There are no ads, please add some


Bosz: ‘Kan mij voorstellen dat niemand meer een cent om ons gaf’

Peter Bosz liet na afloop van de wedstrijd tegen Schalke’04 weten dat hij begreep dat niemand meer een cent gaf om Ajax dat op een gegeven moment op en 3-0 achterstand werd gezet in de verlenging. ‘Ik denk dat weinigen nog in onze kansen geloofden. 3-0 achter in verlenging met een man minder. Maar we zijn overeind gebleven’, vertelde de gelukkige oefenmeester bij RTL 7.

‘We kunnen veel beter voetballen dan dat we in deze wedstrijd hebben laten zien maar we bleven vooral slordig en dat brak ons op een gegeven moment op. Natuurlijk staan er duizenden supporters hun ploeg aan te moedigen maar dan moet je juist durven te voetballen.Dat we dan toch nog terugkomen zegt veel over de ploeg, dat was geweldig om te zien. Ze zullen het morgen zeker voelen in de aanloop naar de wedstrijd van zondag maar aan de andere kant geeft het ook weer energie’.

Bron: RTL 7


Gerelateerde posts

60 reacties

  1. Charka53

   Ja jood84 ze liepen er bij van wat kon ons gebeuren wat een slappe hap bijna iedereen speelde ver onder zijn niveau met één uitschieter Viergever die bleef gaan , maar eind goed al goed.

 1. Widi

  Ik vind dat een aantal mensen hier zich schandalig heeft uitgelaten. Gelukkig gaven de spelers het niet op, waar veel supporters de handdoek al vroeg in de ring gooiden. Wat een geklaag en gescheld. Wat weinig vertrouwen. En dan achteraf weer juichen en het gelijk claimen. Bedenkelijk niveau.

  1. Litmanen

   erg met je eens! Er worden spelers en een trainer vermoord voordat 1 wedstrijd is afgelopen.
   Zelfs als we er uit hadden gelegen, we hebben het best spelende elftal van Nederland met alle respect vanuit het buitenland.

  2. Iamsterdam2015

   Is vrij logisch Widi als je het niveau en de instelling zag van Ajax met Veldman als drama op nr 1. Ben het wel volledig met je eens dat het schelden over Veldman niet nodig is. Ook ik heb mij mateloos aan hem geirriteerd en hier geschreven dat hij als een krant speelt. Neemt niet weg dat we, of nee laat ik voor mijn zelf spreken, ik wel boos mag zijn en geen geloof meer had in ajax als ze met 3-0 achter staan en met 10 man speelden. By the way Tete viel goed in en speelde ook goed. Goed weekend en zondag staat ajax er weer met een ” beetje” kramp in de benen 🙈😉

   1. EvdB

    Feit is dat Veltman ver ondermaats speelt en het AJAX-shirt niet waardig is te dragen.
    Dat hij speelt als een keukenjuf is geen schelden maar constatering van een feit

    1. Litmanen

     EvdB, Viergever heeft Younes voor zich, die ook verdedigend sleurt tot aan zijn eigen achterlijn.
     Op rechts is Kluivert verdedigend van geen enkele waarde en Traore tot aan de middenlijn.
     Zeker nog nooit opgevallen?
     Dan moest Veltman ook Sanchez nog rugdekking geven omdat hij uit vorm is.
     Je vergelijkt appels met peren.

  3. -buitenkantje rechts-

   Oneens Widi..
   Iedereen beleeft de wefstrijd op zijn eigen manier. In de emotie roep je dan soms dingen..
   Nu gaf de wedstrijd ook aanleiding tot klagen gezien het zwakke spel.. Na de 3-0 was denk ik 99% vd suporters overtuigt dat het voorbij en over was.
   Natuurlijk was dit een waanzinnig verloop van de wedstrijd met alles er op en er aan.. Van normale reacties mag je dan ook niet uitgaan.

   1. Widi

    Dan hoeven we kakkerlakken nooit meer schuimbekken te noemen. Dat zou hypocriet zijn. Ik ben (op de tribune) gewend om kritisch en cynisch te reageren als daar aanleiding toe is. Schuimbekkend van alles en nog wat schreeuwen is voor tieners en niet voor veertigers en vijftigers. Dat is mijn mening.

