There are no ads, please add some


Sinkgraven mist duel tegen PSV. Bosz: ‘Kijken wie fit en fris genoeg zijn; Hebben een brede selectie’

Daley Sinkgraven zal ook het duel tegen PSV van aanstaande zondag aan zich voorbij moeten laten gaan. Peter Bosz bevestigde het ontbreken van de linksback tijdens een persconferentie vrijdagmiddag. ‘Maar het gaat de goede kant op met hem. Het zal niet zo lang meer duren.’

Na de loodzware verlenging tegen Schalke 04 van donderdagavond wacht zondag alweer de topper tegen de Eindhovenaren. De kans lijkt groot dat Bosz voor zondag dan ook enkele wijzigingen zal doorvoeren in zijn basis. ‘Het is moeilijk om in twee dagen tijd te herstellen van een duel van 90 minuten, laat staan van een wedstrijd van 120 minuten. Maar het duel wordt niet meer verplaatst, dus we moeten er gewoon mee omgaan. Er zijn geen spelers die langere tijd aan de kant staan in ieder geval. De spelers worden optimaal behandeld en dan gaan we gewoon kijken wie er fit en fris genoeg zijn voor zondag. We worden terecht geroemd om onze brede selectie. We hebben genoeg goede spelers.’


Gerelateerde posts

43 reacties

  1. BobbyHaarms

   En bijkomend voordeel: Tete is topfit! Tete rechtsback en middenveld met Donny en Appie achter de hand, Klaassen en Ziyech zal je nu voorzichtig mee moeten zijn, Viergever idem. Riedewald mag van mij dus ook minuten maken 👍

   1. BobbyHaarms

    Achterhoede is normaal gesproken goed, maar Sanchez vond ik gisteren echt uitzonderlijk slecht voor zijn doen!

    1. RobbyZ

     Ja Sanchez had zijn dag niet gister. En Tete is topfit ja dus die moet spelen,Riedewald en Donny mogen van mij ook beginnen en geef Younes maar rust dan kan Kluivert daar spelen en Neres op rechts proberen maar weer. Ben benieuwd waar bosz mee komt! 🤔 Traore denk rechts en Younes op links en dan dus weer geen ballen van de vleugels voor Dolberg. ☹️ 🙈

    2. rickert

     Sanchez leek uitgeblust, ik denk dat het toch heel lastig puzzelen wordt. zeker zoals mensen zeggen zonder veltman te willen spelen.
     Moet je dan met Tete, Sanchez, de Ligt en Riedewald gaan spelen? kan de Ligt dat al aan? kan Sanchez het momenteel aan?
     zou ik toch Veltman centraal zetten, die heeft iets meer rust gehad.

     1. BobbyHaarms

      Is ook een optie. Of De Ligt dit al aankan is vooraf moeilijk te zeggen. Zijn voordeel is dat hij nog heel jong is, al is dat tevens ook zijn nadeel. Eerst maar eens afwachten hoe het met de gebruikelijke pijntjes gaat bij de belangrijke spelers.

      Ajax zit momenteel in een flow, maar dat zitten ze al wekenlang. Ik vraag me oprecht af of ze dit nog 6(??) wedstrijden kunnen volhouden. 1 ding is zeker, het wordt een zeer belangrijk weekend. Of je blijft in het spoor van de kakkies, of je haakt af.

     2. rickert

      De Ligt zit denk ik nog net op de leeftijd, dat hij er eerder last van heeft, toch gewoon nog een kind, ondanks dat hij lichamelijk verder is.

    3. dickst14

     Tete kan nog zo goed spelen maar hij wordt toch niet opgesteld. Het voetbal onder Bosz is echt weer des ajax, maar zijn selectiebeleid is ongeloofwaardig.

   2. Litmanen

    Ik zou niet weten waarom Bosz, buiten Sinkgraven, zijn verdediging zou aanpassen, dus Veltman, Sanchez, De Ligt en Viergever.
    Als hij gaat veranderen dan heeft hij in de finale van dit seizoen direct een probleem. Neem Sanchez, de laatste weken echt uit vorm. Als hij die nu op de bank zet, dan heb je niks meer aan hem als je hem straks nidig hebt.

    Riedewald schijnt wel een probleem te zijn. Krijgt ondanks alle problemen geen speelminuten. Ben wel nieuwsgierig naar zijn instelling. Tete blijft er voor gaan, petje af.

 1. -buitenkantje rechts-

  Je zou in principe dezelfde 11 kunnen opstellen als tegen Schalke..
  Ben benieuwd of Veltman weer speelt.. Ook ben ik benieuwd of Bosz kiest voor Dolberg of Traoré.. Verwacht Neres voor Kluivert.. Younes zal denk ik gewoon spelen.
  Ook middenveld houdt hij hetzelfde denk ik. Naar gelang het verloop van de wedstrijd Donny en mischien Nouri inbrengen.

  1. Widi

   Ik zou tete nu maar laten staan. Die is frisser dan Veltman. Denk dat Dolberg zal spelen. Met Younes en Traore.

