There are no ads, please add some


Duitse kranten fileren Schalke’04: ‘Oh je, Schalke – das war gar nix!,’

De Duitse kranten hebben vrijdagmorgen geen goed woord over voor de prestatie die Schalke’04 donderdagavond heeft geleverd tegen Ajax. Men prijst Ajax en zijn verbaasd dat de uitslag niet hoger is uitgevallen.

‘Oh je, Schalke – das war gar nix!,’ pronkt op Bild. Volgens het medium kwam Schalke goed weg in Amsterdam en mag het doelman Fährmann bedanken dat de schade nog enigzins binnen de perken bleef. In Die Welt prijst men de de jeugdigheid van Ajax en is men vol lof over Justin Kluivert. Echter met de koptekst ‘Schalke 04 druipt af in kwartfinale Europa League’ ziet men de ploeg volgende week niet de halve finale halen. Der Spiegel heeft maar een hoogtepunt gezien tijdens de wedstrijd en dat was het inbrengen van Klaas Jan Huntelaar in de 71ste minuut. De spits werd op euforische wijze ontvangen. ‘Chancenlose Schalker verlieren in Amsterdam’.


Gerelateerde posts

95 reacties

 1. KBouter

  Ahhh Dit zijn mooie berichten uit het buitenland, de waardering voor Ajax komt zo langzamerhand weer terug!!

   1. De Ajacied

    Bosz heeft Ajax gewoon wéér aan het voetballen gekregen, zo simpel is het.
    En de gene die Bosz haten hebben zelf een probleem hoor
    In mijn ogen doet hij het prima met ons aller Ajax
    ❌❌❌

     1. Widi

      Ik ben er uit!!! ajaxpers snapt dat hij Bosz niet meer kan afkraken. Hij heeft zich nu gewijzigd in Machlas. En verkondigt weer ouderwets onzin. Het wordt nog druk op de afdeling van de weduwe Hazes.

    1. Litmanen

     Machlas, je bent met die uitspraak net zo succesvol als je naamgenoot bij Ajax.
     Bosz heeft vanaf het begin volgens de ideeen van JC willen voetballen. Met de aanpassingen vanwege het aanwezige spelersmateriaal ( heel logisch) heeft hij vanaf de eerste wedstrijd laten zien dat hij weet hoe Ajax hoort te voetballen: creatief, flitsend, voetbal als kunstvorm.

     1. EugAjax

      Eens Litmanen. Ik heb overigens vandaag in de Noorse zon de bio van Johan gelezen. Voor mensen die Sinkgraven als back niks vinden “omdat hij geen echte verdediger is” moeten maar eens hoofdstuk 8 lezen waarom Johan vind dat er niet per se een verdediger opgesteld moet worden op de backplaats. Ergo hij was zelfs alle voordelen aan opnoemen waarom het belangrijk is aanvallend denkende spelers daar te hebben. Voorbeeld genoemd door hem Krol specifiek en verdediging Oranje 74 in het bijzonder. Slechts 1 echte verdediger (Rijsbergen) rest omgeturnd…..nu wil ik niet meteen Sinkgraven dat nivo toedichten maar gaat om voetbalideeen en hij noemde dat ook nog eens de Ajax filosofie……vond ik opvallend hoofdstuk. Sinkgraven is idd geen echte verdediger (1 tegen 1 op achterlijn moet stuk beter) maar zoals jij in ander topic omschreef komt hij door zijn inzicht juist vaak niet in die positie omdat hij het spel eerder en beter ziet dan als je daar een echte verdediger had staan. Plus dit jaar heeft hij zich pas op linksback plaats moeten focussen (na tip van Cruijf adept TBS) en is dus met sprongen vooruit gegaan. Maar bovenal zoals Kbouter hier op dit topic aangeeft het is heerlijk dat het buitenland weer wat met respect over onze club begint te praten, een Ajacied wil mooi voetbal en dat krijgen we weer dit seizoen vaak, en een Ajacied wil uiteindelijk ook weer die cup met de grote oren. Iedereen begrijpt dat daar nog heel veel moet gebeuren maar voorlopig ben ik zeer tevreden met EL waardig elftal. We hebben echt 🏆🏆🏆materiaal !

