltman en dat deze mensen veel liever Tete in de basis zien. Als jij dan in bijna elk topic (over welk onderwerp dan ook) de strijd aangaat over Veltman, wat op zichzelf niet verboden is, kun je het toch niet raar vinden dat mensen je daar op aanpakken. Zelf heb ik dat niet of nauwelijks gedaan. Heel veel anderen ook niet. Wat nog niets zegt over hoe ze het vinden dat jij dat steeds doet. Een aantal anderen zijn jou er wel op gaan aanspreken. Logisch. Dat het steeds harder is gegaan, is ook logisch. Want jij doet daar zelf ook aan mee. Het is duidelijk dat jij Veltman heel goed vindt en een heleboel anderen niet. Veltman wordt steeds opgesteld. Tete alleen als Veltman geschorst is. Dus jij hoeft je gelijk helemaal niet te halen. Als je dat wel blijft doen, zul je reacties blijven krijgen. De keuze is aan jou volgens mij. Van mijn part ga je door met Veltman promoten. Maar klaag dan niet als je flink tegengas krijgt.

          32. Litmanen

            Als je eerlijk gaat kijken waarom ik zo reageer?
            Het beruchte groepje rond AB promoot hier al maanden dat: Younes, Veltman, Traore, Viergever en Sinkgraven uit het elftal te worden gegooid, want ze kunnen er niets van.

            Als je je daartegen verzet omdat het hier gaat om 45% van een uiterst aantrekkelijk en goed voetballend elftal, dan is het lachwekkend dat er hier een select groepje denkt het beter te weten dan Bosz.

            Verder blijf ik het lachwekkend vinden dat door dat zelfde groepje onder leiding van AB wordt gesuggereerd dat Jonk, na een stilstand van vele jaren over vijf jaar hoofdtrainer van Ajax zou moeten worden.
            En dat wordt dan ook nog serieus genomen!
            Iemand die niet kan communiceren en nog nooit verantwoordelijk is geweest voor het resultaat van een eerste elftal. Ook niet bij de jeugd!
            Verketter mij rustig, maar ik gebruik slechts mijn gezonde verstand.

          33. Widi

            Het ligt allemaal veel genuanceerder Litmanen. Als ik er vanuit ga dat je mij ook tot de groep rond AB rekent, kan over mij niet gezegd worden dat ik doe wat jij mij verwijt. Tijdens de lange vormcrisis van Tete heb ik het vaak logisch genoend dat Veltman speelde. Toen Tete weer dichter bij zijn goede vorm kwam en Veltman vaak gewoon naar mijn mening niet mannelijk genoeg speelde, gaf ik dat ook aan. Voor Sinkgraven nam ik het vaak op omdat ik hem veel beter vond dan Dijks. Ook over de andere spelers nam ik genuanceerde standpunten in. Iemand als BR die hier door mij en vele anderen, inclusief de tegenstanders van AB wordt gewaardeerd, laat geen mogelijkheid voorbij gaan om te zeggen dat Sinkgraven verkocht moet worden. Het heeft volgens mij veel meer te maken met persoonlijke afkeer en vetes. Als ik voor mezelf spreek, heb ik met twee mensen veel moeite en dat is duidelijk wederzijds. Jij hebt er ook een paar. Maar een groep rond AB is er niet echt. Ik ben het ook regelmatig niet met hem eens. Indojood ook niet. En Indojood en ik onderling ook niet altijd. Ik denk dat we elke dag moeten uitgaan van de vorm die spelers op dat moment hebben. En dat geldt voor het forum ook. We hebben allemaal mindere dagen. Wie weg gaat, gaat lekker weg. Ik blijf in elk geval nog.

  8. Dagrump

    Ik hoop echt dat ons mooie Ajax weer een top wedstrijd gaat geven met natuurlijk de winst !!

  9. Emilio4Ajax

    Noodgedwongen en nu maar stralen zoals tegen Schalke thuis, maar nu wel 4 of 5-0. Uit moet een formaliteit worden en thuis een feest…??

  10. Prinsengracht

    Van een echte keuze lijkt mij geen sprake. Want welke alternatieven zijn er? Westermann?

  11. Jimmy1971

    Mooi voor deze jongens , maar toch ben ik blij dat bij de uitwedstrijd onze strijder Viergever er weer bij is !!
    Die zal je ,zeker daar , hartstikke nodig hebben ..