   1. Litmanen

    Als je dat doet, dan moet je vdBeek, Nouri, De Jong ook laten spelen. Allemaal fris……

  1. BobbyHaarms

   Ik hoop dat Riedewald er gewoon bij is hoor, anders is het echt klaar vrees ik..

     1. Prinsengracht

      Volgens mij ook. Ik hoop dat de wedstrijdselectie snel bekend wordt gemaakt.

     2. BobbyHaarms

      Eerst maar eens afwachten hoe de mannen uit de Duitse strijd zijn teruggekomen. Davy gaf al aan erg moe te zijn en dat kan ik me ook levendig voorstellen na 120 minuten met krachten smijten. Enige waar ik echt bang voor ben is dat de krachten morgen wegvloeien halverwege de wedstrijd tegen psv.

 2. Charka53

  We zullen zien wie zijn plaats mag invullen er zullen veel spelers wat vermoeid zijn maar tegen pisvee moeten ze toch niet gemotiveerd worden hoop ik

  1. BobbyHaarms

   Dat lijkt me ook niet. Maar vergis je niet, 120 minuten met krachten smijten gaat je onherroepelijk opbreken. Tegen een middenmotor misschien nog niet, maar tegen de lampen zal je echt 90 minuten volle bak moeten gaan.

   1. Charka53

    Natuurlijk gaan ze het voelen maar tegen pisvee zullen ze eerder gemotiveerd zijn dan tegen bv een Excelsior.

   1. Bert62

    Ja zou inderdaad lekker zijn maar PSV geeft tegen Ajax altijd iets extra’s en ben bang dat onze jongens gisteren teveel hebben gegeven.

    1. Bakkie

     Vermoeidheid zit ook tussen de oren. Ik denk dat iedereen voor elkaar wil vechten en dan voetbal je echt wel door die vermoeidheid heen

     1. BobbyHaarms

      Gedeeltelijk waar. Een menselijk lichaam kan een bepaalde inspanning lichamelijk en geestelijk een hele lange poos aan, maar ik zou er echt niet van staan te kijken dat als het morgen een slijtageslag wordt (bijvoorbeeld als er weer een achterstand moet worden omgebogen, je MOET immers winnen) dat op een gegeven moment de vermoeidheid een belangrijke rol gaat spelen. In dat opzicht hebben die lampies natuurlijk een voordeel. Maar nogmaals, een mens kan veel hebben en de wedstrijd tegen Schalke heeft ze natuurlijk ook een boost gegeven. Wordt wel interessant om te zien hoe fit de spelers na dik 48 uur rust zijn..

     2. Prinsengracht

      Vermoeidheid zit ook echt in je benen hoor. Ik hoop dat de geest het wint van het lichaam.

 3. Emilio4Ajax

  Beginnen met Tete, Sanchez, de Ligt en Viergever…Veltman na een uur voor Sanchez, maar ligt dr aan hoe we er voor staan…Zou met Traoré in de spits beginnen en Dolberg later brengen of andersom… Kluivert op rechts en later Neres voor Younes waardoor Kluivert naar de anderee kant verhuist..ligt dr ook n beetje aan hoe Younes het doet… Van de beek voor Schöne en de Jong voor Klaassen zijn ook mogelijkheden en Nouri voor Ziyech…Was overigens wel Ziyech die zn man liet lopen bij de 1-0 gisteren, of was het de 2-0… Genoeg keuzes…ben blij dat ik geen Bosz ben… Hij wordt overigens wel bewierookt als zijnde de man die Ajax aan het voetballen heeft gekregen dus waar al die zeikers zijn die hem weg willen hebben…??🍻😎

  1. Bert62

   Van mij mag ie blijven en ik zou Ziyech altijd laten beginnen. Hij kan het verschil maken. Kluivert op rechts en Neres op links. Traore mag wat mij betreft op de bank plaats nemen. Zijn stelten zitten teveel in de weg waardoor hij niet aan scoren toekomt en hij staat bovendien veel teveel buitenspel. Dolberg graag in de spits.

   1. Emilio4Ajax

    Vanmij mogen beide Dolberg en Ziyech beginnen, maar denk dat men voorzichtig moet omgaan met beide in deze fase van het seizoen/kampioenschap en de EL. Nu is rouleren belangrijk om zeniet over te belasten…😁🍷

 4. Iamsterdam2015

  Ik denk toch dat hij met veldman start en tete op de bank. We kennen pb onderhand wel. Verder graag met kluivert en dolberg in de spits.

 5. Jimmy1971

  Nog 1 wedstrijdje volhouden mannen , daarna 10 dagen bijkomen , en dan wordt het een prachtig seizoen met steeds prettiger voetbal om te zien !!

 6. JohnDoe77

  Ik vind het wel klasse hoe hij hier mee om gaat. Niet meteen excuses zoeken, gewoon mee dealen!

Reageren is niet mogelijk.