There are no ads, please add some


Ajax O17 naar finale Future Cup!

Ajax onder 17 heeft zich weten te plaatsen voor de finale van de Future Cup. In de halve finale werd Anderlecht na penalties verslagen. Na de reguliere speeltijd was het 2-2. Na twee gemiste penalties en twee door Ajax-doelman Reiziger gestopte penalties was het Ajacied Farcas die de beslissende binnenschoot.

Ajax kwam tegen de Belgen op een 0-2 achterstand. Daarna wist de ploeg zich goed terug te knokken via doelpunten van Maduro en Botman. Ajax kreeg ook nog de kansen op de winnende treffer, onder andere via gelegenheidsspits Botman, maar wist die niet te verzilveren.

Ajax O17 speelt nu om 15 uur de finale tegen Bayern Munchen.

Ajax O17- Anderlecht O17
Temdieu 0-1
Mayanga 0-2
Maduro 1-2
Botman 2-2
Ajax wint na strafschoppen 5-4

Opstelling Ajax O17: Reiziger; Dest, Van Gelderen, Botman, Bakker; J. Maduro, Aberkane, Gravenberch; Sint, De la Vega, Schön


Gerelateerde posts

33 reacties

 1. Indojood

  Leuk voor die jongens maar in dit team zie ik geen potentiële spelers voor het eerste.

     1. Indojood

      Mwoah, weet ik niet. Ik zie geen bijzondere spelers. Ze hebben het op werklust en wilskracht gewonnen. De Japanners speelden het leukst. 7-0 tegen Anderlecht in de kleine finale.

     2. Widi

      We zijn het eens Indojood. Ik was het net aan het opschrijven. De Japanners waren technisch het best vond ik.

 2. Widi

  Fijn dat het toernooi gewonnen is. Hard gewerkt en naar vermogen gespeeld. Verder ben ik helaas niet zo enthousiast over deze lichting. Behoudens wellicht Mitchell Bakker zie ik niemand Ajax 1 halen. Een paar zijn nog erg jong. Misschien scheelt dat. Maar ook dat betwijfel ik. Ik mis de echte finesse en het gogme. Misschien ook omdat er erg weinig Amsterdammers in deze lichting zitten. Nogal veel jongens van buiten Nederland zelfs. En dan niet de grote Buitenlandse talenten. Ook bij Anderlecht, toch ook een topploeg bij de Futureclub, zag ik dit jaar niets bijzonders rondlopen. Al met al was dit kwalitatief het minste toernooi van de afgelopen 5 jaar. En vergeleken met vorige lichtingen komt Ajax er ook niet goed vanaf. Zelfs het weer kon beter😉

  1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

   Ik heb er niets van gezien. Ik begrijp uit de bijdrage van Indojood en van jou dat mijn vrees v.w.b. gebrek aan nieuwe eigen goed opgeleide jeugd mogelijk uitkomt. Die vrees heeft/had echter vnl te maken met het ineenvallen van de juiste gedachte achter de opleiding.

  2. Indojood

   Haha, het gros geeft geen zier om de jeugdopleiding. Liever gaan ze tot hun elleboog bij het TH/Directie erin omdat ze een snotaap van minimaal € 12M halen.

   1. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

    En maar juichen voor huidig beleid en daarmee Johan telkens een mes in zijn rug steken. Tegelijk blijven volhouden dat de visie van Cruijff wordt gevolgd en dat vervolgens proberen aan te tonen door teksten uit het boek volledig te verkrachten. Dat veel mensen die, sorry, onzin rvolgens pukken geeft aan hoe weinig mensen het boek hebben gelezen en uberhaupt iets snappen van d gedachtengang van Johan. Appie kwijnt volledig weg bij Ajax. Waarom kon hij niet gewoon minimaal een volledige helft spelen tegen Heerenveen bijvoorbeeld. Die jongen krijgt amper de kans om zich een beetje te kunnen bewijzen in het eerste. Vervolgens krijgt hij te horn van mensen dat hij toch niet echt doorbreekt. Duh.

    1. Widi

     Als je een paar keer hebt geroepen dat je niet veel vertrouwen hebt in Appie, komt het je natuurlijk goed uit dat hij weinig in het Eerste speelt. En dan kun je het nog eens roepen.

     1. EugAjax

      Heren een speler stelt zichzelf altijd op. Maw als hij zo goed is dat niemand om hem heen kan dan denk je niet dat Bosz hem zou opstellen? Hij heeft Ziyech voor zich en die is in ogen Bosz en ook in mijn ogen beter. Overmars gaf niet voor niets aan om zo lang te wachten met aankoop Ziyrch omdat het tenkoste zou gaan van Nouri. Iedereen wilde Zitech en ja Nouri staat nu stil. Is al aangegeven voor het seizoen dat dat kon gebeuren bij aankoop Ziyech. En gelukkig hebben ze Ziyech toch gelocht want staan nu aan vooravond Eiropees succes. Nouri ja dat word afwachten kan nog steeds maar voorlopig voorbij gestreefd door aankoop en andere jeugdspelers iig volgens Bosz, Cruijff adept

 3. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

  Daarom staat Younes het hele seizoen in de basis omdat er achter hem geen betere is 😂😂😂😂😂. Daarom mag Traore zo gigantisch lang basis speler blijven omdat er achter hem geen betere is 😂😂😂😂😂 daarom laat Bosz Appie niet gewoon voor minimaal 30-45 minuten invallen in een gelopen wedstrijd omdat bewezen heeft niet goed genoeg te zijn 😂😂😂😂😂 Heerlijk zoveel onzin. Verder weer heerlijke cherry picking door onze Eug. Nog even zeggen dat Bosz een Cruijff adept is dus dat alles dan goed en logisch is. Eug beschouwd zichzelf ook als een Cruijff adept en we weten dat dat helemaal niet zo fijn is om te lezen 😂😂😂😂. Genoeg gelachen voor vandaag.

  1. EugAjax

   Ah ke begint hem eindelijk te begrijpen AB. Super!!!! Leer je ook nog wat 😂😂😂😂.

Reageren is niet mogelijk.