    1. Jari10

      Het wordt zwaar maar met 0-0 of 1-0 gaan we door! Uit scoren we wel. De nul is cruciaal. Hoop dat Riedewald het geweldig doet. In de voorbereiding was hij zo goed!

      1. Ajax Barcelona

        Ik denk dat het minimaal 3-0 moet worden willen we ook maar een kans hebben op de finale.

  12. EugAjax

    Nou ik ben benieuwd wat deze wedstrijd gaat brengen. Hoewel Lyon een vrij goed elfal heeft, en vooral magische voorhoede, ben ik van mening dat we niet tegen de voor Ajax’ speelstijl sterkste ploeg spelen. Ik vermoed dat we het goed kunnen gaan doen tegen deze mannen. Een tweede keer Celta was veel lastiger geweest. Overigens zal Man United daar nog hele kluif aan krijgen. Ik ben ook van mening dat een tegendoelpunt niet heel erg is als er maar gewonnen word! Dat is belangrijkste. Ik ben nl van mening dat indien we met voorsprong naar Lyon gaan we ons gaan plaatsen voor de finale. Ik denk namelijk dat we in Lyon beter voor de dag gaan komen dan in Arena tegen deze snelle omschakelploeg. Al met al zou het me verbazen als we het niet redden. Mbt tot keuze defensie. Ja weinig keus en een zeer goed moment voor Tete en Riedewald om te laten zien waarom er veel discussie op forum is over waarom ze beide niet veel spelen! Kom op boys make it happen. Op naar Zweden (liefst tegen Man United)!

    1. Widi

      Ik heb je een keer beschimpt toen je zei dat Celta van Sjaktar Donetsk ging winnen. Ik zeg dus nu maar niets……maar ik denk het wel.

  13. ajacied078

    hopen dat die 2 laten zien dat ze in 1 thuis horen. zou in ieder geval een stuk rustiger op de bank zitten zonder vetlman

  14. Moosie

    Ok er zijn hier een paar tere kinderzieltjes die geheel in de traditie van de gemiddelde kleuter,ja maar hij begon,hanteren.
    En is prima laat goed zien hoe je erover denkt.
    Het verdraaien van feiten uit het verleden zoals nietmanen doet is vermakelijk.
    Kat in het nauw ect ect.
    Ik kan buiten de 2de ring, en het nekschot vanuit Indo ook nog de oproep aan mijn vrienden in het blauw herinneren, of we even met een wapenstok invalide konden worden gemaakt want door “ons soort” zou hij zijn plek in het stadion kwijt zijn geraakt.
    Met schuimbekkie en al schreef de pannekoek dat op.
    Ondertussen ging Eug in de verdediging van onze Rari ons wijzen op het taalgebruik ,want wij hadden volgens hem een oproep gedaan voor hulp bij nederlandse taalles.
    Ook moreel kan dit allemaal natuurlijk niet.
    En dan ga je ten overstaande van mensen met elkaar over die mensen schrijven zonder ze hier rechtstreeks in te betrekken.
    Zo van kijk ons er eens boven staan.
    De welbekende Übermensch gedachte ,en daar krijg ik dan weer de kriebels van.
    Feit blijft in de discussie over Johan en Jonk hebben ze de slag verloren niet in de uitkomst maar wel in het hart van elke echte Johansupporter.
    Dit soort gasten kan blaten tot ze een ons wegen,lekker anoniem stoer doen achter je toetsenbord,ook dat zegt wat over je.
    Het lijkt mij in ieder geval een goed idee om dit soort zaken ,en racisme of de uitlatingen van incest Toon over zijn dochter met haar hele grote tieten, gewoon keihard aan te pakken.
    En als iemand het niet met mij eens is hoor ik het graag.