     2. Litmanen

      Mooi geschreven Eug. Fijn dat er ook mensen zijn die zonder de blinde aanbidding van JC zijn ideeen terugzien bij Bosz.
      Er wordt hier een strijd geleverd over de backposities, terwijl Cruijff, maar ook Rijkaard en Pepe bij Barca precies hetzelfde deden.
      Bosz kiest met Veltman en Sinkgraven voor voetballers met een goed gevoel voor de ruimte op de backplaatsen en die ook nog bovenmodale kwaliteiten hebben. Mensen als Derksen, nota bene een aanhanger van JC maar zelf een heel beperkte linksback willen dat niet zien en blijven maar smeken om Tete. Een goede rechtsback, maar niet passend in de gedachte van Cruijff.

     3. vak411

      Ik sluit me qua gedachten graag bij jullie aan Eug en Litmanen.. goed verhaal eug

     4. EugAjax

      Dank je vak411, niet helemaal iedereen mee eens geloof ik 😂😂😂😂gelukkig voor ons Bosz wel.

     5. Prinsengracht

      Er wordt langs elkaar heen gesproken. Eugène en Litmanen verdedigen de poging om van niet verdedigers verdedigers te maken , in het bijzonder om van Sinkgraven een linksback te maken. Indojood is niet tegen het principe. Hij zegt alleen dat het met Sinkgraven nooit zal lukken.

     6. AB fvjcfe

      Ik word een beetje moe van die termen van blinde aanbidding van mensen die geen klote verstand hebben van het voetbal waar Ajax voo staat. Gewoon ongelooflijke kloothommels en het zijn van Ajax supporter niet waardig. Die moeten lekker met een Ajax shirt op de Coolsingel gaan lopen.

     7. -buitenkantje rechts-

      Wat een zeldzaam dom gelul..sorry.. ben niet snel zo geprikkeld.. maar dit geneuzel van Litmanen en Eug is toch echt tenenkrommend..

     8. AB fvjcfe

      Het is het boek van Cruijff gebruiken zoals de Jehova’s dds bijbel gebruiken. Je pakt er een stukje uit, trekt het uit zijn verband, plaatst het is een context die jou uitkomt en verkoopt het als de waarheid. Zo doorzichtig en ….. vermoeiend. Hulde aan Indojood dat hij er telkens zo serieus op in kan blijven gaan en het blijft uitleggen. Het probleem is alleen dat hij tegen een paar betonnen platen aan het praten is.

     9. Litmanen

      De tenenkrommende opstelling van Bosz was weer goud waard. De winnaar heeft altijd gelijk.
      Sinkgraven kwam verkeerd terecht en moest gewisseld, zoals De Ligt vorige week na een mislukte sliding ook met een heupblessure.
      Wat tenenkrommend is, is dat serieuze argumenten, gebaseerd op de Cruijff theorie hier afgemaakt worden vanwege de persoonlijke afkeer voor sommige spelers.
      Bovendien mensen die 010 de titel gunnen, dus beter zelf op de Coolsingel kunnen gaan zitten.
      BR, inhoudelijk reageren of niet, lijkt me beter voor iedereen. Argumenten tegen briljante mensen als Cruijff, Rijkaard en Pepe moeten wel deugen.

     10. AB fvjcfe

      😂😂😂😂 heerlijk. Ik ga er voortaan masr smakelijk om lachen. Maar Litmanen, ik koop echt geen wachtoren van je hoor. Prettig weekend 😂😂

     11. Litmanen

      O ja, AB, die alleen naar de samenvatting kijkt en dan iedereen hier de maat neemt met de.mening van JC.
      Maar, dan natuurlijk wel alleen als het uitkomt…
      Er staat hierboven een inhoudelijke discussie.
      Jammer dat mensen dan boos worden als ze geen gelijk blijken te hebben.
      Want Bosz stelt een fantastisch team op en heeft dus gelijk……

     12. EugAjax

      BR ik heb het “zeldzaam dom gelul” nog een keer proberen te verwoorden. Hierboven. Jammer dat je geprikkeld raakt. Het os slechts een mening van ik als supporter😃. We zijn het niet eens dat kan

     13. Widi

      Ja. Fijn Litmanen. Ga die gek nog wat meer opstoken. Hij heeft overigens geen tijd meer. Heel druk met een nieuw afdelingsgenootje: Rachelle Hazes.