   2. KBouter

    Totaal niet mee eens Widi…had gisteren verjaardag hier maar de tv stond hier ook aan, met een kamer vol Ajacieden. Heb vluchtig de reacties gelezen, maar het meeste gezeik en geklaag wat ik las, horen we het hele seizoen al hier en gisteren ook hier..het ging maar om 1 speler. Dat is het hele seizoen al Veltman die totaal geen toegevoegde waarde heeft en dit niveau echt niet aankon.

    Daar mag en moet over geklaagd worden!!

    1. Litmanen

     Ik blijf Veltman ( er zijn nog steeds Ajaxfans die zijn naam na 4 jaar niet kunnen spellen) verdedigen. Hij is voor een verdediger een uitstekende speler, tegen Schalke in Ansterdam zelfs een van de uitblinkers.
     Als je zag wat Tete gisteren deed, dan had het bij de 3-1 helemaal verkeerd kunnen aflopen omdat hij constant uit zijn positie bleef lopen.
     Kijk de laatste tien minuten maar na.
     In de wedstrijd waren Veltman en Viergever keer op keer de zekerheid achter Sanchez, die echt zwak speelde in de eerste 90 minuten.
     Ongelooflijk hoe sommige mensen maar steeds slachtoffers zoeken, zelfs als we fantastisch winnen. Younes, Viergever, Veltman en Klaassen zijn door sommige hier al tien keer afgeschreven. Of Traore, die er ook helemaal niets van kon, tot hij scoorde.

 2. EugAjax

  Eerlijkheid gebied te zeggen zag er echt heel slecht uit. Maar toen Ajax in tweede helft verlenging weer de Amsterdamse bluf liet gelden was het met zelfs met 10 man snel gedaan met Duitsers. Conditioneel is Ajax echt sterk, sterker dan Duitsers dat zegt wat hoor. En mbt voetbalklasse even tweede goal van Ajax weer bekijken want dat was hoge school van een heel team

 3. De seijs

  Thuis had het zeker 4-0 moeten wezen. Dan waren die Duitsers niet zo aan deze wedstrijd begonnen . We hebben het zelf op deze manier gedaan. Voortaan maar alle ballen op doel er in. Zit effe makkelijker dan de return te kijken. Maar super trots op ons ajax.

 4. ajacied078

  geef die viergever maar gauw een nieuw contract petertje want zonder hem was je verdediging totaal in elkaar gestort

 5. ajaxpers

  En Veltman had er veel eerder uit gemoeten en dat gold ook voor Donny die meer power erin bracht, ook onze trainer was verlamd geraakt door de hele sfeer en druk. De vraag voor de wedstrijd aan hen was ook hillarisch: peter, hoe is het voor jou om op dit niveau voor het eerst te moeten acteren?? Dit mag nooit aan een Ajax trainer gevraagd worden.

 6. JohnDoe77

  Dat klopt! Je moet voor de grap de commentaren tijdens de wedstrijd op dit forum eens teruglezen. Echt iedereen was alleen maar negatief tot die goal viel en we toch door gingen. Goed dat de meeste van de “vaste commentatoren” hier vermoedelijk nooit in het stadion komen. Dat is in ieder geval geen “90 minuten lang, voor onze boys uit Amsterdam”. Schande en Ajaxieden onwaardig. Jullie zouden ook de 80e minuut naar huis gaan als je al eens in het stadion zou zijn!

  1. EugAjax

   John ik was ook thus. Niks dan lof voor uitvak echt super!!! Vooral Klaassen had dat door en Younes meteen na goal naar jullie toe. Gaaf!! Op forum waren veel negatief. Maar ja na zoveel klappen dacht zelfs ik dat het nirt meer goed kwam. Gelukkig waren jullie er en bleven jullie geloven. Maar ik ben het wel zwaar oneens met je kwalificaties voor de ‘vaste commentatoren’. Iedereen heeft hier Ajax bloed en iedereen gaat andersom met voetbalemotie en frustraties tijdens een wedstrijd. En laten we wel wezen nu de rookpluimen zijn opgetrokken
   It was a hell of a game😃😃👊👊

   1. Litmanen

    Vraag me af wat je hier te zoeken hebt tijdens de spannendste wedstrijd in jaren……

