AD verklaart aversie tegen Ajax: ‘De weerzin tegen de beste is altijd het grootst’

Het AD analyseert het gedrag van andere clubs en supporters tegen over ons aller Ajax en is vrij duidelijk over de conclusie: ‘Ajax roept standaard de meeste aversie op. Het is van alle tijden, maar het feest in het Philips Stadion zondag benadrukte maar weer eens dat het historische sentiment verre van afzwakt. Toen FC Twente, en niet Ajax, in 2010 op de slotdag kampioen werd, barstte er in de overige stadions een spontaan feestje los. Het is voor veel supporters van Ajax juist een fijne bevestiging. De weerzin tegen de beste is altijd het grootst. Kijk ook maar eens over de grens in Duitsland, waar Bayern München gehaat wordt van Hamburg tot Keulen.’ 

Over de wedstrijd tegen psv schrijft de krant verder:’In Eindhoven merkte je afgelopen zondag: ze gaan er hier alles aan doen om juist Ajax van de titel te houden. Toen dat lukte, vierde het Philips Stadion de zege alsof zíj nog kampioen kunnen worden. Ja, zelfs bij psv dat na tal van titels geen jaloezie meer zou moeten hebben, was er leedvermaak. Nick Viergever wond zich er over op. Hij had in zijn derde seizoen als Ajacied beter moeten weten.’  Lasse Schöne zelf zei het eerder dit seizoen al: ‘Juist daarom is Ajax Ajax. Omdat iedereen van je wil winnen. Dat maakt spelen bij Ajax ook zo moeilijk, maar ook zo mooi.’

 

Related posts

70 Comments

      1. De Ajacied

        Het IQ van de supporter van die Lampenkapjes en die Kakkies rijkt niet boven de 45 hoor
        Dom volk is het, echt triest
        ❌❌❌

        1. Ries020

          Als je dat schrijft, moet je wel zorgen dat je ‘rijkt’ met ‘ei’ schrijft…

      1. -buitenkantje rechts-

        Afgunst is van alle tijden..
        Ajax is trendsetter.. speelt het mooiste voetbal.. heeft de meest aansprekende spelers..
        De rest volgt.. op gepaste afstand.

    1. AjaxKat

      Off topic: zag onderstaande tweet voorbijkomen… ze hebben dus bijna 20 jaar gewacht om dit boek überhaupt te kunnen schrijven! ???

      Als #Feyenoord kampioen wordt, verschijnt van @BVlietstra en mij een boek: Feyenoord, de eerste van de eeuw. Met voorwoord @RonaldKoeman.

    1. HURBIE

      Maar ja wij zijn ook de beste club in Nederland en bekend over de hele wereld dankzij onze prestaties en JOHAN en omdat we ook nog wel eens een andere club kampioen laten worden

      1. HURBIE

        Alles wat jonger is dan 20jaar in EUROPA heeft nog nooit van Feyenoord gehoord en Ajax kunnen ze allemaal Dusssss

  1. f-side64

    ff 1 correctie als k.blom gefloten had zoals beschreven staat in de spelregels had hij Ajax bij de stand 0-0 1 strafschop moeten geven en guardado 1 gele kaart en locadia had rood moeten krijgen en het was in geen 100 j een vrije trap voor 040

      1. f-side64

        je vergeet 1 duidelijk feit dat die kakkerlakken vaak de scheids mee had en het is algemeen bekend dat fc utrecht en Vitesse 1 schurft hekel aan Ajax hebben zelfs de grootste staats mongool kon zien dat de bovengenoemde clubs de punten aan 010 gaf in die wedstrijden en die pleurislijer genaamd wolfswinkel express 1 gele kaart pakte om niet tegen die homo’s uit 010 te spelen

        1. Widi

          Ik vergeet niks. Ik denk gewoon dat 010 tegen excelsior en haracles gewoon wint. En dat zei ik voor het weekend ook al. Uitslag tegen pisvee was niet meer van belang na uitslag in Arnhem.

          1. Bakkie

            Huilie huilie…
            Laten we onszelf niet verlagen tot calimero-niveau. Ajax was dit seizoen kwalitatief de beste ploeg met het mooiste spel, maar we moeten concluderen dat Feyenoord op werklust en teamspirit gewoon verdiend kampioen wordt. We hebben voor de winterstop teveel punten laten liggen, waarschijnlijk mede vanwege de trainerswissel.

