There are no ads, please add some


Bosz trots op zijn spelers na 2-0 winst op Schalke’04

Trainer Peter Bosz is trots op de prestatie die Ajax heeft geleverd in de kwartfinale van de Europa League door Schalke’04 in de Amsterdam Arena met 2-0 te verslaan. Ajax was de hele wedstrijd de betere ploeg en waren er kansen op een hogere score.

‘We hebben het geweldig gedaan want uiteindelijk is het een kwartfinale en moet je thuis een goede uitslag neerzetten, dat is gelukt. We hebben dat negentig minuten lang op een overtuigende manier kunnen doen en dan kun je als trainer alleen maar heel tevreden zijn. Schalke heeft wel degelijk kwaliteit in huis en dat zag ik vanaf de bank heel goed, maar wij zaten er zo kort op dat zij niet in hun spel kwamen. Volgende week zullen wij weer hetzelfde spel spelen en dat is ver van onze eigen goal af. De kracht van Schalke ligt in de zestien en daar zijn ze vandaag nauwelijks geweest. Uiteindelijk ben ik dik tevreden maar er hadden zeker wel wat meer doelpunten kunnen en mogen vallen’.

Bron: Fox Sports


Gerelateerde posts

43 reacties

 1. Indojood

  Ik ook. Wil best bekennen dat ik soms twijfels heb gehad dit seizoen maar we hebben de laatste weken schitterende wedstrijden gezien.

  1. Litmanen

   Tof om het toe te geven. Vanaf het begin heb ik vertrouwen gehad in Bosz en zijn” rare ” keuzes zoals Sinkgraven, Veltman en het laten staan van Younes.
   Bosz. Laat Ajax weer swingen.
   Natuurlijk wil ik de EL winnen en de schaal, maar shows als vanavond vergoeden genoeg als dat niet mag lukken.
   En met Kasper in de ploeg gaan we ook meer scoren.

   1. Indojood

    Ter verduidelijking. Ik heb Bosz altijd gesteund. Ik heb alleen wel eens getwijfeld of het hem ging lukken. De laatste weken loopt het goed. Het is nog steeds zo dat ik het niet eens met sommige keuzes. Ik vind Sinkgraven geen back, gisteren liet ie dat weer zien. Vind hem sowieso tekort komen. Younes speelde dan wel goed gisteren maar het is het hele seizoen matig wat hij laat zien.

    1. Litmanen

     Kijk nog eens de beelden na, tot zijn blessure en zelfs daarna kwam hij steeds voor zijn tegenstander en verdedigde daardoor uitstekend. Na de blessure durfde hij niet meer achter Younes langs, maar dat deed Viergever sowieso al niet.
     Sinkgraven vind ik de grootste ontdekking van het seizoen. En gezien de halstarrigheid van Bosz krijgt hij de kans zich verder te ontwikkelen.
     Wat dat oplevert zien we aan Veltman, Younes en Traore.

     1. Toppertje

      We worden de afgelopen verwend. Dit niveau heeft Ajax in jaren over meerdere wedstrijden achter elkaar niet gehaald. Zelfs Younes, niet mijn favoriet, speelde geweldig. Maar in alle euforie toch een kanttekening dat vooral Younes dat vaker moet laten zien. Verder kun je over verschillende spelers discussieren afhankelijk van je voorkeur. Daar kom je nooit helemaal uit. Wat gisteren echter vooral duidelijk maakte dat als de teamspirit goed is, spelers makkelijker boven zichzelf kunnen uitsteken. In die zin verdient ook Bosz een groot compliment.

 2. PvL020

  Super gedaan Petertje!!!!!!!!! Zondag hebben we weer genoeg kwaliteit voor de 1e plek. Kluivert rust. Neres spelen, eventueel Riedewald voor Viergever want die was op en Sinkgraven die denk ik niet kan spelen. Schöne weer terug….. Dolberg voor Traore. Wat een heerlijkheid zo’n brede goede selectie!

 3. KBouter

  Ben ook trots, eindelijk al weer weken een jagend goed Ajax. Heb altijd gezegd dat Bosz de tijd moet krijgen en ook ik heb ff getwijfeld, maar hij slaat alle criticasters hard om de oren.

  1. Litmanen

   Als ze dit niveau nog een maand kunnen volhouden, dan hebben we de schaal en de finale van de EL.

 4. Iceman

  Aaaa top gedaan Ajax al hadden wij de 3/4 nul moeten maken dan was het helemaal klaar geweest. Bosz was ook top mooie overwinning.

