Opstellingen Ajax – SC Heerenveen: Dolberg en Neres in de basis

Peter Bosz moet het vandaag zonder Daley Sinkgraven stellen omdat hij een knieblessure heeft. Ook Jaïro Riedewald zit niet bij de selectie en daarom heeft de oefenmeester Deyovaisio Zeefuik opgeroepen. Dolberg en Neres krijgen van Peter Bosz een basisplaats. Traore en Kluivert starten daardoor op de bank. Ajax kan na vandaag met winst uitlopen psv want die ploeg liet gisteren met een gelijkspel tegen ADO punten liggen. De wedstrijd begint om 16:45 en staat onder leiding van Danny Makkelie.

Opstelling Ajax: André Onana; Joël Veltman, Davinson Sánchez, Matthijs de Ligt, Nick Viergever; Davy Klaassen, Lasse Schöne, Hakim Ziyech; David Neres, Kasper Dolberg, Amin Younes

Related posts

81 Comments

    1. nick-afca95

      Jammer van de kakkies inderdaad. Gewoon zelf alle wedstrijden winnen en hopen dat ze bij 010 punten laten liggen in de uitwedstrijden.

  1. Jimmy1971

    Wat is er toch met Riedewald , geblesseerd of nu ook al gepasseerd door Zeefuik ?!

    1. EugAjax

      Riedewald is geblesseerd. Succes mannen houd de druk op wedstrijd Vitesse – Feyenoord. Volgend weekend word alles beslissend! Grote overwinning is een must vandaag voor echte druk !

      1. De Ajacied

        Dramatisch verdedigend de eerste 20 minuten.
        Als dat tegen Schalke zo gaat zie ik het somber in
        Yes 1-1 sanchez
        ❌❌❌

        1. rickert

          Niet zo somber, ze starten niet goed, maar deze wedstrijd is alles behalve over.

  2. -buitenkantje rechts-

    Zoals verwacht..
    Wil Neres wel eens een hele wedstrijd zien spelen. Return Dolberg.. Direct maar ff visitekaartje afgeven en 2x scoren.
    Verwacht een open wedstrijd.. Heerenveen gaat zich niet verstoppen, maar zal proberen hoog druk te zetten. Onze kwaliteiten moeten voldoende zijn om daar onderuit te voetballen. Kwalitatief surplus zal voor de overwinning zorgen.

    3-1

  3. JohnDoe77

    Off topic; dit was het meest sneue afscheid van een speler ooit!! Schaam je directie; slecht geluid onder het filmpje van Milik en niemand die hem even kort toespreekt? Wat een afgang! Hiervoor is hij niet naar Nederland terug gekomen. Faal!!!

    1. Bakkie

      Was wel gaar inderdaad, maar vind dit soort afscheidsrituelen ook een beetje overdreven. Zoveel heeft hij ook niet voor ons betekend

  4. RobbyZ

    Met dezelfde instelling als donderdag,5-0! Gaan alle kansen er in dan 11-0! Succes!

  5. Jimmy1971

    Neres kan al eerste in alle 3 de eerste wedstrijden als basisspeler scoren ..
    Van mij mag ie , 4-0

  6. JohnDoe77

    Ik vond het donderdag ook al minder scherp! Maar nog tijd om het recht te zetten!

    1. -buitenkantje rechts-

      Ajax moet begrijpen dat ze deze wedstrijd niet op 70% kunnen spelen..

  7. Iamsterdam2015

    De assistent trainer heeft afgelopen donderdag goed opgelet. Er is een hoop ruimte achterin bij ajax. Kan nog lastig worden voor ajax met die spitsen van heerenveen. Het gaat niet echt goed. Onana en de ligt wat doen jullie??

  8. Jimmy1971

    Allemaal even een dubbele espresso in de rust , jeetje wat staan ze te slapen ..

  9. Iamsterdam2015

    Als ze achterin nou ff scherp worden is er niks aan de hand……….. Maar ja als…….

  10. dioajax

    jaaaaaaaaaaaa 2-1….schiet 5 doelpunten in de kont van muller….fucking 010….een volle bal in zijn gezicht schoppen….