          2. Widi

            Ik hoop dat we bij de volgende prijsvraag geen trainingspak, maar een halve eierdop kunnen winnen. Dan mag jij winnen 64.

          3. f-side64

            hoe oud je ook ben of word Widi je zal altijd 1 lulletje rozenwater blijven heel triest dat wij van het zelfde geslacht zijn.

          4. Widi

            Zolang je maar stopt met huilen en Calimero uithangen. Zieligerd. Met je gezeur over andere ploegen en scheidsrechters. Wij hebben de hoogste begroting en de duurste spelers. Ook de beste spelers. En de beste jeugdopleiding. Dan moet je gewoon zelf de meeste punten halen. Dan ben je kampioen. Pannekoek.

          5. Widi

            Jouw moeder had niet altijd de andere kinderen de schuld moeten geven als je weer eens huilend thuiskwam. Dan was je nu geen Calimero geweest. En dat ben je wel. En nu opzouten met je gezeur.

          6. f-side64

            nogmaals ga ik je nomineren voor de grootste nerd aller tijden wellicht krijg je volgend jaar het door jou zeer begeerde lintje wel opgesteld door koning Willem de meest adellijke sufkut.

          7. Litmanen

            Als ik zo lees hier, dan hebben er hier ook een flink aantal last van een minderwaardigheidscomplex.
            En vooral dan diegene die de anderen verdenken van Calimero gedrag.
            Lijkt wel een kleuterklas hier.

          8. Prinsengracht

            Ja f-side64…..want Widi is groot en jij bent klein…..en dat is niet eerlijk……

          9. Bakkie

            Het is wel echt klote dat Feyenoord volgend jaar waarschijnlijk heel weinig punten gaat halen in de CL…

          10. f-side64

            hij is nog veiliger dan ik verw8 had maar hintham bedankt kom je soms uit den Bosch de hinthammer straat haha

          11. Bakkie

            @Ajacied078, nee de kampioen plaatst zich dit jaar (voor de laatste keer in de geschiedenis waarschijnlijk) nog direct voor de groepsronde CL

  2. stylo1984

    We hebben gewoon verloren met een over vermoeid team… ja bosz had misschien wat andere spelers moet opstellen maar des ondanks dat hoef je niet treurig te worden dan je dus 0-1 verliest… 010 miss dan eindelijk na 18 jaar weer es landskampioen maar dat is volgend seizoen sowieso weer anders

  3. Widi

    Misschien dachten ze in Eindhoven gewoon logisch na: beter een eendagsvlieg de miljoenen van de CL gunnen dan onze echte concurrent.

  4. Jimmy1971

    Is gewoon een reactie van hersenloze supporters waar er dus teveel van zijn !!
    Ik hoop ook dat Pisvee nooit kampioen wordt , maar sta echt niet te juichen en springen als ze het niet zouden worden en een andere club dan Ajax wel ..
    Wat een calimero’s !

  5. Geroldkohlen

    kan maar 1 ding zeggen tegen die calimero’s , cheers tot all our haters, be patient so much more is comming to hate us! WZAWZDB!!! ???

  6. Slingertje.

    Bij al die clubs die ons haten ligt er alleen maar een metersdikke stoflaag in hun prijzenkastje als ze die tenminste al hebben en verder is dat kastje leeg.
    Niemand zal Ajax ook maar kunnen evenaren in Nederland.

  7. Moosie

    Je ziet bij bepaalde programma’s en kranten dat de laatste 3 jaar er na marketing onderzoeken voor gekozen is om op dit sentiment in te spelen.
    Wat je ook ziet is dat de oplage en kijkcijfers desondanks dalen.
    En dat vind ik dan weer humor.
    Dus de sukkeltjes die mij dan een calimero noemen kunnen ook de kolere krijgen.

    1. Analist

      Zijn dat meningen of is het op feiten gebaseerd. Klinkt mij als gelul in de ruimte ?

      1. Moosie

        ja goed opletten dit zijn nu feiten die jij kunt checken als je daar tijd en intelligentie genoeg voor hebt 🙂
        tis niet zo moeilijk hoor.