     14. Litmanen

      Fijn Widi, dat zelfs jij er de humor niet van ziet.
      Kijk naar de bijdrage van AB hierboven en je maakt een goede kans ook AB op de afdeling tegen te komen…..

     15. Widi

      Ik geloof dat jij het meeste van mij wel leest. Dus ik neem aan dat je al wel wist dat ik humor waardeer. Zelfs de basis voor mijn bijdragen. Af en toe word ik echt boos. Dat moet er nog uit.

     16. EugAjax

      Indojood dat bedoel ik er ook niet mee te zeggen. Cruijff weet het beter te zeggen dan ik natuurlijk daarom is hoofdstuk 8 echt een aanrader. Wat ik er uit haal is dat is wat Litmanen hieronder schreef inderdaad. Dat omturnen van aanvallers/midenvelders naar backs ervoor zorgt dat die backs meer en beter gevoel hebben voor de ruimte op de backplaatsen en ervoor. Ook is het naar voren verdedigen vaak beter verzorgd bij omgeturnde spelers. Dat denk ik echt bij Sinkgraven en ook Veltman terug te zien beter idd als bij bijv Tete, hoewel ik Tete ook goed vind. Zie bijv eerste helft blessuretijd Veltman hoe hij naar voren verdedigde voor de aanvaller kwam en meteen de aanval overnam. Dat is beetje wat ik eruit teruglees. Ik vind het iig zeer leerzaam leesmateriaal. Qua opbouw is de ruimte idd veel kleiner als dat bij backs begint dus daar zit ook wat in. Maar ik heb het meer over vooruitverdedigen. En daarna opkomen als buitenspeler naar binnen trekt. Daar vertelt Johan mooi over en ook over hoe Krol zich dat met duizenden uren aan training zich eigen heeft gemaakt. Ik vind ontwikkeling Sinky dus erg hoopvol. Maar dat hij er nog lang niet is waar hij moet zijn dat is denk ik iedereen wel eens.

     17. Indojood

      Het omturnen is prima, alleen ik zie het niet gebeuren bij Sinkgraven. Vind hem aanvallend matig (de bal naar Younes brengen is weinig effectief). Verdedigend is hij zelfs zwak maar dat is zijn schuld niet. Hij is gewoon geen Ajax materiaal, jammer maar helaas.

     18. EugAjax

      Ja dat was al duidelijk Indojood we staan er anders in mbt Sinky. Laten we hopen dat ik een keer gelijk heb 😄😄. Beter voor ons aller Ajax

     19. Indojood

      Ik zit elke twee weken in het stadion en dan zie je dat hij hetgeen wat jij en Litmanen beweren en wat JC voor ogen heeft met omgeturnde backs, juist niet beheerst. Hij loopt heel vaak uit positie en schat situaties verkeerd in. Balbehandeling is prima verzorgd maar hij mist gogme en spelinzicht.

     20. EugAjax

      Indojood. Ik beweer ook niet dat hij alles al beheerst. Maar ik geloof dat hij daar naar toe groeit. Vergelijk hem met eerste wedstrijd tegen Willem Ii toen we wsl allemaal dachten “wat doet Bosz nu?” (Ik zeker) en met nu dan heeft hij zeer steile leercurve. Ik denk dat hij aan eind volgend seizoen precies daar is waar jij hem wilt zien en wat JC voor ogen heeft. we zijn het dus niet eens met waar hij nu staat en waar het gaat eindigen maar dat kan

     21. Indojood

      Kan me geen gedenkwaardige wedstrijd van hem herinneren. Het is gewoon een probeersel waarvan men hoopt dat het goed uitpakt zodat het straks als goed beleid kan worden gepresenteerd. Men is alweer vergeten dat hij twee jaar geleden meer dan 7M heeft gekost.