    1. EugAjax

      Moosie. Uit jouw bijdragen van de laatste week of 2 weken begrijp ik dat je een van de oprichters van dit forum bent. Lijkt me heel logisch dat je van je forum teksten of uitlatingen die rascisme en incest verafschuwt wilt weren. Daar ben ik het mee eens en in tegenstelling tot wat beweert word heb ik zelf daar ook wat van gezegd. Ook heb ik gister aangegeven dat Litmanen ook soms op een manier uit de hoek komt die niet de mijne is. Ik heb alleen willen aangeven waarom ik met mannen als Seijs, Litmanen, maar ook BR, vak411 en zo kan ik er vele noemen zelf nooit een probleem heb. Wsl omdat we normaal over voetbal praten? Dus zeker eens dat je uitwassen bespreekbaar maakt. Maar mag ik je dan vragen een voorbeeld te nemen aan Indojood. Hij is een man die mij ook niet echt moet. Maar hij is tevens een man die IEDEREEN aanpakt als deze of gene over de schreef gaat. Inclusief zichzelf zelfs. Maar goed jouw bijdrage (BEHALVE LAATSTE DRIE ZINNEN WANT GRONDIG EENS) geeft aan dat mijn beslissing de juiste is. Ik hoor hier niet thuis. Er zijn genoeg mensen waar je goed mee over voetbal kan ouwehoeren en ja mag ook scherp. Maar alles wat daarbuiten valt kan me gestolen worden, jij geeft aan waar dit forum voor staat en waar de grens ligt. Prima. Maar die grens had hoger moeten liggen en niet alleen bij rascisme en incest. Doodsbedreigingen lijken me ook uit den boze bijv. Trouwens over stoer gesproken achter een computer? Samenvattend bedankt voor je uitleg van normen en waarden op dit forum. Maakt voor mij de beslissing makkelijker. Heb ik al eerder gezegd maar mannen als vak411, BR en ja ook Litmanen en zelfs Indojood hebben me doen terug keren twee keer. Veel succes. En wees gerust gaat nu stuk rustiger worden op je forum! Althans heb ik gelezen

      1. Indojood

        Ik heb persoonlijks niet tegen je, EugAjax (tegen anderen ook niet). Begrijp alleen niet dat je Johan’s kijk op het mislukken van het plan en Jonk’s functioneren als trouwe pleitbezorger niet wenst te accepteren maar je eigen conclusies eraan verbindt en deze niet kan onderbouwen. Dat kunnen we ook niet want wij zijn allen outsiders. Ik acht Johan slim en verstandig genoeg om op basis van alle informatie een gedegen oordeel te vormen, het is ook zijn naam die eraan verbonden is. Dit niet accepteren of in twijfel trekken is mijns inziens enigzins beledigend richting Johan. Nu probeer je dat slim te vermijden door Jonk als stoorzender te betitelen.

      2. Indojood

        Blijft het wel apart vinden dat je mij opvoert als iemand die iedereen aanpakt, maar dat zelf niet wenst (of durft) te doen naar figuren als Litmanen en De Seijs omdat je met hen persoonlijk geen probleem hebt.

      3. Indojood

        Maarre, gewoon blijven, man. AB heeft beterschap beloofd, we zullen het zien, haha.

        1. EugAjax

          Indojood. Goed om te lezen dat je niks tegen me hebt. Ik nam dat aan want redelijk in begin volgens mij na een keer uitdelen van een compliment aan jou riep je iets in die trand hahaha. Jonk Cruijff komen we nooit uit?. En met iedereen aanpakken dat bedoelde ik juist positief. Ondanks dat je zelf lekker fanatiek kan discussieren spreek je mensen aan als ze te ver gaan incl jezelf ?. Je maakt dan geen onderscheid in personen. Dat vind ik juist positief! Anyway blijven doe ik niet reden is bekend (niet alleen AB). Bedankt voor je berichtje top man en morgen veel plezier met afcadeluxe geloof ik?top gebaar van je ! Succes en hou ze in gareel ?

    2. Litmanen

      Moosie, zoals jij in dit stukje alleen al mensen neerzet is al van een baggerniveau. Hoe denk jij serieus genomen te worden als je mensen zo wegzet?
      Ja, als jij bij die doorgesnoven en afgespoten groep behoort die mij en vele andere echte supporters van het eerste uur hun vak hebben uitgejaagd omdat die zgn supporters vondendat dat hun vak was, ja die hadden van mijn part een flink pak slaag mogen krijgen!
      Ik was er bij dat de F side het vak overnam met grof geweld op de tribunes en in de skyboxen!
      Dus, als jij daar bij was, dan hoop ik dat je inmiddels van de drank en drugs genezen bent.

      Dan kan je alsnog je excuses aanbieden aan al die mannen en vrouwen en kinderen die destijds uit angst hun aandeel Arena maar verkocht hebben omdat ze hun plaats kwijraakten ten gunste van het tuig!

