Davy Klaassen denkt over transfer: ‘Ik sta er deze zomer misschien wel voor open’

Davy Klaassen heeft een contract tot de zomer van 2019 maar hij sluit niet uit dat hij dit contract niet uit zal dienen. Davy is de afgelopen tijd al in verband gebracht met clubs als Southampton, Newcatle United, Everton, Napoli, Lazio, Frankfurt, Schalke 04, Villareal en Barcelona en zelf zegt hij tegen het AD hierover: ‘Ik sta er deze zomer misschien wel voor open, ja. Maar ik kan niet zeggen: ik blijf of ik ga. Daar moet ik echt nog rustig en goed over nadenken’. Davy heeft dit seizoen in de Eredivisie al 13 keer gescoord en 9 assists geven waarmee hij een persoonlijk record heeft neergezet en dit is in het buitenland ook niet onopgemerkt gebleven.

Related posts

51 Comments

      1. Litmanen

        Ach, kijk eens wat we al kwijt zijn geraakt de afgelopen tien jaar. De club is sterker dan 1 speler, hoe graag ik Klaassen ook zou houden.

    1. Amoebe

      Ondanks dat hij “de stap” wil maken vind ik hem echt een clubman in hart en nieren!

      Zoals hij donderdag na de wedstrijd de reporter te woord stond….hoe hij vorig het clublied meezong toen hij het veld op liep.

      Misschien niet een typisch product van de jeugd opleiding maar het is echt de motor van het elftal….onverzettelijk ook als hij een mindere periode heeft.

      Bij Klaassen heb ik echt dat ik hem de absolute top gun en na een jaar of vijf weer thuis komt bij ajax om daar de rest van zijn leven bij ajax door te brengen.

    1. BobbyHaarms

      Ik ook Paullus! Heeft het dit seizoen gewoon prima gedaan en stond er wanneer dat echt nodig was (denk hierbij vooral aan de belangrijke openingsgoals!) Ajax zal toch een keer moeten doorselecteren, Donny en Appie staan namelijk ook te trappelen.

      1. Indojood

        Eens, BobbyH. Ik zal nooit een fan van hem worden maar hij scoorde belangrijke goals. Was wel vaak in wedstrijden waar het voor geen meter liep.

        1. HURBIE

          Zal jammer wezen als hij weggaat
          Maar alles is vervangbaar is gebleken bij AJAX
          Staan er genoeg te trappelen om zijn plek in te nemen

        2. BobbyHaarms

          Precies Indo, op dat soort momenten was Davy zeer belangrijk. Ben ook nooit een echte fan van hem geweest maar zonder zijn inbreng hadden we absoluut meer punten laten liggen dit seizoen.

          1. Bakkie

            Het is misschien niet de meest verfijnde, technische voetballer, maar sommige reacties hier vind ik wel typisch… Hoe kun je nou geen fan zijn van deze jongen die zoveel voor dit team heeft betekend.

          2. BobbyHaarms

            Dat hoeft toch ook niet? Persoonlijk heb ik meer met type spelers als Ziyech en Nouri, maar dit doet niets af aan de bewondering die ik heb voor de drive en inzet van Davey. Gun die jongen gewoon een mooie transfer, en ik denk dat het goed is voor de doorstroming. Genoeg talent wat staat te trappelen.

          3. Remco425

            Ik heb liever een goed team dan goede doorstroming. Doorstroming is een middel, geen doel.

  1. Charka53

    Het zou jammer zijn maar hij verdient het en we hebben gelukkig een goede vervanger aan Donny.

  2. De seijs

    Ik denk dat hij er wel voor klaar is. En ajax heeft zijn opvolgers al in huis. Dus ik hoop dat hij een hele mooie club krijgt.

    1. HURBIE

      Ik vind Klaassen een echte AJAX SPELER die niet snel zal wennen in het buitenland daar is hij te Hollands en te gevoelig voor
      Zal niet de éérste en de laatste Ajax speler zijn die het in het buitenland niet waar maakt

      1. De seijs

        Klaassen is een tijger. Hij heeft de mentaliteit van een Duitser. Hij wil altijd alles winnen. Hij gaat altijd voorop in de strijd. Ook als aanvoerder is hij van grote waarde voor zijn medespelers. Ook tegen de scheidsrechter gaat hij altijd verhaal halen. Deze Klaassen is rijp voor een volgende stap. Zeker bij een goeie club die bij hem past , gaat hij zeker groeien. Klaassen gaat het zeker in het buitenland redden.

  3. -buitenkantje rechts-

    Ieder voordeel heb z’n nadeel.. Hoe verder we komen hoe meer belangstelling van biotenlandse clubs..

    Denk dat er binnen Ajax eens een fundamentele discussie moet plaats vinden over het beloningssysteem.. Voor echte sterkhouders die je wilt behouden moet je mijns inziens uitzonderingen maken. Met max 1 miljoen bruto zal je nooit spelers kunnen behouden voor Ajax.. Sowieso bestaat die grens van 1 miljoen al jaren en is niet aan inflatie onderhevig?
    Behoud van sterkhouders is belangrijk voor kampioenschap, Europees voetbal en instroom vsn talenten in het team.