     22. EugAjax

      Ik ga met je mee mbt aankoop. Hij werd in winter in de paniek gekocht toen ik dacht Klaassen geblesseed was? En idd toen zeker voor teveel geld. Maar het begint goed uit te pakken en ja wsl door een probeersel maar wel 1 nav TBS. Hij heeft toch jaren met Johan gewerkt en heeft dus in Sinky wat gezien wat ik toen ook niet zag en velen met ons. Jij ziet het nog steeds niet begrijp ik en ik begin steeds enthausiaster te worden over hem. We gaan het zien.

     23. -buitenkantje rechts-

      Volledig eens met Indojood.. De euforie betreft Sinkgraven gaat volledig aan mij voorbij.. Snap ook niet waar die opeens vandaan komt.. Half uurtje en na een verkeerde sliding gewisseld voir een echte verdediger.. Nou niet echt een blazoen om met trots en waardering op terug te kijken..

     24. EugAjax

      BR ik ben niet euforisch over Sinkgraven op basis van deze wedstrijd. Het is zelfs mijn punt niet. Ik vind gewoon hoofdstuk 8 uit Johans boek een mooi hoofdstuk. Het idee an sich om Sinky om te bouwen naar LB past daar in volgens mij. Dan kan je nog over zijn kwaliteiten discussieren. Jij, Indojood en vele anderen hebben niks met hem. Ik was zeer verbaasd toen Bosz het deed. Exhter ik vind hem grote ontwikkeling op die plek doormaken. Litmanen en helaas voor jullie Bosz ook. Nee hij is er nog lang niet. Maar ik ben al lange tijd blij met hem. En word met de week beter in vooral naar voren verdedigen. En door zijn verleden kan hij sneller spel naar voren verplaatsen. Ach iedereen zijn voorkeur toch? Komt ook bij dat ik naar een heel elftal kijk. Dubbele dekking van Viergever is altijd goed verzorgd. Samenspel aan linkerkant word ook steeds beter. Ik hoor jpu weleens zeggen de beste spelers moeten opgesteld worden. Daar ben ik het niet mee eens. Men moet het beste TEAM opstellen. Wie past beter bij wie en wie vult elkaar het beste aan. Gezien en spel en resultaat heeft Bosz vooral dat laatste helemaal voor elkaar 😃😃.

   1. EugAjax

    Ja Ajax58 en Kbouter. Mooi man als ze met zoveel respect over ons aller Ajax praten

    Lof voor Ajax vanuit Engeland. Ook het veelgeprezen BBC-programma Match of the Day is bijzonder complimenteus nadat de Amsterdammers Schalke van de mat speelden in de Europa League.

    “De gemiddelde leeftijd van het team dat van Schalke won, was 22”, vertelt presentator Dan Walker. “Ajax speelde met vier tieners. En deze statistiek is helemaal verbijsterend: al 1650 wedstrijden op rij spelen ze met minimaal één jeugdspeler. Dat gaat terug tot 1982, ongekend.”

    “Het is fenomenaal”, stelt voormalige Liverpool-verdediger Mark Lawrenson. “Het is absoluut fenomenaal. Je ontwikkelt spelers aan de hand van voormalige wereldtoppers als Dennis Bergkamp. Zo polijst je de diamanten en uiteindelijk vertrekken ze voor 30 miljoen euro en begin je weer opnieuw. Dat is een heel erg slimme manier om een club te runnen.”

    1. Mening van AB: als we Cruijff en zijn visie nooit willen vergeten dan moet Jonk terug naar Ajax

     😂👍

  1. HURBIE

   Geweldig toch dat geweldig spelende team van gisteravond ,buitenlandse complimenten krijgt vanuit het buitenland
   Zo komt AJAX weer op de kaart te staan in EUROPA
   Geweldig stimulans voor trainer en spelers zo’n veer in je kont krijgr van uit het buitenland

 2. Charka53

  En terecht we zijn op de goede weg nu maar zorgen dat we de spelers bij elkaar houden.