 5. Geroldkohlen

  het was heel goed vandaag! zelfs younes speelde goed, viergever kan wat mij betreft lekker daar op linksback blijven staan. winst was top maar de beloning voor hun zelf bleef uit, het moest gewoon 4-0 zijn dat hadden ze verdiend met dit goed spel!!

 6. -buitenkantje rechts-

  Schalke compleet gedesoriënteerd.. dolend en dwalend achter Ajacieden aan lopend.. Zelden Ajax zó dominant Ajax gezien.
  Qua scoren moet het nig beter.. Ondanks het fantastische spel houd je zo Schalke nog in leven.
  Traoré erg goed spelend, maar Dolberg de betere afmaker.. waarom niet samen? Dolberg op 9.. Traoré op 10..

   1. Bakkie

    Ajax ’95 stijl:
    ****************************************************
    **** Younes ****** Dolberg ****** Kluivert******
    ********************* Traore **********************
    ******* Ziyech **************** Klaassen ********
    ******************** Schone **********************
    ** Sinkgraven *** Sanchez ************* Tete **
    ******************** Onana ***********************

 7. Kmeertens

  Was top. Zijn bijna weer thuis met de auto. Tis 230 km rijden maar dan heb je ook wat

 8. De seijs

  Top ajax . Maar Sinkgraven en veltman toch nog niet overtuigd. En Traore een hele goede snelle voetballer maar voor het doel met zijn schoten nog niet scherp. En voor deze 3 dit is al een heel seizoen zo. En Younes het heeft lang geduurd (te lang) maar speelde gisteren weer als vanouds.

  1. Litmanen

   Seijs, nu ben je echt de weg kwijt. Sinkgraven was na een kwartier al zwaar geblesseerd en speelde daarvoor uitstekend, Veltman speelde goed en foutloos en Traore heeft Dolberg prima vervangen in de spits.
   En maak even een diepe buiging voor Younes na alle negativiteit van de laatste maanden.
   Hij is al weken in vorm en wasook tegen Feijenoord een van de betere spelers.

   1. De seijs

    Dat is jou mening litmanen. Sinkgraven is verdedigend niet getest gisteravond. Zijn (hopelijk niet zware blesure ) heeft hij te danken aan een belachelijke sliding die hij maakte. Een echte verdediger (tete) kan dat, hij dus (ook) niet. Nogmaals een beste jongen maar als verdediger niet ajax waardig. Als er gevaar kwam , kwam dat over rechts Ook veltman nog steeds niet echt overtuigend. Hij mag blijven staan omdat Tete waarschijnlijk al vroeg in het seizoen al te kennen heeft gegeven dat dit zijn laatste seizoen is bij ajax. En ja dan begrijp ik Bosz nu wel dat Tete niet speelt. Jammer. En Traore doet het goed in de spites alleen het afwerken is heel matig. En hij ziet zijn medespelers nog niet vrij staan. Op rechtsbuiten gewoon ajax onwaardig. En dat is de fout van Bosz. Die zet zijn spelers neer. En dat doet hij naar mijn inziens niet goed. En Younes de laatste paar wedstrijden steeds beter. Eigenlijk zoals een lingsbuiten hoort te spelen bij ajax. 4 namen waar je Bosz op kunt afrekenen. En Schalke 12e in de competitie is natuurlijk geen hoogvlieger. Maar gisterenavond echt genoten. Maar moet (en kan) veel beter. Nogmaals super blij maar ik blijf kritisch. (moet ook anders sta je stil en ga je achteruit )😂😂 kom op ajax.

     1. De seijs

      Wie ben jij??? En na praten?? Ik lees geen flauwekul! Oja, widipietertje 😂😂😂😂😂😂😂😂

 9. AB fvjcfe

  Nu zondag laten zien dat je een waardige kampioenskandidaat bent en Heerenveen met gelijke passie en inzet verslaan.

 10. Indojood

  Lees dat Traoré van nature geen centrumspits en dat Bosz hem als eerste in het centrum heeft opgesteld bij Vitesse. Dus dat hij niet op andere posities uit de voeten zou kunnen wordt door hemzelf tegengesproken. Hij speelde wel goed gisteren.

 11. Bert62

  Wij hebben ook echt genoten van de wedstrijd Peter. Die moffen weten nu ook waar ze staan.

 12. RobbyZ

  Younes alleen nog wat vaker de ruimte in dan krijgen we nog meer kansen,meerdere keren bleef hij staan terwijl hij diep kon gaan en Ziyech de bal niet aan hem kon afspelen of hij speelde hem in de voeten maar verder was iedereen goed bezig al zie ik Kluivert liever op links,Sinkgraven is geen back en zal het nooit worden en Viergever deed het prima en Veltman was ook aardig bezig maar zie liever Tete op die plek.

Reageren is niet mogelijk.