There are no ads, please add some


Europees succes Ajax kan zorgen dat kampioen van 2019 weer rechtstreeks geplaatst is voor CL

Het sportieve succes van Ajax in de Euro League heeft ook een gunstige uitwerking op de coëfficiënt van het Nederlandse voetbal voor de Europese clubranking. Nederland is de directe plaats in de Champions League voor de kampioen van 2017/2018 al kwijt. Ajax, dat in zijn eentje al pakweg de helft van de Nederlandse punten van dit seizoen binnensleepte, zou Nederland bij Europees succes ook kunnen helpen aan de tiende plaats op de ranglijst waarop de toegang voor de kampioen van 2019 bepaalt wordt. Dan zou de kampioen van 2019 weer direct toegang kunnen verkrijgen voor de Champions League.


Gerelateerde posts

22 reacties

 1. Ronald96

  Goed nieuws, hopen dat alle Nederlandse ploegen wat meer punten pakken.. anders moet Ajax weer alles zelf doen

 2. KBouter

  Laat de KNVB dan maar eens over de brug komen en Ajax als het moet bijstaan met af en toe een dag extra rust tussen de wedstrijden als daar om gevraagd word!

  1. Jimmy1971

   Juist Kbouter !
   De KNVB wilde er weer geen werk van maken om Ajax maandag tegen Pisvee te laten spelen , terwijl wederom Ajax het nederlandse voetbal weer een dienst bewijst ..

   1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

    Is niet alleen beslissing van de KNVB

   2. Ajaxslied

    PSV had hiermee niet akkoord gegaan en gelijk hebben ze. Stom gezeik over op maandag spelen.

    1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

     Als PSV wel akkoord zou gaan zijn ze nog afhankelijk van de burgemeester.

     1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

      Maar het allemaal de schuld van de KNVB 😂😂

 3. Rickie

  knvb moet eens nadenken om samen te voegen met belgie. dan zouden we zekerweten champioens league hebben

  1. ajacied078

   jij denkt zomaar even te winnen van anderlecht Luik genk Gent etc België heeft een stuk bredere top dan nl ik moet maar zien dat je daar zomaar kampioen zou worden.

 4. Charka53

  Dan maar hopen dat wij dan die kampioen zijn en niet een ander tenslotte is het Ajax die zich weer laat zien in Europa.

 5. Widi

  Eerst maar eens alle eredivisieclubs dwingen op natuurgras te spelen. Wat dat betreft is VVV ook weer geen aanwinst.

  1. -buitenkantje rechts-

   Las vandaag dat op de toekmst een hybride veld wordt aangelegd en dat Ajax al vanaf het begin vh seizoen daar op voetbalt in het JCS

 6. -buitenkantje rechts-

  Zou mooi zijn als meerdere Nederlandse clubs Europees kunnen overwinteren

 7. EugAjax

  Ja zo zie je maar weer je hoeft niet eens PSV en Feyenoord aan te moedigen in Europa. Dat is dus een groot misverstand. In ieder geval hoop ik dat Ajax alles op deze trofee zet. Landskampioen is mooi en natuurlijk liefst beide trofeeen maar als ik moet kiezen wil ik perse de Europa League beker voor onze club. Net als FC Porto onder Mourinho, eerst de EL seizoen daarna de CL……..mooie droom kom op Ajax scherp zijn vanaf minuut 1 morgen

 8. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

  Inderdaad hebben we PSV en Fijenoord en andere clubs niet nodig. Ajax kan het wel alleen. Daarom zijn we straks op zeker in 2017-2018 een plek kwijt. Daarom staan we nu zo lekker hoog op de ranglijst. Vooral Europees hopen dat andere Nederlandse clubs het niet halen. Echt een heel groot misverstand.

  1. Widi

   Laat het gewoon joh. Iedereen vindt het verder prima wat hij schrijft. Maak je niet druk

   1. AB: Team Jonk terug naar Ajax!

    Krijg je als de wedstrijd niet spannend is he 😉 maar je hebt wel gelijk.

   2. EugAjax

    Widi even voor mij de spelregel. Je wilde niet meer op elkaar reageren. En volgens mij vind je het nog erger als mensen dan niet op maar over je reageren. Kan dat wel? Overigens een laatste reactie naar je. Natuurlijk is het prima wat ik hier schrijf. Ergo het is zelfs prima wat IEDEREEN hier schrijft ook al ben je het niet eens en verwerp je maar ik ook als persoon sommige teksten. Gelukkig is dit nog steeds NL waar vrije meningsuiting mogelijk is im tegenstelling tot Turkije bijv. Anyway ik wens jou toch allerbeste man. En veel plezier met Ajax en vooral de jeugd!

  2. EugAjax

   Volgens jouw berededering moet Ajax EL winnen (super tof van je!!!!, eindelijk pro Ajax bericht) maar helaas moeten we in competitie derde eindigen…..kunnen we lekker met drie ploegen CL in goed voor NL…….en dan zeggen ze dat ik Van Eugelen ben 😂😂😂jij moet supporter van KNVB worden met alle NL belangen. Oh nee sorry die zijn meer Feyenoord supporter……😂😂beetje dollletje hoor AB 😂😂😂

Reageren is niet mogelijk.