  1. De Ajacied

   Dat is prioriteit nummer 1 Charka, maar Overmars gaat naar Arsenal en neemt 1 man mee waar wij Ajacieden treurig van gaan worden,
   En wie dat wordt me nog niet verteld, (klotezooi)
   Ik denk aan Klaassen maar nogmaals zeker weet ik het niet.
   Dit nieuws komt over ongeveer 2 á 3 weken naar buiten
   ❌❌❌

   1. Charka53

    Wat een rat , nu gaan we eindelijk goed en gaat hij weer roet in het eten gooien.

    1. Moosie

     Overmars heb net voor 4 jaar bijgetekend dus lul geen onzin .Tjonge jonge wat een pannekoek ben je dan als je dat gaat roepen zonder bewijs .
     Zeker teveel azijn in je pis.

     1. AB fvjcfe

      Zijn hier een aantal mensen die zich zo belangrijk voor willen doen. Ongelooflijk.

     2. De Ajacied

      @moosie
      Nee mierenzuur jonge
      Dan geloof je me niet kerel, we zullen het zien he
      Fijne PaasHaas he 🐰🐰
      ❌❌❌

  1. KBouter

   Jah, schandalig dat Ajax een kakkerlak als trainer heeft. Die man hoopt gewoon dat Feyenooit kampioen word. Doe dan Danny Blind maar, dat is een echte Ajacied-)

    1. De Ajacied

     Triest dit hoor
     Bosz doet het gewoon prima, dus niet zeiken mannen, geniet maar van ons aller Ajax das beter
     ❌❌❌

 3. Iamsterdam2015

  Mooi beroct van onze oosterburen!! Ben overigens benieuwd dat mocht ajax kampioen worden van Nederland hoe men dan hier denkt over ” die kakkerlak” trainer…..
  Ik moet eerlijk
  Zeggen dat ik in het begin ook dacht wat moetnje met PB en hij is ook nog eens kakkerlak En ja zijn keuzes hebben meer dan eens mijn wenkbrouwen doen fronsen. Maar HE!!!! Slik die drol nou maar eens door, hij is er staat er en langzaam aan gaat ajx beter spelen. Laten wij hem steunen ipv afzeiken. Ja heb ik ook gedaan geef ik toe maar het is klaar nu. WZAWZDB!!!!!

 4. Kmeertens

  Wat een kansloos gezeik over Bosz met dat kakkerlak gebeuren. Jullie vertonen hetzelfde calimero gedrag als 010. Cruijff heeft daar ook n jaar gespeeld. Das toch ool geen kakkerlak

 5. Jimmy1971

  Met de indruk die Ajax zo europees maakt , zullen spelers die voor Ajax interessant zijn ook sneller voor onze club kiezen !!
  Goede zaak !

  1. -buitenkantje rechts-

   Andersom zullen buitenlandse clubs met (nog) meer belangstelling naar Ajaxspelers kijken..😬

 6. -buitenkantje rechts-

  Mooi die waardering, maar plaatsing voor de halve finale gaat over 2 wedstrijden..
  Met “maar” 2-0 hebben we Schalke wel in leven gehouden. We zijn er nog niet! We hebben nog niks..

 7. Jimmy1971

  Het voelt goed om Ajacied te zijn , maar het voelt heerlijk om een trotse Ajacied te zijn !

 8. LeroyT

  Kan iemand mij vertellen hoe het liedje heette wat gisteren bij de opkomst van de warming up heet??

 9. AFCA my World

  Mensen mensen aub, we hebben nog nix,er moet volgende week minstens 1 x door Ajax gescoord worden en het liefst vroeg in de wedstrijd,dan moeten hun er 4 maken en dat is wat veel ! Ze zullen er volgende week ook vol bovenop zitten om niet voor eigen publiek af te gaan ! Ik hoop zeker dat Ajax het red maar laat de euforie aub niet de boventoon voeren,maar op je hoede blijven s zeker aan te raden !!!