  11. EugAjax

    Totaalvoetbal met al die verdedigers in aanvallende hoofdrollen..???come on Ajax make Johan proud. En ons natuurlijk ook

  12. EugAjax

    En ja net op moment dat ik triple biertje open maak voor Pasen scoort vriendje Klaassen ook nog jeetje 10,10,10,10,10,10,10. ARE YOU WATCHING PSV ARE YOU WATCHING

  13. dioajax

    mischien won 010 maar dat was natuurlijk want ze waren in eigen huis maar toch heel moeizaam…ze komen niet door in arnhem…je kan hun gezichten zien dat ze de drukte niet aan kan….volgende week wordt een history week om nooit te vergeten…door naar halve finale en winnen de kop positie in de lampies….

  14. Forever nr14

    Verdorie wat gaat het moeizaam zeg?? billnknijpen helaas, zo jammer na afgelopen donderdag?

  15. -buitenkantje rechts-

    We winnen.. qua spel slordig en ongeconcentreerd.. Younes geen enkele diepte.. Neres valt zwaar tegen .. Dolberg onzichtbaar.
    Twee verdedigers en een middenvelder zorgen voor de goals. Aanvallers die niet (kunnen) aanvallen?

    1. ajacied078

      viergever speelt het seizoen van z’n leven. ik zou hem altijd laten bijtekenen als ik bosz/ overmars was. niet alle spelers hoeven miljoenen waard te worden. maar kunnen nog wel nuttig zijn. kijk naar lasse als voorbeeld. die is gratis komen aanlopen.

  16. EugAjax

    Nu doorgaan met nog thuiswedstrijd tegen Eagles erbij moeten we focussen op doelsaldo inhalen kom op Ajax

  17. -buitenkantje rechts-

    Mooi voor Neres! Ajax op 50% naar 5-1
    Kijk! Bosz leest mee? Nouri voor Ziyech?

  18. EugAjax

    Nu doorgaan we hebben goals nodig, sorry BR ik heb ook zwak voor Heerenveen maar vandaag maar even geen sentimenten richting Noorden ?

  19. EugAjax

    Petje af voor dit Ajax! Wat een kwaliteit hebben we. Na een heel zware Europese week een club als Heerenveen ogenschijnlijk makkelijk wegzetten. Heel goed en weer 2 doelpunten ingelopen. Nog 1 punt en 9 goals. Moet kunnen gem 3 per wedstrijd dag. Maar volgende week word het pas echt een TITELSTRIJD: wat een programma,
    Vitesse – Feyenoord om 14.30
    PSV – Ajax om 16.45
    Kan het spannender ? Nope.
    En dan mag ik ook nog op uitnodiging bij beide halve finales FA CUP zijn
    Spurs – Chelsea zaterdag
    Man City. – Arsenal zondag
    Wembley
    En dan ondertussen stiekem naar Ajax kijken. Word geweldig voetbalweekend.
    Gefeliciteerd mannen en vrouwen met weer een super weekend. Op naar de titel !!!

          1. EugAjax

            Weet ik maar voetbalfeest op Wembley word extra mooi als we na weekend bovenaan staan haha. Wedstrijden zijn nagenoeg gelijk qua tijd ?????

        1. vak411

          Super gaaf eug! Have fun daar.. wij naar eindhoven.. ook leuk.. cocu neem je rotzooi mee.. volg week zondag om 18.45 staan we bovenaan..

          1. EugAjax

            Ja vak 411 heel gaaf en mbt Ajax dat gevoel heb ik ook al een aantal weken???dan afmaken tegen Eagles en Willem II maar dat is logisch ??

  20. AB: Visie van Johan uitvoeren? Jonk terug naar Ajax!

    Als eerste gefeliciteerd met overwinning maar de start was verre van goed. Verder was Heerenveen met name tweede helft dramatisch slecht waardoor Ajax op halve kracht met enkele hele mooie combinaties ruim heeft gewonnen. In het begin dacht ik dat Veltman heel goed bezig was tot dat ik merkte dat hij nog geen transfer naar Heerenveen had gemaakt en toch echt nog in het Ajax shirt speelde. De Ligt is een echte Ajax voetballer. Met zijn 17 hier en daar een foutje maar gewoon doorgaan zonder dat hij zich van zijn stuk laat brengen. Het doelpunt maakte hij als een ervaren spits perfect af. Younes …….. ach ja, laat maar. Viergever ook goede wedstrijd. Was het oogstrelend, nee was het leuk, ja. Vrees dat Feijenoord geen punten meer laat liggen maar een mens mag altijd blijven hopen. Misschien loopt Feijenoord de laatste wedstrijd wel tegen een “de Graafschapje” aan.

Comments are closed.