There are no ads, please add some


Europees seizoen leverde al ruim 10 miljoen op; donderdag 4,5 miljoen op het spel

Ajax doet voor het eerst in jaren weer eens mee in de kwartfinales van een groot Europees toernooi en dat is niet alleen op sportief gebied een mooie opsteker voor de club. De prestaties van Ajax over de grenzen tot nu toe leverde dit seizoen al ruim tien miljoen euro aan inkomsten, bestaande uit recettes, UEFA-premies en (geschat) tv-geld op, zo berekende De Telegraaf.

Donderdagavond staat er nog eens zo’n 4,5 miljoen euro op het spel, bestaand uit een premie van 1,6 miljoen euro voor het bereiken van de halve finale, 2,5 miljoen aan recette van de thuiswedstrijd en zo’n 400.000 euro aan tv-geld.

“Ja, het internationale succes is merkbaar aan de merchandise, sponsoring en de waarde van de spelers. Al is het moeilijk te bepalen of dat alleen door de goede Europa League-reeks komt. Het kan ook door de titelrace in de Eredivisie komen”, aldus financieel directeur Jeroen Slop.

De inkomsten voor Ajax hadden dit Europese seizoen echter nog hoger uit kunnen vallen: “We hebben er circa vier jaar geleden voor gekozen om lagere toegangsprijzen te hanteren bij Europa League-wedstrijden. Wij kiezen liever voor een vol stadion met misschien een iets lagere recette dan een voor driekwart gevulde ArenA en meer inkomsten uit de kaartverkoop.”


Gerelateerde posts

26 reacties

  1. nick-afca95

   Zou mooi zijn maar word een lastig verhaal. Helemaal wanneer klaassen beslist te vertrekken na dit seizoen. Dat is toch een hele bak ervaring en klasse dat je dan mist. Maar wanneer deze groep bij elkaar kan blijven zou een stunt natuurlijk wel kunnen.

   1. De Ajacied

    Die euro’s doen me nog niet zo héél,
    Gewoon de finale halen en evt. Winnen daar gaat het mij om 👍🏻👍🏻👍🏻
    Euro’s heeft Marc netto al genoeg op de bank staan
    Dus mannen gas erop morgen en overklas Schalke nogmaals
    ❌❌❌

   2. Litmanen

    Van alleen Klaassen hangt dat niet af. Je moet zorgen dat 90% blijft, dan moet het lukken om volgend jaar hetzelfde niveau te halen.
    Bij Ajax weet je dat je elk jaar mensen kwijt raakt.

 1. Charka53

  Als we deze lijn door kunnen zetten en de selectie wat langer bij elkaar kunnen houden dus wat meer betalen aan de spelers gaan we weer mooie tijden tegemoet en is het Johan Cruijff stadion ook elke wedstrijd stamp vol.

  1. nick-afca95

   Vooral de spelers bij elkaar houden is echt heel erg belangrijk. Uiteindelijk leid dat natuurlijk tot meer inkomsten door europese succesjes.

    1. dickst14

     Ze hebben zoveel geld dus waarom kopen ze de rest niet uit, dan ben je overal vanaf.

 2. Mooi

  Ik heb het iede dat alles maar dan ook echt alles met de week week beter gaat ,nog een paar weken volhouden dan is het een goed sezoen geweest

 3. -buitenkantje rechts-

  Het grote geld wordt verdiend in de CL.. ik denk dat we met dit team daar behoorlijk in mee kunnen..
  Zag gisteren tussen Real en Bayern een gezapig potje voetbal van ouwe lullen op leeftijd.. Als Ajax Bayern of Real net zo zou afjagen als tegen Schalke krijgen deze ploegen problemen..
  Niveau viel me zwaar tegen.. foutenfestival van zowel de spelers als de leiding.. wandeltempo..

    1. EugAjax

     Eens BR ik denk dat veel supporters nog niet durven beseffen dat Ajax al een heel eind op streek is voor een CL waardig elftal. Groot gedeelte van elftal bij elkaar houden en vooral voorhoede naar een nivo van 35-45 doelpunten in 1 seizoen en dan heb je echt grote kans

     1. EugAjax

      Helemaal als wij het overnemen van vetrekkende Bergkamp en Overmars toch? 😂😂😂

 4. Jimmy1971

  Dan kan voor de betere spelers het salaris-plavond losgelaten worden ! Dan blijft een goede groep ook langer bij elkaar ..

  1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

   Te grote verschillen is ook niet goed in een groep.

   1. Remco425

    Ik denk dat bv De Ligt echt wel begrijpt dat mannen als Schöne, Ziyech en Klaassen een stuk meer verdienen. Van mij mag het plafond verdubbeld worden.

Reageren is niet mogelijk.