Anouk Hoogendijk en Daphne Koster gaan Ajax verlaten

Anouk Hoogendijk en Daphne Koster laten via Twitter, Facebook en Ajax.nl weten dat ze na dit seizoen gaan stoppen met voetbal. Anouk heeft een tien jaar lang Eredivisie gespeeld waarvan vijf bij Ajax. Vanaf mei 2012 was Hoogendijk actief bij Ajax. Op 13 januari 2014 werd bekend dat zij per direct zou overstappen naar Arsenal. Een half jaar later, op 2 juli 2014 werd bekend dat Hoogendijk per direct haar contract bij Arsenal had laten ontbinden en zich opnieuw bij Ajax aansloot. Wat Anouk na dit seizoen gaat doen is nog niet bekend. Ook Daphne Koster hangt de voetbalschoenen  aan de wilgen na vijf jaar spelen voor Ajax. Anouk en Daphne zijn de dames rechtsboven op de foto.

Anouk Hoogendijk: ‘Eigenlijk wilde ik vorig seizoen al stoppen. De teleurstelling was destijds groot, want aan het einde van de rit stonden we met lege handen en door een hardnekkige bovenbeenblessure heb ik amper gespeeld. Dit seizoen is gelukkig alles anders. Ik speel lekker, de sfeer is uitstekend en de prestaties van het team zijn ook goed. Toch heb ik uiteindelijk wel naar dit moment toegeleefd. Voor sommigen komt het misschien als een verrassing, maar ik voel gewoon aan alles dat dit vooral een heel mooi moment is om te stoppen.’

Daphne Koster: ‘Het was voor mij een moeilijke keuze. Uiteindelijk heeft het puur met gevoel te maken.
Nu speel ik nog alles, maar vraag ik mezelf af: ‘kan ik nog steeds doen wat gevraagd wordt?’
Jarenlang heb ik veel aan de kant moeten zetten voor mijn carrière en keuzes gemaakt waar ik nu nog steeds volledig achter sta. Ik merk echter dat het me steeds meer moeite kost om bepaalde zaken aan de kant te zetten voor mijn sport. Het is ook zo dat ik wel voor de volle 100 procent voor iets wil gaan. Een bijrol zie ik niet zitten. Bovendien is het ook gewoon mooi geweest. Ik heb alles gedaan in mijn carrière en heb niet meer één doel waar ik naartoe werk.’

Related posts

47 Comments

  1. Brokamp

    Mooie cariere voor deze beide dames. Ben benieuwd of ze in een andere rol voor Ajax behouden kunnen blijven. Toppie dames een grote pluim en bedankt.

    1. Litmanen

      Eens BR, bij de dames die tegen een kleine vergoeding in principe dezelfde prestaties moeten leveren als hun mannelijke collega’s die allemaal miljonair zijn door hun sport komt het einde ook makkelijker. Het kost ze geen geld om te stoppen.
      Ik hoop dat beide dames door gaan in de sport want zeker in Koster zie ik een toekomstige trainer.

      Niettemin, beide heel erg bedankt voor alle geweldige prestaties in het rood en wit.

      1. Litmanen

        Waar ik me bij het danesvoetbal wel over blijf verbazen dat er geen keepers te vinden zijn due langer zijn dan 1.70 meter. In elke wedstrijd, ook Oranje, die je ziet merk je dat de keepsters een centimeter of 20 tekort komen. Gek genoeg, in het volleybal zijn de dames allemaal tegen de twee meter.
        Dus lange topsportvrouwen bestaan wel.
        Op dit moment is het zo dat elke boogbal, stift of bal richting kruising een doelpunt is. Net als bij de C junioren.

          1. Indojood

            Wat denk je? Hij kijkt al jaren naar een schele verzorgster zonder tanden en haar in d’r gezicht. ?

  2. RonJ64

    Bedankt dames, hopen dat Anouk verbonden blijft aan de Vrouwenafdeling, als coach of opleiding ,want Daphne heeft een kleine dus druk??…maar wel Ajacieden, dus doe er wat mee Ajax, moeten ze zelf ook willen natuurlijk.????

  3. Indojood

    Anouk kan als fotomodel aan de slag of iets in de showbizz doen met haar looks en Daphne zie ik wel in het voetbal terugkeren als trainster/coach. Beide meiden, bedankt voor jullie bijdrage aan het vrouwenvoetbal en het gaat jullie goed!

      1. Litmanen

        Bobby, dit is weer eens een opmerking waarvan ik dacht dat jij daar te volwassen voor was. Jammer.

        1. BobbyHaarms

          Te volwassen kan je nooit ergens voor zijn Litmanen, zeker niet als het om Anouk Hoogendijk gaat. Sorry maar de eerste gedachte bij het zien van Anouk bij mij is: “Lekker wijf!” Dat staat helemaal los van leeftijd en houdt je juist jong. Ik kijk er liever naar dan naar een ouwe kerel ?

          1. BobbyHaarms

            Nope. Ieder zijn plezier, maar geef mij maar een mooie dame. En Anouk is er zo 1..

          2. Prinsengracht

            Het is geen enkel probleem als jij zelf wel naar mannen kijkt hoor4everAjax. Je bent hier even welkom in dat geval.

          3. Indojood

            Zo is het, Bobby. Als je Anouk Hoogendijk ziet en je denkt niet van: “Zo, wat een lekker wijf!” Dan is er iets mis met je.

          4. Prinsengracht

            Ze is wel een van de aantrekkelijkste speelsters. Logische reactie van Bobby.

          5. Widi

            Je klust in mijn wijk, BH. Ik ben van de politiek correcte uitspraken. Maar je hebt gelijk. Voor een blanke vrouw ziet ze er goed uit.

    1. Widi

      En de grap is dat Litmanen zelf steeds mensen aanspreekt op het feit dat ze kibbelen. Het zal er wel bij horen.

  4. Vakje129

    Neeeeeee dat kan niet waar zijn twee boegbeelden van het mooie Ajax vrouwen voetbal

  5. 4everAjax

    Litmanen vindt het geen enkel probleem om eigen commentaar te starten met beste randdebiel en als iemand een lekker wijf een lekker wijf noemt is het niet goed. Wie is er nu de randdebiel. Voor Anouk heb ik best een weekendje flinke ruzie thuis over. En zelfs zonder beschuit …….

    1. AB: Jonk terug naar Ajax

      Litmanen vindt het ook geen probleem iemand van de tweede ring te gooien of iemand af te schieten.

Comments are closed.