    1. EugAjax

     Litmanen ik kijk even af en toe bij blessure of iets. De wedstrijd kijk ik echt wel!! Maar na gister wel besloten om niet meer tijdens wedstrijd forum te bezoeken. Dus in feite terechte kritiek op mij van je 😃

     1. Widi

      Weer een leugen! Tijdens de eerste helft (toen het nog 0-0 was en er dus succes was) waren er hier meer “samenvattingen” en opmerkingen naar AB van jou dan blessures. Dat kan iedereen gewoon feitelijk checken, want er staat een tijdstip bij iedere post van jou. Tweede helft (toen het al snel goed mis ging en dus geen succes) hebben we je niet meer gezien. Totdat duidelijk was dat Ajax verder ging. Toen was er weer succes en was jij er ook weer.

     2. EugAjax

      Widi leven en laten leven jongen. Kijk eens naar effectieve speeltijd per helft en kom dan nog eens terug met commentaar. Waarom ik tweede weg bleef na een post na 2-0 was omdat jij mij uiterlijk aanviel. What the hell was that jongen? En ik op AB reageren kijk eens wie dat als eerste post. En dan jij je zegt laten we elkaar met rust laten paar dagen geleden en sindsdien de ene na de andere belediging van jou. Waar heb ik jou beledigd? Ok ik heb je een keer ingedeeld in kansloos kwartet. En verder? Heb je het idee dat je AB zijn rol moet overnemen. Doe eens f……..normaal man.

     3. EugAjax

      O ja Widi de alles weter vergelijk eens eerste helft met tweede en verlenging. En vooral qua spanning zou dat mss ook een reden kunnen zijn? Kan hoor weet het niet……….grappenmaker

     4. Widi

      Je geeft als reden mijn opmerking over de spiegel. En terwijl ik nog bezig ben dat te weerleggen, kom je al met de volgende “verklaring”. Draaikont!

     5. Widi

      Ik kijk naar de feiten. En die kloppen niet met wat jij beweert. Over die spiegel: dat is mijn humor. Als iemand dat bij mij had gedaan had ik meegelachen. Want ik vond dat grappig. En jij verzint nu dat je daarom weg bleef. Omdat het in je straatje past. Niet geloofwaardig. Zoals ik in jouw vorige tijd hier al eens schreef: jij brengt je eigen mening als feiten. Maar het zijn geen feiten. En daar reageer ik op. En op jouw hypocrisie. Dat is de rol die ik mezelf geef. AB deed weer iets anders. Zolang jij blijft doen wat je deed, zul je van mij regelmatig hetzelfde krijgen. En ik laat er trouwens genoeg lopen hoor. Bijvoorbeeld jouw feitelijk onjuiste opmerking over het stadion van Schalke 04.

     6. EugAjax

      Widi hoe wil je dat ik mijn bijdragen voortaan begin? Eerste zeggen luister mannen wat ik nu ga schrijven is mijn mening? Dat is toch logisch man! Mijn forum naam staat er toch boven? En ja dat is dan mijn mening ergo het is ook mijn waarheid.
      Kan je over duscussieren.
      Dat kan zonder waarde oordeel over die persoon. En met grapjes over uiterlijk kan mss gevoelig liggen. Maar goed ik zal er wel om lachen😂😂😂zo beter

     7. EugAjax

      En als laatste moet ik echt lachen om jouw ‘normen en waarden’ bijdragen hoe supporters zich moeten gedragen tov team en spelers gedurende wedstrijd op tribune en of forum om vervolgens forum leden voor alles en nog wat uit te maken als ze iets beweren wat jou niet zint of handelen na wat jou niet zint. DAT is mijn grootste probleem met jou. Verder vind ik je nog steeds toffe peer hoor. Ik ben bijna overtuigd dat als we biertje drinken we beter overweg kunnen met elkaar dan hier op forum 😃.

     8. Widi

      Het gaat om je stijl. Die ligt mij niet. Verder heb ik geen idee hoe je er uit ziet. Die grap met die spiegel zou ik bij iedereen gemaakt hebben. Ook bij de mooiste vrouw. Jouw voorzet was te goed om niet in te koppen. Ik drink geen bier. Dat weet zelfs De seijs.