  8. frenkynairo

    wie dit nog niet wist of doorhad heeft echt onder een steen geslapen. Dit is toch altijd al zo geweest.

  9. afcadeluxe

    heb net mijn collegas hier gevraagd,ajax kennen ze allemaal en staat voor leuk aanvallend voetbal met jonge talenten,dat 010gespuis alleen maar bekend door rellen en pisvee is een fabrieksclubje die lang lang geleden eens tegen benfica won,dus…

  10. Iamsterdam2015

    Ach je moet het zo zien. Volgend jaar een hoop cabaret op de televisie, feyenooit in de CL!!!! Worden zeker leuke dinsdag en woensdagavonden. Kan nu al niet wachten op hun loting!!!

  11. Prinsengracht

    We zijn en blijven de beste. Maar we hebben al drie jaar geen schaal. Volgend jaar moeten we kampioen worden.

  12. ajacied078

    bosz heeft een jaartje kunnen wennen. volgend jaar moet hij! op en top Amsterdamse arrogantie wzawzdb en laat het maar zo blijven! lees graag dat ad vooral als Ajax wint en die kakkies verliezen dan ligt het aan Ajax ipv aan zichzelf.

  13. RobbyZ

    Op facebook kwam ik ook wat tegen op zo’n 010 pagina (vage kennissen zijn voor 010) en daar feliciteerde pisvee sukkels de 010 sukkels en dat ze wel even gingen helpen door thuis te winnen tegen Ajax en als je dat allemaal (waren héél veel pisvee reacties) leest die teksten van die droplullen,pffffffff ?,ik zeg EL pakken en volgend jaar CL spelen en héél ver komen (verder dan 010!) en de beker pakken en kampioen! WZAWZDB!! ?? ??

  14. ajacied1982

    Grote droeftoeters zijn het.Dat feyenoord heeft 18 jaar niets van betekenis gewonnen.Nu de bekken weer groot zat.En dat psv lekker zingen helemaal niets in amsterdam.Mooi seizoen hadden ze haha.Je kan Ajax een keer slaan maar je krijgt er 2 keihard terug.Dat is Ajax,komt altijd weer terug.Dus lach nog maar even

  15. -buitenkantje rechts-

    Off: las dat PSV hetzelfde beleid als Ajax wil gaan voeren.. Meer aandacht voor jeugdopleiding en doorstroming naar het eerste team.. Over een paar jaar moet minimaal 50% uit eigen jeugd zijn..
    Wat ik al zei.. Ajax is trendsetter.. de rest volgt.
    Op gepaste afstand…

    1. Remco425

      En dan verliezen ze 3 wedstrijden en kopen ze er weer 5. Ze hebben het al vaker geprobeerd. Over een paar jaar 50% uit eigen jeugd, zo snel gaat dat niet. De fluwelen revolutie was ook al 6/7 jaar geleden en nu komt er pas eindelijk een geweldige lichting aan.

  16. afcadeluxe

    off topic; stadion heet nu johan cruyff arena!!!!????werd ook tijd,heb ik een mooie premiere met indo? 1te wedstrijd in de johan cruyff arena

  17. a.p.

    Wij zijn Ajax wij zijn de beste ……….zie de ranglijsten allertijden…..010 en 040 en 070

  18. Emilio4Ajax

    Laat een ding duidelijk zijn… Ajax heeft niet tegen PSV het kampioenschap verloren, maar het veel eerder laten liggen. We hebben denk ik veel te veel punten verloren rond CL/EL-wedstrijden en dat moet volgend jaar anders. Voor het Nederlandse voetbal zou het goed zijn als Ajax de EL wint en derde wordt, zodat Het Nederlands voetbal dan drie vertegenwoordigers in de CL heeft. Natuurlijk kunnen wij, Ajax, daar niet op gokken en moeten we tweede worden om CL voorronden tekunnen spelen volgend jaar. Brede selectie of niet het moet beter en anders rond europeese wedstrijden en er moet in de Nederlandse competitie eerder gerouleerd worden, zodat spelers ook fit zijn als de prijzen verdeeld moeten worden. ??

  19. vak411

    Kakkerlakken krant met calimero artikelen… de schaal is een leuke onderzetter voor onze europese beker.. wzawzdb !

Comments are closed.