Vanaf seizoen 2018/2019 bij alle duels in de Eredivisie een videoref

Mike van der Roest, projectleider videoarbitrage bij de KNVB, stelt in gesprek met de NOS dat er komend seizoen nog weinig zal veranderen qua inzet van de videoscheidsrechters. “FIFA heeft met alle voetbalbonden een traject afgesproken. Dat betekent tot en met 2018 testen. Tot die tijd zal er niets veranderen. Er wordt veel getest. Wij gaan volgend seizoen meer bekerwedstrijden doen. En vanaf seizoen 2018/2019 alle eredivisiewedstrijden. Op internationaal niveau bij het jeugd-WK en de Confederations Cup. Daarna wordt er geëvalueerd en is het aan de FIFA en aan de spelregelcommissie IFAB. We zitten nu dus in een testperiode.”

Woensdagochtend ging het bij de koffieautomaat over Real Madrid-Bayern München. Alleen was niet het spel, maar de scheidsrechter van dienst het onderwerp van gesprek. In de verlenging zag Kassai twee buitenspelsituaties van Real over het hoofd, beide keren met een goal als gevolg. Tot grote frustratie van Bayern, dat zich bestolen en bedrogen voelde. “Ik heb de momenten teruggekeken en dat is best even slikken”, zei Mike van der Roest, projectleider videoarbitrage bij de KNVB. “Maar ik schrik niet omdat de arbitrage zo slecht was, want deze buitenspelsituaties zijn echt niet waar te nemen. Daar zijn camera’s en software voor nodig… Discussie hoort bij voetbal en dat halen we niet weg: wel of geen rood? Maar in feitelijke gevallen zoals ‘wel of geen goal’ kan de videoscheids uitsluitsel geven.”

Related posts

23 Comments

  1. De Ajacied

    Dat is 5 jaar te laat
    Wat loopt hockey toch ver voor wbt. Arbitrage
    Het kan er niet snel genoeg zijn
    ❌❌❌

    1. jood84

      inderdaad De Ajacied. het gat word nu alleen maar groter met andere (eerlijke) sporten. van mij mogen ze er meteen mee beginnen

    2. vak411

      Whaaaaah, ik kan die zelfvoldane rotkop op die foto niet meer zien.. had die man net verdrongen…

  2. EugAjax

    Maar dat is logisch. Verkeerde beslissingen uitbannen, het is geen speeltuin maar professioneel voetbal. Prima dus!

  3. Widi

    Veltman maakt nooit een echte overtreding. Een echte harde. En toch krijgt hij veel gele kaarten. Eigenlijk geen echte verdediger.

  4. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

    Veel door vorm van spelbederf en belemmering van het spel.

Comments are closed.