     9. EugAjax

      Klopt Widi typo over biertje cola dan of iets anders 😃. En ok ik kom echt niet in de buurt van mooiste vrouw haha. Teksten op papier komen vaak verkeerd over zeker grappen maar goed we komen elkaar wel weer tegen op ander topic😃

     10. Toppertje

      Mooie voorbeelden van waarom ik en volgens mij nog meer steeds minder op het forum te zien zijn. Laat iedereen gewoon zijn mening over spelers, club, tactiek e.d geven maar hou eens op met die verstarde persoonlijke aanvallen. So what als iemand een nagatieve of overdreven postieve kijk heeft. Dat geeft juist dimensie aan een forum. Niemand hoeft zich hier te bewijzen als de grootste of beste Ajaxsupporter. Vind de laatste tijd steeds vaker reacties Ajaxsupporters onwaardig. Zo jammer.

     11. -buitenkantje rechts-

      Eens Toppertje!
      In plaats van gewoon je mening te geven of te discussiëren over andermans mening worden het persoonlijke aanvallen.. Waarbij persoonlijk eigenlijk belachelijk is, omdat geen van allen elkaar kent..😄

     12. Litmanen

      Eens BR. Ik probeer steeds inhoudelijk te reageren, maar dat is vrij lastig als er dan een belediging op volgt. Je krijgt hier van hoogstens tien man een inhoudelijke reactie.
      Je hoeft het niet eens te zijn ( anders zou er geen flikker aan zijn hier) maar altijd dezelfde drie die het hier persoonlijk maken op een nare zuigende manier.
      Daarom heb ik tijdens wedstrijden geen zin meer in de app. De ene is dan nog grover dan de andere.

     13. Indojood

      Mwoah, haal die boterberg maar van je hoofd. Heb je vaak genoeg zien reageren met de openingszin: Gat in je geheugen, Alzheimer, Hans Anders o.i.d. En dat naar mensen die er simpelweg een andere mening op na hielden. Ik geef tenminste toe dat ik soms de boel op scherp zet en bij jou werkt het meestal goed, Litmanen. 😛

     14. Litmanen

      Indioot, jij hoort bij die drie personen die constant mensen persoonlijk afbrand omdat je het niet eens bent met die andere mening.
      Dat ik daarop dubbel en dwars reageer lijkt me normaal. Jij schelden en zuigen en ik braaf mijn mond houden? Nou de meeste mensen hier trekken zich dan terug, ik niet.
      Als jij iets verkondigt waar ik het mee eens ben, dan meldik dat ook. Jij en je vrienden hier hebben maar 1 functie: rotzooi trappen en mensen beledigen.
      En zo lang als jullie je niet fatsoenlijk gedragen heb ik het recht je met gelijke munt terug te beyalen.

      Een voorbeeld van jullie reacties?
      Stelling, laat Younes lekker staan, komt weer goed met die gast, Reactie: Nietmanen, je bent niet goed bij je hoofd etc etc.

      Dus, geen inhoudelijke reactie, maar direct uithalen zonder een echte reactie te geven.
      Nou, veel plezier er mee.

     15. Indojood

      Ach, de eerste keer dat ik rechtstreeks hier met jou te maken kreeg, was vanwege mijn oproep om Jonk te steunen, ergens in november 2015. Toen reageerde jij met de opmerking: “En als ik dat niet doe, schiet je me dan voor mijn kop?”

      Inhoudelijk, was het toch? Laat me niet lachen met je boterberg op je hoofd. Je doet er net zo hard aan mee, hypocriete lul.

 7. Jimmy1971

  Iedere keer als het moet (3-0) gaan we gewoon goed ballen !
  Zonde dus dat we onszelf in deze positie brachten , want het kan dan onnodig fout gaan ..
  Maar uiteindelijk een heerlijke , te spannende , wedstrijd met een geweldige apotheose !!