    1. Emilio4Ajax

      Ben het met je eens BR… Klaassen is zo belangrijk voor dit Ajax. Begrijp ook niet dat ie door velen op dit forum afgezeken is vanwege zn “slechte” spel, want als je de statistieken er naast houdt zul je zien hoe veel belangrijke, beslissende doelpunten en assist hij gemaakt/gegeven heeft. Het salaris plafond werd destijds ingevoerd vanwege de buitenproportionele salarissen die werden betaald zonder dat het wat opleverde… Wil men echter deze jonge groep nog minstens 5 jaar bij elkaar houden zal het een en het ander moeten veranderen. Maak er 1 miljoen netto van en een bonussysteem voor gewonnen wedstrijden, europese wedstrijden, de beker en het kampioenschap. Kan zelfs gerelateerd worden aan het klassement beste speler etc… Tegen Lyon zullen de tribunes vol zitten met scouts voor beide partijen… Belangrijk voor Ajax om de juiste balans te vinden en te behouden… Afwijken van het huidige systeem kan een belangrijke stap zijn naar een langere continuiteit en betere balans voor meer europees suksess…??

        1. Emilio4Ajax

          De beste stuurlui met clubliefde staan aan de wal zul je bedoelen…? Zou best bij en voor Ajax willen werken…??

  4. Jimmy1971

    Eens BR !!
    Het is nationaal geen drama als Klaassen een mooie gegunde transfer maakt , maar Europees en in de begeleiding van de talenten even wel !
    Er moeten uitzonderingen komen in het salarishuis voor de heel belangrijke sterkhouders ..

  5. afcadeluxe

    gun hem wel een toptransfer maar mocht er geen topclub komen mag hij nog lang blijven,vind ook dat dat salarisplafond veranderd moet worden

  6. Emilio4Ajax

    Kan het best begrijpen dat die er nu over begint na te denken. Hij is nu 24, is met zn beste jaar bezig en ziet dat het met de opfolging wel goed zit…van de Beek, de Jong en Nouri. Ben benieuwd hoe Ajax gaat reageren…?

  7. dickst14

    Met Nouri vd Beek en de Jong hebben we een fantastisch middenveld voor de toekomst. Als Klaassen eind van het seizoen weggaat en Zyech en Schone de jaren daarna moet dit geen probleem opleveren denk ik.

  8. Dagrump

    Ik zou het echt maar dan ook echt zonde vinden als Davy de mooiste club van Nederland gaat verlaten!!!! Het is hem echt gegund een mooie transfer !! Ik hoop dat je stiekem nog een jaartje langer blijft !!

  9. Dagrump

    Ajax moet er gewoon voor zorgen dat we dit team voor een jaar of 3 bij elkaar kunnen houden , willen we wat betekenen in europa en verder komen op een hoger niveau !! Dus het salaris beleid van Ajax moet anders!!

  10. Slingertje.

    Ik ben bang dat er een grote leegloop gaat komen deze zomer bij Ajax want een aantal spelers zijn gewoon niet te behouden. Maar dan wel de hoofdprijs laten betalen voor onze toppers.

    1. ajacied078

      namen? klaassen en sanchez? thats it in mijn ogen. veltman mogen ze komen halen en Tete ook zet de jeugd maar in.

  11. Gert Ajax

    Zou ontzettend jammer zijn maar de clubs die genoemd worden is 75% daarvan geen sportivieve verbetering
    Al moet die 2 miljoen per jaar aan salaris geven!!!

  12. Bigboss

    Altijd voor op in de strijd een echte prof met een ajax hard. Ik hoop toch dat hij lekker hier blijft en alleen voor ajax blijft spelen. Gunnen doe ik het hem zeker maar denk goed na en wordt uit eindelijk niet de zoveelste die op de bank verdwijnd. Dan beter wat minder verdienen of ajax moet voor dit soort spelers is meer gaan betalen en gewoon lekker elke week voetballen ipv bankhangen

    1. Remco425

      Klopt, wordt hij een 2e Siem de Jong. Leuk hoor, dat Barca is geïnteresseerd of dat iemand hem hier een transfer naar Bayern gunt, maar wat verwachten ze dan? Wordt eerder Newcastle of Frankfurt. Het zal geen sportieve verbetering worden. Dit jaar wordt door sommigen gezien als zijn beste en zelfs dit jaar heeft hij een serie mindere wedstrijden gehad. Bij een andere club kom je dan gewoon op de bank en is het einde verhaal.

  13. Widi

    Hoewel ik een grote fan ben van Appie en Donny, zou ik toch graagzien dat Klaassen nog een jaar blijft. Ervaring en leeftijd is gewoon ook heel belangrijk.

  14. kanu

    Denk tot hij gaat casche. hoop het niet maar ben er bang voor. laat hem wel een goede keuze maken .

  15. JohnDoe77

    Ik vind hem echt een speler die de nieuwe Mr Ajax kan worden! Top voor ons, maar Barcelona? En waarom -behalve financiën- zou je naar iets als Schalke gaan?

        1. Remco425

          Dat betalen ze daar nu ook niet meer. Toen KJH daar naartoe ging was het Duitse subtop. Nu is het een middenmoter waar het salaris van KJ te zwaar op de begroting drukt.

          1. Remco425

            Helaas wordt het alleen maar steeds erger. Waar voor ons nog de halve begroting te verdienen is in de CL, zijn die bedragen voor andere clubs peanuts en bijzaak geworden.

Comments are closed.