      Als je zo goed op de hoogte bent, leg dan maar eens uit hoe de F side volgens JOU dat vak hebben veroverd destijds.

      1. Litmanen

        Overigens met dank aan de heer M. Van Praag, die zeven kleuren stront scheet voor dat zooitje.

        1. Litmanen

          Maar weet je Moosie, niemand anders dan jij zorgt er nu voor dat ik kap. Jullie zijn geen supporters. Rotzooi zoeken en schoppen, dat is voor jullie de enige reden dat je hier zit. Dat heeft niets met Ajax te maken.

          1. Moosie

            Nou nou we nemen allebei de benen zo gauw iemand toch redelijk inhoudelijk de discussie aangaat.
            Beetje slap maar goed dat is dan jullie keuze.
            En als jullie dan denken dat ik daar slapeloze nachten van krijg,moet ik jullie teleurstellen.
            Hoe kom je erop om te denken dat ik iets heb opgericht?
            Ik doe hetzelfde als jij Eug maar dan omgedraaid,zodat ik jou confronteer met jou gedrag en opstelling tijdens discussies die al een paar jaar aan de gang zijn.
            Ik heb minder tijd maar heb ook de laatste tijd bijna alles gelezen.
            En soms neem ik de tijd om te reageren.
            Nu ga ik ook gewoon een discussie aan en bevestig een aantal zaken meer niet.
            Rari is gewoon een hypocriete zeikerd maar dat,dat mijn mening is over onze Rari weet iedereen en zeker Rari zelf.
            En dat gejammer over volgers en ” jullie zijn een groepje ” ,ja wij zijn het over veel zaken eens en dat schept een band.
            Maar wat is dat anders dan bij jullie op het huillie huillie na dan?
            Zoals ik al eerder schreef van mij mag iedereen schrijven wat hij of zij wil.
            Maar zit niet te miepen als je de deksel op de neus krijgt ,dan moet je bij jezelf te rade gaan of je niet beter iets anders met je tijd kunt doen.
            Persoonlijk hou ik wel van felle discussies over mijn derde liefde ,maar niet iedereen kan tegen de hitte van de keuken.
            Wees dan wel zo eerlijk om te zeggen dat je de confrontatie niet kunt bolwerken en geef niet mij de schuld van je eigen onkunde.
            Oh en Tete is natuurlijk beter dan Veltman

          2. Ajax Barcelona

            We hebben toch nooit een felle discussie over je vrouw gehad toch? ???

  15. Indojood

    Haha, iedereen zijn zegje gedaan. En we geloven toch niet dat er iets verandert (hoef van mij ook niet). Dat zullen toch de moderators moeten doen. We zijn en blijven voetbalsupporters, veel ruimte voor nuance en welbespraaktheid zal er nooit zijn, haha.

  16. Ajax Barcelona

    Jeetje, wat lees ik toch allemaal. Ik ben beroemd en berucht geloof ik. Ik schijn allemaal volgelingen te hebben. Maar goed ik zie dat Litmanen ook opeens heel origineel Eug gaat volgen en daar Moosie de schuld van geeft (mooi stukkie trouwens Moosie). Over naar de wedstrijd van morgen. Vlaggetje in de hand en schreeuwen en juichen. Op naar een mooie 3-0 of liever zelfs 4-0. Nu maar hopen dat niet teveel mensen in het stadion mij kennen anders vertrekken die ook nog ?.

  17. AjaxFanL

    Wat een kleuterschool ! Laten we elkaar respecteren zodat iedereen zijn zegje kan doen

    1. Prinsengracht

      Welkom Ajax FanL. Een beetje merkwaardig dat de eerste bijdrage van een nieuwkomer bestaat uit het zich mengen in een lange discussie tussen formuleren die er al best lang zijn. Of ben je misschien 1 van hen met een nieuw profiel?

  18. DennisTheMenace

    Hoop dat onze jongens topfit en übergemotiveerd aan de wedstrijd beginnen morgen. Dit is wel andere koek dan Schalke hoor… met een beetje meer mazzel had die Lacazette er vijf ingeknald de laatste wedstrijd. Hopen dat Sanchez zich een beetje kan herpakken en er bovenop zit morgen.

Comments are closed.