 8. Forever nr14

  Helemaal mee eens eugajax, ook ik was erg negatief, omdat ik het onbegrijpelijk vond, hoe ze speelde en je al meteen zag dat Veltman weer dramatisch speelde en dit niveau gewoon niet aan kan, tja aan wie ligt het dan? Juist Boszje, die had meteen moeten wisselen of Veltman niet eena opstellen, en Schöne had ook al snel gewisseld moeten worden voor Donny.
  En dat verwijt ik Boszje, en daarom vind ik het nog steeds geen Ajax trainer (al winnen ze de beker enz) ik ben ajacied in hart en nieren, maar baal ervan als zo’n keuzes worden gemaakt steeds weer.
  Kijk Veltman zijn eerste gele kaart en ook de 2e, dat is toch geen Ajax (Eredivisie niveau) Tete viel uitstekend in (assist 3-1) dus Boszje moet nu toch wel het licht gezien hebben hoop ik? Of is z’n bril nog stuk?
  Maar natuurlijk super blij echt top, maar het had veel makkelijer kunnen en moeten zijn, als ze nu eens 300% vanaf minuut 1 beginnen, dat geldt ook voor as zondag.💪🏻

  1. EugAjax

   Forever nr 14, ik ben het eens met laatste alinea. Ajax had deze wedstrijd makkelijker moeten uitspelen. Ik ben ook eens dat Veltman bagger speelde gister. Niet eens mbt Veltman vs Tete keuze over heel seizoen. Omdat ik vind dat Veltman beter in Bosz zijn systeem speelt. Toch is Tete wel een goede hoor. Ik ben dus erg blij met een goede dubbele bezetting op RB. Een Ajacied is vaak kritisch en wil altijd beter. Uiteindelijk willen we allemaal goed voetbal en prijzen. Bovenal is iedereen nu supertrots!

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Deel eens Eug. Veltman speelt beter in wedstrijden waar je minder tegenstand kan verwachten en ‘aanvallen’ het motto is zoals de thuiswedstrijd. In deze wedstrijd had hij beter Tete op kunnen stellen, die minder aanvallend is maar verdedigend wellicht niet stukken beter, maar wel stabieler. Op Veltman kan je dan niet vertrouwen. Niet voetbaltechnisch maar mentaal / emotioneel. Overigens waren de doelpunten geen fouten van Veltman, maar van Kluivert en Ziyech.

    1. Widi

     Dat Tete aanvallend minder zou zijn, is een mythe. Ik heb daar op gelet de laatste tijd. En er zijn ook statistieken van. Reden temeer om Tete op te stellen en niet Veltman. Want je kunt inderdaad niet op hem bouwen. Ik vond Onana er bij de tegendoelpunten niet goed uitzien. Denk dat de keeper van de Duitsers die had gestopt.

  2. Litmanen

   For14, je praatbecht onzin met je Boszje.
   Bosz laat Ajax op een Ajaxmanier spelen. Daar zit een risico bij ingebouwd. Als jij vind dat het Ajax onder De Boer beter en leuker speelde, dan moet je echt even langsonze vrienden van de Specsavers lopen.

   Dat jij, net als een groot aantal mensen hier en in de media (Derksen) vind dat Tete altijd moet spelen is jammer, maar Bosz maakt gelukkig de keuzes en niet jij of Derksen of Aad de Mos. Allemaal mensen die al iets te lang niets met voetbal hebben.
   Als Bosz straks de EL wint met Sinkgraven, Zveltman

   1. Litmanen

    Als Bisz straks de EL wint met Sinkgraven, Veltman, Sanchez en Viergever achterin, dan verklaar jij Boszje nog steeds voor gek en ik word gek van plezier.
    Bosz blijkt er verstand van te hebben, gelukkig meer dan iemand die zich 14 noemt.

 9. Widi

  Er zijn nu dus ook nog mensen die zichzelf of elkaar gaan verdedigen. Of hun teksten van gisteren gaan vergoeilijken. Dan houdt alles op……..

 10. -buitenkantje rechts-

  Je zou haast zeggen dat mensen die forumleden aanvallen op uitspraken tijdens de wedstrijd zelf nooit in een stadion komen..
  Wel eens je oor te luister gelegd wat daar geroepen wordt? Maar ja.. dan staat het niet zwart op wit hè.. kan je het niet de volgende dag in alle rust nog eens terug lezen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Nee, noem dit omdat op een vorig topic iemand zei dat “commentatoren” tijdens de wedstrijd waarschijnlijk nooit in een stadion komen.. niks met jou te maken.. dat jij veel (dagelijks?) op de toekomst en in het stadion te vinden bent weet ik.

