There are no ads, please add some


Ajax O17 wint Future Cup na 2-0 zege in finale op Bayern München

Ajax O17 heeft de ABN Amro Future Cup 2017 weten binnen te slepen. In de finale was Ajax te sterk voor Bayern Munchen. Ajax won met 2-0, een stand die al bij rust op het scorebord stond. Giovanni de la Vega en Abdallah Aberkane zorgden voor de doelpunten in de finale. Het Japanse JLeague, dat Ajax in de eerste wedstrijd op een gelijkspel had gehouden, werd derde na een 7-0 zege op Anderlecht.

Ajax-Bayern Munchen 2-0
2. De La Vega 1-0
24. Abdallah Aberkane 2-0

Opstelling Ajax O17: Reiziger, Dest, Van Gelderen, Botman, Bakker, Gravenberch, Aberkane, J. Maduro, Sint, De la Vega, Schön


Gerelateerde posts

20 reacties

 1. woody79

  dat is fantastisch. bewijs dat we op de goede weg zijn. nu nog de EL winnen en we worden niet meer uitgelachen

 2. EugAjax

  Goede prestatie van de mannen. Wat ik begrijp geen Ajax eerste materiaal nou dat zou jammer zijn. Aan de andere kant hoe moet de toekomst dan wel niet zijn van PSG, Benfica, Juve, Bayern, Anderlecht..anyway voor nu gefeliciteerd en hopelijk komen er toch paar van jullie in de Arena te spelen! Een voordeel. Als talent niet te groot is moeten spelers er meer voor doen en kan je als laatbloeier toch nog van alles bereiken.

  1. -buitenkantje rechts-

   Verschil is Eug.. dat de clubs die je noemt “koopclubs” zijn.. Gebrek aan kwaliteit wordt gewoon gekocht.
   Ajax is min of meer afhankelijk van de jeugdopleiding. Ajax is een opleidings- en verkoopclub. Voor Ajax telt het wel of niet aanwezig zijn van talent veel zwaarder.
   Maar toch een opsteker voor de boys!👍

   1. EugAjax

    BR je snijd precies de reden aan waarom die clubs er nog beter uit kunnen komen dan, ben ik helemaal met je eens. Toch elk nadeel heeft zijn voordeel. Deze lichting moet er harder voor werken. Kan zomaar een laatbloeier uit komen, plus niet om lullig te doen maar Nouri staat bekend om een van de meest talentvolle van de laatste jaren maar is er ook nog niet. Wat is wijsheid? We gaan het zien. Tegenwoordig kan Ajax ook redelijk kopen. Maar NOOIT een koopclub worden

    1. EugAjax

     Was ook beetje bedoeling om evt discussie op te starten. Wil je koopclub zijn of opleidingsclub met af en toe proberen de extra kwaliteit te kopen. Moet wel zeggen vooral Bayern, Benfica en Anderlecht staan ook bekend om hun opleiding.

 3. JohnDoe77

  Hoe dan ook, mooi resultaat voor een club die het zeer duidelijk voornamelijk moet hebben van de jeugd! Zie je nu ook met mannen als De Ligt, Nouri, Kluivert, Donny, etc. Wel heel fijn dat soort spelers achter de hand te hebben zonder meteen de risico’s van grote dure aankopen.

  1. EugAjax

   Eens John dat is de kracht van onze club. Mooi zoals de statistiek die BBC liet zien. 1650 wedstrijden achtereen minimaal 1 jeugdspeler in eerste…je hebt natuurlijk golfbewegingen in hoe talentvol lichtingen zijn. Maar het laat de cultuur van Ajax heel mooi zien.

 4. Charka53

  Mooi gedaan die jongens en zeker voor de toekomst zijn er weer goede aanvullingen​ voor het eerste , wie weet gaan we in de toekomst weer eens mee spelen in de champignons League.

    1. Widi

     Dat zijn ze al jaren. En in andere jaren zag ik ze wel. En nu niet. Dus als jij zegt dat er weer goede aanvullingen zijn voor het Eerste, blijft mijn vraag: wie dan?

     1. Charka53

      Het is wel moeilijk om er één echt uit te halen maar om je toch een naam te geven , Reiziger een redelijk keeper is altijd nodig .

     2. Widi

      Technisch goed. Coacht ook goed. Maar ik zie hem niet meer minstenst 1.85 meter worden.

 5. Widi

  Dat we blij zijn met een statistiek van de BBC is toch eigenlijk waanzinnig!! Eigenlijk zou er bij iedere club in ieder land in iedere wedstrijd toch gewoon een speler kunnen en moeten spelen die ook in de jeugd van die club gespeeld heeft! We vinden het normale bijzonder.

  1. EugAjax

   Widi gaat om teenager. Dus een speler die eigenlijk nog in jeugdelftal kan spelen. Zijn weinig clubs die dat kunnen zeggen. Zoals Engelsen zo mooi kunnen zeggen, that is pretty special!!

 6. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

  De vraag/discussie of Ajax een koopclub moet zijn of een opleidingsclub mag binnen Ajax geen vraag/discussie meer zijn. Als dat nu nog niet duidelijk is, is het binnen Ajax nog slechter gesteld dan ik dacht.

  1. EugAjax

   AB de vraag is niet op Ajax specifiek gerelateerd maar op een voetbaldiscussie. Of een middenweg. Persoonlijk vind ik bijv visie van Benfica en Porto ook heel mooi. En effectief. Wil niet zeggen dat ik dat op Ajax wil projecteren. Ajax moet altijd zijn eigen identiteit behouden. Staat ook in bijdrage van me NOOIT een koopclub worden..

 7. Jimmy1971

  Ik geloof in de combinatie ..
  Je goede jeugd mixen met gerichte aankopen !
  En altijd minimaal 2/3 ervaren spelers bij de selectie !
  Dus doorgaan op de weg die we dit seizoen zijn begonnen.

  1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

   Zijn vrijwilligers met een gewone baan naast deze werkzaamheden. Kortom ze doen het in hun vrije tijd.

Reageren is niet mogelijk.