  1. EugAjax

   Helemaal waar AFCA my world. Als vooral de staf en spelers maar met beide benen op grond blijven staan. Dan mogen wij wel even iets langer uit ons plaat gaan😄. Ik denk dat het voortkomt omdat we behoorlijk lang hebben moeten wachten op laatste 4 in Europa (ook al is het EL nivo). Maar donderdag gewoon weer beginnen alsof het 0-0 staat en dan zie ik het ze wel redden.

 10. JohnDoe77

  Hunter was het waard! Mooie ontvangst hoort bij zo’n topper! Iedereen stond in het stadion!

 11. JohnDoe77

  Tijdje geleden dat een Nederlands team zo positief de pers haalt. Kan alleen maar Ajax zijn! 😜

 12. afcadeluxe

  lekker werken zo,vaak kijken ze meewarig en lopen te sarren,nu hebben de collegas ajax ook eens live gezien en bijna iedereen (behalve schalke fans)waren echt verrast van het mooie aanvallende voetbal van ons!😂👍

 13. AB fvjcfe

  Ik vraag me echt af of Eug en Litmanen niet stiekum vd Sar en Overmars zijn. Ik krijg de beschuldiging dat ik blind de visie van Johan volg. Zij steken de ene veer na de andere in de achterste van beide heren en de rest van de organisatie. Een organisatie die Johan gewoon de rug heeft toegekeerd maar blijft blaten dat ze werken volgens het plan Cruijff. Zelf een blinde kan zien dat die gelul is. Het zo blijven verdedigen op het forum maakt dat het niet anders kan zijn dan dat beide heren een hoge functie binnen Ajax hebben. Hun duidelijke afkeer van Jonk geeft dit ook nog eens duidelijk aan. We kunnen het maar beter weten. Voortaan van mij alleen nog maar 😂👍 bij hun commentaar. Beide heren neem ik al geruime tijd niet serieus, ook niet in hun officiele functie bij Ajax. Als ze een beetje ballen hebben zouden ze hier onder hun echte naam posten.

  1. Widi

   Ja. Dat hou je net zo goed vol als ik het vol hield om Seijs niet meer met zijn eigen domme opmerkingen om de oren te slaan.

  2. EugAjax

   Nog een laatste keer AB. Mijn afkeer zit in gedrag Jonk laatste 1.5 jaar vnl. Niet in zijn visie! Zo vaak gezegd. Hij is zeer goede opleider hij is alleen geen leider dat is een groot verschil! En mijn echte afkeer zit hem in zijn consultant team. Die mannen hebben IN NAAM VAN Johan alles proberen te sturen. Daar zit hem de crux. Jonk sommige van zijn team niet laten vallen en Ajax wilde niet meer met aantal van hen verder. Slechtste voorbeeld jeugdteams met 8 man naar wedstrijden laten rijden omdat performance coaches bepaalde dat het qua werk rust verhouding op dat moment het beste was voor die spelertjes……..daar zit het probleem. Performance coaches zouden een toevoeging moeten zijn en geen BESLISSENDE factor! Lees anders verhaal over Johan zijn grootste vriend in VI rond kerst. Hij had een objectief verhaal. En ja ook over hoe andere voetbaljongens nauwelijks tot geen contact hadden met hem toen gij ernstig ziek was. En dat steeks ook bij mij. Maar hier schrijf ik vaak op Ajax mening en niet op hoe hun vriendschappen moet zijn. Ook weer groot verschil. Zal wel nooit duidelijk worden bij je maar dit is het verhaal van mijn kant

   1. Prinsengracht

    Zien jullie niet in dat jullie het nooit eens zullen worden? Van mij mag het hoor. Ik lees het gewoon. Maar worden jullie niet moe van elkaar en van jezelf? Ik kijk uit naar jullie epistels tijdens de Paasdagen:-)

    1. EugAjax

     Hahaha Prinsengracht eigenlijk wel ja. Ik hoop dat ik dit keer mijn woord van laatste keer uitleg aan AB over Jonk kan houden, word een lastige hahahaha. Fijne Pasen iig 😄

Reageren is niet mogelijk.