 11. EugAjax

  HFA er zit wel wat in wat je zegt. Achteraf kijkend en met 2-0 voorsprong op zak hadden we wsl beter met Tete kunnen starten. En ook qua fouten klopt kwamen bij doelpunten van anderen. Ik ben vooral blij dat Bosz wat te kiezen heeff (ook al kiesf hij zelf weinig😃). Nu kan hij Veltman vervangen door Tete door schrosing en Viergever door Ligt en hopelijk Sinky. Ook de levendige discussies over spelers laat zien dat er volop keuze is en we niet zwakker worden. Ergo veel mensen denken zelfs dan nog beter als dat Bosz hef al doet😃

 12. Indojood

  Peter Boeve verwoordde het ooit goed:

  “Een Ajacied loopt altijd te zeiken en te schelden want is het is zijn club en die moet mooi voetbal spelen en winnen, godverdomme!”

  1. Widi

   Hij was dan ook de Veltman van zijn tijd. Wat heb ik daar op gescholden. Maar toen was ik zelf een stuk jonger. Ik blijf moeite hebben met mensen die ook vandaag nog geen spaan heel laten van Ajax en de trainer. Terwijl we straks gewoon met 3 anderen in die pot met ballen liggen.

   1. Indojood

    Het boeit mij totaal niet. Het is ook de consequentie van het meedoen aan een online forum. Als het mij zou storen dan had ik al lang gestopt hier. Niemand is hier verplicht om mee te doen.

   2. Litmanen

    Als we de finale halen, dan zou de opstelling kunnen zijn: Onana, Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven, Schone, Ziyech, Klaassen, Traore, Dolberg en Younes.
    Dat is namekijk het favorite ekftal van Bosz.
    En als we dan winnen, gewoon blijven zeiken dat Sinkie, Veltman, Younes en Traore er niks van kunnen en dat Viergever een belachelijke keus is.
    Dat is namelijk de conclusie van veel Ajacieden na het behalen van de halve finale EL en nog een heel redelijke kans op de titel.
    Ik denk dat Bosz een wereld trainer is, maar ja, dat is natuurlijk een belachelijke gedachte.

    1. Indojood

     Tegen wie heb je het nu? Wat ik tegen zei Widi ging over de consequenties van het meedoen op online fora en de vrije keuze die je daarin hebt.

     Over de trainer en de opstelling heb ik, behoudens de keuze voor Veltman en Sinkgraven en hun geringe aandeel, niet zoveel klachten. Ik heb altijd gezegd dat ik hoop dat PB slaagt met zijn beoogde speelwijze want dat is goed voor Ajax. Ik heb daar mijn twijfels over gehad want wat er onder FdB kapot is gemaakt repareer je niet zo snel en zoiets heeft dus tijd nodig. Het is leuk om naar te kijken maar we zijn er nog lang niet dus ik waak voor de euforie van bv. een EugAjax die Bosz al gaat feliciteren, met wat eigenlijk?

     Stel je toch niet zo aan als een klein kind met je zelfkastijding over zgn. belachelijke gedachten. Wat probeer je nou te bewijzen, het is maar een forum waar we hier zitten te lullen. Pas nu met afcadeluxe heb ik besloten om iemand van dit forum in het echt te leren kennen.Dit omdat hij vanuit zijn woonplaats Luxemburg als ClubCard houder onmogelijk aan EL kaarten kan komen. Dus houd ik er één voor hem apart. Dat is voor mij waardevoller dan al het slappe gelul hier, incluis van mijzelf.

 13. Johndevlam

  Toen we 3-0 achter kwamen zag ik het ook niet meer zitten maar ben toch blijven kijken. Die 3-1 was voor mij maar voor vele anderen ook een complete verrassing en de blijdschap was er bij mij niet minder om. Het enige wat ik de ploeg kwalijk neem is dat ze in de duels het kortzitten niet konden brengen wat ze in de thuiswedstrijd lieten zien en dat had een hoop energie kunnen schelen in de aanloop naar psv uit als de wedstrijd na 90 minuten afgelopen was. Mentaal gezien kun je deze jongens alleen grote complimenten geven dat ze ondanks de 3-0 achterstand er toch in zijn blijven geloven. Nu goed herstellen en op naar zondag om in eindhoven te winnen van P$V

Reageren is niet mogelijk.